Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Dagbeeld: Oogsttijd

Oogsttijd Lut reed donderdagavond met de fiets van Lobos langs Ter Poelen naar het Flanders Horse Event. Ondertussen bleef een loonwerker actief op het veld. Klik haar album voor meer foto's.

De Nieuwe Snaar toont badmintonkunstjes

Badminton1Morgen eindigt het badmintonkamp van De Nieuwe Snaar. Ondanks de tropische temperaturen deze week kwamen liefst 54 deelnemers van alle leeftijden elke dag twee uur enthousiast oefenen. Er werd op een ontspannende en opbouwende manier geoefend op de basisslagen, techniek en tactiek, in combinatie met wedstrijd- en spelsituaties.

De jongste talenten (tussen 6 en 11 jaar) geven morgen 1 augustus een demonstratie van hun opgedane vaardigheden tijdens een BADMINTONSHOW.  Iedereen is welkom, om 11u45 in de sportzaal van de Gemeentelijke Basisschool in de Schoolstraat. U kan er meteen info krijgen over de werking van het komend seizoen.  Dat kan natuurlijk ook via een mailtje naar Hemmy.

Kardinaal Danneels door de lens van Filip Naudts

Gisteren kon u op Lochristi Blogt al lezen hoe we fotograaf Filip Naudts onder de aandacht willen brengen, omdat zijn foto geselecteerd werd voor de affiche van de Lokerse Feesten, die morgen van start gaan, en zijn fotostudio Guarda la Fotografia dit jaar 15 jaar bestaat. De komende dagen selecteren we telkens een portret van Filip Naudts dat we hier aan u voorstellen. Op het einde van deze reeks kan u op deze blog ook deelnemen aan een wedstrijd, waarmee u uw eigen portret kan winnen, door hemzelf genomen. En bovendien vindt u eerstdaags een uitgebreid artikel over de man in de gedrukte krant van Het Nieuwsblad - De Gentenaar.

Godfrieddanneels9743

Vandaag schotelen we u kardinaal Danneels voor. Filip nam een foto's van hem en andere geestelijken voor de illustraties bij het boek Mannen van God van auteur Bart Demyttenaere, dat eerder dit jaar verscheen bij uitgeverij Van Haelewyck.

In het fotomagazine Focus vertelde Filip het volgende over de foto: 'Om samenhang tussen de foto’s te krijgen, bedacht ik om de geestelijken te fotograferen in een soortgelijke pose, tegen een achtergrond die hun band met het geloof duidelijk maakt terwijl ze een voorwerp met symbolische waarde vasthouden, zoals een kelk of een missaal. Via de auteur had ik aan kardinaal Danneels van tevoren gevraagd of hij zijn soutane wilde aantrekken, want die draagt hij normaal gezien alleen op ceremoniële gelegenheden.'

'Het fotograferen was anders dan ik gewend ben, want ik voelde heel duidelijk de macht die kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders uitstralen. Danneels zit achter een indrukwekkend filter, want voordat je hem te zien krijgt, moet je vier man passeren. Toen hij uiteindelijk de deur voor me opende en ik hem in zijn soutane zag staan, wilde ik hem spontaan omhelzen, maar ik hield me hoffelijk in.'

Zonnige start voor Flanders Horse Event

Paarden_2 Deze morgen is het Flanders Horse Event met een stralende zon van start gegaan op de compleet vernieuwde piste van het domein d'Heyboght.

Het Flanders Horse Event heeft een uitgebreid buitenlands deelnemersveld. De eerste wedstrijd (een CSI* op 1,15 meter) was het meteen raak voor Mavis Spencer die op Sylvester de prijs Outré in de wacht kon slepen. De jonge Amerikaanse amazone was 3 seconden sneller dan Evelyne Govaere.

De eerste overwinningen deze namiddag waren voor de familie Van Roosbroeck. Olivier won de eerste juniorenwedstrijd van de dag, terwijl zus Veronique de grote prijs Voka op haar naam schreef.

Vanavond maakt ook de dressuur zijn opwachting op het Flanders Horse Event. Het CDI Hansbeke brengt dan een galavoorstelling. Volgend jaar wil men van de dressuur een volwaardig internationaal toptreffen maken. Het dressuurgala begint vanavond om 21 uur. De inkom is gratis.

JOEPLA!FOTO: klein klein kleutertje

Dsc00948Stralend weer, ook op Joepla, en dat levert dit mooie plaatje op. Arne De Decker (5) speelt in de grote zandbak op speelplein Joepla.

Tuindagen Beervelde kiest voor groendaken

Visualbeervelde40 Groendaken, dat is het centrale thema van de veertigste editie van de Tuindagen van Beervelde. Die vinden _ zoals gewoonlijk _ begin oktober plaats, en wel op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 oktober.

Groendaken is een techniek om op een milieu- en onderhoudsvriendelijke manier platte of licht oplopende daken beplant met laaggroeiende beplanting. Die beplanting heeft de eigenschap om de waterafvoer te regelen en werkt ook isolerend. In tal van gemeenten, waaronder Lochristi, kan je er overigens een subsidie voor krijgen.

Laat je niet vangen door valse reclameronselaars

Het gebeurt om de zoveel jaar wel ergens in Vlaanderen: kerels die telefonisch reclame ronselen voor 'het boekje van de brandweer'. Momenteel is Lochristi aan de beurt, zo meldt brandweerman/slager Stefan De Clercq die al van diverse middenstanders in Lochristi de vraag kreeg of de brandweer van Lochristi inderdaad een boekje aan het uitgeven is. Het antwoord is eenvoudig: NEEN!

