Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Leuven anders in beeld

Groothoek_2 Het meest gefotografeerde gebouw in onze stad is wellicht het stadhuis. Dit gotische bouwwerk uit de 15e eeuw doet menig toerist naar hun camera grijpen, maar ook de Leuvenaars werpen nu en dan een blik op de talrijke beelden en torentjes. Kris Luckermans, fotograaf bij Drieduizend pakt het op een andere manier aan. Hij gebruikte een groothoeklens zodat niet alleen het stadhuis in beeld komt, maar dat ook de Grote Markt en haar cafés een plaatsje krijgen.
Meer van dit op Kris' weblog of op de website van Drieduizend.

Groothoek van Kris Luckermans

Leuven anders in beeld

20080323_2 Zoals wel vaker op zondag surf ik naar de fotosite van onze Drieduizend-vrienden. Even klikken en de plaatjes bewonderen die de fotografen de voorbije weken in en rond Leuven maakten. Deze keer kreeg ik een warm gevoel bij deze foto van Kris Luckermans. Zijn het de kleuren, het licht, de compositie of de duif die je met haar kraaloogjes aankijkt? Ik weet het niet. Misschien spreekt deze foto me aan omdat je weet dat de duif direct zal worden losgelaten en haar weg zal vinden door de groene klimop. In een krans van licht vliegt ze de wijde wereld in.

Meer foto's op Drieduizend of hier.
Vrijheid van Kris Luckermans

Leuven anders in beeld

20080129_2 Leuven Station is meer dan eens een bron van inspiratie voor fotografen. Sommige stations zijn een stad op zich. Mensen die dag in dag uit naar hun werk sporen of met de trein een dagje uit plannen.  Metalen constructies, volle of lege zitbanken, glazen tegels en lichtjes. Het openbaar vervoer kan mooi zijn! Dat zag ook Bert Beckers, fotograaf van Drieduizend.

Meer moois ontdek je op Drieduizend of op Flickr.

Symmetrie van Bert Beckers

Leuven anders in beeld

20080114_2In Leuven zijn werken en omleidingen nooit ver weg. De stad wordt systematisch opgeknapt en soms is dat echt wel nodig. Maar ook jammer. Denk maar aan de oude NMBS-loodsen aan de Diestsesteenweg, lekker oud en een graag geziene plek voor menig (amateur-) fotograaf. Oude gebouwen leveren mooie plaatjes op maar ook deze afbraakfoto is de moeite waard. Een leuk kiekje van Drieduizendfotograaf Carolien Coenen. De eigenaar van nummer 62 moest in ieder geval een andere stek zoeken. Meer van dit op de site van Drieduizend of op Flickr.
Deur naar Nergens, Carolien Coenen

Leuven anders in beeld

20071210_2Nu Sinterklaas zijn pakjes heeft gedropt en de deur uit is, is het weer tijd voor de geur van groene dennennaalden, verse glühwein en flikkerende lichtjes. Sinds zaterdag staan de kerstmarktkraampjes weer paraat op het Ladeuze - en het Herbert Hooverplein. Pieter Jelle De Brue, fotograaf van Drieduizend ging er alvast een kijkje nemen. Meer foto's op Drieduizend of op Flickr.

Ontdek binnenkort hier de kerstmarktfotospecial!


Kerstmarkt
van Pieter Jelle De Brue

Leuven anders in beeld

20071127 Kinderen spelen niet meer zoveel op straat tegenwoordig. Te drukke straten en de angst van de ouders houdt de kroost binnen. Deze voetballer koos (noodgedwongen?) een garagepoort uit om tegen te shotten. Een totaal andere interpretatie van straatvoetbal van Drieduizendfotograaf Erard Swannet.
Meer op Drieduizend of op Flickr.Voetbal
van Erard Swannet

Leuven anders in beeld

20071115_2 Het skatepark bij de Sportoase op de Philipssite heeft stilaan een vast plekje in het Leuvens uitzicht verovert. Jongeren trekken er in hun vrije tijd naartoe om zich met skateboard of skeelers uit te leven op de ramps, trappen of in de skateput. Drieduizendfotograaf Wim Dewaele maakte er met zijn fisheyelens deze wat ongewone maar toch aansprekende foto. Meer skatefoto's op Wims Flickrsite en natuurlijk ook op Drieduizend.

           Visoog van Wim Dewaele

Leuven anders in beeld

20071114_2 Elke Leuvenaar en wellicht ook elke toerist weet dat in Leuven de langste toog ter wereld staat. Toch steekt deze vrolijke ganzentoog de Oude Markt de loef af. Is het immers niet veel gezelliger om bij goed weer allemaal gezamelijk naast elkaar je kop in het water te steken? Erard Swannet, fotograaf bij Drieduizend, spotte deze keuvelende ganzen. Beniewd of het vijverwater beter smaakt dan Stella...

Meer van dit op Drieduizend of op Erards Flickrsite.

Toog
van Erard Swannet

Leuven anders in beeld

20071107 Het Provinciehuis is niet meer het eenzame gebouw langs de spoorlijn. De rode en witte gebouwen van de KBC staan er statig en parmantig naast. Maar het Provinciehuis heeft nog lang niet afgedaan. Al is het maar om het prachtige uitzicht dat je vanop het glazen balkon hebt. Martijn Schreurs van Drieduizend maakte deze abstracte foto.

Meer foto's op Drieduizend of op Flickr.


Het gele balkon
van Martijn Schreurs

Leuven anders in beeld

20071029 We zijn al november en dat betekent dat de winter er met rasse schreden aankomt. Wind, regen, sombere donkere dagen en laaghangende nevel. Nevel en mist kan erg bedreigend zijn. Peter-Willem Vermeersch van Drieduizend laat dit ook merken. Maar al zijn de dagen donker en kort, geniet van de herfstkleuren en een knappend haardvuur!

Bekijk meer foto's hier.Dreiging
van Peter-Willem Vermeersch

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!