Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Praalwagen Landelijke Gilde Zaffelare eindigt als vierde

Sany0722Een tijdje geleden vertelden we u hier hoe de Landelijke Gilde van Zaffelare druk in de weer was met het bouwen van een praalwagen, om deel te nemen aan het bloemencorso in Blankenberge. Dat kon u hier lezen.

Met het concept 'kaas en wijn' traden ze vandaag aan in de eigenlijke stoet en wedstrijd. Zopas werd de uitslag bekendgemaakt: een niet onverdienstelijke vierde plaats. 'We zijn heel tevreden. We hadden onze kansen reëel ingeschat op voorhand: we wisten dat een derde plaats misschien mogelijk zou zijn, maar ook dat we niet lager zouden eindigen dan een vijfde stek. En bovenal hebben we ons heel goed geamuseerd. Gisteren waren we zelfs met 50 man sterk om de wagen te versieren met bloemen.', luidt het vanuit Blankenberge.

Morgen krijgt u de foto's te zien!

SV Zaffelare houdt 3 punten thuis.

Svz SV Zaffelare is erin geslaagd de eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnen af te sluiten. Het werd een aangename partij tegen Meerdonk die uiteindelijk op 4-3 eindigde.

De studieronde duurde welgeteld 21 minuten. Tanguy Temmerman liep het snelst in op een voorzet en de thuisploeg keek tegen een 0-1 achterstand aan. Net voor rusten kon Zaffelare de bordjes in evenwicht brengen. De bezoekende doelman loste een ogenschijnlijk onschuldige bal en Joeri Bracke was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te trappen.

Zaffelare kwam het best uit de kleedkamer en een lange bal van Stefan De Smet belandde net voor het uur in de winkelhaak. Lang profiteren van de voorsprong kon achter niet want Kristof De Witte bracht met een knappe kopbal Meerdonk langszij. Niet getreurd voor de thuisploeg, want opnieuw Joerie  Bracke kon Zaffelare op voorsprong trappen (68') Meerdonk probeerde wel, maar het doelpunt viel aan de overkant toen Pieter Vispoel een hoekschop kon binnenkoppen.

De thuisploeg zag zich al veilig, maar in de 91' kon opnieuw Kristof De Witten de aansluitingstreffer binnenkoppen. Er bleef voor de bezoekers echter te weinig tijd over om nog een punt uit de brand te slepen al liet de scheidrechter 7' overspelen..

VKN Beervelde stuurt Ursel puntenloos huiswaarts

Logo_vkn

VK Nieuw Beervelde heeft zijn start in 2de provinciale niet gemist. Ursel, nochtans voor de aanvang van het seizoen als een van de sterkste ploegen aanzien, werd kansloos weggespeeld.

Na een sterk begin van Beervelde was het Ursel dat koudweg de 0-1 op de bordjes bracht na een scherpe vrije schop en een krachtige kopbal. Verder ging de match goed op en neer zonder grote kansen. Tot op het half uur toen een mooie combinatie via Thomas De Backer en Mathias Neyt bij Yassin Akbulut terecht kwam en die enorm knap afwerkte met een lob over de bezoekende doelman en dan binnenkopte. Rusten bij 1-1.

Hetzelfde beeld in de tweede helft tot Davy Raman mooi een penalty uitlokte en ook omzette: 2-1 op de 60’. Ursel had geen antwoord meen in huis. Het was integendeel  Beervelde dat een voorzet-schot van Mathias Neyt binnengetikt zag via  Davy Raman. Verder bleef Ursel enorm bleek acteren en was het een schim van de ploeg die drie jaar terug nog furore maakte in vierde nationale. Een zeer mooi overwinning voor de promovendus Beervelde.

Deklat houdt Lochristi van verdiend punt

Logo_lochrist Titelkandidaat Waarschoot mocht zich na 90' gelukkig prijzen met de 1-0 overwinning, want SK Lochristi verdiende zeker meer. De deklat besliste er echter anders over.

Na een lange studieronde kon Lochristi een eerste kans forceren. Nick Van Gilsen legde knap af naar Alexander Morel, maar die zag zijn schot tegen de deklat uiteen spatten. Waarschoot reageerde en doelman Kesteleyn moest een verloren voorzet over de lat duwen. Kort daarna (20') verscheen Nick Van de Voorde alleen voor de thuisdoelman, maar deze had een knappe reactie in huis om de bezoekende voorsprong te vermijden. Net voor de rust werd een balverlies van Lochristi toch afgestraft toen Filip Cornelis aan de tweede paal kon binnenkoppen. 0-1 ruststand.

