Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Lochristi Blogt geïntegreerd in website van De Gentenaar

Deze blog verhuist!Lochristi Blogt zit in een nieuw kleedje, en verandert een beetje van naam. Ook al zal het in de volksmond voor velen den blog blijven. Want na twee jaar zijn we een vaste en blijkbaar onmisbare waarde geworden in Lochristi. We trokken een nieuw kleedje aan, en dat haperde wat in het begin, en hapert misschien straks nog een beetje. Maar we gaan er opnieuw volop voor. Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite http://www.gentenaar.be/lochristi.

De oudere artikels blijven bewaard als archief op de nieuwe site. Met een eenvoudige klik op 'favorieten' kan u de nieuwe blogpagina instellen als favoriete pagina. Zo hoeft u niets te missen van het nieuws van uw gemeente.

Zoals beloofd: vijf vrijkaarten voor Fashion Soirée Zaragoza

We hadden het beloofd: Sarah Gosse van Zaragoza Fashion geeft vijf vrijkaarten weg voor haar Fashion Soirée van komende zaterdag. Veel moet u daar niet voor doen: zoek op de website van Zaragoza naar het juiste antwoord op de vraag: wat is het merk van schoenen dat nu ook verkrijgbaar is bij Zaragoza?

Mail het antwoord, met uw adresgegevens naar dit mailadres. Sarah laat u dan weten of u bij de winnaars bent en wij publiceren de namen van de winnaars later op de week ook.

Soiree

Theaternamiddag voor de kinderen

Hiphipelvis Op zaterdag 14 maart organiseert de cultuurdienst van Lochristi een theaternamiddag voor kleuters en kinderen in zaal Uyttenhove (Zavel 7, 9080 Lochristi). Om 14 uur en om 15.30 uur speelt Kikkerkusje voor de kleinsten van 3 tot 8 jaar en om 14.30 uur is er Hip Hip Elvis voor de kinderen van 6 tot 12 jaar. Reserveren is de boodschap.

Kikkerkusje verteltheater

 Barones Bibberbil is een hele chique en deftige dame. Zij gaat heel graag op visite bij haar vriendinnen. Maar barones Bibberbil is niet zo gewoon. Zij lijkt helemaal niet op haar vriendinnen. Barones Bibberbil heeft geen schoothondje, maar een vrolijk varken als huisdier. In haar vijver zwemmen geen vissen, maar een nijlpaard. Barones Bibberbil komt op bezoek en vertelt verhalen over ongewone dieren, zingt grappige liedjes, brengt poppenspel, trakteert de kinderen op een theekransje en vindt misschien haar prins als ze tenminste de juiste kikker kust. 

Hip hip Elvis (door Spoor 6)

 Je verjaardag vieren, is meestal een feestelijke gebeurtenis. Maar als alle gasten die je uitnodigde één voor één afzeggen, lijkt het feest een flop van formaat te worden. Tot... Elvis opduikt. Een man die vroeger in een containerpark werkte, is een grote fan van Elvis. Omdat hij altijd veel spullen van het containerpark mee naar huis nam, is hij nu ontslagen. Voor zijn 50ste verjaardag wil hij een feestje geven. Maar alle genodigden bellen af. Daarom viert hij zijn verjaardag samen met de aanwezige kinderen, met veel muziek natuurlijk.

De inkom voor de voorstelling bedraagt 5 euro. In deze prijs zit ook een drankje en een pannekoek begrepen. Voor inschrijvingen en meer info kan men terecht op de cultuurdienst van Lochrsti via telefoon 09-326.88.27 of via cultuur@lochristi.be.

VIDEO: Aimé Wille is honderd

Tekst en foto's over de viering van eeuweling Aimé Wille kon u hier eerder al lezen op Lochristi Blogt. Lut maakte ook een filmpje, en dat kan u nu bekijken.

Katten niet veilig in Vogelwijk ?

Poes Vorige week verloor Bliksem, de kat van Centa De Graeve uit de Fazantenstraat, zijn staart. Waarschijnlijk is de staart door een ijzer afgerukt.

