Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Pandoering voor VK Nieuw Beervelde

Logo_vkn VK Nieuw Beervelde kreeg vandaag voetballes van FC Destelbergen. De thuisploeg ging met zware 1-8 cijfers de boot in.

Veel commentaar behoeft de wedstrijd niet. Destelbergen was op alle vlakken de betere ploeg. Amper gestart wist Hendrix met een knap afstandsschot de score voor Destelbergen te openen. Kevin De Wilde voorkwam in de 10' minuut een dubbele voorsprong nadat hij een strafschop stopte. Een minuut later stonden de bordjes in evenwicht, toen Frederik Van Boven scoorde. Lang genieten van de gelijkmaker kon Beervelde niet. Een aarzeling in de thuisverdediging werd onmiddellijk afgestraft en toen Bontinck in de 25' de 1-3 aantekende was de wedstrijd gespeeld. Nog voor de rust werd het 1-4 via Sandy Verdonck.

In de tweede helft was er van een wedstrijd geen sprake meer. VK Nieuw Beervelde liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Bontinck en Verdonck konden voor de bezoekers drie keer scoren, met een 1-8 einduitslag tot gevolg.

Bij Beervelde zal na de 0 op 9 toch enige stof tot nadenken opleveren.

Nipte nederlaag voor SK Lochristi

Logo_lochrist De wedstrijd tegen Sint Joris Sleidinge eindigde voor SK Lochristi in mineur. Elke ploeg kon een helft claimen, maar de thuisploeg kon een keer meer scoren.

Lochristi startte scherp, maar moest het initiatief vrij vlug laten aan de thuisploeg. Sleidinge kon zich het best aanpassen aan het zware veld. De eerste mogelijkheid was nochtans voor Lochristi, maar de voorzet van Niek Annaert miste precisie. Sleidinge reageerde en Penny Geenens kon een corner makkelijk binnenkoppen. Lochristi was nergens meer en Sleidinge toonde zich een pak vinniger. Kevin Kesteleyn verhinderde de 2-0 na een nieuwe corner. De 1-0 ruststand was dan ook meer dan logisch te noemen.

De tweede helft had een ander scenario. Lochristi toonde zich een pak aggressiever en nam de wedstrijd volledig in handen. Van de Voorde miste een unieke kans naar voorzet van Andy Deprez. Diezelfde Deprez bood Niek Annaert een unieke mogelijkheid, maar deze trapte naast. Toen Annaert een zoveelste keer de flank afliep en kon voorzetten, was het wel raak. Deprez was de afwerker van dienst.

Lochristi kon echter niet doorgaan op zijn elan en de enige kans van de thuisploeg in de tweede helft was meteen raak. De Wispelaere strafte een foutje in de Lochristi-verdediging af. De bezoekers konden geen vuist meer maken. Lochristi claimde nog wel een strafschop na handspel in de thuisverdediging, maar de scheidsrechter sloot de ogen.

SV Zaffelare verliest met kleinste verschil tegen Moerbeke

Svz SV Zaffelare leed vandaag een nieuwe nederlaag. Moerbeke won met het kleinste verschil.

Het terrein in Zaffelare lag er zwaar bij. Beide ploegen hielden elkaar in de beginfase in evenwicht. Er vielen nauwelijks kansen te noteren. Op het half uur sloot de scheidsrechter de ogen voor een duidelijke strafschopfout op Tom Thomas. Stefan Desmet besloot kort daarop net naast. Dan was het de beurt aan de bezoekers uit Moerbeke. Davy De Fre miste echter de opgelegde kansen. Een stevige eerste helft eindigde op die manier in een 0-0 ruststand.

Moerbeke kwam het best uit de kleedkamer, maar zag net voor het uur een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. In de 69' werden de bezoekers beloond voor hun inspanningen. Een lange bal bleef in de modder steken en Davy De Fre profiteerde met een mooie trap. Tom Dieleman kon nog even dreigen, maar Zaffelare prees zich gelukkig toen Peter Heeze een goede redding in huis had. Simon Baeyens trof nog de paal, maar de tijd was te kort om de zaak recht te zetten.

SV Zaffelare komt deze nederlaag helemaal laatste in het klassement. Zaffelare heeft echter een wedstrijd minder gespeeld dan de rechtstreekse concurrentie.

MTV dance en de Mont Ventoux beklimmen bij Catalpa

Catalpa2

Het sociale leven speelde zich deze ochtend af in de Koning Albertlaan, want na het bio-ontbijt staken we gewoon de straat over naar sportcomplex Catalpa dat dit weekeind heropende met een instuifprogramma. Je kon er de hele dag door meedoen aan tal van gratis sport- of bewegingssessies.

Op de tonen van onder meer de 'Pussycat Dolls' werd er stevig tegenaan gegaan tijdens een uurtje MTV dance met Valerie.  Aan de andere kant van het gebouw werd er door een groepje wakkere medemensen een halve bergrit gereden op een spinningfiets. Tien minuten klimmen, je moet er niet eens meer voor naar de Ardennen of naar de Tour de France.
Enkele dames wouden spontaan in de remmen gaan, toen ze Lut zagen binnenkomen. Helaas, op een spinningfiets staan geen remmen. Keihard trappen op het ritme van de opzwepende muziek, meer moet je niet doen.  Lut verzamelde de nog af te trainen lijven in haar album. Hieronder kan u bewegende beelden zien van de actievelingen.

