Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Steffi Dhont springt een nieuw Belgisch record

SteffibkHeuglijk nieuws alweer uit de atletiekwereld: Steffi Dhont uit Zaffelare heeft vandaag een nieuw Belgisch record polsstokspringen gevestigd bij de scholieren dames.

Na een zeer spannende wedstrijd verbeterde zij het record (3m72) dat sinds vorig jaar op de tabellen staat met 1cm, maar zij ging daarbij maar liefst 8 cm boven haar eigen beste prestatie tot nu toe.

De indoorwedstrijd in de Topsporthal in Gent was georganiseerd door de atletiekclub Aalst. Steffi werd er tweede en sprong dezelfde hoogte als de eerste en de derde atlete van de seniorencategorie.

Voorstelling nieuwe EP Gemini Season

Flyer GS Wie Lochristi Blogt enigszins regelmatig leest, weet ongetwijfeld al alles over de deels Lootse band Gemini Season. N.a.v. onze muziekmarathon Kiosk brachten we u al een uitgebreid interview met de heren.

Vanavond stelt Gemini Season zijn nieuwe EP 'Lost' voor. Wie benieuwd is naar de nieuwe nummers, kan vanavond om 21u terecht in Onze Kring in Wachtebeke. Ook oud materiaal van Zors, Dario Frodo, Marty en Krid Yrus komt aan bod. Voor 5 euro gaan de deuren vanaf 20u open.

Opwarmen voor vanavond kan alvast met behulp van hun MySpace.

Brandweer voorkomt erger in Zaffelare

De vrijwilligers van het brandweerkorps konden erger voorkomen deze middag, toen bleek dat in het appartementsgebouw boven coiffure Marleen in de Kerkstraat 12 in Zaffelare een electriteitskast vuur gevat had. Snelle tussenkomst verhinderde dat het vuur uitbreidde.

Bryan Ruiz verrast de gewestelijke knapen

Ruiz 
De gewestelijke knapen van SK Lochristi knipperden even met de ogen toen ze deze morgen klaarstonden om KFCE Zele partij te geven op het B-complex aan het station van Beervelde.
Bryan Ruiz, het Costaricaanse goudhaantje van AA Gent, kwam hen in de kleedkamers een hart onder de riem steken. Na de groepsfoto gaf Bryan de aftrap en spoedde zich dan vlug naar Sint-Amandsberg waar hij zijn ploegmakker Roy Myrie moest ophalen voor de training. Morgenavond spelen de Buffalo's hun competitiematch op Charleroi.  De knapenwedstrijd eindigde op 0-0, ondanks het éénrichtingsvoetbal en de karrenvracht doelkansen van SK Lochristi. De ref speelde een erg opvallende wedstrijd en wie een beetje thuis is in het voetbal weet dat dat nooit goed is.

Nederlaag voor IFT De Koning

IFT De Koning keerde gisteren zonder punten naar huis uit Ninove. Meteen komt ook de tweede plaats in de klassering in gevaar.

Het werd een heel gesloten eerste helft op het kleine veld in de sporthal van Roosdaal. Er vielen nauwelijks kansen te noteren en toen iedereen zich verzoende met een 0-0 ruststand viel er dan toch een doelpunt. Drie minuten voor de pauze wist de thuisploeg te scoren zodat aan de rust een 1–0 op het bord stond. Nog geen man overboord voor IFT maar toen het kort na rust 2–0 werd in deze gesloten partij, wist men dat het moeilijk zal worden. IFT scoorde dan op 2 minuten tijd evenveel doelpunten met Eddy Baele en Steven Piessens aan het kanon, maar de vreugde was van korte duur. De thuisploeg slaagde er ook nog in 2 keer te scoren, zodat puntengewin niet meer mogelijk was.

Volgende week speelt IFT De Koning tegen Club 90 Laarne, een ploeg waar in de heenmatch verloren werd . Het is ook de wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 uit de klassering. Winnen is dus de opdracht wil men de tweede plaats behouden.

Fons viert pensioen met de vrienden

Fons  Op 31 december 2008 vierde Fons Eggermont, de cafébaas van 't Naaldeken, zijn 65ste verjaardag en bereikte hij meteen de pensioengerechtigde leeftijd. Gisterenavond werd dit onder vrienden gevierd in de galagzaal van De Kring.