Het eerste kwartier na de pauze verliep rommelig en het was wachten tot de 65' vooraleer er opnieuw opwinding was. Andy Deprez zette vanop rechts voor en in het geharrewar trapte Nick Van Gilsen op de deklat. Waarschoot trok massaal terug, maar de bezoekers hadden geen antwoord meer op de stuge defensie al vielen er nog wat kleine kansjes uit de lucht. Van Gilsen kopen nog voorlangs, maar uiteindelijk was Waarschoot op de counter nog het gevaarlijkst.

Fuiven doe je niet alleen

Picasso_185 In de Picasso hebben ze niet veel nodig om te fuiven. Benjamin, Dorien en Martin weten in een minium van tijd volk en attributen bijeen te krijgen voor een feestje. Zaterdag was er een beachparty.

We hadden wat meer bikinivolk verwacht, maar de sfeer zat er voor de rest wel goed in.

Op een bepaald moment zorgde iemand vanop het dak voor afkoeling met een waterverstuiver. Waar een hogedrukreiniger niet allemaal goed kan voor zijn.

Ook feest in jeugdhuis Lodejo, waar tien jongeren het feit dat ze vijfentwintig geworden waren een voldoende reden vonden voor een feestje met bierwave en van die toestanden. Medewerkster Ann Braeckman was er ook, zo kan u op de foto's van Lut zien. We legden de tien jongeren een vragenlijst voor die ze nog invulden VOOR ze aan het fuiven sloegen. De komende dagen proberen we, aan de hand van hun antwoorden, een portretje van hen te schetsen. na de zestigers van vorig jaar, de vijfentwintigers!

Vijfentwintigjarigen

Schoon volk uit de eighties

Dsc_6562
Dsc_6617

Wie dacht dat heel onze voorraad schoon volk hier al uitgeput was na de opening van De Cliént, dacht verkeerd.  Michael, de zoon van blogfotografe Lut, en zijn vriendin Tamara werden de voorbije weken respectievelijk 30 en 25 en vierden dat gisteren met een stevige 80's-fuif in zaal Tropic in Oostakker.

Originele fuiven verdienen respect van de medemens én een plaatsje op uw favoriete blog.  U verwacht een familiefotootje?  Michael, Kirsten en Peter, drie door Lut welopgevoede kinderen, hebben ook hun make-over gehad: eentje van Kiss, Madonna (tiens, was die ook niet verjaard?) en Superman! En dochter Karen?  Die goede ziel was gewoon gaan babysitten!

Ook Michael Jackson werd nog gesignaleerd op de fuif.  In tegenstelling met wat wij tegenwoordig horen over de man, zag hij er zelfs nog redelijk gezond uit. Enige gelijkenis met Anthony Pasqualino was hem niet vreemd, want dat is een van de beste vrienden van die andere Michael (van Kiss).  Hopelijk kunt u nog volgen. 

Vanaf nu heeft Lut (gisteren in leather jacket gehuld) een speciaal fotoalbum met verjaardagsfuiven.  Wie in aanmerking komt om hierin een plaatsje te bemachtigen, laat zich dus best volledig gaan!

Dagbeeld: bikkelen om de bal

Img_6986

U heeft het ongetwijfeld zelf al gemerkt: sport levert vaak leuke foto's op.  Zoals op de eerste speeldag van de jeugdvoetbalcompetitie. Deze balbetwisting komt uit de partij tussen de provinciale knapen van SK Lochristi tegen SK Deinze.  En nee, het was geen potige partij, geen blessures, geen rode of gele kaarten.  Er werd gewoon gebikkeld om de bal, zoals het hoort.  Lochristi verloor overigens de partij met overdreven 1-3 cijfers.  Aan de lenigheid van de blauwwitten zal het in elk geval niet gelegen hebben.

Lochristi Blogt ook aan de aftrap van het jeugdvoetbal

Jeugdvoetbal

Zomerse temperaturen of niet, uw voetbalreporters van Lochristi Blogt  vliegen er dit weekend weer in.
Vanaf morgen trekt collega Peter Esprit - onze voetbalautoriteit - naar de velden van SK Lochristi, SV Zaffelare en VK Nieuw Beervelde om u elke zondag een sprankelend matchverslag te bezorgen.  Geen enkele goal of splijtende pass van onze provinciale ploegen zal aan onze aandacht ontsnappen! 

Maar er is meer: 'de jeugd is de toekomst', dus trekken wij de komende weken volop de kaart van het jonge voetbaltalent van SK Lochristi.  Maar liefst 17 jeugdploegen in de Bosdreef en 6 jeugdploegen aan de Beerveldse Baan verdedigen de komende negen maanden de blauwwitte kleuren.

Wie dat allemaal zijn?  Vanaf woensdag krijgt u ze exclusief in beeld.  Twee keer in de week, op woensdag en vrijdag - want dat zijn de dagen waarop er getraind wordt - stellen we u iedereen voor. Van klein naar groot. Met telkens een portretje van een willekeurige speler die we even aan de tand voelen over zijn voetbalcarrière, zijn sportieve dromen en ambities. Oh ja, het kan natuurlijk ook een 'zij' zijn, want er zijn bij SK Lochristi ook meisjes die je probleemloos in de vernieling dribbelen.

