Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Eurofolies: nog meer foto's

002_2 Medeblogger Johan Timmers was zondag op Eurofolies en maakte leuke foto's. Op het podium stonden onder andere Gunter Neefs, Brahim en Udo, Eline De Munck, Reborn en als afsluiter De Romeo's. Bovendien kon je ook genieten van een spetterend vuurwerk.

Bekijk hier de foto's.

Veel ambiance in Kessel-Lo

Img_5945 E-Sonic mocht vandaag de aftrap geven op de tweede dag van Eurofolies. Dat deden ze dan ook met heel wat enthousiasme. Nadien was het de beurt aan Soul 4 You die voor een streepje soul en funk zorgde op de festivalwei. Na etenstijd zette de Sublimo's met verschillende bekende liedjes de wei in vuur en vlam. Iedereen kende de muziek en danste of zong dan ook uit volle borst mee. Maar een uur optreden van de Sublimo's vond het publiek niet lang genoeg, ze eisten keer op keer een bisnummer. Het hoeft niet gezegd dat tegen half elf de festivalgangers helemaal klaar waren voor het r&b optreden van Sandrine. Zij zorgde dan ook voor een spetterende afsluiter van de tweede festivaldag.

Bekijk hier de foto's.

Morgen kan je op Eurofolies onder andere Gunter Neefs, Udo, Brahim en de Romeo's verwachten.

Eurofolies gaat goed van start

Img_5668_2 De 10e editie van Eurofolies in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo ging goed van start. De winnaars van de Kastaarfeesten mochten de spits afbijten. Intussen kon je een hapje eten aan een van de kraampjes van verschillende Europese landen. Onze nationale trots Ishtar bracht meteen de sfeer er in met haar folkmuziek. Naast het bekende Eurosongliedje O julissi na jalini brachten ze ook Turkse, Griekse en Scandinavische muziek ten gehore. Het publiek kon het best smaken en enkele jonge fans schreeuwden dwars door alles heen de naam van hun favoriete groep. Na Ishtar sprong Stan van Samang op het podium en maakte het publiek warm met liedjes uit zijn eigen repertoire, maar ook enkele covers zoals Creep van Radiohead. Om kippenvel van te krijgen!
Vandaag staan onder meer Soul 4 you en Sandrine op het programma.

Bekijk hier de foto's.

Meer info op www.eurofolies.be

Marktrock dag 3

Image006_2 Marktrock zit er al weer op. The Violent Husbands mocht gisteren de spits afbijten op de Oude Markt. Daarna volgde Monza en de Levellers. Op de Vismarkt was het de beurt aan de piepjonge band Steak Number Eight, die overigens niet slecht presteerden. Na hen kwam Hit me TV en Leki die zonder meer de handjes op elkaar kregen. Vervolgens betrad The Hong Kong Dong het podium. Op de Oude Markt intussen zocht Scouting for Girls naar meisjes in het publiek en zij vonden een hele markt vol enthousiastelingen! Daarna speelde Arsenal de pannen van het dak, of hoe Franstalige muziek ook mensen kan bekoren. Anouk warmde het publiek alvast op voor de slotact van de avond, de dj-set van Calvin Harris. Ook op de Vismarkt ging het feest verder met songs van Balthazar, Janez Detd. en Baloji. De massa op de dansvloer op het Layensplein kwam ook eindelijk in beweging. In heel Leuven was het fuiven in openlucht!

Bekijk hier de Marktrock fotospecial.

Al bij al was het een vrij geslaagde editie van Marktrock. Veel randanimatie en een gratis podium, wat wil je nog meer. Toch was het niet zoals in de goede oude tijd wanneer het moeilijk was je over de Grote Markt en de omliggende straten te bewegen. Of wel?

Reageer: Wat vond u van Marktrock 2008? Voor herhaling vatbaar?

Marktrock binnen de muren

Loepoes2Niet iedereen heeft de vrijheid om van Marktrock te kunnen genieten. Voor gedetineerden die in Leuven Centraal verblijven werd het concept Marktrock binnen de muren bedacht. Vandaag zal het op de binnenplaats van de hulpgevangenis hevig stomen met optredens van Synchronized (een band van gedetineerden), Long-G-RayLes Talons gitanes en de coverband Loepoes. Long-G-Ray is een rock coverband. Zij brengen covers van U2 tot Iron Maiden. Les Talons Gitanes brengt de sfeer er in met vurige gitaarmuziek. Loepoes brengt ten slotte een heel afwisselend genre: rock, pop, soul, blues en zelfs disco. Met Marktrock binnen de muren is er geen enkele plek in Leuven waar niet gefeest zal worden!