Fons is geboren en getogen Lochristinaar. Hij groeide op in de wereld van de planten en was ook een tijdje actief als bloemist. Vijftien jaar geleden nam Fons praatcafé 't Naaldeken over. 'Ik ben vandaag de oudste cafébaas van de gemeente met de langste carrière in Lochristi', zei Fons ons gisteren op zijn pensioenfeestje.

Hij houdt er zeker nog niet mee op. 'De staat heeft mij de mogelijkheid om nog wat bij te verdienen en dat ga ik doen ook. Ik geniet nog dagelijks van de contacten met de mensen. Ik woon graag in Lochristi en heb hier mijn roots. Dit wil ik voor geen geld missen'.

Lut liep gisteren even weg van de CD&V-receptie om enkele kiekjes te trekken op het feestje van Fons.

Gijs behaalt zilver op het BK puntenkoers

BK pt-koers. 3Vrijdagavond werd het BK puntenkoers gereden en opnieuw was Gijs Van Hoecke uit Zaffelare favoriet.

Gijs startte met een licht nadeel door een verkoudheid. Al direct na de start ging Gijs op zoek naar een winstronde en ging hij in de aanval.

Vrij snel nam hij een halve ronde voorsprong, maar ook het peleton bleef niet bij de pakken zitten en startte een tegenoffensief. 

Daarop besloot Gijs om even te temporiseren en niet onmiddellijk zijn motor op te blazen. In de eerste tussensprint nam Gijs nog wel de vijf punten, maar daarna nam hij terug plaats in het peleton. 

Wat Gijs daarna ook probeerde, hij raakte niet meer weg, als favoriet werd hij dan ook enorm geviseerd. Een pistekampioenschap is altijd een rare tactische bedoening en dat bleek ook vrijdagavond.

Een renner die absoluut niet tot de kanshebbers behoorde, Kenny Govaert, ging op een gegeven moment alleen zijn kans, het peleton liet hem gaan en keek naar Gijs, die wou wel, maar natuurlijk niet met het ganse peleton in zijn wiel. De anderen weigerden mee te werken, waardoor Govaert na lang zwoegen zijn winstronde wist te versieren en de daarbij horende 20 punten extra.

In het verdere verloop van de wedstrijd weerde Govaert zich kranig tot op het eind en geen enkele andere renner nam nog een winstronde. Govaert pakt dus totaal onverwacht het goud met 20 punten, Gijs wordt tweede met 14 punten en een derde Oostvlaming, Ken De Fauw, pakt het brons.

'Gijs was vandaag goed, maar wegens zijn verkoudheid toch minder dan de voorbije weken', zegt vader Erwin Van Hoecke. 'Laat ons hopen dat een nachtje rust enige kentering kan brengen, want morgen staat een lange dag op het menu die begint omstreeks 10u30 met de loodzware individuele achtervolging van 3km. Eén groot voordeel, in dergelijke wedstrijden is het ieder voor zich en wint enkel de sterkste.'

Café Lichtelaere voert goedkoop voetbalpintjestarief in

P1130796  'Het is crisis voor iedereen, en dus probeer ik daar ook voor mijn klanten iets voor terug te doen' vertelt Linda van café Lichtelaere: 'Vanaf nu kost een pintje of een frisdrank maar 1 euro, in plaats van 1euro 40 of 1euro30. Let wel, alleen op zaterdagavond, als we om 20 uur op BelgacomTv naar de voetbal kijken.'

Op andere momenten blijft dezelfde prijs behouden. In Lichtelaere is er niet echt een supportersclub van een of andere club 'we beslissen samen wel naar welke match we kijken', aldus Linda.

Oranje Ei voor Marc Timbremont

Oranje  De CD&V Lochristi mocht op zijn nieuwjaarsreceptie opnieuw een Oranje Ei uitreiken. Deze prijs is een erkenning voor mensen uit de gemeente die engagement opnemen, problemen daadwerkelijk aanpakken en net dat tikkeltje meer doen voor de burgers van Lochristi. 'Zij dragen het welzijn van de gemeente in hun hart en doen niet mee aan struisvogelpolitiek, vandaar de symboliek van het struisvogelei' zei Dirk De Munter bij aanvang van de uitreiking.

Laureaat dit jaar is Marc Timbremont van Volkshaar en Kleine Landeigendom Het Volk. 'Sociale woningbouw is voor de CD&V zeer belangrijk', argumenteerde De Munter op de keuze van Marc Timbremont. 'Mensen moeten een degelijk woning kunnen betrekken aan een voor hen betaalbare huur. Voor vele mensen lukt het vandaag niet meer om in eigen streek een goede huurwoning te vinden die voor hun budget aanvaardbaar is, laat staan een eigen woning te verwerven. De sociale mix die Volkshaard hoog in het vaandel draagt is voor ons belangrijk. Een harmonie creëren van alle lagen van de bevolking, met als ultieme doel sociale promotie, dat is waar Volkshaard voor staat'.

