Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Met de Rock 'n Roll train naar de Highway to Hell: We salute you

Acdc   AC/DC was gisteren (en ook dinsdag nog) in het land voor de Black Ice tour. Angus Young en de zijnen wonden er geen doekjes om. Het werd een onvergetegelijk rockfeest dat 2 uur duurde. Een perfect mix van recent en ouder werk zorgde ervoor dat het publiek _ en daar waren toch enkele Lochristinaren bij die ik ondanks alle toogbeloftes niet heb gezien _ nog eens ouderwets uit de bol kon gaan.

De rockgroep der rockgroepen maakte er een echt feest van, met knallend vuurwerk bij de start tot kanonschoten op het einde. Daar tussenin kregen de rockliefhebbers een stevige set voorgeschoteld van de eeuwig jonge vijftigers.

Een knap intro-filmpje zette om klokslag 21 uur het optreden in gang en de gecrashte Rock 'n Roll train uit het filmpje kleurde meteen levensecht het podium. Wie dacht dat AC/DC een geroutineerde set met enkel klassiekers zou neerzetten, kwam toch ietwat bedrogen uit. Uit de recente plaat Black Ice werden niet minder dan 5 nummers gespeeld tot zelfs de zeer poppy klinkende single Anything Goes.

Natuurlijk gingen ook de oudere nummers er als zoete broodjes in met de stripact van Angus Young tijdens The Jack en de enorme opblaasbare pop bij Whole lotta Rosie als hoogtepunten.

Ook lezer Eddy Claeys genoot van het optreden.

Ik vond het een concert met hoge pieken (Rock'n Roll Train en schitterend filmpje, Thunderstruck, TNT, Whole lotta Rosie) maar ook te lange stiltes, die voor mij het concert wat remden en waardoor ik het gevoel kreeg dat het Sportpaleis niet echt uit zijn dak ging. Maar toch een leuke avond gehad met mijn jeugdidolen. Angus rulez! nog altijd.

Er zullen de komende uren en dagen ongetwijfeld verschillende filmpjes van het optreden op you tube verschijnen. Het openingsfilmpje willen we u alvast niet onthouden.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!