Foto: Loepoes

Marktrock dag 2: bekijk de foto's

Image066 Hier kan je meer Marktrockfoto's bekijken.

Straffe straatmuzikant: Luc & Zonen

Image067 Marktrock bestaat uit meer dan grote groepen alleen. Het festival geeft ook ruimte aan beginnende of voor het grote publiek relatief onbekende muzikanten. Op drie plaatsen in de stad staat een podium waar zij hun ding kunnen doen.

Luc & Zonen schreef zich ook in voor de buskerwedstrijd. Gitarist Gie Schoemaker: “We spelen met drie man toch al vijf jaar muziek. Nu treden we met z’n vieren op want onlangs is er nog een percussionist bijgekomen. Het was zijn idee om ons in te schrijven voor de wedstrijd. Geert had het op internet gezien en het leek ons wel leuk om hieraan mee te doen. We willen natuurlijk ook reclame maken voor Luc & Zonen, maar vooral met onze muziek naar buiten komen. We hebben al wel culturele centra aangeschreven, maar je moet toch al een beetje naamsbekendheid hebben om daar binnen te geraken.”

Lees verder

Marktrock: Bekijk de foto's

Image007 Bekijk hier de Marktrock fotospecial!

Marktrock Dag 1

Hf5Dag 1 van Marktrock-tris en het had veel slechter kunnen aflopen. Omdat het weer het in de late namiddag en de vooravond wat liet afweten, kwam de 26ste editie van het driedaagse stadsfestival traag, erg traag, op gang. Selah Sue, die zowat een thuiswedstrijd speelde op de Vismarkt, kreeg probleemloos alle handjes op elkaar op een vol plein, maar voor Isabelle A en in iets mindere mate Tim Vanhamel moet het moeilijk zijn geweest op een nog niet voor een kwart gevulde Oude Markt.
Wie dacht dat de eerste festivaldag een flop zou worden kwam echter bedrogen uit. Tijdens het optreden van Tom Helsen, ook al zo een halve thuisspeler, klaarde de hemel op en na de doortocht van Clement Peerens Explosition kon het feest helemaal beginnen. Dat Sugababes te elfder ure verstek lieten gaan en vervangen werden door Goose zal de meeste aanwezigen worst zijn geweest. Akkoord, de drie Britse dames zien er goed uit, maar wij hadden alvast erg grote twijfels bij hun hoge plaats op de affiche.
Met een stevige set stoomden de vier Kortrijkzanen van Goose de volgelopen Oude Markt klaar voor The Glimmers, die een behoorlijk beschonken Tim Vanhamel en Tom Helsen - die overigens een dezer papa wordt - op bezoek op het podium. Op het De Layensplein mocht Zaki laten zien waarom hij de ongekroonde koning van de Vlaams DJ's is. Vandaag is het de beurt aan Soulsister en Hooverphonic op de Oude Markt, maar wedden dat u ons vandaag in de voorste regionen vindt bij Motek en The Van Jets op de Vismarkt.

Klaar voor Marktrock?

Hf4_3Vrijdag 8 augustus is het zover. Dan staat de 26ste editie van Marktrock op het programma. Een bijna Leuvense, Selah Sue, mag de spits afbijten en daarna is het één langgerekte muzikale roes op de Oude Markt en vooral de Vismarkt. Die is terug van een jaartje weggeweest en krijgt meteen de op muzikaal gebied meest tot de verbeelding sprekende en gratis programmatie. Persoonlijk kijken we vooral uit naar The Van Jets, Motek en Freaky Age. Ook Balthazar en Steak Number Eight prijken hoog op ons to see-lijstje. De rest van de programmatie vindt u handig opgetekend bij onze collega's van Leuven Blogt. De volgende dagen proberen we u zo goed en zo kwaad als het kan op de hoogte te houden van wat er leeft in de straten van Leuven. Of het er druk wordt, zoals Stijn Meuris van Monza ongetwijfeld zal zingen, leest u als eerste hier.

Komt u ook naar Marktrock? Denkt u dat het feit dat het festival voor het derde jaar op rij een andere organisatie heeft een invloed heeft op de sfeer van dit jaar? Denkt u dat de veranderingen zullen aanslaan? En bent u opgelucht dat de gratis Vismarkt terug is?

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!