Home  Regio  lier  lier blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lier?
Laat het weten aan:
Leo van der Linden
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Compañia Zárata - Motivo de Tango, hun 2de show

Compania zarate ensuenos Compañía Zárate is een Nederlands gezelschap van negen artiesten. De Compania werkte reeds samen met grootheden als Anne Teresa De Keersmaeker, Pina Bausch, Frank Groothof, Gustavo Beytelmann en Carel Kraayenhof. Geïnspireerd door de traditionele muziek en dans brengt deze nieuwe generatie tangeuros de tango naar het hier en nu.

Hun eerste gezamenlijke show ‘Ensueños de Tango’ bracht hen door Nederland, België en Duitsland. ‘Motivo de Tango’ is de nieuwe, avondvullende voorstelling van de Compañía, vol creativiteit, passie en virtuositeit. Dansers en muzikanten inspireren elkaar en dagen elkaar uit.

De vijf musici van de Compañía vormen het Quinteto Zárate, één van de beste tango-ensembles van Europa, en de twee dansparen van Compañía Zárate staan al jaren aan de top van Europa.

Vrijdag 23 januari om 20.15 uur in CC De Mol!
Bezoek de website.

'Een Roosje, M’n Roosje' Door Van Boeckel

Door_van_boeckel_zingt Een Roosje, M'n Roosje wordt een eerbetoon aan alle artiesten die gestreefd hebben naar het betere Nederlandstalige lied en die er nu niet meer zijn.

Pareltjes van Conny Vandenbos, Louis Neefs, Ann Christy, Robert Long, Bram Vermeulen, Bennie Neyman en vele anderen zorgen voor een bijzondere sfeer tijdens deze Café Vocal met de Lierenaar Door Van Boeckel.

•  zondag 4 januari om 12 uur
•  cultuurcafé, Aarschotsesteenweg 3

Info: tel. 03 488 06 79, fax: 03 480 06 36
Stuur e-mail
Bezoek de website

Kerstsfeer opsnuiven in lier

Het weer was een stuk zachter dan vorig weekend, maar ook nu bleef de  grote drukte uit.
Sfeer was er des te meer.
Terwijl de kraampjes één na één opengingen, kwam het moment van de intrede van de Kerstman steeds dichterbij.

De  kinderkerstrace trok slechts 34 kinderen aan. Ze werden verdeeld volgens leeftijd in 2 reeksen: kleuters en kinderen tot het derde studiejaar.

Er werd vertrokken in de Begijnhofstraat en de aankomst was gesitueerd aan de Zimmertoren.
Nadien konden de kinderen terecht bij de Kerstman in de blokhut aan het Schapenkoppenplein om hun geschenkje in ontvangst te nemen.

Het plein vulde zich kort nadien met massa’s zeepbellen. Kan jij raden wat het geschenk was?...
Niets dan blije kindergezichten. Soms zag ik zelfs tieners aanschuiven in de blokhut om met een bellenblaasset te verdwijnen in de drukte op het plein

Ongelooflijk maar waar. De Kerstman had een dubbelganger meegebracht naar Lier... Ik kruiste hem tot 3 keer toe in de Eikelstraat. Kan men geen betere afspraken maken?... Dit sticht toch verwarring bij kinderen. Ik hoorde een jongen opmerken’ kijk weer een andere Kerstman’.

Of de 2 Kerstmannen oog in oog hebben gestaan met elkaar is me onbekend. Ik verdween in de massa en hoopte maar dat dit niet zou gebeuren. De droom van veel kinderen zou wel eens plots kunnen stuk springen als een zeepbel.

Verzamelblad

Kinderkerstrace_3

Kerstman_begroet_kinderen

 

MMM tien jaar en tracteert

vzw Mens Milieu Muziek en Muziekacademie Lier

MMM is 10 jaar. De vzw Mens Milieu Muziek en Muziekacademie Lier SAMWD wil de inwoners van de stad graag verwelkomen en trakteren met een muzikaal verhaal van 10 jaar MMM.

Zaterdag 27 december om 14 uur en zondag 28 december om 11 uur in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Lier (SAMWD), Gasthuisvest 50.

