Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Lochristi Blogt geïntegreerd in website van De Gentenaar

Deze blog verhuist!Lochristi Blogt zit in een nieuw kleedje, en verandert een beetje van naam. Ook al zal het in de volksmond voor velen den blog blijven. Want na twee jaar zijn we een vaste en blijkbaar onmisbare waarde geworden in Lochristi. We trokken een nieuw kleedje aan, en dat haperde wat in het begin, en hapert misschien straks nog een beetje. Maar we gaan er opnieuw volop voor. Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite http://www.gentenaar.be/lochristi.

De oudere artikels blijven bewaard als archief op de nieuwe site. Met een eenvoudige klik op 'favorieten' kan u de nieuwe blogpagina instellen als favoriete pagina. Zo hoeft u niets te missen van het nieuws van uw gemeente.

Zoals beloofd: vijf vrijkaarten voor Fashion Soirée Zaragoza

We hadden het beloofd: Sarah Gosse van Zaragoza Fashion geeft vijf vrijkaarten weg voor haar Fashion Soirée van komende zaterdag. Veel moet u daar niet voor doen: zoek op de website van Zaragoza naar het juiste antwoord op de vraag: wat is het merk van schoenen dat nu ook verkrijgbaar is bij Zaragoza?

Mail het antwoord, met uw adresgegevens naar dit mailadres. Sarah laat u dan weten of u bij de winnaars bent en wij publiceren de namen van de winnaars later op de week ook.

Soiree

Theaternamiddag voor de kinderen

Hiphipelvis Op zaterdag 14 maart organiseert de cultuurdienst van Lochristi een theaternamiddag voor kleuters en kinderen in zaal Uyttenhove (Zavel 7, 9080 Lochristi). Om 14 uur en om 15.30 uur speelt Kikkerkusje voor de kleinsten van 3 tot 8 jaar en om 14.30 uur is er Hip Hip Elvis voor de kinderen van 6 tot 12 jaar. Reserveren is de boodschap.

Kikkerkusje verteltheater

 Barones Bibberbil is een hele chique en deftige dame. Zij gaat heel graag op visite bij haar vriendinnen. Maar barones Bibberbil is niet zo gewoon. Zij lijkt helemaal niet op haar vriendinnen. Barones Bibberbil heeft geen schoothondje, maar een vrolijk varken als huisdier. In haar vijver zwemmen geen vissen, maar een nijlpaard. Barones Bibberbil komt op bezoek en vertelt verhalen over ongewone dieren, zingt grappige liedjes, brengt poppenspel, trakteert de kinderen op een theekransje en vindt misschien haar prins als ze tenminste de juiste kikker kust. 

Hip hip Elvis (door Spoor 6)

 Je verjaardag vieren, is meestal een feestelijke gebeurtenis. Maar als alle gasten die je uitnodigde één voor één afzeggen, lijkt het feest een flop van formaat te worden. Tot... Elvis opduikt. Een man die vroeger in een containerpark werkte, is een grote fan van Elvis. Omdat hij altijd veel spullen van het containerpark mee naar huis nam, is hij nu ontslagen. Voor zijn 50ste verjaardag wil hij een feestje geven. Maar alle genodigden bellen af. Daarom viert hij zijn verjaardag samen met de aanwezige kinderen, met veel muziek natuurlijk.

De inkom voor de voorstelling bedraagt 5 euro. In deze prijs zit ook een drankje en een pannekoek begrepen. Voor inschrijvingen en meer info kan men terecht op de cultuurdienst van Lochrsti via telefoon 09-326.88.27 of via cultuur@lochristi.be.

VIDEO: Aimé Wille is honderd

Tekst en foto's over de viering van eeuweling Aimé Wille kon u hier eerder al lezen op Lochristi Blogt. Lut maakte ook een filmpje, en dat kan u nu bekijken.

Katten niet veilig in Vogelwijk ?

Poes Vorige week verloor Bliksem, de kat van Centa De Graeve uit de Fazantenstraat, zijn staart. Waarschijnlijk is de staart door een ijzer afgerukt.

Woensdag 25 februari net voor de middag stoof onze kat hier voorbij en mijn broer zei dat zijn staart eraf was. Aanvankelijk geloofden we er niets van, maar toen we 2 uur later zijn staart vonden langs de kant van de weg wisten we genoeg. Bliksem zelf kwam pas 10 uur later thuis en hij zag er verschrikkelijk uit. De staart was afgerukt vanaf het been en het was duidelijk dat het dier veel bloed had verloren. Toen we bij de dierenarts aankwamen, bleek ook deze zich vragen te stellen bij de gebeurtenis. Hij vertelde dat dit bijna enkel door een ijzer kan, dat gebruikt wordt bij het stropen Ondertussen is de staart van Bliksem volledig geamputeerd, doet Centa haar verhaal

Ook anderhalve week geleden verdween er een kat in de buurt. Mogelijks heeft dit dier minder geluk gehad.

Met de Rock 'n Roll train naar de Highway to Hell: We salute you

Acdc   AC/DC was gisteren (en ook dinsdag nog) in het land voor de Black Ice tour. Angus Young en de zijnen wonden er geen doekjes om. Het werd een onvergetegelijk rockfeest dat 2 uur duurde. Een perfect mix van recent en ouder werk zorgde ervoor dat het publiek _ en daar waren toch enkele Lochristinaren bij die ik ondanks alle toogbeloftes niet heb gezien _ nog eens ouderwets uit de bol kon gaan.

