Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Velostrades naar het station?

FietsersProvinciegouverneur Lodewijk De Witte pleit voor de aanleg van velostrades rond stations. Dat zijn snelle fietsverbindingen in een straal van vijf kilometer, gekoppeld aan kwaliteitsvolle fietsenstallingen aan de spoorwegstations. Hij beperkt de oefening nu nog tot de stations van het Gewestelijk Expressnet bv. in de zone tussen Leuven en Brussel. Door de weg naar het station beter te maken wil hij daar de kans vergroten om met de trein naar het werk te gaan. Op de plaats van aankomst en in het bedrijf moet er dan ook wel een fiets ter beschikking worden gesteld voor het natransport.

Wat denkt u van dit voorstel? Haalbaar? Zou u ervan gebruik maken? En waar moeten die Velostrades dan komen? Van de deelgemeenten naar Leuven?

Red de stoep!

Stoep_3 Red de stoep is een nieuwe campagne om (fietsende) Leuvense studenten aan te zetten tot hoffelijkheid tegenover voetgangers. Vaak versperren verkeerd geparkeerde fietsen of andere voorwerpen de stoep en vormen grote hindernissen voor mindervaliden, bejaarden of mensen met een kinderwagen. Mobiel 21, de dienst welzijn van de stad Leuven, Vormingplus Oost-Brabant i.s.m. Studentenvoorzieningen K.U.Leuven en politie Leuven gingen de uitdaging aan en zetten deze campagne op zodat iedereen zich veilig en vrij door de stad kan bewegen.

Lees verder

Posters voor een leefbare straat

Geldenaaksebaan_3 Sinds deze week kan je bij verschillende huizen op de Geldenaaksebaan kleurrijke posters spotten. ‘Voor een leefbare Geldenaaksebaan’ staat erop. De bewoners willen hiermee hun mening uiten over de slechte verkeers-     omstandigheden in de straat. De Geldenaaksebaan is immers een invalsweg voor verkeer uit Boutersem, Blanden en Haasrode of voor bestuurders die de af- en oprit van Haasrode willen gebruiken.

De Geldenaaksebaan is al langer een doorn in het oog van de bewoners. De straat krijgt veel verkeer over zich heen, wat meermaals per dag tot files leidt. Het wegdek is ook gebarsten wat fietsen bemoeilijkt.

Lees verder

Regeling De Lijn Diestsesteenweg

Vanaf zondag 1 juni 2008 wordt de Diestsesteenweg tussen de Blauwputbrug en de kruising met de Oude Diestsesteenweg afgesloten door werken in het kader van het project ‘Kop van Kessel-Lo’. Bussen die normaal langs de steenweg rijden, moeten een omleiding volgen.

De Lijn rekent op begrip van haar reizigers bij eventuele hinder en vertragingen. Om tijdig op de bestemming te raken, raadt de vervoermaatschappij aan een bus vroeger te nemen. De werken duren vermoedelijk tot september.

Onder 'Lees verder' vind je meer info over de exacte dienstregeling.

Lees verder

Reageer: lachen, u bent geflitst

Flitspaal_3Vlaams minister Crevits heeft een cadeautje voor Leuven. Binnenkort komen er opnieuw een aantal flitspalen bij in de stad. Er staan nu al 13 snelheidscamera's in Leuven. Een overzicht:


1. Op kruispunt Sint-Jansbergsesteenweg en Koning Boudewijnlaan
2. Op kruispunt Artoisplein en Aarschotsesteenweg
3. N3, Tiensesteenweg richting Leuven
4. R23, Ring rond Leuven richting Tervuren
5. R23, Ring rond Leuven, Diestsevest in beide richtingen
6. N26, Mechelsesteenweg in beide richtingen
Bovendien komen er permanente camera's op de E314 (Rotselaar, richting Leuven) en de E40 (Boutersem, richting Luik en Bertem richting Luik)

Is het nu goed geweest? Of is uw leuze: hoe meer flitspalen, hoe meer veiligheid? 

WIN een fiets of een fairtrade wijnpakket...

Img_3791_3met 'Belgerinkel naar de winkel'

Leuven is een van de 200 gemeenten die deelneemt aan de Belgerinkel-actie. Laat de auto aan de kant staan en spring op je fiets voor je boodschappen. Een fijne bries door je haren, geen fileleed noch parkeer- problemen en al je boodschappen kunnen in een paar grote fietstassen. Bovendien is een fiets- tochtje naar de winkel supergezond en klimaat- vriendelijk. Dit jaar wordt er met de actie ook aandacht besteed aan de hoeveelheid en de kwaliteit van fietsenstallingen.

!WIN!

Lees verder

Fietser de fietser de fietser de fiets

RobbeetskempenaersIn de krant van vandaag doet Dirk Robbeets, de schepen van Openbare Werken, een opmerkelijk pleidooi. Het stadsbestuur wil het gemotoriseerde verkeer in het centrum zo goed als volledig ontmoedigen. Dat betekent ook dat er een oplossing gevonden moet worden voor de bussen, die nu met de regelmaat van de klok door de stad denderen. Vooral de gelede bussen zijn volgens Robbeets een doorn in het oog en 'niet meer van deze tijd.' Koen Kempenaers van de Leuvense afdeling van de Fietsersbond pleit dan weer voor niet meer, maar wel betere fietspaden. 'Fietspaden kunnen een vals gevoel van veiligheid geven. Beter is de algemene mobiliteit rond de plaats waar fietsers rijden te verbeteren en de bestaande fietspaden goed uit te rusten met de beste materialen. De foto is van fotograaf Johan Van Cutsem.

Bent u het eens met de beide heren? Wat vindt u van het Leuvense fietsbeleid? Waar kan het beter?

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!