Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Diamant voor Leopold en Julia

Leopoldjulia Léopold Van der Elst en Julia Claeys, zijn zestig jaar getrouwd, en dat leverde hen een zondagse ontvangst op het gemeentehuis op. In Luts fotoalbum kan u zien hoe makkelijk je van twee naar veel meer kinderen en kleinkinderen gaat. Zo snel, dat de burgemeester het tijdens zijn speech zelf met moeite kon bijhouden. Bleek er de dag van de viering nog een kleinkindje bijgekomen, en iemand uit het publiek riep dat er nog snel eentje zou komen.

Nieuwtjes uit politiezone: verkeerscontroles juli, afwezigheidstoezicht

Flits De politiezone Puyenbroeck heeft zoals iedere maand haar verkeerscontroles online gezet. Opgelet: ook op andere momenten kunnen onverwachte (minder grootschalige) controles uitgevoerd worden door de interventieploegen van de zone.

Bent u al bezig met het opmaken van de inventaris van alles wat in de valiezen mee moet op reis. Vergeet dan ook niet tijdig uw afwezigheidstoezicht aan te vragen in uw wijkbureau. U vindt de nodige details en het formulier bij het Afwezigheidstoezicht.

De politiezone haalde met de Caravan Days ook het TV-nieuws. Op de website van de zone Puyenbroeck kan u het nieuwsbericht van de VRT herbekijken.

Superhond Skippy likt baasje op hondenschool Kwispel

Skippylikt Zondagmorgen was Skippy, de winnaar van Superhond 2008, op zijn wekelijkse training op hondenschool De Kwispel, aan de Rivierstraat in Beervelde.

Want televisieprogramma's, die moet je met een korreltje zout nemen natuurlijk, en met het woord SUPER wordt er daar kwistig omgesprongen.

Thierry komt al naar Kwispel sedert de opnames van Superhond gedaan zijn, en blijft komen, omdat hij weet dat Skippy nog een en ander moet bijleren. Baasje likken doet hij anders al zonder commando, zo blijkt uit de foto. Maar Lut heeft nog meer moois. Klik daarvoor haar album.

Lut maakte ook een filmpje.

Breughel: in de schaduw van het kasteelpark

Beerveldeterras

Het was even schrikken, maandagmiddag, toen we langs de veranda van café en feestzaal Breughel op het achterliggend terras terecht kwamen. Het leek wel of we zo het kasteelpark binnenwandelden.P1090565  Een terras, in de schaduw van het kasteelpark. Vreemd, hoe een paar ingrepen het uitzicht en de functionaliteit van een terras zo fors kunnen veranderen.

Toen  Tom Mestach zich aan mijn tafeltje nestelde en achteroverleunde in zijn stoel, zat ik nog altijd naar het kasteelpark te turen en merkte ik hoe de papiertjes van de petit fourkes _ wellicht van een receptie de dag ervoor _ over de afsluiting in de berm van de kasteelwal gewaaid waren.

'Een klein nadeel, ik weet het', vertelt Tom 'maar ik ben wel heel tevreden dat we vorig jaar die ingreep aan het terras hier gedaan hebben. De grote haag waar je niets meer doorzag weg, vervangen door een veilige afsluiting die toch past in de natuurlijke prachtige omgeving van het park, en goed 150 vierkante meter verharding aangelegd. Nu hebben we hier een terras waar het, al zeg ik het zelf, verdomd gezellig zitten is. Ik zit hier op dinsdagavond vaak, na 17 uur, als we gesloten zijn. Met een Duvelke. Het is hier zo rustig. De graaf zelf is ook heel tevreden dat we die ingreep gedaan hebben, hij heeft niet liever dat zoveel mogelijk mensen genieten van de pracht van zijn park.'

Er staan goed twintig tafeltjes gedekt, zeer ruim uit elkaar, plaats voor goed honderd man. Breughel is behalve voor de feestzalen waar vooral huwelijks- en andere feesten plaatsvinden, ook heel bekend voor zijn dagschotels. Op een half uur ben je er bediend, wat Tom toelaat zijn tafels twee keer vol te hebben op een middag.

'Ik zit hier ook soms na te denken. Hoe ik de zaak kan laten evolueren', vertelt Tom.