Woensdag 25 februari net voor de middag stoof onze kat hier voorbij en mijn broer zei dat zijn staart eraf was. Aanvankelijk geloofden we er niets van, maar toen we 2 uur later zijn staart vonden langs de kant van de weg wisten we genoeg. Bliksem zelf kwam pas 10 uur later thuis en hij zag er verschrikkelijk uit. De staart was afgerukt vanaf het been en het was duidelijk dat het dier veel bloed had verloren. Toen we bij de dierenarts aankwamen, bleek ook deze zich vragen te stellen bij de gebeurtenis. Hij vertelde dat dit bijna enkel door een ijzer kan, dat gebruikt wordt bij het stropen Ondertussen is de staart van Bliksem volledig geamputeerd, doet Centa haar verhaal

Ook anderhalve week geleden verdween er een kat in de buurt. Mogelijks heeft dit dier minder geluk gehad.

Met de Rock 'n Roll train naar de Highway to Hell: We salute you

Acdc   AC/DC was gisteren (en ook dinsdag nog) in het land voor de Black Ice tour. Angus Young en de zijnen wonden er geen doekjes om. Het werd een onvergetegelijk rockfeest dat 2 uur duurde. Een perfect mix van recent en ouder werk zorgde ervoor dat het publiek _ en daar waren toch enkele Lochristinaren bij die ik ondanks alle toogbeloftes niet heb gezien _ nog eens ouderwets uit de bol kon gaan.

De rockgroep der rockgroepen maakte er een echt feest van, met knallend vuurwerk bij de start tot kanonschoten op het einde. Daar tussenin kregen de rockliefhebbers een stevige set voorgeschoteld van de eeuwig jonge vijftigers.

Een knap intro-filmpje zette om klokslag 21 uur het optreden in gang en de gecrashte Rock 'n Roll train uit het filmpje kleurde meteen levensecht het podium. Wie dacht dat AC/DC een geroutineerde set met enkel klassiekers zou neerzetten, kwam toch ietwat bedrogen uit. Uit de recente plaat Black Ice werden niet minder dan 5 nummers gespeeld tot zelfs de zeer poppy klinkende single Anything Goes.

Natuurlijk gingen ook de oudere nummers er als zoete broodjes in met de stripact van Angus Young tijdens The Jack en de enorme opblaasbare pop bij Whole lotta Rosie als hoogtepunten.

Ook lezer Eddy Claeys genoot van het optreden.

Ik vond het een concert met hoge pieken (Rock'n Roll Train en schitterend filmpje, Thunderstruck, TNT, Whole lotta Rosie) maar ook te lange stiltes, die voor mij het concert wat remden en waardoor ik het gevoel kreeg dat het Sportpaleis niet echt uit zijn dak ging. Maar toch een leuke avond gehad met mijn jeugdidolen. Angus rulez! nog altijd.

Er zullen de komende uren en dagen ongetwijfeld verschillende filmpjes van het optreden op you tube verschijnen. Het openingsfilmpje willen we u alvast niet onthouden.

Vandaag nog op Lochristi Blogt: gratis tickets voor Fashion Soirée

Later op de dag mogen wij hier van Sarah Gosse van Zaragoza nog vijf tickets weggeven van haar modeshow met partygehalte die ze komende zaterdag in de Mini-BMW-garage van Verstraeten organiseert.

Ondertussen kan u wat meer over het evenement vernemen via het beeldfragment van AVS.


SK Lochristi pakt punt in Destelbergen

Logo lochristi   Veel gelijke spelen dit weekend in 2de provinciale A. Na VK Nieuw Beervelde zaterdagavond deelde ook SK Lochristi de punten in Destelbergen.

In de aanvangsfase kon SK meer balbezit claimen, de eerste kans was voor Destelbergen.Bontinck besloot echter naast. De thuisploeg nam de wedstrijd resoluut in handen en Lochristi had het even moeilijk. Sandy Verdonck vond doelman Kesteleyn op zijn weg en ook Neirynck miste een opgelegde kans. Lochristi herstelde halfweg de eerste helft het evenwicht. Van de Voorde zag een kopbal van de lijn gehaald en een dubbelpas Depré/Willens werd door Nick Annaert nipt naast getrapt.

Het slotkwartier van de eerste helft was opnieuw voor Destelbergen, maar de thuisploeg miste enkel goede kansen op een voorsprong.

