Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Sancta Mariainstituut officieel in het nieuw
Sancta Maria Leuven

Afgelopen zaterdag kon het Sancta Mariainstituut van Leuven officieel de deuren van haar nieuwe gebouwen openen. En dat was nodig: de school kende de laatste jaren een sterke groei en huisvest nu meer dan 1000 leerlingen en 140 leerkrachten en ondersteunend personeel. Uitbreiding was dus nodig, maar niet vanzelfsprekend: de school bevindt zich immers in een ingesloten driehoek, gevormd door het stadspark, de Tiensestraat en Deberiotstraat. Gelukkig kon de school in 2004 het klooster en de kerk van de Minderbroeders Konventuelen kopen. Na jarenlange verbouwingen – met de bijhorende problemen – stelde de school afgelopen zaterdag trots het resultaat voor: in het voormalige klooster (dat getooid met kleurige doeken uitkijkt op het Herbert Hooverplein) bevinden zich nu twaalf klassen, een studiezaal met keuken en een hypermodern open leercentrum. De kerkpoort zal in de toekomst de centrale ingang van de school worden, maar de kerk zelf is behouden en doet voortaan dienst als polyvalente ruimte. Achter de kerk werd bovendien een nieuw gebouwencomplex neergezet, dat plaats biedt aan een tweede turnzaal met bijhorende kleedkamers en nog vier extra klassen. Na jaren van stof en werflawaai krijgen de leerlingen en leerkrachten eindelijk de ruimte waar ze recht op hebben. Het Sancta Mariainstituut zal in de toekomst niet alleen een school in de stad zijn, maar ook een stad in de school.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!