Voetbalcompetitie gaat van start

'De oefenperiode is voorbij, morgen gaat het om de knikkers', hoorden we vandaag nog een trainer zeggen. Inderdaad, onze drie provinciale vertegenwoordigers gaan morgen van start met de competitie. Binnen dertig wedstrijden weten we hoe ze het ervanaf gebracht hebben. Net voor de aanvang brengen wij u nog een kleine voorbeschouwing.

Logo_lochristSK Lochristi trekt het seizoen in met een sterk vernieuwde ploeg. In het tussenseizoen was SK zeer actief, getuige het aantrekken van 11 nieuwe spelers. De oefencampagne verliep vrij vlot al gingen de mannen van Rik Van Cauter in de laatste oefenmatch onderuit tegen Stekene. Morgen wacht de zware verplaatsing naar titelkandidaat Waarschoot, meteen een waardemeter.

Trainer Rik Van Cauter kijkt het seizoen alvast positief tegemoet. 'Lochristi moet dit jaar kunnen meestrijden voor de titel. De kern is gevoelig uitgebreid en versterkt. We zijn er klaar voor'. SK Lochristi moet het morgen doen zonder Ward De Bock en Frederique Van de Sompel die met een spierblessure langs de kant moeten blijven.

Logo_vkn VKN Beervelde mag na twee titels op rij ook in 2de provinciale aantreden. De club bleef vrij rustig op de transfermarkt. VKN Beervelede heeft niet meteen een uitgesproken ambitie, maar hoopt alvast op een rustig seizoen zonder degradatiezorgen.

Koen Van De Sompel, Jonas Decaestecker en Davy Stevens zijn out voor de openingspartij tegen Ursel, die vorig jaar uit eerste provinciale zakte en dit jaar steile ambities koestert. Ook voor VKN Beervelde wordt het een moeilijke partij.

Svz SV Zaffelare zag in het tussenseizoen monument Dirk Thomas en Edwin Van Heule de schoenen aan de haak hangen Met Stefaan De Smet (Destelbergen) en Christof Apere (St Kruis Winkel) haalde men vervangers binnen.

Zaffelare beschikt over een zeer jonge kern (gemiddeld 22 jaar), waarbij veel spelers uit eigen jeugd. Trainer Freddy Van Nieuland zou graag in de bovenste helft van het klassement eindigen. De mannen van het Persijzer starten echter gehandicapt aan het seizoen. Davy Verschueren (buikspieren), Angelo Krick (kaakbeenbreuk), Simon Baeyens (spierscheur) en ook Tom Thomas en Jonas Rooms missen de competitiestart. Zaffelare neemt het morgen op tegen Meerdonk.

Stijn Devolder geeft JP kleur

Jpvanessa

'Het werd heel even heel stil  toen Nessie binnenkwam op de kamer van JP, en al wie aanwezig was, werd zeer geëmotioneerd', dat laat politiecommissaris Luc Van Peteghem, vader van Jan Pieter, bij zijn vrienden gekend als JP, ons weten, nadat Vanessa De Waele (Nessie) hem vrijdagavond de wielertrui die Stijn Devolder dinsdagavond na de rit in Mechelen signeerde en van een boodschap voorzag, aan JP afgegeven had.

'JP was uitermate blij met zijn wielertrui en toebehoren en wou dan ook onmiddellijk op de foto met zijn soulmate en initiatiefneemster Nessie. Het viel op dat JP plots even uit zijn ellende werd getild. Zijn schrale leven werd plots gekleurd door de gedachte dat velen aan hem denken en hun beste been voorzetten', aldus nog Luc Van Peteghem.

'Toen het eerste artikel op de Lochrstt Blogt log verscheen lag hij op intensieve zorgen. Hij vond het toen al fijn en tof dat wij het hem voorlazen. Een uitprint hangt sindsdien aan zijn muur en er is waarschijnlijk niemand uit zijn omgeving die het nog niet gelezen heeft (prof, dokters, verpleegsters,..)

Nu prijkt ook de shirt aan zijn muur. De andere dingen staan er rond uitgestald. JP kan nu alle dagen de boodschap lezen die Stijn erop schreef en kan er zijn sterkte uit putten. '

Op verzoek van Luc van Peteghem zullen wij van Lochristi Blogt de foto's en artikels ook bezorgen aan Stijn Devolder en zijn ploegmanagement 'zodat die mensen tenminste weten waarvoor ze wat tijd vrijgemaakt hebben.'

Dat het vrijdag ook nog de verjaardag van Stijn Devolder was, daar stond wellicht niemand bij stil, maar het kleurt het plaatje nog wel mooier natuurlijk.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!