Ook in de eerste minuten na de rust had Destelbergen het spel in handen, maar kansen bleven uit. Er was nog even appel voor strafschop na een warrige fase voor doel, maar de thuisploeg bleek stilaan zijn beste pijlen verschoten te hebben. Lochristi kwam steeds beter in de partij. Niek Annaert vond de doelman op zijn weg en even later miste hij zijn schot op een aflegger van Nick Van de Voorde. Annaert scoorde kort voor affluiten de 0-1, maar de grensrechter had (terecht) buitenspel gesignaleerd. Het bleef dus 0-0 na een felbevochten, maar faire partij.

Pijnlijke nederlaag voor Zaffelare

Svz_logo   SV Zaffelare leek de afgelopen weken de degradatiezone te ontlopen, maar vandaag kregen de mannen aan het Persijzer een onverdiende 0-1 nederlaag aangesmeerd van Kieldrecht.

De eerste helft verliep heel evenwichtig en het spel verliep voornamelijk in het middenveld waar stevige duels uitgevochten werden. De doelmannen konden werkloos toekijken. Kieldrecht versierde in de 40' toch een kans, maar de bal werd onbegrijpelijk naast geknald. De 0-0 was een logische ruststand.

Na de rust ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar een terffer. Stefaan De Smet zag zijn voorzet door een bezoekende verdediger tegen de paal ontzet en even later redde de doelman een poging van Joerie Bracke. Tom Thomas trapte de rebound eveneens tegen de paal. De wedstrijd was spannend, maar de acties bleven meestal in goede bedoelingen steken. Kort voor het einde kon Kieldrecht op een zeldzame kans toch de 0-1 aantekenen. Zaffelare kon niet meer reageren en leed hiermee een pijnlijke nederlaag tegen een rechtstreekse concurrent voor de degradatie.

Yves Deswaene kandidaat verkiezingen 7 juni

Yves deswaene  Burgemeester Yv es Deswaene (Open VLD) heeft wel degelijk zijn kandidatuur ingediend om bij de Open VLD een plaats op de lijst voor de verkiezingen van zondag 7 juni te krijgen.

Zoals bekend kiezen we dan voor Vlaamse volksvertegenwoordigers en voor Europa.

De burgemeester bevestigde dat hij kandidaat is: 'Maar ik besef ook dat de plaatsen op de lijst van de Open VLD spreekwoordelijk duur zullen verkocht worden, en ik ga me ook niet zetten janken als ik er niet bij ben', aldus de burgemeester.

Lees verder

Janine Stadeus geopereerd aan dikke darm

Janine stadeus  Schepen Janine Stadeus (Open VLD) is zondagnamiddag geopereerd aan de dikke darm. 'De operatie is goed verlopen', meldde haar zoon ons zondag.

Janine verbleef begin dit jaar al een aantal weken in de kliniek wegens darmklachten. Dat kon u toenhier al lezen.

Het bleek om een lokaal probleem aan de dikke darm te gaan, waarvan men hoopte dat het met antibiotica zou kunnen bestreden worden. Ondertussen was Janine ook al een tijdlang thuis en aan de slag.

Zondag bleef ze echter afwezig op de viering van de eeuweling in het rustoord in Zaffelare, waar ook haar moeder verblijft. Janine liet niet na om vanuit de kliniek naar collega-raadslid Elise Neyt te bellen en die instructies te geven dat ze zeker de groeten moest doen aan Aimé en de familie.

Filip Standaert, haar zoon, bevestigde ons zondagavond dat er nu besloten is om een ingreep te doen om het probleem te bestrijden. 'Ik verneem zopas dat de operatie geslaagd is', aldus Filip.

Rusthuis viert honderdjarige Aimé

Eeuwelingtaart Zondagnamiddag vierden familie, vrienden, medebewoners van het rusthuis in Zaffelare Aimé Wille, die ons hier eerder op de week al een deel van zijn leven vertelde. Ook de burgemeester kwam op bezoek, en naar zijn gebruikelijke gewoonte was die gaan opzoeken wat er in het geboortejaar van Aimé zoal nog aan belangwekkende historische voorvallen gebeurd was.

