Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Leon Matthijs gezel van de Wase Raap

P1030494 Ja, we publiceerden deze foto een paar maand geleden al eens. Maar monumenten, die moet je in ere houden. Zo ook Reinaert, en Leon Matthijs. Vorige keer brachten we Leon onder de aandacht omdat de erevoorzitters van de VTB-VAB vol lof waren over de werking van de afdeling Lochristi.

Nu krijgt Leon uit een heel andere hoek hulde: zaterdag krijgt hij in Temse het ereteken van Gezel van de Wase Raap.

Die titel wordt sedert 1986 door Toerisme Waasland uitgereikt aan personen of organisaties die zich minstens 5 jaar hebben ingezet voor het toerisme in het Land van Waas.

Een mens kan het een beetje vreemd vinden dat Lochristi tot het Land van Waas behoort, maar sedert enkele jaren is dat zo, althans op toeristisch vlak (hebben wij hier toerisme in Lochristi?vraag ik mij dan af.) Behalve Reinaert dan? Al zag ik nog niet te veel bussen toeristen stoppen aan dat monument. Maar soit, dat doet geen afbreuk aan het feit dat Leon door de gemeenten, lokale VVV's en verenigingen die aangesloten zijn bij Toerisme Waasland niet alleen genomineerd, maar ook tot laureaat benoemd is. Leon, laat ons toegeven, altijd een beetje miskend geweest, laat weten dat hij die onderscheiding ook te danken heeft aan alle medewerkers van de VTB-VAB-afdeling Lochristi.

De uitreiking heef tplaats nu zaterdag 17 november om 19 uur in de cafetaria van het administratiefcenrum de Zaat in Temse. Leon mocht een spreker uit Lochristi meedoen, om iets over hem te vertellen, maar de schepen van cultuur en de burgemeester blijken al bezet te zijn. Lochristi Blogt feliciteert Leon alvast met zijn titel.

U kan hier een artikel downloaden dat recent verscheen in Tiecelijn, een tijdschrift over Reinaert. Download lootsereinaert.doc .

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!