Info: tel. 0498 71 23 40, stuur een bericht of bezoek de website.

Kerstconcert van De Netezonen

Het wijkcomité Den Oever organiseert een Kerstconcert met optreden van de Koninklijke Zanggroep De Netezonen. De deuren gaan open om 19 uur en het optreden is gratis. Reservatie is niet mogelijk. Op zondag 21december om 20 uur in het Hof van Aragon, Aragonstraat 6.
Info: tel. 0477 93 15 27 of stuur een bericht.

Christmas-Time in de Heilig-Kruiskerk

De Koninklijke Grote Harmonie van Lier speelt op zaterdag 20 december om 20.30 uur een Christmas Time Concert.
Kerk H. Kruis, Renaat Veremansplein 1.
Info: tel. 015 24 50 07, stuur een bericht of kijk op de website.

Hommage à Brel, 30 ans d'amour

Filip Jordens & Les Chopins du p'tit matin

Filip_jordens Jacques Brel is nu al dertig jaar dood. Maar Brel leeft verder in zijn liedjes.

Filip Jordens en zijn Chopins pakken de draad weer op. Vijf jaar geleden al verrasten ze het Liers Cultureel Centrum met hun Hommage à Brel. Het was een regelrechte liefdesverklaring die hen niet alleen bij ons maar bij meer dan 40 uitverkochte voorstellingen staande ovaties opleverde. Deze keer gaan Jordens en de zijnen nog verder...

•  vrijdag 19 december om 20.15 uur
•  CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3
Info: Liers Cultuurcentrum, tel. 03 488 06 79, klik hier voor de website

Suskewiet, Pitje Vogel en Schrobber herleefden vandaag

Musical De Ster

Ontroerende en homogene opvoering van de Academie

Musical_de_ster3 De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) herneemt de musical van Felix Timmermans’ allereerste toneelstuk uit 1924 ‘Waar de ster bleef stille staan’ met dezelfde acteurs in de hoofdrollen.

Dit kerstverhaal van de Fee is een pure volkslegende, maar zo krachtig van taal en opbouw, dat ze het eigenlijke genre ver overtreft. Zoals al het werk van deze vermaarde Lierenaar.

‘Waar de sterre bleef stille staan’ vertelt drie jaren uit het leven van drie vrienden aan de onderkant van de maatschappelijke ladder: de manke schaapherder Suskewiet (Luk D’Heu), de palingvisser Pitje Vogel (Marc Lauwrys) en de bedelaar Schrobberbeek (Door Van Boeckel). Als ze weer eens tevergeefs in de onderkant van hun broekzakken graaien en naar gratis borrels vissen bij Paulien Pap van ’t Zeemeerminneken, beslissen ze driekoningen te gaan zingen, in de hoop dat de vrekkige boeren ze in deze heilige nacht geen aalmoes zullen durven te weigeren.

Met een versleten mantel, een kroon van karton en een ster van zilverpapier, gaan ze op zoek naar waar de ster bleef stille staan. In de loop van het stuk doorlopen ze de volledige ladder van emoties: vriendschap, verlangen, vreugde en geluk, vertwijfeling, afgunst en haat.

Lees verder

Kerstmarkt lijdt onder crisis

Kerstmarkt_lier_08_27_lores Na een gesmaakte en druk bezochte openingsavond van de kerstmarkt (zie het verslagje van Marylou), waren er de dag erop veel minder bezoekers.

'Dit is het gevolg van de crisis.' zegden de kerstmarktkramers in koor.

Maar wie er wel was, deelde in de vreugde. De sfeer was goed. Het bleef gezellig tot in de laatste uurtjes. Nooit gedacht dat er ondertussen zoveel soorten jenever op de markt waren (banaan, vanille...).

Waar?
Aan de Zimmertoren (Zimmerplein en Schapenkoppenstraat).
Wanneer?
Van 12 tot 21 december (woensdag 17 en zondag 21 van 14 tot 20 uur, donderdag 18 van 16 tot 20 uur, vrijdag 19 van 18 tot 22 uur, zaterdag 20 van 14 tot 22 uur).

