Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
moet de universiteit asielzoekers opvangen?

Rector_vervenne Rector van de K.U.Leuven Marc Vervenne heeft te kennen gegeven dat het een humanitaire plicht is om mensen in nood te helpen. Ook de K.U.Leuven zou volgens hem dus bereid moeten zijn om sans-papiers op te vangen indien dat nodig is.

Vervenne reageert hiermee op de bezetting van de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles door een aantal migranten zonder geldige verblijfsvergunning. Die actie is al bezig sinds december vorig jaar.

De actievoerders dringen er bij Minister van Asiel en Integratie Annemie Turtelboom (Open VLD) op aan om werk te maken van regularisatie op basis van duurzame inburgering. Ondertussen zijn er ook enkele actievoerders die verder actie gaan voeren aan de UCL. in Louvain-La-Neuve.

Vindt u dat het mogelijk moet zijn dat de universiteit asielzoekers opvangt?

Reacties

Is Gijs Brans medewerker voor Bertem en omstreken of voor Leuven?

 Ernst Von dwarsliggers op 4 maart 2009 om 20:55

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!