Schakelde de burgemeester daarna over naar de levensloop van Aimé, en bleek dat er in de burgemeester zijn documentatie een paar foutjes geslopen waren. Een ramp was dat niet, maar de dochter van de eeuweling stond wel beleefd met haar hand een herhaaldelijk duidelijk gebaar te maken dat Aimé uit een gezin van vijf kinderen kwam, en niet van zes. Maar soit, op die manier had het gezelschap dan alweer een onderwerp om bij te praten, bij het verorberen van de taart.

Bovenop de burgemeester waren er ook nog schepenen Filip De Pauw, Jean-Pierre Raman en OCMW-voorzitter Patrick Maes. Ook raadslid Elise Neyt was er.

Lut legde een en ander vast. Klik daarvoor hier door naar haar fotoalbum.

Ook voor mountainbiker Alexander Loquet begint het nieuwe seizoen

20080802_Kessel_a9_podium_web Dit weekeind is niet alleen het begin van het nieuwe wielerwegseizoen, maar ook van de mountainbikecompetitie in eigen land. Alexander Loquet uit de Lieskensakker komt vandaag bij de aspiranten aan de start in Hofstade tijdens de eerste manche van het Vlaams Kampioenschap.

'Het wordt een blij weerzien met alle renners en vermoedelijk zijn er ook wat nieuwe gezichten. De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep helemaal anders dan vorig jaar. Onder de vleugels van Maarten Gybels, de jeugdcoach van Team Saeco, werd in januari gefocust op conditionele opbouw. De trainingen werden ingekort tot maximaal een uur. Ook de veldtoertochten werden zo goed als niet meer gereden.'

'De trainingskilometers legden we in het weekend op de weg af met de crossfiets. Wekelijks trok ik één keer naar de Gentse piste, om mijn snelheid en coördinatie op te drijven. Sinds februari volg ik in Hammen en Waasmunster de verplichte MTB-opleiding voor aspiranten van de Wielerbond Vlaanderen.
Het hoogtepunt van de voorbereiding was de driedaagse jeugdstage van Team Saeco in Erezée, een klein dorpje in de Ardennen.'

IFT De Koning deelt punten met Stalan Burst

Ift_logo  De verplaatsing naar New Stalan Burst was goed voor de eerste draw van het seizoen. IFT De Koning, dat voor deze wedstrijd met selectieproblemen had af te rekenen kon niet beschikken over de jongeren uit de ploeg, zodat oudgediende Cristophe Versaevel er alleen voor stond in de aanval.

 Reeds vroeg in de match was IFT op achtervolgen aangewezen en dat zou de ganse eerste helft het geval zijn. Tweemaal kon een achterstand worden weggewerkt met doelpunten van Eddy Baele en Thierry Van den Bussche maar toch stond aan de rust een 3–2 stand op de bordjes. New Stalan Burst had wel veruit het meeste balbezit maar de betere kansen waren toch voor de bezoekers die ook tweemaal door de paal van een verdiende gelijkmaker werden gehouden.

 In de tweede helft was het meeste balbezit weer voor de thuisploeg maar Kris De Pauw organiseerde de verdediging en dichte de bressen. Met doelpunten van Steven Piessens en Eddy Baele kwam IFT zelfs op voorsprong en er was uiteindelijk wat hulp van de scheidsrechter nodig om Burst nog aan de gelijkmaker te helpen.

 Na deze speeldag ziet het er naar uit dat de kampioen moet gezocht worden in de huidige top drie van het klassement. Of IFT daar na volgende week ook nog bijhoort, zal moten blijken uit de partij tegen Baert Berlare, de huidige leider in het klassement.

Beervelde houdt een puntje thuis tegen rechtstreeks concurrent De Pinte

Logo_vkn Gisterenavond stond in het Zevestraatje de levensbelangrijke degradatietopper tussen VKN en De Pinte op het programma. Een wedstrijd die Beervelde absoluut niet mocht verliezen wilde het De Pinte niet zien weglopen in het klassement.

Dat de wedstrijd van groot belang was voor beide ploegen merkte men aan het nerveus begin. Veel middenveldspel zonder kansen “kleurden” de eerste 20 minuten van de wedstrijd. De Pinte acteerde iets sterker dan Beervelde in die eerste helft. Zonder dat het kansen creëerde weliswaar. Het doelpunt voor De Pinte kwam dan eigenlijk een beetje uit het niets. Een schot van buiten de 16 viel door een bos van Beerveldse benen achter Kevin De Wilde in doel. Een doelpunt dat zeker te vermijden viel. 0-1 was de ruststand.