Zelf herinner ik mij Breughel uit mijn jonge jaren als een café, met een feestzaal achter. Na verloop van jaren werd het veeleer een restaurant met feestzaal, en verdween de café-funtie een beetje. ' Klopt'' valt Tom in ,maar ik wil dat eigenlijk weer wel wat veranderen', vertelt Tom, zeker met de nakende heropening van Beervelde station als opstapplaats. Mensen moeten hier gewoon een lekkere koffie of een lekkere pint kunnen drinken. Ik wil de estaminetfunctie weer in de zaak brengen.''

'Ook op het terras hier kunnen de mensen in de loop van de namiddag gerust iets komen drinken. Ze zijn niet verplicht te eten. Overigens, pannenkoeken en zo, daar begin ik niet aan. Je mag niet alles willen hebben in het leven, en je moet de dingen die je doet goed doen. Dagschotels en feesten is onze specialiteit, en daar houden we het voorlopig bij.'

Gezien het terras zo dicht aanleunt bij het park was Tom het wel verplicht er zeer royaal om te springen met beplanting, en dat is heel goed gelukt, zonder overdaad. Aan de kant naar Beervelde dorp toe, sluit een houten afsluiting het terras af van de Beerveldse Baan. Een hekje moet ervoor zorgen dat kinderen niet kunnen weglopen. 'Mogelijk verwerk ik later nog een speelhoek in het terras', aldus Tom. 'Het terras is ook ideaal voor mensen die er toch nog eentje willen roken ook.'

Feestzaal Breughel. Beerveldse Baan, aan de spooroverweg. Gesloten op dinsdagavond en woensdag de ganse dag. Op zondag alleen open als er feesten zijn. Rest van de week: vanaf 10 uur tot ongeveer 20 uur.

09 355 51 54

Met Breughel sluiten we de Beerveldse terrassenreek af. Zaffelare volgt binnenkort.

Lana en Joy zeggen Zeveneken vaarwel

Laatsteschooldag Eerste echte vakantiedag vandaag, en u heeft nog de afzwaaiers van Zeveneken te goed. We liepen langs op de school in de Sint-Elooistraat, waar we een praatje deden met Lana Slock, en ook bij de Eikenkring, in het verborgen groen naast de kerk, waar Joy Ingels ons te woord stond.

P1090505 P1090511_2

Lana Slock is 11 en is de dochter van Eric, een zelfstandig schilder en Peggy Wanzeele die in boetiek Ravage in Heusden werkt; Ze heeft nog een broer Liam (7) en die zit nu in het tweede leerjaar.

Tofste juf: Juffrouw Veerle, uit het zesde, waar ik nu dus in zit. Ze legt alles goed uit, herhaalt als ik iets niet begrijp, en maakt al eens een grapje.

Tofste vak: Spelling. Ik schrijf graag; ben graag met taal bezig. Voor het vak taal moeten we ook soms groepswerkjes maken. Ik lees wel vaak ja: avonturenverhalen en humoristische verhalen.

Minst leuke vak: Wiskunde. Kan ik niet goed. Snap het niet, maar ik doe wel mijn best. Je moet je er ook zo voor concentreren, en mijn mama is wel eens ziek, en dan denk ik aan haar, en kan ik me niet op die wiskunde concentreren.

Leukste ervaring op school: Niet één precies ding. Ik heb hier altijd veel plezier gehad en leuke vrienden gemaakt, dat is belangrijkste.

Waar ga je na de vakantie naartoe? Edugo Lochristi . Sociaal Technische Wetenschappen. Proberen. Mocht het niet lukken, kan ik nog altijd beroep doen, zegt mama. Maar ik kijk er hoopvol naar uit. vanuit Zeveneken ga ik wellicht met de bus of de fiets. Emily en Nena gaan ook naar Edugo.

EIKENKRING

P1090523

P1090528 Joy Ingels is 12 en is de dochter van verkoper Eric ingels en Cosette Verhelst, die bediende is. Joy komt al vanaf de kleuterklas naar de leefschool E!kenkring.

Tofste juf: Juffrouw Conny, uit de kleuterklas. Ik kon heel goed met haar praten. Spijtig genoeg is ze ondertussen overleden aan kanker. Dat heeft nogal wat verdriet teweeggebracht.

