Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Katten niet veilig in Vogelwijk ?

Poes Vorige week verloor Bliksem, de kat van Centa De Graeve uit de Fazantenstraat, zijn staart. Waarschijnlijk is de staart door een ijzer afgerukt.

Woensdag 25 februari net voor de middag stoof onze kat hier voorbij en mijn broer zei dat zijn staart eraf was. Aanvankelijk geloofden we er niets van, maar toen we 2 uur later zijn staart vonden langs de kant van de weg wisten we genoeg. Bliksem zelf kwam pas 10 uur later thuis en hij zag er verschrikkelijk uit. De staart was afgerukt vanaf het been en het was duidelijk dat het dier veel bloed had verloren. Toen we bij de dierenarts aankwamen, bleek ook deze zich vragen te stellen bij de gebeurtenis. Hij vertelde dat dit bijna enkel door een ijzer kan, dat gebruikt wordt bij het stropen Ondertussen is de staart van Bliksem volledig geamputeerd, doet Centa haar verhaal

Ook anderhalve week geleden verdween er een kat in de buurt. Mogelijks heeft dit dier minder geluk gehad.

Reacties

Wij wonen in de Pauwstraat schuin over de vogelwijk en verloren het laatste jaar al 4 poezen. Waarvan vorig jaar 2 op 2 weken tijd. Milo onze prachtige kater is sinds donderdagavond verdwenen.Wij waren ook al in het gedacht dat er iemand onze katten laat verdwijnen, maar bewijzen hebben we niet. Het jammere is dat de kindjes er zo van afzien. We hebben er nu nog 2, die bijna niet op straat komen en voor ons voorlopig geen nieuwe poezen meer.
Hopelijk wordt de vermeende dader snel gevonden.

 hendrycks op 3 juli 2009 om 23:45

Poezenverdriet is aan mij ook niet vreemd. Ik woon in de stationsstraat en ben sedert vorige week vrijdag mijn poes mikado kwijt, en sedert vorige zaterdag mijn tibo. Allebei spoorloos verdwenen. Dat zet bij mij de teller op 6 verloren poezen op 3 jaar tijd. Een mens begint zich vragen te stellen. Ik heb geen idee wat er met hen gebeurd is. Ik heb nu nog een poes, en ik houd mijn hart vast, als ook zij zou wegblijven.

 claudine denert op 6 februari 2010 om 09:44

Welke acties heeft de politie al ondernomen?Lijkt me duidelijk dat er een sadist aan het werk is.Moeten toch ergens bewijzen van te vinden zijn?!Veel succes aan alle poezen eigenaars!

 Vanessa Joos op 24 juni 2010 om 16:39


ik ben ook een multi kattenbezitter,waar ik

woon nieuwewijkstraat sintamandsberg,werden vroeger regelmatig katten vergiftigd.
door alles goed in de gaten te houden, ben ik er wel achter gekomen wie de dader was...heb een americain vlootje naar het labo gebracht!!!
de dader werdt aan de tand gevoeld door de politie en .....het stopte!
wees alert en kijk uit je doppen.
mijn twee siamezen en een kartuizer, zijn ook verdwenen:dat is dan weer andere koek! die werden gestolen!!! god waar is de mens mee bezig!

 manderfeld op 6 augustus 2010 om 17:20

Sedert zondag 22 juni 2014 ben ik mijn lieve kater kwijt. Hij is 6 jaar, gecastreerd en luistert naar de naam Mettekoo. Hij is grijs gestreept en heeft witte voetjes. Heeft iemand hem gezien??

 Mieken op 24 juni 2014 om 19:56

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!