Na rust zagen we een veel agressiever Beervelde op het terrein. Duels werden meer gewonnen dan tijdens de eerste helft en dat resulteerde in enkele hete standjes voor de muit van De Pinte. Na 20 minuten viel de gelijkmaker. Een vrije trap van Thomas De Backer werd teruggekopt door Davy Raman en door Mario De Blieck in doel verlengd. Beervelde ging door op zijn elan en drukte De Pinte terug op de eigen speelhelft. Er waren nog kansen voor Mathias Neyt en Koen Van De Sompel, maar deze werden niet meer benut.

De degradatietopper bleef dus onbeslist en zorgt ervoor dat Beervelde moet blijven knokken voor de puntjes om het behoud in 2de provinciale veilig te stellen. Te beginnen op bezoek bij Nevele volgende zondag!

Elf snelheidscontroles in maart

Snelheid  De politiezone Puyenbroeck zal ook deze maand een reeks aangekondigde verkeerscontroles uitvoeren. Als we de volledige lijst overlopen valt op dat er niet minder dan 11 snelheidscontroles gehouden worden in maart. Een drietal alcoholcontroles en twee drugscontroles vervolledigen samen met een controle op de gordeldracht (morgen) en een controle op de bromfietsen de lijst van deze maand.

Let wel dat ook op andere momenten, minder grootschalige controles kunnen plaatsvinden.

Groot kaartkampioenschap Lochristi van start

Inschrijvingkaarting  He inschrijvingscomitee van het groot kaartkampioenschap bieden zat gisterenavond netjes klaar om de kaarters op te vangen, in de Kring, voor de eerste schifting; Mariatje, Gert, Eddy, Wilfried, en de winnaar van vorig jaar Robert Balthau.,  Lut noteerde niet alleen dat er 117 inschrijvingen waren, maar maakte ook foto's.

Voor info over de kaarting en de volgende schiftingen: klik hier.

Overlijden Roger De Meyer: enkele reacties

Het plotse overlijden van Roger De Meyer laat toch een leemte bij de CD&V.

CD&V-voorzitter Dirk Van Nieuwerburgh heeft de man niet meteen tijdens zijn actieve politieke loopbaan meegemaakt, maar was evenzeer onder de indruk van het overlijden. 'Hij was op het einde van de jaren '90 een belangrijk persoon voor de partij en heeft zeker zijn verdiensten gehad. Ook nu nog was hij, weliswaar achter de schermen, een van ons trouwste supporters'.

Kamiel Claeys, net als Roger De Meyer uit Zeveneken, kon het eerste bericht van het overlijden moeilijk vatten. 'Vorige week zaten we nog samen', aldus de CD&V-penningmeester. Wij verschilden al eens van mening op politiek vlak, toch trokken we regelmatig samen op campagne voor de verkiezingen. Ik ben echt aangedaan door het heengaan van Roger'.

Ook Albert Van Nieuwerburgh, jarenlang collega in gemeenteraad en schepencollege, typeert Roger De Meyer als een dynamisch persoon. 'Als schepen was hij verantwoordelijk voor het containerpark. Er ging nauwelijks een dag voorbij, zonder dat hij er even langs ging. Het containerpark lag hem nauw aan het hart. Op persoonlijk vlak hadden wij een goede samenwerking'.

Maarten Clauwaert : 'Eigenlijk zijn wij hier VIP's'

IMG_1476 Onze blogmissie was 'zoek mensen van Lochristi aan de start van Omloop Het Nieuwsblad'. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, tussen de duizenden mensen op het Sint-Pietersplein.

Maar het lot was ons gunstig gezind. We hadden ons nauwelijks een plaatsje gezocht langs de dranghekken, toen daar een meute piepjonge rennertjes van de Vlaamse Wielerschool voor onze neus werd gedropt. En wie stond vlak voor ons? Maarten Clauwaert uit Ruilare, de jonge wielrenner die we hier vorig jaar al eens voorstelden.