Kerstmarkt_lier_08_2_lores_2

Kerstmarkt_lier_08_5_lores Kerstmarkt_lier_6_lores Kerstmarkt_lier_08_16_lores Kerstmarkt_lier_08_13_lores_2 Kerstmarkt_lier_08_20_lores Kerstmarkt_lier_08_21_lores Kerstmarkt_lier_08_28_lores

Kerst in Lier

Gisteravond werd de kerstmarkt in Lier feestelijk geopend.
Lier deed zijn naam 'Lierke plezierke' alle eer aan.

Ondanks de barre koude was de opkomst bijzonder groot. Op de Grote Markt waren het opvallend veel mensen met kinderen die naar het spektakel van de vuurmannen kwamen kijken.

Wel even de bedenking maken of het echt nodig was de trappen van het stadhuis zo te bevuilen. De vuurmannen schudden hier de overtollige vloeistof uit fakkels. Gevolg, 1 grote vettige boel  die zich niet gemakkelijk zal laten verwijderen.
Een beetje meer respect voor ons mooi stadhuis was hier niet misplaatst geweest.

Om 20.15 uur werden de lichtjes in de grote kerstboom ontstoken.Vandaar naar het kerstdorp op het Zimmerplein en Schapenkoppenplein om er te genieten van zingende mensenstemmen die een heel repertoire kerstliederen over het plein lieten galmen…

Jenevertjes, glühwein, bier of warme chocomelk ging vlot naar binnen. De hongerigen hadden keus te over: frieten, hamburgers of oliebollen, alles was er voorradig. Fijnproevers vonden hun gading aan een ouderwetse stootkar vol oesters.

De sfeer zat er goed in. De avond werd afgesloten met een prachtig vuurwerk.

Ons mooi stadje Lier was omgetoverd in een sfeervolle, romantische lichtjesstad. We moeten zeker niet onderdoen voor andere kerstmarkten.

De Lierse kerstmarkt vind je  van vrijdag 12 september tot 21 december in de Schappenkoppenstraat en op het Zimmerplein. Nodig vrienden en kennissen uit naar ons feeërieke Stadje aan de Nete en bezorg hen een onvergetelijke kerst.

Pagefotos_kerstmarktkopie_2 Catskopie

Oudere berichten:
> Lierse studenten vieren Chrysostomos
> Link naar gevonden fietsen werkt nu wel
> Je gestolen fiets terugvinden via het internet
> Lierse wint van Racing Mechelen met 3-0
> Paden van de stadsvesten (bijna) heraangelegd
> 7 Februari, feest om 7 jaar Moevement
> Verkeerssituatie in de Akkerstraat gewijzigd
> Lier vroeger en nu ’Leopoldplein’
> GO_TELL: negro, gospels en electronica
> Winnaars Gedichtendag in Lier
> Gedicht op het uitstalraam
> Lier groeide (een beetje) in 2008
> Lyra-atleten Mats Lunders en Miranda Bogaerts halen zilver
> Musical 'Vreemde kuren' door basisschool Het Molentje
> Lier vroeger en nu
> Compañia Zárata - Motivo de Tango, hun 2de show
> De film Elegy bij Kinoclub Kalliopee
> Leerlingen van 'Het Molentje' spelen musical 'Vreemde kuren'
> Politie van Lier verandert domeinnaam
> Lierse jeugd steunt de boeren in de 3de wereld

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Lier blogt


  • Leo van der Linden en Marie-Louise bloggen over Lier.

    Leo van der Linden schreef begin jaren ’70 voor De Standaard en ging nadien werken voor tijdschriften in binnen- en buitenland. Nu keert hij terug naar de Vlaamse pers en vervoegt de redactie van Het Nieuwsblad. Hij is een rasechte tweeling en weet dus van weinig alles en van alles een beetje. In de jaren ’60 en ’70 beschouwde men hem als een beloftevolle schrijver en sindsdien wil hij per se de lotto winnen om eindelijk eens aan die roman te kunnen beginnen.

    Marie-Louise is een bezige bij. Ze schildert op zijde, houdt van wandelen in de natuur en staat graag in de keuken. Toch is fotografie met stip haar favoriete hobby. Daarvan kan je het resultaat geregeld zien op deze website!

Zoeken

Nieuws uit lier

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!