Leukste vak: Frans. Interesseert mij, ik vind het een leuk vak. Nieuwe dingen ontdekken, de betekenis van een Vlaams woord, dat dan anders is in het Frans, ik vind dat boeiend.

Minst leuke vak: Wiskunde. Kan ik niet goed.

Leukste ervaring: De stadsklas en de zeeklas; Tijdens die weken kan je door echt samen te leven je andere klasgenoten veel beter leren kennen. 

Na de vakantie? Met de fiets naar het Sint Theresia Instituut in Eksaarde, waar ik Latijnse ga volgen. Ik wil later misschien wel kleuterjuf worden.

Moppentapper Patrick Van Damme vanavond in Dorpsstraat

Patrick  Vanavond kan u in de tent op de Kouter gaan luisteren naar de moppen van Patrick Van Damme, geboren en getogen Lochristinaar, maar ondertussen al enkele jaren met zijn vriendin uitgeweken naar Munte waar het koppel een restaurant uitbaat.

Stel jezelf even voor aan de lezer die u nog niet kent ?

Ik ben Patrick Van Damme, geboren op 29 november 1964 en ben momenteel werkzaam in de horeca.

Hoe ben je in Munte terecht gekomen?

Vroeger werkte ik in de bloemisterijsector, maar door mijn vriendin te leren kennen heb ik de stap gezet naar De Zoete Zonde Dit restaurant bestaat sinds 1997. Ik mis lochristi niet al te veel. Munte is een zeer mooi dorp en ik kom minimum 1 keer per week mijn collega's in Lochristi bezoeken. De contacten zijn er nog steeds.

Wat is voor jou een goede mop en hoe onthou je deze allemaal?

Een goede mop mag niet te langdradig zijn en moet met passie verteld worden. Laat dezelfde mop door 2 verschillende personen vertellen en je zal 2 verschillende effecten hebben. Ik heb van nature een zeer goed geheugen en dat maakt het gemakkelijker om al die moppen te onthouden. Met een paar trefwoorden kan ik zonder problemen een uurtje volpraten.

Doe je nog veel 'optredens' zoals in de Dorpsstraat ?

Het is allemaal begonnen een tiental jaren geleden toen de mensen van HT&D (Odilon Mortier, Liliane Dorekens en de popkoning) kwamen optreden in het Serrepaleis. Ik mocht als vierde persoon mee aan tafel zitten en had zeker evenveel succes als de andere drie. In die tijd deed ik verschillende optredens maar een vijftal jaar geleden ben ik er mee gestopt, bij gebrek aan tijd. In de Dorpsstraat kom ik graag nog eens terug. Ik zat er destijds in het bestuur en driemaal is scheeprecht, vandaar.

Tot slot, uw beste mop ?

Er zitten 2 honden in de wachtzaal bij de veearts. De eerste hond zegt: waarom ben jij hier? De tweede antwoordt: ik ging deze ochtend wandelen met mijn bazin en de overkant van de straat liep een teefje. Ik heb mij los getrokken en haar eens goed gepakt. En? vraagt de eerste. Ik ben hier nu om mij te laten castreren. De andere hond vraagt nu: waarom ben jij hier? Mijn bazin zat deze morgen op haar knieën om haar sloefen te nemen die onder het bed geschoven waren en ik heb haar ook eens goed gepakt. En vraagt de eerste: ook laten castreren? Nee zegt de tweede ik ben hier om mijn nagels te laten knippen.

KWB Beervelde organiseert fietszoektocht

Vandaag start de achttiende fietszoektocht van KWB-Beervelde. Deelnemen kan op een dag naar keuze tot 14 september. Langs het parcours moeten 30 gewone vragen en 8 fotovragen opgelost worden. De tocht loopt zoveel als mogelijk langs rustige en verkeersarme wegen in Beervelde, Daknam en Lokeren.

De totale afstand bedraagt 30 km en de tocht is dus uitstekend geschikt als gezinsfietstocht. Ter gelegenheid van de 18de zoektocht is er een speciale prijs voor diegene die op de 18de plaats eindigt.