'Eigenlijk zijn wij VIP's hé papa', glunderde hij. Samen met zijn vriendjes stond hij aan de binnenkant van de nadar. Bij de doortocht van elke bekende of minder bekende god zorgden zij voor een luidruchtige wave. Enig gegil zowaar bij de jonge wielermeiden (ja, die waren er ook) toen 'Pipo' Pozzato passeerde. 'Ik zou ook willen gaan tekenen op het wedstrijdblad, maar dan moet ik ook meerijden', bedacht Maarten zich al vlug.

Zijn absolute favoriet was Leif Hoste. Af en toe moest het talent uit Ruilare nog wat wennen aan de nieuwe ploegen, zo wist hij nog niet dat Nick Nuyens vanaf nu in de oranje Rabo-outfit reed.

Start Omloop Het Nieuwsblad : de foto's

IMG_1465De start van Omloop Het Nieuwsblad. Je kan de unieke sfeer beschrijven, maar beelden zeggen alles.

Er is natuurlijk de prachtige locatie, maar niets gaat boven die schitterende karakterkoppen van de renners zelf. Wij probeerden ze van heel dichtbij vast te leggen. Wat als gewone toeschouwer tussen de helft van wielerminnend Vlaanderen niet altijd zo eenvoudig is.

Vier tenoren uit het profgild : Gert Steegmans, Leif Hoste, Bram Tankink en Marcus Burghardt. Meer impressies vanop het Sint-Pietersplein vindt u later op de dag in een album.


IMG_1519_GertSteegmans 

Lees verder

Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber

Nero1 De Nerotentoonstelling, ingericht door socio-culturele vereniging Curieus, ging gisteren van start in de voormalige gemeentelijke jongensschool in Zeveneken.

Dichter Evarist Ganzelever verzorgde een inleidend woordje op de receptie. ‘Nero lezen is niet alleen naar de diep in jezelf verborgen werkelijke ik kijken, het is tevens een visualisering van je eigenste onuitgesproken dromen’, zo benadrukte hij de Nero die in ieder van ons huist. ‘Een doorsnee huisman die graag in z’n zetel de krant leest of een spelletje kaart speelt in het café om de hoek, maar waarbij de windstreken voortdurend aan z’n mouw trekken en zijn nieuwsgierigheid opwekken.’

De aanwezigen lieten zich vervolgens een gratis pakje friet smaken en kuierden geïnteresseerd langs de panelen met mooie en unieke prenten uit de stripalbums. ‘Ik groeide op met de verhalen van Nero. Geraard de Duivel is ongetwijfeld mijn favoriete personage. Ik ben dan ook een echte stripliefhebber: ik heb vier kasten vol met allerhande stripverhalen, waarvan twee met strips die ik nog steeds niet gelezen heb’, vertelt Eddy C. Bertin, zelf auteur van talloze romans voor volwassenen en jeugd.

Nero is echter geen gedateerde held die enkel duffe avonturen beleeft, want ook bij jonge mensen valt hij nog steeds in de smaak. ‘Het is de beste stripreeks die ik ken. Nero heeft nooit zin om iets te beleven, maar raakt toch telkens weer in het avontuur verzeild: die spanning is de sterkte van de verhalen’, zegt Frederick Boon (23).

De tentoonstelling is vandaag nog te bezichtigen tot 18u. Ook morgen en woensdag kan u er nog terecht, van 14u tot 18u. Toegang is gratis. Waar? Hoekstraat 2. Hierbij enkele foto's van Lut. Voor meer kan je terecht in haar fotoalbum.

Nero2Nero3

David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad

Canada

Internationale belangstelling voor de Omloop Het Nieuwsblad, deze middag bij de doortocht in Beervelde. Niets overdreven, zo blijkt. David Potter en zijn echtgenote Rowena kwamen met een viertal familieleden maar liefst uit Ottawa in Canada. Niet speciaal voor de koers natuurlijk, al hadden ze wel het wedstrijdschema en de deelnemerslijst uit onze krant onder de arm.

David is 70 geworden, en zijn echtgenote 60. En dat vieren ze met een vijfdaags reisje naar Brugge. Een van hun familieleden heeft trouwens nog gekoerst, maar dat blijkt al in de jaren zestig geweest te zijn. Voor onze tijd dus. Maar ze zijn wel geïnteresseerd, want ze weten dat er morgen in Koerne weer een wedstrijd is (Kuurne-Brussel-Kuurne). En David wijst mij ook de 'cobbles'.. van de Vlaamse Ardennen op het kaartje in de krant aan.

Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp

12+42 Met de torenklok van de Sint-Daniëlkerk als chrono flitste het kleurrijke peloton van Omloop Het Nieuwsblad door de anders zo rustige dorpskom van Beervelde.

En het ging snel. Sneller dan het snelste wedstrijdschema. De renners hadden er nog geen half uurtje koers opzitten. In zacht, bijna-lenteweertje.

Lut had meteen een bekende naam voor haar lens: Sylvain Chavanel van Quick-Step, die  bewonderende blikken van Franck Bouyer van Bouygues-Telecom krijgt. 

Heel wat belangstelling langs de kant van de weg. Slager Rogiers kwam even vanachter zijn toonbank, en ook pastoor-deken Staf Annaert kwam de jonge goden uit het peloton bewonderen. En maakte ondertussen een praatje met Denise Schamphelaere en Rosa Schepens. Renners en supporters, Lut blikte ze allemaal in in het eerste wieleralbum van 2009.


Beerveldedorp 

Denise+pastoor  Slager

Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat

Vkn   Wil VKN Beervelde de eindronde voor degradatie of rechtstreekse degradatie ontlopen, dan moet er vanavond gewonnen worden. VK Nieuw Beervelde  speelt om 19.30 uur tegen De Pinte, dat nu nog samen met rood-blauw op de 13de plaats staat.

Alleen daarheen zouden we zeggen, want VKN kan alle steun gebruiken.

Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!

Ohn1Bordjes van Omloop Het Nieuwsblad op het grondgebied van onze gemeente? Moeilijk te vinden! Logisch natuurlijk, want de renners komen uit de Haanhoutstraat in Destelbergen (12u) rijden gewoon rechtdoor naar Beervelde-Dorp (12u07), over het nieuw heraangelegde kruispunt met de Rivierstraat, de Toleindestraat in tot ze op het grondgebied van Lokeren (12u18) richting Overmere kiezen. Van kilometer 11.1 tot kilometer 18.6 over Loots grondgebied.

Met twee gevaarlijke plekken, stelden we deze middag vast. Ter hoogte van Bakkerij Van Rijsselberghe in de Toleindestraat, en net door de bocht aan De Groten Hoek. Want daar zijn twee verraderlijke middenbermen, waar de renners kant moeten kiezen. Links of rechts, maar liefst niet rechtdoor.

Lut vat morgen strategisch plaats in Beervelde. Benieuwd wie dit keer gekke snuiten trekt naar haar camera. Wijzelf gaan morgenvroeg de sfeer proeven aan de start. En kijken uit naar wielerliefhebbers uit Lochristi. Want Lochristi Blogt is overal, en dus zeker op onze eigen koers! 

Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden

Roger de meyer Gisteren is oud CD&V-schepen Roger De Meyer (74) vrij onverwacht overleden in het AZ Maria Middelares. De uitvaart zal plaatsvinden op dinsdag 3 maart om 11 uur in de Sint-Eligiuskerk van Zeveneken. Er is gelegenheid tot begroeting in de rouwkapel vanaf 10.30 uur.

De Meyer stapte destijds om een ongewone reden het politieke landschap binnen. 'Ik ging in de politiek omdat de Ruilarestraat zodanig slecht lag', zei hij goed anderhalf jaar geleden bij de viering van zijn gouden jubileum. De Meyer was in 1970 opgekomen op een onafhankelijke lijst.

Roger De Meyer was het enige gemeenteraadslid uit Zeveneken die bij de fusie van de gemeenten in 1976 in de gemeenteraad van Lochristi terecht kwam. Toen nog voor de katholieke lijst Block. Toen de partijleden van Block en de CVP zich verzoenden kwam hij op de CVP-lijst te staan. De Meyer werd telkens verkozen en zetelde 3 legislaturen als gemeenteraadslid en vanaf 1994 als schepen van financiën, afvalbeleid en containerpark. 