De verwezenlijkingen van Timbremont voor Lochristi zijn niet min. In totaal bouwde Volkshaard 311 huurwoningen, verspreid over de vier deelgemeenten. Er staan ook nog projecten op stapel in de omgeving van 't Veerleveld (32 koopwoningen en 26 sociale kavels) en in de Vaarlaars (20 huurwoningen).

Marc Timbremont kon zelf niet aanwezig zijn op de uitreiking. Hij werd afgevaardigd door dochter Barbara, die blij was met deze erkenning. In haar woord van dank wees Barbara Timbremont erop dat de realisaties niet het werk zijn van 1 man, maar van een gans team. 'Het is wel een stimulans om op ingeslagen weg verder te gaan en de mensen de gelegenheid te geven over een betaalbare woning te beschikken', waarmee ze de woorden van haar vader duidelijk maakte.

Nieuwjaarsdrink bij CD&V

Rec. cd&v   Vanavond was het aan de CD&V om de nieuwjaarswensen uit te wisselen. Er was behoorlijk wat volk naar de grote zaal van de kring afgezakt voor enkele speeches en natuurlijk een drankje en een hapje.

Voorzitter Dirk Van Nieuwerburgh blikte in zijn toespraak even terug op het bewogen jaar dat de CD&V meemaakte, met de intriges in de nationale politiek. 'Deze politieke strubbelingen zijn echter klein bier in vergelijking met de grote economische crisis die eind dit jaar ontstaan is. Woorden als afdankingen, faillisssementen en herstructureringen hebben we de laatste weken teveel moeten horen', zei Van Nieuwerburgh.

De CD&V-voorzitter hoopte ook dat 2009 op gemeentelijk politiek vlak meer zal brengen dan wat men van de VLD-meerderheid te zien gekregen heeft. 'De meerderheid steekt nog altijd zijn kop in het zand en speculeert op uitstel van de deadline tot 2027 voor het volledig berioleren van onze gemeente. Sinds de VLD aantrad is enkel de Voordestraat gerealiseerd (een beslissing van de vorige legislatuur). De Beeweg, waarvoor in 2006 al een beslissing is genomen, staat nu eindelijk voor 2009 op het programma', zei Van Nieuwerburgh.

Ook Uyttenhove, het ruimtelijk structuurplan, het nutteloze geld voor het sierteeltmuseum en de enge visie van de VLD omtrent voetwegen kwamen nog ter sprake in de toespraak.

Pol  Senator Pol Van den Driessche bracht ook een fel gesmaakte toespraak. De oud-hoofdredacteur van Het Nieuwsblad/De Gentenaar was blij eens in Lochristi te zijn. 'Als oud-leerling van Glorieux in de jaren '70 ken ik nog wat schoolmakkers uit deze gemeente'.

Van den Driessche had het over de economische crisis, maar wees erop toch een hoopvolle boodschap te willen uitdragen. 'Het is de plicht van de Christen-democraten om voor de zwakken op te komen'.

 Hij had ook aandacht voor de verwezenlijkingen van de Vlaamse Regering, enkele maanden voor de verkiezingen. 'Wij hebben 92% van de beloofde projecten gerealiseerd. Onder impuls van de CD&V ministers werd het budget voor ontwikkelingssamenwerking opgetrokken, is er drie keer meer geld naar kinderopvang gegaan en zijn er 60 nieuwe rusthuizen gebouwd om de vergrijzing op te vangen'.

Van den Driessche gaf wel toe dat men gefaald had op het domein van de Staatshervorming, maar wees met een beschuldigende vinger naar Madame Non aan de overkant van de taalgrens. Hij laakte ook het gebrek aan steun van de VLD. 'Wij stonden niet op de barrikade toen Dewael of De Gucht in de problemen kwamen na hun benoemingen of uitspraken. De VLD was wel de eerste om Leterme de genadeslag te geven'.

De CD&V-senator vond dat Vlaanderen een goed rapport heeft behaald. 'Dit bulletin moeten we de komende maanden aan onze kiezers voorleggen. Schouder aan schouder'.

Lut legde alvast heel wat aanwezigen op de gevoelige plaat vast

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!