Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Paranatuurlijke beurs in Brabanthal

Ecobeurs1A

Door de maatschappelijk kritische geest is er een stijgende interesse in de alternatieve geneeswijzen, elders en ook in ons land. We merken zelfs dat vele klassieke artsen zich bijscholen of zich zelfs omscholen om zo hun klassieke kunde uit te breiden. Verschillende alternatieve genezers gaan dan weer geneeskunde of verpleegkunde studeren om hun inzichten te veruimen.

Net als de vorige jaren heeft ECO-Therapeutica, die in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 maart plaatsvindt in de Brabanthal in Haasrode, als belangrijkste doelstelling het grote publiek een duidelijke uitleg te verschaffen over deze aanvullende geneeswijzen. Verschillende organisaties, scholen, opleidingscentra en beroepsverenigingen van osteopathie, shiatsu, podologie, bachbloesemtherapie, bioresonantie, gezondheidstherapie, voetreflexologie, tachyon, acupunctuur, e.a. zullen uitleg verschaffen over hoe de discipline is ontstaan, welke scholing vereist is, welke materialen en/of middelen gebruikt worden enz. Daarnaast zullen ook doorlopend meer dan 90 lezingen, demonstraties, workshops en proeflessen gegeven worden.

Net zoals de vorige jaren, zal er in een apart toegankelijke zaal eveneens een  paranormale beurs van Paranatura vzw plaatsvinden. Vertegenwoordigers van onder andere handlijnkunde, kaartleggen, helderziendheid, enz ... zullen de geïnteresseerde bezoekers te woord staan.

Dit is een uitzonderlijke gelegenheid voor de open-minded bezoeker om ongedwongen kennis te maken met één of andere vernieuwende therapie of opleiding en zich een beeld te vormen van alle gangbare mogelijkheden op vlak van alternatieve gezondheidszorg. 


De organisatie somt nog een aantal redenen op om zeker te komen: 
·        …dit is reeds de 8ste editie is.
·        …dat al meer dan  50.000 bezoekers de beurs in het verleden kwamen bezoeken (editie 2008: 8.000 bezoekers). 
·        …de beurs 7.000 m² groot is en met meer dan 120 exposanten.
·        …deze beurs een verzamelplaats is voor dokters & therapeuten die kiezen voor een andere e/o een gecombineerde aanpak in de gezondheidszorg.
·        …we met deze beurs een statement willen maken en op de noodzaak willen wijzen om snel voor een degelijke wettelijke omkadering te zorgen van de alternatieve en complementaire geneeswijzen.
·        …er vele scholen en centra aanwezig zijn die samen duizenden leerlingen tellen. Het betreft hier dus zeker geen randfenomeen.
·        …er meer dan 70 lezingen, demonstraties en workshops worden gegeven en dit over de meest uiteenlopende thema’s.
·        …dit een UNIEK, jaarlijks terugkerend, evenement is.
·        …omdat deze beurs de grootste is in zijn soort in de Benelux.
·        …er 10-tallen buitenlandse deelnemers aanwezig zullen zijn.
·        …er meer dan 100 verschillende therapieën en technieken worden voorgesteld.
·        …er de allernieuwste producten & handelingen worden voorgesteld.
·        …veel mensen geïnteresseerd zijn in alternatieve geneeswijzen en complementaire therapieën en men hier op een informatieve manier er mee kan kennismaken.
·        …er een kristallen klankschaal, een infrarooddeken of een unieke spirituele tekening wordt verloot onder de bezoekers.
·        …elke bezoeker gratis een Reiki kennismakingssessie en/of een gratis Shiatsu behandeling kan laten doen.
·        …omdat het volgens de meeste bezoekers en standhouders het beste jaarlijkse evenement in zijn soort is! 
·        …omdat de eerste 500 bezoekers op zaterdag en zondag een gratis pakje wierook wordt aangeboden. 
·        …omdat 250 bezoekers op zaterdag en zondag gratis een knuffelsteen wordt aangeboden.

Reacties

I have come across many times with these kinds of blogs. Blogs that are not written in the international language. They should have been more anticipative than this one.

Allison Huber op 30 oktober 2012 om 06:00

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!