Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Leuven Lions winnen seizoensopener
LeuvenLios
De Leuvense American Football-trots, de Leuven Lions zijn perfect aan het nieuwe seizoen begonnen. Tegen de Antwerp Diamonds bezorgen ze de supporters een spannende thriller. Met dank aan Birgid Dcelyn voor het verslag. 

Afgelopen zondag, 15 februari, speelden de Lions uit tegen kwelduivel Diamonds, een ploeg die de Lions de afgelopen jaren niet konden verslaan. De ontlading was dan ook groot toen Sven Rochette een touchdown scoorde na een pass van QB Stephan T'Jonck en hierbij zes punten op het scorebord van de Lions zette. Erik Blondeel zette de "point after" om in twee extra punten op het scorebord
dankzij een korte pas van de Leuvense QB. De Diamonds verhoogden herhaaldelijk de druk en konden
uiteindelijk zelf een touchdown binnenlopen wat de score voor de halftime op 6-8 bracht.
Beide teams kwamen gedreven uit de rust en deden verwoedde pogingen om de score te verhogen, doch zonder resultaat. Safety Joost Vermeulen deed het hart van de bezoekers sneller slaan, door op het gepaste moment de bal voor de Lions terug te veroveren. In de laatste minuut stonden de Diamonds op nog geen twee meter van de goalline, maar desondaks belette de Leuvense verdediging het scoren,
waarna spelers en supporters de overwinning uitbundig vierden.

Volgende week zondag 22 februari spelen we thuis (op eigen veld - Sportkot in Leuven) om 15u tegen de Brussel Bulls. U bent van harte welkom om eens een wedstrijd te komen bijwonen.

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!