Roger De Meyer was medestichter van de BVBA Veevoeders De Meyer en medestichter van het Zakenkantoor NV De Meyer. De gewezen schatbewaarder van de kerkraad van Zeveneken was ook lid van diverse socio-culturele verenigingen en vrijwilliger in het WZC Zeveneken.

Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar

Buurinzicht2 

Van schaalmodellen, telegeleide wagens en boeken, over banden, LEGO-wagentjes en tijdschriften, tot parfum, servetten en suikerzakjes. Werkelijk alles van Ferrari verzamelt Evarist De Vos (57), geboren en getogen Lochristinaar uit de Schoolstraat.

IMG_1435

'In mijn jonge jaren verzamelde ik al de autoprentjes die bij de chocolade zaten,' vertelt Evarist. Waarop hij ons prompt meerdere verzamelboeken laat zien, die de tand des tijds goed doorstaan hebben. 'Vijfentwintig jaar geleden ben ik dan begonnen met mijn Ferrari-collectie. Het oorspronkelijk doel was om zo snel mogelijk de geschiedenis van Ferrari voor te stellen, maar al vlug werd duidelijk dat dat een onbegonnen zaak was. Er zijn verschillende schalen waarop de modellen gebouwd worden en je zou je eigenlijk al moeten concentreren op één bepaald onderwerp, bijvoorbeeld alle wagens waarmee een bepaalde coureur gereden heeft.'

Lees verder

Arthur vervangt Danny in Dorp-West

Arthur1 

Sinds deze week kan u zien hoe het uitzicht van Dorp-West de komende maanden en jaren zal evolueren. Het kapsalon van Danny Rombaut en de aanpalende woning moeten plaats ruimen voor Residentie Arthur, een project van Plan & Bouw. De residentie omvat zes luxe-appartementen, een dakappartement en een handelsruimte. Zoals u hier al eerder kon lezen, kreeg de kapper na zijn faling de mondelinge toelating om er te blijven wonen. Ondertussen dagvaardde Plan & Bouw Danny om hem via wettelijke weg het pand te doen ontruimen.

'Ik hoop tegen 5 maart meer te weten', zei de kapper ons deze morgen. 'Ik ben aan het onderhandelen over een voorlopig onderkomen'. (Danny had zijn zinnen gezet op de veranda van de villa van de familie Block tussen de Begonialaan en Azalealaan, die momenteel staat te verkommeren). Sedert mijn zaak in de pers kwam, heb ik al heel wat positieve reacties gekregen van mensen die mij steunen. Ik wil in elk geval in Lochristi blijven wonen, want het is hier zo goed', voegde de minzame man eraan toe.

Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert

Zoals u waarschijnlijk al gemerkt heeft, wordt momenteel hard gewerkt aan de uitbreiding van bibliotheek Reinaert in de Koning Boudewijnlaan. Tot nu toe heeft u daar wellicht geen hinder van ondervonden. Om de verplaatsing van de collecties vlot te laten verlopen, zal de bib op maandag 9 en dinsdag 10 maart uitzonderlijk gesloten zijn.

Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert

Hoe zal ons dorp er in de toekomst uitzien? Hoe zal de omgeving evolueren? Blijft wonen betaalbaar en wat doet de overheid hieraan? In hoeverre mag ik zeker zijn dat mijn woning niet in een ander gebied zal vallen? Wat met uitbreiding van mijn woning? Mag ik nog bijbouwen? Kan ik als jong koppel nog een woning kopen? Zijn er voldoende alternatieven voor handen om de krapte op de woningmarkt op te kunnen vallen? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die de mensen zich stellen nadat de regering vorig jaar met twee ontwerp-decreten rond ruimtelijke ordening uitpakte.

Administratieve vereenvoudiging komt steeds vaker naar voor. Ook bij het bouwen van een woning. De CD&V wil de mensen informeren over de nieuwigheden en wijzigingen op vlak van ruimtelijke ordening en organiseert hieromtrent een informatieronde. Vlaams Parlementslid Joke Schauvlieghe zal deze avond modereren en antwoord geven op vragen. Op deze interactieve avond zal het lokale beleid rond ruimtelijke ordening ook ter sprake komen. Het geheel zal ongeveer anderhalf uur in beslag nemen.

Deze informatieronde gaat door op maandag 2 maart om 20 uur in het zaaltje van café Center (Hijfte Center).

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!