Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Overlijden Roger De Meyer: enkele reacties

Het plotse overlijden van Roger De Meyer laat toch een leemte bij de CD&V.

CD&V-voorzitter Dirk Van Nieuwerburgh heeft de man niet meteen tijdens zijn actieve politieke loopbaan meegemaakt, maar was evenzeer onder de indruk van het overlijden. 'Hij was op het einde van de jaren '90 een belangrijk persoon voor de partij en heeft zeker zijn verdiensten gehad. Ook nu nog was hij, weliswaar achter de schermen, een van ons trouwste supporters'.

Kamiel Claeys, net als Roger De Meyer uit Zeveneken, kon het eerste bericht van het overlijden moeilijk vatten. 'Vorige week zaten we nog samen', aldus de CD&V-penningmeester. Wij verschilden al eens van mening op politiek vlak, toch trokken we regelmatig samen op campagne voor de verkiezingen. Ik ben echt aangedaan door het heengaan van Roger'.

Ook Albert Van Nieuwerburgh, jarenlang collega in gemeenteraad en schepencollege, typeert Roger De Meyer als een dynamisch persoon. 'Als schepen was hij verantwoordelijk voor het containerpark. Er ging nauwelijks een dag voorbij, zonder dat hij er even langs ging. Het containerpark lag hem nauw aan het hart. Op persoonlijk vlak hadden wij een goede samenwerking'.

Maarten Clauwaert : 'Eigenlijk zijn wij hier VIP's'

IMG_1476 Onze blogmissie was 'zoek mensen van Lochristi aan de start van Omloop Het Nieuwsblad'. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, tussen de duizenden mensen op het Sint-Pietersplein.

Maar het lot was ons gunstig gezind. We hadden ons nauwelijks een plaatsje gezocht langs de dranghekken, toen daar een meute piepjonge rennertjes van de Vlaamse Wielerschool voor onze neus werd gedropt. En wie stond vlak voor ons? Maarten Clauwaert uit Ruilare, de jonge wielrenner die we hier vorig jaar al eens voorstelden.

'Eigenlijk zijn wij VIP's hé papa', glunderde hij. Samen met zijn vriendjes stond hij aan de binnenkant van de nadar. Bij de doortocht van elke bekende of minder bekende god zorgden zij voor een luidruchtige wave. Enig gegil zowaar bij de jonge wielermeiden (ja, die waren er ook) toen 'Pipo' Pozzato passeerde. 'Ik zou ook willen gaan tekenen op het wedstrijdblad, maar dan moet ik ook meerijden', bedacht Maarten zich al vlug.

Zijn absolute favoriet was Leif Hoste. Af en toe moest het talent uit Ruilare nog wat wennen aan de nieuwe ploegen, zo wist hij nog niet dat Nick Nuyens vanaf nu in de oranje Rabo-outfit reed.

Start Omloop Het Nieuwsblad : de foto's

IMG_1465De start van Omloop Het Nieuwsblad. Je kan de unieke sfeer beschrijven, maar beelden zeggen alles.

Er is natuurlijk de prachtige locatie, maar niets gaat boven die schitterende karakterkoppen van de renners zelf. Wij probeerden ze van heel dichtbij vast te leggen. Wat als gewone toeschouwer tussen de helft van wielerminnend Vlaanderen niet altijd zo eenvoudig is.

Vier tenoren uit het profgild : Gert Steegmans, Leif Hoste, Bram Tankink en Marcus Burghardt. Meer impressies vanop het Sint-Pietersplein vindt u later op de dag in een album.


IMG_1519_GertSteegmans 

Lees verder

Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber

Nero1 De Nerotentoonstelling, ingericht door socio-culturele vereniging Curieus, ging gisteren van start in de voormalige gemeentelijke jongensschool in Zeveneken.

