Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Audities studententheaterproductie 'Rope'

HorlepijpOp woensdag 17 december organiseert Horlepijp audities voor haar eerste studententheaterproductie ‘Rope’. De organisatie zoekt nog geëngageerde medewerkers, technici, vormgevers/vormgeefsters en vooral acteurs en actrices.

'Geen strenge selectieprocedures maar een eerste kennismaking, een zoektocht naar theatertalent om eens te kijken wat voor vlees we in de kuip hebben', typeert organisator Roel Faes de audities. Faes: 'Momenteel zijn we op zoek naar een volledige ploeg voor de theaterproductie 'Rope' die in mei 2009 in première gaat. Het stuk is gebaseerd op een thriller van Patrick Hamilton en is later verfilm door Alfred hitchcock. We willen stevig theater van hoogstaande kwaliteit brengen. Ambitieus dus, maar we kunnen nog net relativeren.'

Om haar organisatie bekend te maken onder het Leuvense studentenpubliek en om haar kas te spijzigen, verkopen de initiatiefnemers van Horlepijp binnenkort ook naaktkalenders van zichzelf. Als je gemotiveerd bent of je wilt zo'n kalender, gewoon mailen naar horlepijp@gmail.com en dan stuurt Horlepijp je de concrete informatie nog op.

Groot studentendebat

StudentendebatOp woensdag 26 november treden de Leuvense politieke studentenverenigingen met elkaar in debat. De deelnemende verenigingen zijn de christen-democraten CDS, de liberalen LVSV en Jong-Groen!/GRAS. Hun vertegenwoordigers strijden tegen elkaar in de arena over onderwerpen als milieu, socio-economie, ethiek en internationale politiek.

Het debat start om 20.00 uur in de Kleine Aula van het MTC (Hogeschoolplein). Toegang is gratis.

Jobbeurs in de Brabanthal

JobbeursWie op zoek is naar een nieuwe baan, een toffe job, een betere werkgever of eenvoudig iets anders, kan nu woensdag in de Brabanthal zijn slag slaan. Van 11.00 uur tot 20.00 uur gaat daar de Jobat Career Launch door.

Op deze jobbeurs staan een honderdtal bedrijven met standjes. De toegang is gratis. Meer informatie vind je op deze pagina.

BloedSerieus zoekt bloeddonoren

Bloedserieus De studentenkringen Medica en Landbouwkunde organiseren samen met Rode Kruis-Vlaanderen voor de negentiende keer BloedSerieus. Met deze jaarlijkse actie, die loopt van 17 tot 20 november, willen de organisatoren studenten aanzetten om bloed te geven. Een week vol activiteiten moet hen overtuigen.

Elke dag zijn er mensen die bloed nodig hebben: bij een operatie, een bevalling, een verkeersongeval... Maar ook voor leukemiepatiënten, mensen met bloedarmoede, hemofiliepatiënten,... zijn bloedproducten onmisbaar. Synthetisch bloed is nog steeds niet beschikbaar zodat tekorten verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Bloed kan slechts 35 dagen bewaard worden, het Rode Kruis organiseert dan ook regelmatig inzamelingen.

Iedereen in goede gezondheid tussen de 18 en 65 jaar mag bloed geven. Voor elke bloedgift wordt de conditie van de bloedgever onderzocht. De arts onderzoekt onder andere het gewicht (minimaal 50kg) en de bloeddruk. Je mag geen bloed geven als je Aids-risicogedrag vertoont, je recent een piercing of een tatoeage hebt laten plaatsen en wanneer je recent naar een malariagebied bent geweest. Daarnaast mogen diabetespatiënten ook geen bloed donoren, net als mensen die lijden aan hart– en vaatziekten, bloedziekten, gezwelziekten, nieraandoeningen. Studenten die een geslachtsziekte hebben worden ook geweigerd.

In 1997 sloeg Bloedserieus een absoluut record met 1871 zakjes. Bloed geven kan op maandag en dinsdag in de universiteitshallen (telkens van 12 uur tot 20 uur) en op woensdag en donderdag in het gymnasium van het sportkot (ook van 12 uur tot 20 uur). Donoren kunnen ook altijd terecht in het bloedtransfusiecentrum van Gasthuisberg (binnen de normale openingsuren van 8.30 uur tot 20 uur).