De ronselaars gebruiken de naam van de brandweer Lochristi zonder toelating. Gewoon negeren dus. Tenzij u zo pienter bent dat u via een fijn gesprek hun identiteit kunt achterhalen, hen aan het lijntje houdt, met een andere telefoon de politie verwittigt, die de valsspeler dan inrekent terwijl hij met u aan het bellen is. Als dat gebeurt: belt u dan ook maar ons.

Maar om terug te keren tot de kern van de zaak: brandweer Lochristi ronselt momenteel GEEN advertenties!.

Inge Tollenaere neemt ontslag op jeugddienst

P1100225

Inge Tollenaere (26) heeft haar ontslag ingediend bij de jeugddienst. ‘Ik ben wel van plan nog de hele zomer uit de doen, omdat ik niet wil dat de monitoren noch de kinderen van het speelplein het slachtoffer zouden zijn van mijn beslissing.’

Inge Tollenaere begon in oktober 2005 als vrijwilliger op de jeugddienst. Voordien was ze 8 jaar actief als speelpleinanimator. In januari 2006 werd ze op de jeugddienst verantwoordelijk voor de speelpleinwerking en de tienerwerking.

‘Ik heb in mijn job veel contact met de vrijwilligers, wat een fijn contact is, maar ik vertoef ook heel wat tijd aan mijn bureau. Ook in de zomer zit ik heel vaak aan mijn bureau terwijl ik op de achtergrond al die spelende kinderen hoor. Op zulke momenten voel ik het zo kriebelen om naar buiten te crossen en samen met de kinderen zot te gaan doen. Ik mis enorm dat directe contact, daarom zoek ik nu vanuit mijn opleiding als opvoedster naar een job waar ik terug in het werkveld kan staan tussen de kinderen en jongeren.

Inge deelde recent haar ontslag mee aan haar oversten en aan de vrijwilligers.

Tel eens de vlinders in je tuin!

Dscf0138

Gisteren vanuit uw hangmat of uw luie tuinzetel eens goed rondgekeken in uw tuin?  Is het u ook al opgevallen dat daar minder en minder vlinders rondfladderen?  Natuurpunt deed de afgelopen weken al een aantal tellingen en steekproeven in diverse tuinen.  Vorig jaar werden er nog gemiddeld dertien vlinders per tuin opgemerkt, nu nog slechts vijf!

Jean Marie De Baene
is bestuursmedewerker en milieuraadslid van VELT (de Vereniging voor Ecologisch Leef- en Teeltwijze) Reinaert, de afdeling voor Lokeren, Lochristi, Destelbergen en Oostakker.  Hij wijst ons op de problematiek. "Een belangrijke factor is ondermeer het veelvuldig gebruik van pesticiden. Ook erg nefast voor vogels, trouwens. Hoeveel lijsters merk je nog op in je tuin?" 

"Ook het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol, aan het vochtig en wisselvallig klimaat van deze zomer kunnen vlinders zich nauwelijks aanpassen.  Zij zoeken warmte om optimaal te kunnen genieten van hun korte leven. Ook de plantenkeuze in je tuin is erg belangrijk.  Zo kan je ervoor zorgen dat je bloei hebt op elk tijdstip van het jaar.  Dat maakt dat bijvoorbeeld insecten makkelijker kunnen overleven."

Jean Marie zoekt niet alleen mee naar verklaringen, maar legt ook zijn eigen observaties in schitterende beelden vast. (zie foto's boven en onder)

Dscf0134

De VELT-medewerker wijst ons ook op het meest recente VELT-tijdschrift, waar het Vlinders-artikel nuttige tips geeft voor een vlinder- en libelvriendelijke tuin . Zo zijn warme en beschutte plekjes in de tuin, met wat reliëf, ideaal. Hulst, klimop, herfstaster en lavendel  zijn dan weer ideale planten om vlinders aan te trekken.  Wie zorgt voor bloemen van in het voorjaar tot in de herfst, bezorgt ze zo ook voldoende voedsel.  Wie nog meer tips wil of mee wil doen aan de tuinvlindertelling op 2 en 3 augustus, kan terecht op deze site.

Voor u straks indommelt in uw tuin, kijk dus eerst even rond of u geen kleurrijk gefladder opmerkt tussen de bloemen en struiken.  Wij proberen onze poes wat in toom te houden, want zij beschouwt een zeldzame vlinder als een speeltje.  En meestal is het een nogal ongelijke strijd...

Beerveldse Chiromeisjes in Robertville : 't is mooi geweest..

Teletubbie
Op de laatste volledige kampdag in Robertville stonden de Beerveldse meisjes nog voor enkele uitdagingen, letterlijk dan.  Niemand minder dan de Teletubbies kwamen hen 5 Fata Morgana-opdrachten voorschotelen : spring twee uur ononderbroken in een springtouw, maak een bloementuin met 50 zelfgemaakte bloemen, maak een authentieke Teletubbiezon, schrijf een kamplied op de melodie van het Teletubbieliedje en zoek de vier voorwerpen van de Teletubbies en maak er een circusvoorstelling mee. En jawel, de Chiromeisjes haalden op eigen kracht vlot hun vijf sterren binnen!

En 's avonds lukte het ook, eindelijk, na al die jaren van tegenslag was er het 'moment suprême' waar je het allemaal voor doet : het kampvuur! Liedjes, toneeltjes en dansjes, alle ingrediënten waren aanwezig.  Het afscheid van enkele leidsters, na een jarenlang engagement, zorgde voor emotionele momenten.  Het kamp in Robertville 2008 zit erop, en iedereen is het erover eens : 't is mooi geweest.

We bedanken Danny Sey voor zijn medewerking.  We hebben wel niet van zijn kookkunsten geproefd, maar genoten des te meer van zijn mooie foto's!

Touwspringen Kampvuur

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!