Dichter Evarist Ganzelever verzorgde een inleidend woordje op de receptie. ‘Nero lezen is niet alleen naar de diep in jezelf verborgen werkelijke ik kijken, het is tevens een visualisering van je eigenste onuitgesproken dromen’, zo benadrukte hij de Nero die in ieder van ons huist. ‘Een doorsnee huisman die graag in z’n zetel de krant leest of een spelletje kaart speelt in het café om de hoek, maar waarbij de windstreken voortdurend aan z’n mouw trekken en zijn nieuwsgierigheid opwekken.’

De aanwezigen lieten zich vervolgens een gratis pakje friet smaken en kuierden geïnteresseerd langs de panelen met mooie en unieke prenten uit de stripalbums. ‘Ik groeide op met de verhalen van Nero. Geraard de Duivel is ongetwijfeld mijn favoriete personage. Ik ben dan ook een echte stripliefhebber: ik heb vier kasten vol met allerhande stripverhalen, waarvan twee met strips die ik nog steeds niet gelezen heb’, vertelt Eddy C. Bertin, zelf auteur van talloze romans voor volwassenen en jeugd.

Nero is echter geen gedateerde held die enkel duffe avonturen beleeft, want ook bij jonge mensen valt hij nog steeds in de smaak. ‘Het is de beste stripreeks die ik ken. Nero heeft nooit zin om iets te beleven, maar raakt toch telkens weer in het avontuur verzeild: die spanning is de sterkte van de verhalen’, zegt Frederick Boon (23).

De tentoonstelling is vandaag nog te bezichtigen tot 18u. Ook morgen en woensdag kan u er nog terecht, van 14u tot 18u. Toegang is gratis. Waar? Hoekstraat 2. Hierbij enkele foto's van Lut. Voor meer kan je terecht in haar fotoalbum.

Nero2Nero3

David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad

Canada

Internationale belangstelling voor de Omloop Het Nieuwsblad, deze middag bij de doortocht in Beervelde. Niets overdreven, zo blijkt. David Potter en zijn echtgenote Rowena kwamen met een viertal familieleden maar liefst uit Ottawa in Canada. Niet speciaal voor de koers natuurlijk, al hadden ze wel het wedstrijdschema en de deelnemerslijst uit onze krant onder de arm.

David is 70 geworden, en zijn echtgenote 60. En dat vieren ze met een vijfdaags reisje naar Brugge. Een van hun familieleden heeft trouwens nog gekoerst, maar dat blijkt al in de jaren zestig geweest te zijn. Voor onze tijd dus. Maar ze zijn wel geïnteresseerd, want ze weten dat er morgen in Koerne weer een wedstrijd is (Kuurne-Brussel-Kuurne). En David wijst mij ook de 'cobbles'.. van de Vlaamse Ardennen op het kaartje in de krant aan.

Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp

12+42 Met de torenklok van de Sint-Daniëlkerk als chrono flitste het kleurrijke peloton van Omloop Het Nieuwsblad door de anders zo rustige dorpskom van Beervelde.

En het ging snel. Sneller dan het snelste wedstrijdschema. De renners hadden er nog geen half uurtje koers opzitten. In zacht, bijna-lenteweertje.

Lut had meteen een bekende naam voor haar lens: Sylvain Chavanel van Quick-Step, die  bewonderende blikken van Franck Bouyer van Bouygues-Telecom krijgt. 

Heel wat belangstelling langs de kant van de weg. Slager Rogiers kwam even vanachter zijn toonbank, en ook pastoor-deken Staf Annaert kwam de jonge goden uit het peloton bewonderen. En maakte ondertussen een praatje met Denise Schamphelaere en Rosa Schepens. Renners en supporters, Lut blikte ze allemaal in in het eerste wieleralbum van 2009.


Beerveldedorp 

Denise+pastoor  Slager

Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat

Vkn   Wil VKN Beervelde de eindronde voor degradatie of rechtstreekse degradatie ontlopen, dan moet er vanavond gewonnen worden. VK Nieuw Beervelde  speelt om 19.30 uur tegen De Pinte, dat nu nog samen met rood-blauw op de 13de plaats staat.