Iedere deelnemer heeft prijs. Deelneemformulieren kosten 3 euro en zijn te verkrijgen bij:
- Clement Praet - Toleindestraat 35 - Beervelde, TEL: 09/356 69 10
- Bakkerij Van Acker - Beervelde Dorp 69
- Kapsalon Philippe - Haanhoutstraat 3
- André Stals - Toleindestraat 118 

Kring wint Europees Kampioenschap voetbal

Kringfinale Niet veel uitleg nodig bij dit beeld. Spanje is Europees kampioen voetbal, en daarvan profiteert de Kring mee.

Pieter Waldack (de schoenlapper en invoerder Spaanse food en drank Vanespana) en Gert Welvaert , de uitbater van De Kring omhelzen elkaar.

Een vol huis zondagavond in de kring, gratis Spaanse ham, gebakken spek en gebakken bloedworst (in de zomer!), Mieke in de nek van een klant, en knallende kurken met bubbels! Lut deed haar ding met foto's.

Mooi eigenlijk, hoe dit EK in Lochristi toch weer iets teweeg bracht. In gang getrokken door Ben, Martin en Dorien van de Picasso, die café Picasso omvormden tot een oranje tempel, volgden andere cafés in hun kielzog om ook van hun café op een of andere manier een fanlokaal van een deelnemende ploeg te maken. Dat bracht weer duidelijk leven in de brouwerij en versterkte de sociale banden tussen de mensen onderling ongetwijfeld. Lochristi Blogt draagt daar graag zijn steentje toe bij.

Dubbel feest ook voor de winnaars van de tombola. Chris Wille uit Zaffelare (die eerder al de pronostiek won) had het winnende nummer 413 bij, en wint daarmee een waardebon van 350 euro, waarmee hij hopelijk naar Barcelona gaat. Chris gaat de prijs doorgeven aan zijn broer Franky uit Deinze, die het lotje overdag gekocht had, maar 's avonds al weg was. Luts onschuldige hand trok het nummer 328 en bleek dat Eddy Verhofste een Spaanse ham won. Luc De Vos won met het nummer 568 drie flessen Cava. De bezitters van Vijf van de tien getrokken nummers waren niet meer aanwezig, ze krijgen veertien dagen tijd om hun prijs op te halen. Doen ze dat niet, dan gaat de prijs naar het rservenummer dat tussen haakjes staat.

Tiende prijs: 536 (reserve 121)

Negende prijs: 226 (reserve 271)

Zevende prijs: 325 (reserve 748)

Zesde prijs: 246 (reserve 763)

Vijfde prijs: 428 (reserve 392)

Raadsleden over snelheid, centen en projecten

Voor ze met vakantie kunnen vertrekken moeten de raadsleden van Lochristi zich vanavond eerst nog door een agenda van niet minder dan 50 punten worstelen. Nogal wat van die punten zijn gelijklopend en hebben te maken met het invoeren van de nieuwe snelheidszones. Verder moeten ook een aantal budgetwijzigingen goedgekeurd worden, en uit de voorbereidende financiële commissie van vorige week bleek dat daarbij het nieuwe containerpark en de site Uyttenhove zullen ter sprake komen. Een kort overzicht.

SNELHEIDSZONES

In december van vorig jaar besliste Lochristi om het grondgebied in te delen in een aantal snelheidszones. Veiligheid staat daarbij centraal, maar om die zones effectief te kunnen invoeren moeten er nu een heleboel politiereglementen aangepast worden.

CONTAINERPARK

Wie de laatste maanden goed bij was, heeft al ondervonden dat we eigenlijk niet meer spreken over het containerpark. Recyclagepark is een mooier woord. Nu ja, in Lochristi wordt het op dat vlak ook iets ingewikkelder om te weten welke locatie men bedoelt: je hebt namelijk het bestaande containerpark aan Uyttenhove, je hebt het nieuwe (nog niet afgewerkte) recyclagepark in de bedrijvenzone Lozen Boer, en je hebt nog het complex Uyttenhove zelf. Alle drie komen ze vanavond ongetwijfeld ter sprake.