Studenten eisen huurwaarborg kot terug

De Leuvense studentenraad LOKO wil dat de huurwaarborg van hun kot in de toekomst verplicht op een geblokkeerde rekening wordt gezet. Nog te vaak krijgen studenten van hun kotbaas te horen dat de waarborg wordt ingehouden.

'Omwille van speciale extra kosten of andere vage redenen.' Dat maakt LOKO duidelijk in een perscommuniqué. LOKO voert als studentenraad al meer dan tien jaar –gratis– rechtszaken tegen dergelijke praktijken. Met meer dan 200 afgehandelde zaken, 72 lopende rechtszaken en een succesratio van ongeveer 98% blijkt, volgens de studentenraad, dat de student vaak ten onrechte wordt benadeeld. 'Het misbruik door de kotbazen is veel groter dan wat deze cijfers vertellen', meent LOKO.

Apolloon wint opnieuw

24uren3StudentenbladApolloon, de studentenkring van Sportkot heeft voor de derde keer op rij de 24 urenloop gewonnen. De SPortkotters lieten VTK, hun gedoodverfde concurrent achter zich. De prijs voor de origineelste stand ging naar Edustria, de twee studentenverenigingen van Groep T. Proficiat aan de winnaars en aan Loko Sport voor de organisatie. Foto's van het evenement vind je hier.

Renners zijn halfweg

Studentenblad_224uur24uur2Ongeveer 12 uur geleden is het startschot gegeven voor de 37ste editie van de 24 urenloop aan het Sportkot in Heverlee. De renners, die deze nacht behoorlijk frisse temperaturen hebben moeten trotseren zijn dus ongeveer halfweg hun beproeving. Veel verrassingen zijn er voorlopig niet. Apolloon en VTK, al jaren gezworen concurrenten en opnieuw de grote kanshebbers op de eindzege, geven elkaar amper een duimbreed toe en prijken met respectievelijk 506 en 503 rondes aan de leiding. Nog tot 20 uur wordt er gelopen aan het Sportkot, dan wordt duidelijk wie Apolloon opvolgt en welke kring het knapste standje ontwierp. Via deze link kan je de wedstrijd blijven volgen.

Volg de 24 urenloop LIVE

StudentenbladDe 24 urenloop is het grootste sportieve evenement in de studentenstad Leuven, als het al niet het grootste studentikoze evenement tout court is. Bovendien is de loop bijna even traditioneel dan de traditionele opening van het academiejaar. Om 20uur wordt op de universitaire sportterreinen van het Sportkot het startschot gegeven. Achttien teams van studentenkringen nemen het tegen elkaar op in de grootste sportieve strijd in de oudste studentenstad. Precies 24uur na het startschot is de opvolger van Apolloon, de winnaar van vorig jaar, bekend. Voor de randanimatie kiest organisator Loko Sport voor een dj-wedstrijd, tal van optredens en de doortocht van de studentenfanfare.

Door deze link te volgen hoef je geen seconde van het spektakel op en rond de baan te missen.

Studenten hartelijk verwelkomd

Img_6314 Gisteren was het drummen op de Oude Markt. Wie na tienen nog een plaatsje zocht of wou mee dansen op Shameboy kon het wel vergeten, want om veiligheidsredenen werd het plein al afgesloten. In de eerste week van het academiejaar vind, traditiegetrouw, de Studentenwelkom plaats. Dit jaar kozen de organisatoren voor een minder groene locatie, maar het event trok nog altijd veel kijklustigen. De Oude Markt was een must voor muziekfans, terwijl je op de Grote Markt terecht kon voor praktische studenteninformatie. De 20e editie van de Studentenwelkom is geslaagd, al was de organisatie deze keer ook mee in handen van een eventteam.

Op www.nieuwsblad.be/student ontdek je al het studentennieuws.

Lees verder

Welkom Studenten !!!

Studentenblad


Studentenwelkom_affiche_index

Het academiejaar is nu echt begonnen. Vanmiddag staat immers de Studenten Welkom! op het programma, de twintigste editie alweer. Op de Oude Markt en de Grote Markt kan je terecht voor een uitgelezen selectie hapklare studenteninformatie, een boel handige prijzen en een streepje muziek om u tegen te zeggen. Het programma vind je hieronder.

Maar minstens even belangrijk is de lancering van www.nieuwsblad.be/student. Op die portaalsite vind je alle artikels over het studentenleven in Leuven. Een tipwijzer met praktische informatie en de kans om gratis cursussen te downloaden. Allen daarheen !!!

Lees verder

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!