Alleen daarheen zouden we zeggen, want VKN kan alle steun gebruiken.

Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!

Ohn1Bordjes van Omloop Het Nieuwsblad op het grondgebied van onze gemeente? Moeilijk te vinden! Logisch natuurlijk, want de renners komen uit de Haanhoutstraat in Destelbergen (12u) rijden gewoon rechtdoor naar Beervelde-Dorp (12u07), over het nieuw heraangelegde kruispunt met de Rivierstraat, de Toleindestraat in tot ze op het grondgebied van Lokeren (12u18) richting Overmere kiezen. Van kilometer 11.1 tot kilometer 18.6 over Loots grondgebied.

Met twee gevaarlijke plekken, stelden we deze middag vast. Ter hoogte van Bakkerij Van Rijsselberghe in de Toleindestraat, en net door de bocht aan De Groten Hoek. Want daar zijn twee verraderlijke middenbermen, waar de renners kant moeten kiezen. Links of rechts, maar liefst niet rechtdoor.

Lut vat morgen strategisch plaats in Beervelde. Benieuwd wie dit keer gekke snuiten trekt naar haar camera. Wijzelf gaan morgenvroeg de sfeer proeven aan de start. En kijken uit naar wielerliefhebbers uit Lochristi. Want Lochristi Blogt is overal, en dus zeker op onze eigen koers! 

Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden

Roger de meyer Gisteren is oud CD&V-schepen Roger De Meyer (74) vrij onverwacht overleden in het AZ Maria Middelares. De uitvaart zal plaatsvinden op dinsdag 3 maart om 11 uur in de Sint-Eligiuskerk van Zeveneken. Er is gelegenheid tot begroeting in de rouwkapel vanaf 10.30 uur.

De Meyer stapte destijds om een ongewone reden het politieke landschap binnen. 'Ik ging in de politiek omdat de Ruilarestraat zodanig slecht lag', zei hij goed anderhalf jaar geleden bij de viering van zijn gouden jubileum. De Meyer was in 1970 opgekomen op een onafhankelijke lijst.

Roger De Meyer was het enige gemeenteraadslid uit Zeveneken die bij de fusie van de gemeenten in 1976 in de gemeenteraad van Lochristi terecht kwam. Toen nog voor de katholieke lijst Block. Toen de partijleden van Block en de CVP zich verzoenden kwam hij op de CVP-lijst te staan. De Meyer werd telkens verkozen en zetelde 3 legislaturen als gemeenteraadslid en vanaf 1994 als schepen van financiën, afvalbeleid en containerpark. 

Roger De Meyer was medestichter van de BVBA Veevoeders De Meyer en medestichter van het Zakenkantoor NV De Meyer. De gewezen schatbewaarder van de kerkraad van Zeveneken was ook lid van diverse socio-culturele verenigingen en vrijwilliger in het WZC Zeveneken.

Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar

Buurinzicht2 

Van schaalmodellen, telegeleide wagens en boeken, over banden, LEGO-wagentjes en tijdschriften, tot parfum, servetten en suikerzakjes. Werkelijk alles van Ferrari verzamelt Evarist De Vos (57), geboren en getogen Lochristinaar uit de Schoolstraat.

IMG_1435

'In mijn jonge jaren verzamelde ik al de autoprentjes die bij de chocolade zaten,' vertelt Evarist. Waarop hij ons prompt meerdere verzamelboeken laat zien, die de tand des tijds goed doorstaan hebben. 'Vijfentwintig jaar geleden ben ik dan begonnen met mijn Ferrari-collectie. Het oorspronkelijk doel was om zo snel mogelijk de geschiedenis van Ferrari voor te stellen, maar al vlug werd duidelijk dat dat een onbegonnen zaak was. Er zijn verschillende schalen waarop de modellen gebouwd worden en je zou je eigenlijk al moeten concentreren op één bepaald onderwerp, bijvoorbeeld alle wagens waarmee een bepaalde coureur gereden heeft.'

Lees verder

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!