Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida

Img_6568 Veel volk op de been, gisteren op het Martelarenplein. Meer dan 4.000 sportievelingen trotseerden de kou voor de 12e editie van de Eindejaarscorrida. DCLA (Daring Club Leuven) organiseerde traditiegetrouw de jogging die in een lus door Leuven loopt. Atleten hebben de keuze uit een parcours van 4, 8 of 12 kilometer. Er gaat ook steeds een kidsrun aan de grote start vooraf.

Lees verder

Chiefs verliezen heel nipt

IhlWedstrijd verslag Chiefs Leuven - Phantoms Deurne
Zondag 09 november 2008 18u30

De Chiefs speelden deze week hun thuiswedstrijd op zondag. Vorige
weekend werd op zaterdag nipt gewonnen van Bulldogs Luik (2-1 in
overtime), zondag werd er dan uit gewonnen in Turnhout met 3-4.
Zaterdagavond (8/11) werd er in Luik gespeeld en ook hier was de
overwinning moeizaam, maar ze werd toch gehaald. Nadat Leuven al heel
snel in de eerste periode 2-0 achter kwam waren het Jesse Raekelboom
(2x) en Pierre Caemelbeeck die de overwinning van Leuven verzekerden.
Hiermee haalde Leuven zijn vijfde overwinning op rij.
Nu was het dus de beurt aan Phantoms om te proberen deze reeks van
overwinningen te breken. Deurne, dat dit jaar het zwarte schaap is van
Leuven ( er werd nog niet gewonnen tegen Deurne), haalde zaterdag een
verrassende overwinning tegen White Caps Turnhout (6-0). Het werd dus
oppassen tegen deze gevaarlijke tegenstander.

Al vroeg in de eerste periode was het dan ook Phantoms dat de score
opende door een goal van het nummer 33 (Gärdström Tuomas) die kon
gebruik maken van een foutje in de Leuvense verdediging. Een dikke
minuut later hingen de bordjes al gelijk dankzij goed werk van Adam
Fleishmann en Jesse Raekelboom. En de Leuvense fans kregen waar voor hun
geld toen ze 5 minuten later Kjell Cazaerck zagen scoren dankzij het
opbouwende werk van Youri Dauber en Pierre Caemelbeeck. Met de 2-1 op
het scorebord gingen beide ploegen voor de eerste keer terug naar de
kleedkamers.

Lees verder

Leuven Chiefs winnen alweer

Ijshockey1Het wordt stilaan een traditie op zondag; het verslag van de ijshockeywedstrijd van de Leuven Chiefs. Net zoals het een traditie wordt dat de club wint.

Chiefs Leuven - Bulldogs Luik

Zaterdagavond 18 oktober 2008, 18u00. Op de IJsbaan van Leuven, de thuisbasis van de Leuvense Chiefs begint de spanning te stijgen. De dag ervoor werd verloren van Olympia Heist op den Berg .Deze wedstrijd werd verloren met 7-4 in Heist, na een spannende wedstrijd waarin Heist in de laatste minuut van de wedstrijd twee keer een empty net goal (spel situatie waarbij de ploeg zijn goalie van het veld haalt om een extra veldspeler op te kunnen stellen) kon scoren. Alle spelers waren dus extra gemotiveerd om deze keer voluit te gaan voor de 3 punten. Luik, dat dit jaar al wat steviger uit de startblokken kwam dan de afgelopen jaren haalde versterkingen binnen uit Duitsland, Engeland en Canada. Helaas voor de Waalse landsbroeders bleek dit niet genoeg.

Lees verder

Ijshockey Club Leuven onklopbaar!

Dsc07392_2 Ijshockey CLub Leuven had opnieuw een zeer succesvol weekend: alle ploegen wonnen hun thuiswedstrijden en ook op verplaatsing deden de jeugdploegen hun werk en werden alle punten naar Leuven gehaald. Enkel de tweede ploeg bij de senioren verloor zijn wedstrijd zaterdagavond in Hasselt met 7-2. De verslagen van de thuiswedstrijden, slechts één klik verwijderd!