FILMPJES: Lochristi beweegt in CatalpaSport- en bewegingssessies, daar horen bewegende beelden bij. Lut keek deze morgen naar de MTV dance en de spinningsessie in Catalpa. De beats zorgden er in elk geval voor dat wij onmiddellijk klaarwakker waren. En beweging hadden we ook genoeg, want we spurtten van de ene kant van de Catalpa naar de andere. Via de steile trappen.

Bio-ontbijt: "Ik ben vloeibaar en kom uit Cuba"

Dsc_6441_2Ondanks het druilerige weer werd er in de Jeugdlokalen Orphanimo! vanaf 8u deze ochtend al druk aangeschoven voor het bio-ontbijt  van Natuurpunt, de Gezinsbond, VELT, Licht op Groen, JNM, Oxfam-wereldwinkel en 't Lang Leven.

Heleen (7), Emma (8), Lucas (8), Anton (10), Robrecht en Louis (10) hadden hun ontbijt al achter de kiezen en waren druk doende met de quizvragen ("Ik ben vloeibaar en kom uit Cuba", "Ik heb vier biolabels, straf hé") waarbij ze bioproducten moesten zoeken aan de hand van omschrijvingen.

"Mijn papa is schooldirecteur in Zelzate", zegt Robrecht Demaertelaere, "hij vertelt soms dat kinderen met een zak koffiekoeken op school toekomen omdat ze thuis niet ontbeten hebben." De jongelui zijn zich dus goed bewust van de noodzaak van een stevig ontbijt.  De meesten gaan op een gewone schooldag voor boterhammen met choco, een kop melk en twee keer in de week cornflakes. 

Ondertussen genoten 150 ingeschrevenen van een uitgebreid ontbijt, met alles erop en eraan. Het thema van de 'Week van de Smaak' was Frankrijk, vandaar dat er naast een uitgebreide reeks Franse kazen ook drie heerlijk ruikende patésoorten werden aangeboden. 

Lut proefde 'een stukje van elk', nadat ze ontbijtend Lochristi in dit album had vastgelegd.

Dsc_6453

'De Jumpers' winnen quiz in gemeenteschool

Quiz_279_15 Maar liefst 50 quizgroepjes namen gisteren deel aan de negende editie van de quiz op de gemeenteschool in Beervelde. Na een spannende nek-aan-nekrace vielen 'De Jumpers' als verdiende winnaar uit de bus. 'De Jumpers' zijn een vierkoppig quizteam uit Ertvelde. Ze maken er graag een wekelijkse gewoonte van om samen te gaan quizzen. Ook 'Kwistetwel' talent en organisator Filip De Kegel zit af en toe mee in hun team.

De tweede en derde plaats waren weggelegd voor 'Miracoli-men' en 'De Modderfokkers'. Ook de overige 47 ploegen gingen niet met lege handen naar huis. De quiz was voor de organisatoren zeker een groot succes. Volgend jaar is de quiz toe aan de tiende editie. 'Kwistetwel' smeedt nu al wilde plannen om er een speciale avond van te maken.

Ook graag een quiz organiseren? 'Kwistetwel' geeft geïnteresseerden graag een gedeelte van hun quizvragen. Mailen kan op dit adres.

Oudejaarsavond in de kring

Nieuwjaar20072008 De foto hierboven vond ik één van de foto's van het afgelopen jaar. Twee heren die je altijd in een net maatpak ziet, en die toch uit de bol gaan! En Lut die op het juiste moment op de juiste plaats staat.

Het juiste moment, de juiste plaats? Op 31 december, de dag dat de wereld de verjaardag van Fons van 't Naaldeken viert, is er ook nog iets anders te doen. Juist: eindejaar. Kan je overal vieren. Thuis, op het gala van Lodejo, op New Years Eve in The Warehouse (rara, waar en wat is dat, volg Lochristi Blogt!), maar ook bij Gert en Mieke in de Kring. Want daar vieren ze ook de overgang van oud naar nieuw. Met een lekker menu, en daarna plaats voor een dansje.

Uitverkocht is het nog niet, maar wie nog interesse heeft moet er wel rap bij zijn, laten Gert en Mieke ons weten. Voor het volledige menu: klik hier.

Zwart troef op new wave fuif Lodejo

Het was niet dat ze tot buiten moesten staan aanschuiven, maar wie kwam, had op zolder of in een diepe lade in de kleerkast wel de gepaste outfit opgezocht voor het feestje van Peter Vermeulen en Koen Eggermont en leeftijdsgenoten. Er was ook een rookmachine, wat het fotograferen niet altijd even makkelijk maakte, maar soit, zo'n feestje organiseer je niet voor de fotografen, maar voor jezelf. Enkele beelden, ter illustratie.

P1130075 P1130078 P1130080 P1130086 P1130087 P1130090_2

Gezonde hapjes als alternatief voor chips

LochristikooktOnzemanopdieet_grFeestdagen stilaan in aantocht, en dan schuiven we met zijn allen wel eens vaker aan de salontafel, om tijdens het wachten op het grote feest ondertussen al wat hapjes naar binnen te spelen. Gemakshalve grijpen we nogal vaak naar chips en toestanden. Wendy en Magali bieden een aantal alternatieven.

Klik hier .

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!