Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Jeroen Meus serveert in Alma

Meus_2 Gedurende de Week van de Smaak serveert Jeroen Meus, de Leuvens stadskok, gedurende drie dagen een gerecht in de drie studentenrestaurants van Alma. Frank Vanderlinden speelt tijdens en na het eten een akoestische set met als thema - hoe kan het anders - smakelijk eten.

Zowel Alma 1, Alma 2 als Alma 3 zullen de gerechten van de stadskok aanbieden, en dit aan ‘Almaprijzen’. Meus kookt op 18, 19 en 20 november, telkens vanaf 18.00 uur. Laat het u smaken!

De domste vraag van het jaar: is de overwinning van d'Hoogeschool terecht?

JellemichU heeft het ongetwijfeld ook gezien op televisie: de onverhoopte maar oh zo terechte overwinning van Jelle en Micheline van d'Hoogeschool in Mijn Restaurant. Het duo wint zijn eigen restaurant en wij zijn een prachtige keuken rijker. De foto komt van Dirk Depril, een van de collega's van Leuven Blogt. De mama van maitre Geert stuurde ons meteen dit berichtje:

Bedankt Leuven, bedankt Brabant, bedankt Vlaanderen.

Het was een immens spannende avond.  Het Hoogeschoolplein in Leuven liep traag maar gestaag vol.  Wie er was telde voor tien, op en top fans van restaurant d’Hoogeschool.  Hoe later het werd, het koelde niet af, integendeel.  Het enthousiasme deed de lichaamstemperaturen stijgen.  De VTM-uitzending was lang en langdradig.  Bovendien kwam iedereen voor dat éne moment: de uitslag. Niemand had nog een boodschap aan herkauwde commentaren.  Eindelijk was het zover. 
De limousines van Hasselt en Leuven kwamen samen in beeld.  En dat bleven ze, lang, tergend lang.  Toen kwam het verlossende moment.  De ongelooflijk elegante voet van Rani stapte uit in Leuven.  Iedereen ging uit de bol.  Het Hoogeschoolplein daverde.  In de nek-aan-nek race met het superpopulaire Hasselt, haalde Leuven de eindstreep. 
En dit enkel en alleen dankzij jullie. Jullie hebben onvoorwaardelijk voor d’Hoogeschool gestemd.  Bedankt regio bloggers.

En dan nu de overbodige vraag: is de overwinning van d'Hoogeschool terecht?

Wint d'Hoogeschool Mijn Restaurant?

JelleVan kneusjes tot topfavorieten. Dat vat in één korte zin de opmars samen van restaurant d'Hoogeschool in de VTM-reeks Mijn Restaurant. Jelle en Micheline zijn er op korte tijd in geslaagd alle opmerkingen en kritieken te bundelen tot een constructief geheel en zijn nu de eerste finalisten in het veelbekeken programma. De underdog is niet meer, de favoriet staat op. Met dank aan maître Willy en de uitzonderlijk lekkere paling in 't groen. De foto is van Pieter-Jan Van Stockstraeten.

Bent u al bij d'Hoogeschool gaan eten? Bent u dat van plan? Denkt u dat d'Hoogeschool een verrijking is voor de Leuvense horeca?

UPDATE: We trokken afgelopen weekend met Frank Fol, de chef die jarenlang pal naast d'Hoogeschool het gastronomische mooie weer maakte in Leuven naar de nieuwe ster aan het culinaire firmament. Wat hij van het restaurant vindt kan u hier lezen.

UPDATE: En nu wachten Stephanie en Yanaïka van Exquisa in Hasselt. Halen Jelle en Micheline het ook van dat koppel of zal het Limburggevoel de nieuwbakken Leuvenaars finaal de das omdoen? Leuvense Limburgers, naar wie gaat jullie stem?

UPDATE: sms d'Hoogeschool naar de eindwinst: stuur Leuven naar 3274 en nodig iedereen die je kent hetzelfde te doen.

