Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
41ste Internationale Carnavalstoet & Prinsenbal
Orde van de Pietermannen Leuven Scannen0003
De Aambeeld Vrienden vieren 3 JAAR Café 't Aambeeld

Afbeelding 3 JAAR AAMBEELD De Aambeeld Vrienden vieren op Zaterdag 14 februari 2009 - 3 JAAR Café 't AAMBEELD bij Rudi - Diestesesteenweg 97 te 3010 Kessel-Lo om 21.00h
Ze richten er een St.Valentijnsparty in met een Spetterende Karaoke gepresenteerd door DJ. DIRK
Voor de aanwezigen zijn warme Hapjes en een natje voorzien.
Voor het amusement zijn de vrienden verplicht om dit zelf te maken.

Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009

35Prins van Loven 2008 DANNY I geeft Zaterdag 17 Januari 2009 de septer door aan de 41ste Prins van Loven 2009.

Lees verder

Erop uit in je eigen buurt

Vrijuit_blog

Op zoek naar een lekker restaurant, knusse bioscoop of toffe kledingwinkel in je buurt? Voortaan krijg je een pak lifestyletips in Vrijuit, een gloednieuwe bijlage van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vrijuit steekt elke vrijdag in de krant.

Wil je meer weten? Bekijk het filmpje.

Win: tickets voor Everybody Dance Now
Dj_frank_02 Vrijdag 7 november geeft de vernieuwde stadsfeestzaal van Aarschot er een lap op met de Everybody Dance Now Party. Achter de draaitafel geven dj F.R.A.N.K., Peter Luts, diMARO en CHIQ het beste van zichzelf.

Dj F.R.A.N.K. staat bekend als dj in verschillende grote discotheken, zoals Highstreet, Dixies en Carré. Peter Luts scoorde al verschillende nummer 1 hits, draaide bij Lasgo en de immer bekende Ian Van Dahl.

diMARO ken je van de Carré of van zijn sets voor Radio Donna, Topradio en natuurlijk de City Parade. CHIQ is gekend in partyplaatsen als Illusion en het Limburgse DeLite.

WIN!
Deze party belooft alvast een knaller van formaat te worden! En jij kan er bij zijn. Het Nieuwsblad heeft 10 tickets voor Everybody Dance Now te geef. Stuur voor donderdag 6/11, 12u een mailtje naar Elke.Dreesen@nieuwsblad.be met je contactgegevens en het antwoord op de volgende vraag:
Welke dj scoorde met het nummer Summerjam een enorme hit?

Tip: Het antwoord kan je vinden op www.hetverschilvzw.be
Nog even kermis in Leuven

Image005 Nog slechts drie dagen kan je genieten van smoutebollen, suikerspinnen en attracties op vier pleinen in Leuven. Leuven Kermis 2008 breekt haar tenten op na woensdag 24 september, traditioneel de 'verminderingsdag'. Rep je naar de rups, het spookhuis of de carrousel, want woensdag mag je er voor halve prijs op! Ontdek het kermisgewoel op het Ladeuzeplein, het Herbert Hooverplein, het Martelarenplein en de Oude Markt.

Bekijk hier de kermisfoto's.
De foto hiernaast is van Johan Timmers.

Ben jij ook gespuis?

Omleuven'In mijn ogen heeft de Oude Markt veel weg van Dr. Jekyll en Mr. Hyde', zegt Tobback. 'Overdag en 's avonds is het een mooi en gezellig plein, een oase van rust zelfs. Er zijn toffe cafés met mooie terrassen waar je iets kan drinken en een hapje kan eten. Achttien uur op vierentwintig is het dus gezellig vertoeven op de Oude Markt.

Maar als de nacht valt, transformeert de Oude Markt in een oord waar gespuis opduikt en waar je tussen twee en acht 's ochtends beter wegblijft.

...Ik wil ook iedereen aanmanen om er weg te blijven vanaf 2 uur 's nachts...'
(Louis Tobback)

Deze uitspraken liet burgemeester Louis Tobback vorige week optekenen naar aanleiding van de exclusieve enquête die Het Nieuwsblad over de Leuvense Oude Markt publiceerde. In de cafés op de markt ligt sinds kort, bij wijze van protest, flyers met de titel 'Ben jij ook gespuis?' en de letterlijke weergave van Tobbacks woorden in de krant. De caféhouders beraden zich over verdere acties. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Vind jij dat Tobback te ver gaat met zijn uitspraken? Laat het ons weten.

Marktrock: Bekijk de foto's

Image007 Bekijk hier de Marktrock fotospecial!

Beleuvenissen: bekijk de foto's

Dsc_2169_large_2 De laatste editie van Beleuvenissen 2008 zit er al weer op. Nagenieten kan met de fotoreportage van medeblogger Johan Timmers.

Beleuvenissen: Uit de bol op folk

Image003 Geen betere gelegendheid dan de Vlaamse Feestdag om de beentjes eens uit te slaan. Gisteren stond Beleuvenissen helemaal in het teken van folk. Violen, doedelzakken en fluitjes overheersten dan ook de podia. Op de Vismarkt kon je Black Velvet aan het werk zien. Samen met de vrolijke noten van Et Encore slaagden zij er in om jong en oud aan het dansen te krijgen.

Velvet trad op in de Boekhandelstraat en Cluricauns maakte het Hogeschoolplein onveilig. Ondanks de regenhoos in de vooravond genoot menigeen van een terrasje op de Grote of Oude Markt begeleid door muziek van Red Cardell en Carlos Nuñez. Ook was het drummen op het Vounckplein om een streepje folk op te vangen van Zakdoek. Geen twijfel mogelijk, hier werd gefeest!

Volgende week is het de beurt aan o.a. De Kreuners en Sergio tijdens Beleuvenissen Special.

Ontdek meer foto's op onze fotospecial.
(Foto's van Johan Timmers en Kristien Vermaelen)

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!