De rockgroep der rockgroepen maakte er een echt feest van, met knallend vuurwerk bij de start tot kanonschoten op het einde. Daar tussenin kregen de rockliefhebbers een stevige set voorgeschoteld van de eeuwig jonge vijftigers.

Een knap intro-filmpje zette om klokslag 21 uur het optreden in gang en de gecrashte Rock 'n Roll train uit het filmpje kleurde meteen levensecht het podium. Wie dacht dat AC/DC een geroutineerde set met enkel klassiekers zou neerzetten, kwam toch ietwat bedrogen uit. Uit de recente plaat Black Ice werden niet minder dan 5 nummers gespeeld tot zelfs de zeer poppy klinkende single Anything Goes.

Natuurlijk gingen ook de oudere nummers er als zoete broodjes in met de stripact van Angus Young tijdens The Jack en de enorme opblaasbare pop bij Whole lotta Rosie als hoogtepunten.

Ook lezer Eddy Claeys genoot van het optreden.

Ik vond het een concert met hoge pieken (Rock'n Roll Train en schitterend filmpje, Thunderstruck, TNT, Whole lotta Rosie) maar ook te lange stiltes, die voor mij het concert wat remden en waardoor ik het gevoel kreeg dat het Sportpaleis niet echt uit zijn dak ging. Maar toch een leuke avond gehad met mijn jeugdidolen. Angus rulez! nog altijd.

Er zullen de komende uren en dagen ongetwijfeld verschillende filmpjes van het optreden op you tube verschijnen. Het openingsfilmpje willen we u alvast niet onthouden.

Vandaag nog op Lochristi Blogt: gratis tickets voor Fashion Soirée

Later op de dag mogen wij hier van Sarah Gosse van Zaragoza nog vijf tickets weggeven van haar modeshow met partygehalte die ze komende zaterdag in de Mini-BMW-garage van Verstraeten organiseert.

Ondertussen kan u wat meer over het evenement vernemen via het beeldfragment van AVS.


SK Lochristi pakt punt in Destelbergen

Logo lochristi   Veel gelijke spelen dit weekend in 2de provinciale A. Na VK Nieuw Beervelde zaterdagavond deelde ook SK Lochristi de punten in Destelbergen.

In de aanvangsfase kon SK meer balbezit claimen, de eerste kans was voor Destelbergen.Bontinck besloot echter naast. De thuisploeg nam de wedstrijd resoluut in handen en Lochristi had het even moeilijk. Sandy Verdonck vond doelman Kesteleyn op zijn weg en ook Neirynck miste een opgelegde kans. Lochristi herstelde halfweg de eerste helft het evenwicht. Van de Voorde zag een kopbal van de lijn gehaald en een dubbelpas Depré/Willens werd door Nick Annaert nipt naast getrapt.

Het slotkwartier van de eerste helft was opnieuw voor Destelbergen, maar de thuisploeg miste enkel goede kansen op een voorsprong.

Ook in de eerste minuten na de rust had Destelbergen het spel in handen, maar kansen bleven uit. Er was nog even appel voor strafschop na een warrige fase voor doel, maar de thuisploeg bleek stilaan zijn beste pijlen verschoten te hebben. Lochristi kwam steeds beter in de partij. Niek Annaert vond de doelman op zijn weg en even later miste hij zijn schot op een aflegger van Nick Van de Voorde. Annaert scoorde kort voor affluiten de 0-1, maar de grensrechter had (terecht) buitenspel gesignaleerd. Het bleef dus 0-0 na een felbevochten, maar faire partij.

Pijnlijke nederlaag voor Zaffelare

Svz_logo   SV Zaffelare leek de afgelopen weken de degradatiezone te ontlopen, maar vandaag kregen de mannen aan het Persijzer een onverdiende 0-1 nederlaag aangesmeerd van Kieldrecht.

De eerste helft verliep heel evenwichtig en het spel verliep voornamelijk in het middenveld waar stevige duels uitgevochten werden. De doelmannen konden werkloos toekijken. Kieldrecht versierde in de 40' toch een kans, maar de bal werd onbegrijpelijk naast geknald. De 0-0 was een logische ruststand.

Na de rust ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar een terffer. Stefaan De Smet zag zijn voorzet door een bezoekende verdediger tegen de paal ontzet en even later redde de doelman een poging van Joerie Bracke. Tom Thomas trapte de rebound eveneens tegen de paal. De wedstrijd was spannend, maar de acties bleven meestal in goede bedoelingen steken. Kort voor het einde kon Kieldrecht op een zeldzame kans toch de 0-1 aantekenen. Zaffelare kon niet meer reageren en leed hiermee een pijnlijke nederlaag tegen een rechtstreekse concurrent voor de degradatie.

Yves Deswaene kandidaat verkiezingen 7 juni

Yves deswaene  Burgemeester Yv es Deswaene (Open VLD) heeft wel degelijk zijn kandidatuur ingediend om bij de Open VLD een plaats op de lijst voor de verkiezingen van zondag 7 juni te krijgen.

Zoals bekend kiezen we dan voor Vlaamse volksvertegenwoordigers en voor Europa.

De burgemeester bevestigde dat hij kandidaat is: 'Maar ik besef ook dat de plaatsen op de lijst van de Open VLD spreekwoordelijk duur zullen verkocht worden, en ik ga me ook niet zetten janken als ik er niet bij ben', aldus de burgemeester.

Lees verder

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!