Nog een UPDATE:
PERSBERICHT: Leuven steunt Micheline en Jelle – restaurant d’Hoogeschool
“Leuven is de stad van het goede leven en van de horeca. Leuven moet winnen. Daarom gaan we d’Hoogeschool steunen. Als we er een nieuw goed restaurant zoals d’Hoogeschool in Leuven bij krijgen, kan dat enkel maar goed zijn voor de ganse Horeca in Leuven” aldus schepen van toerisme Dirk Vansina.
Morgen (vrijdag 23 mei 2008) kunnen de Leuvenaars al klinken op het succes van Jelle en Micheline : vanaf 15.00 uur schenken we op de Grote Markt glaasje Chardonnay Meerdael of fruitsap aan wie ter plaatse voor Leuven sms’t. Chardonnay Maaerdael is een schuimwijn uit de streek.
Vanavond geeft Jelle de aftrap bij de match OHL-Tubize. Hij doet dat pas als iedereen in het stadion een sms-je gestuurd heeft. We verwachten 3500 supporters voor OHL en voor d’Hoogeschool.
De vijf Leuvenaars die tussen 22 mei 2008 en 29 mei 2008 het meeste sms'jes versturen winnen een vip-avond voor twee personen op één van de vier vrijdagen van Beleuvenissen. Deelnemers laten het aantal verzonden sms'jes zien aan de balie van de dienst toerisme of sms'en ter plaatse (Naamsestraat 1, alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur).
Ook het stadspersoneel wordt opgeroepen te sms-en. Ook zij kunnen een VIP-etentje winnen op een vrijdag van de Beleuvenissen.
“Zaterdag ontvang ik 1300 inwoners van Ieper die Leuven bezoeken. Om de 2 jaar maken de Ieperlingen een uitstap naar een stad. Dit jaar is dat Leuven. Ik wacht ze om 10 u op aan het station in Leuven. Ze krijgen allemaal een drankje aangeboden … nadat ze een sms-je gestuurd hebben voor Leuven.” zegt schepen Dirk Vansina.

Jelle en Micheline hebben jullie steun nodig

Kandidaten_leuvenRestaurant D'Hoogeschool heeft jullie stem nodig! De nieuwste telg van het Leuvense horecalandschap is helaas genomineerd als één van de twee mogelijke afvallers bij het VTM-programma Mijn Restaurant. De kans dat Micheline en haar zoon Jelle binnenkort hun biezen moeten pakken de deur van hun restaurant definitief moeten sluiten is dus niet ondenkbeeldig. Jullie kunnen D'Hoogeschool open houden door massaal het woord "Leuven" te sms-en naar 3274 en dit voor dinsdag 15 april. Tussen ons gezegd en gezwegen. Ik smolt voor Jelles culinaire talenten. Voor de eer van Leuven !!!

Met z'n allen naar d'Hoogeschool

DhoogeschoolSinds afgelopen vrijdag heeft Leuven een nieuw restaurant. d'Hoogeschool ligt, hoe kan het ook anders, op het Hogeschoolplein en is één van de vijf deelnemers aan het VTM-programma Mijn Restaurant. Micheline De Keyzer uit Ternat en haar zoon Jelle Temmerman uit Groot-Bijgaarden hebben nog tot 27 mei om de jury en vooral de klanten van hun kunnen in de keuken en de zaal te overtuigen. Als ze de wedstrijd winnen, mogen ze hun restaurant houden. Naar onze bescheiden mening, we mochten vrijdag een hapje gaan eten, zijn de twee er alleszins klaar voor. Op de maaltijd was bijna niets af te dingen, alleen mag de zenuwachtigheid er nog wat uit. Bij deze dan ook een warme oproep om Jelle en Micheline een hart onder de riem te steken. En dat kan maar op één manier; er gaan eten. De foto is van Johan Van Cutsem, fotograaf voor Het Nieuwsblad.

Wat denkt u? Maken Micheline en Jelle kans om Mijn Restaurant te winnen? Heeft Leuven nood aan bijkomende sterrenrestaurants of is het aanbod groot genoeg op dit moment?

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!