Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Ierse wielertoeristen in hotel Arriate

Acht Ierse wielertoeristen verbleven eind vorige week drie dagen in hotel Arriate in Lochristi. De acht Ieren, eigenlijk zeven Ieren en een uitgeweken Lochristinaar, ondernamen vanuit Lochristi een drietal fietstochten, waaronder een deel van het parcours van de Ronde Van Vlaanderen. Ze waren hier op uitnodiging van Jan Watté, zoon van fotograaf Paul Watté, die 14 jaar geleden naar Ierland uitweek, nadat hij tijdens een vakantie in Griekenland een Ierse leerde kennen.

,,Ik ga met die gasten wel elke week een tochtje doen op zondagmorgen: tijdens de winter zo'n 50 kilometer, tijdens de zomer 80, 90. En we gaan wel elk jaar eens naar het buitenland. Dit jaar kozen we dus voor mijn geboortestreek. Ze vonden het hier prima. De eerste avond zijn we tot vier uur 's morgens blijven hangen in café Tonneken. Ze leerden er meteen het verschil tussen het Iers bier en het Belgisch bier: Duvel, Leffe, Palm, ze probeerden het allemaal uit. De ochtend daarna zijn we wat later uit het hotel vertrokken dan voorzien, en hielden we het plat, met een ritje richting Nederland. Maar zaterdag hebben we toch vier bergen van de Ronde gedaan, waaronder de Patersberg, de Kwaremont en de Kluisberg. En in het Centrum Van de Ronde Van Vlaanderen zijn we naar de aankomst van de E3-prijs van Harelbeke gaan kijken.

Colin Quin: ,,Ik ben een grote Ierse farmer, en ik zoek een vrouw!'' en hij nam Caroline, de bazin van hotel Arriate, onder de arm. Waarop Caroline: ,,Ja makker, hier blijven, en om 6 uur het ontbijt klaarmaken!''

P1010803 P1010798

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00d83541f26853ef Listed below are links to weblogs that reference Ierse wielertoeristen in hotel Arriate:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!