In de budgetwijziging staat immers een bedrag van 510.000 euro uitgeschreven voor werken aan het recyclagepark. Daaruit mag afgeleid worden dat de werken _ die al zeer lang stilliggen wegens een procedure tussen het gemeentebestuur en de aannemer over de stabiliteit van de bodemconstructie _ dit jaar nog zouden voortgezet worden. Schepen van financiën Filip De Pauw bevestigde ons dat hij er van uit gaat dat men met de huidige aannemer tot een overeenkomst komt, en dat daarna een nieuwe aannemer aan de slag kan. Momenteel zijn er op de locatie alleen een aantal grote betonnen putten te zien.

P1090269

LOODS

In de Ambachtenlaan, vlakbij dat nieuw recyclagepark, wil de gemeente één van de loodsen aankopen die Veneco er aan het bouwen is. Die loods (600 vierkante meter groot) zal zo'n 450.000 euro kosten. Ze krijgt mogelijks een dubbele bestemming: het wordt een stalplaats voor een aantal voertuigen, materieel en materiaal van de Technische Uitvoerende Dienst (die nu in het vernieuwde gedeelte van Uyttenhove zit) en de loods zou tijdens de verbouwingswerken van Uyttenhove kunnen dienen als tijdelijke fuifzaal. Let wel, op het gebruik van het woordje zou, want vorige week had men op papier nog altijd geen bevestiging van de overheid of het organiseren van fuiven, feesten, soupers, en sportmanifestaties wel in overeenstemming is met de bestemming van het gebied. Dat is namelijk een bedrijvenzone. Naar stedebouw toe heeft men er dan ook de nadruk op gelegd dat het om een tijdelijke regeling gaat en heeft men afzonderlijke toelating gevraagd voof fuiven, feesten, soupers en sport.

P1090253 Schepen van financiën en jeugd Filip De Pauw bevestigde ons dat _ ook als er stedebouwkundig een probleem zou zijn, en men er geen fuiven mag organiseren _ het de bedoeling blijft de unit aan te kopen, omdat de Technische Dienst die sowieso nodig heeft. 'We hebben immers beslist dat we tijdens deze legislatuur enkel het multifunctioneel complex Uyttenhove zullen realiseren', aldus de schepen.

MULTIFUNCTIONEEL COMPLEX

Hoe het daar mee zit? Op schema. Op 12 juni heeft een jury van elf personen (waaronder een aantal leden van het schepencollege, een aantal diensthoofden van de gemeente en het team van de Vlaamse Bouwmeester die de gemeente begeleidt bij het project) een keuze gemaakt uit de vijf voorgestelde ontwerpen. Volgens burgemeester Yves Deswaene raakte men het zonder te moeten stemmen unaniem eens over één bureau dat als best mogelijke naar voor werd geschoven'.

De burgemeester wil daar niet geheimzinnig over doen, maar mag daar momenteel gewoon niet veel meer over communiceren. Het college moet nu met dat bureau onderhandelingen aanknopen en daarna hopelijk tot een contract komen zodat dat bureau aan de slag kan. Let wel: het voorgestelde concept van dat bureau wordt daarom nog niet uitgevoerd zoals het voorgesteld is, er kunnen nog wijzigingen aan komen. Eens het contract met dat bureau is afgesloten kunnen de vier andere bureaus eventueel nog bezwaar aantekenen. Zolang de andere bureaus niet op de hoogte zijn gebracht, kan er over het project niet gecommuniceerd worden.

Gemeenteraad, vanavond maandag 30 juni, om 20 uur. De volledige agenda, met toelichting, kan u hier downloaden.

De zitting is openbaar en dus toegankelijk voor het publiek.

FILMPJE: Tirol in Zeveneken

Tirol in Zeveneken: je kan erover schrijven, maar je moet het vooral zien. Vandaar dat Lut zich met haar videocamera tussen de uitgelaten menigte begaf.  Een niet ongevaarlijke onderneming. Toen ALPENFEVER de afsluitende medley genre 'An der Nordseeküste' en 'Rosamunde' inzette, was het moment gekomen om in te haken met de tafelgenoten links en rechts.  Voor mij op feestjes meestal het ogenblik waarop ik toevallig naar het toilet moet.  Net zoals bij een polonaise, maar dat zal wel aan mij liggen.  Klik op het filmpje en haak in. Let ook op Conny, die met een plateau met een paar lege glazen probeert mee te wiegen op de golf van enthousiasme...


Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!