Lees verder

Wedstrijdverslag Ijshockeyclub Chiefs

Dsc05212_2 Joris Engel speelde ons het via leuven@nieuwsblad.be het wedstrijdverslag door van de Leuvense ijshockeyploeg Chiefs. Heb jij ook een verslag van de activiteit of wedstrijd van jou vereniging? Aarzel niet en laat het ons weten via leuven@nieuwblad.be!

Lees verder

Family Day bij Leuven Lions

LionsbigOp 30 augustus organiseren de Leuven Lions, de enige American Footbalploeg in Vlaams-Brabant, voor het eerst een Family Day op haar sportterreinen aan het Sportkot. Birgit Decleyn van de club legt uit: 'Als American Football team hebben we zowel een junior team als een senior team. De juniors (16-19j) starten begin augustus te trainen en spelen vanaf eind september wekelijks een wedstrijd tegen de andere juniorploegen van België.

Lees verder

WIN een fiets of een fairtrade wijnpakket...

Img_3791_3met 'Belgerinkel naar de winkel'

Leuven is een van de 200 gemeenten die deelneemt aan de Belgerinkel-actie. Laat de auto aan de kant staan en spring op je fiets voor je boodschappen. Een fijne bries door je haren, geen fileleed noch parkeer- problemen en al je boodschappen kunnen in een paar grote fietstassen. Bovendien is een fiets- tochtje naar de winkel supergezond en klimaat- vriendelijk. Dit jaar wordt er met de actie ook aandacht besteed aan de hoeveelheid en de kwaliteit van fietsenstallingen.

!WIN!

Lees verder

SAMMY Greven brengt onverwacht bezoek

Img_0018_sammy_greven_en_lokaalhoudPeter van OHL-Supportersclub "Eendracht Leuven" 't AAMBEELD Kessel-Lo ; SAMMY Greven brengt onverwacht bezoek aan zijn supporters in Café 't Aambeeld bij Rudi langs de Diestsesteenweg 97 te 3010 Kessel-Lo.

Lees verder

Davy, Maarten en Michel winnen eindejaarsloop

Image011_2 Corrida weer groot succes
De winnaars zijn bekend: Davy Segers won de ronde van vier kilometer, Maarten Van Steen haalde 'goud' op de acht kilometer en Michel Basemans legde in amper 37 minuten de 12 km af. Bij de vrouwen liepen Veerle Van Linden (4 km), Griet Vandensande (8 km) en Murielle Dewinter (12 km) het snelst. De uitslagen vind je hier.

3.800 liefhebbers
Ondanks het wisselvallige weer kwamen er maar liefst 3.800 mensen opdagen voor de eindejaarscorrida. Deze stadsloop gaat al voor de elfde keer op rij door in het centrum van Leuven. Om half elf verzamelde de athleten voor de ronde van vier kilometer aan de start, een half uur later volgde de sportievelingen voor de acht en twaalf kilometer.

Omloop
Het startschot weerklonk aan het Martelarenplein. Na de lange Bondgenotenlaan liepen de lopers langs het Fochplein en over de Grote Markt. Vervolgens de Naamsestraat omhoog en via de Parkstraat en de Vesaliusstraat langs het Stadspark. De laatste etappe liep langs het Ladeuzeplein, Leopold I-straat, Justius Lipsius en via de Maria-Theresiastraat naar de finish aan het station.
Volgend jaar vind de 12e editie plaats op 28 december 2008.

Klik hier voor meer foto's

Meer OHL op Leuven blogt?

Img_6625_2 Oud-Heverlee Leuven, kortweg OHL, de trots van de Leuvense voetballiefhebber, doet het meer dan behoorlijk in de vaderlandse tweede klasse. Logisch ook dat er in de pers al eens lovend wordt gedaan over de club en dat OHL een zekere toekomst in de Jupiler Liga wordt toegedicht. Tot nu toe hebben we niet veel aandacht besteed aan de prestaties van OHL op deze blog. Maar dat kan, op eenvoudig verzoek, snel veranderen.

Laat het ons weten: wil u meer over OHL lezen op deze pagina's?

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!