Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber

Nero1 De Nerotentoonstelling, ingericht door socio-culturele vereniging Curieus, ging gisteren van start in de voormalige gemeentelijke jongensschool in Zeveneken.

Dichter Evarist Ganzelever verzorgde een inleidend woordje op de receptie. ‘Nero lezen is niet alleen naar de diep in jezelf verborgen werkelijke ik kijken, het is tevens een visualisering van je eigenste onuitgesproken dromen’, zo benadrukte hij de Nero die in ieder van ons huist. ‘Een doorsnee huisman die graag in z’n zetel de krant leest of een spelletje kaart speelt in het café om de hoek, maar waarbij de windstreken voortdurend aan z’n mouw trekken en zijn nieuwsgierigheid opwekken.’

De aanwezigen lieten zich vervolgens een gratis pakje friet smaken en kuierden geïnteresseerd langs de panelen met mooie en unieke prenten uit de stripalbums. ‘Ik groeide op met de verhalen van Nero. Geraard de Duivel is ongetwijfeld mijn favoriete personage. Ik ben dan ook een echte stripliefhebber: ik heb vier kasten vol met allerhande stripverhalen, waarvan twee met strips die ik nog steeds niet gelezen heb’, vertelt Eddy C. Bertin, zelf auteur van talloze romans voor volwassenen en jeugd.

Nero is echter geen gedateerde held die enkel duffe avonturen beleeft, want ook bij jonge mensen valt hij nog steeds in de smaak. ‘Het is de beste stripreeks die ik ken. Nero heeft nooit zin om iets te beleven, maar raakt toch telkens weer in het avontuur verzeild: die spanning is de sterkte van de verhalen’, zegt Frederick Boon (23).

De tentoonstelling is vandaag nog te bezichtigen tot 18u. Ook morgen en woensdag kan u er nog terecht, van 14u tot 18u. Toegang is gratis. Waar? Hoekstraat 2. Hierbij enkele foto's van Lut. Voor meer kan je terecht in haar fotoalbum.

Nero2Nero3

Arthur vervangt Danny in Dorp-West

Arthur1 

Sinds deze week kan u zien hoe het uitzicht van Dorp-West de komende maanden en jaren zal evolueren. Het kapsalon van Danny Rombaut en de aanpalende woning moeten plaats ruimen voor Residentie Arthur, een project van Plan & Bouw. De residentie omvat zes luxe-appartementen, een dakappartement en een handelsruimte. Zoals u hier al eerder kon lezen, kreeg de kapper na zijn faling de mondelinge toelating om er te blijven wonen. Ondertussen dagvaardde Plan & Bouw Danny om hem via wettelijke weg het pand te doen ontruimen.

'Ik hoop tegen 5 maart meer te weten', zei de kapper ons deze morgen. 'Ik ben aan het onderhandelen over een voorlopig onderkomen'. (Danny had zijn zinnen gezet op de veranda van de villa van de familie Block tussen de Begonialaan en Azalealaan, die momenteel staat te verkommeren). Sedert mijn zaak in de pers kwam, heb ik al heel wat positieve reacties gekregen van mensen die mij steunen. Ik wil in elk geval in Lochristi blijven wonen, want het is hier zo goed', voegde de minzame man eraan toe.

Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert

Zoals u waarschijnlijk al gemerkt heeft, wordt momenteel hard gewerkt aan de uitbreiding van bibliotheek Reinaert in de Koning Boudewijnlaan. Tot nu toe heeft u daar wellicht geen hinder van ondervonden. Om de verplaatsing van de collecties vlot te laten verlopen, zal de bib op maandag 9 en dinsdag 10 maart uitzonderlijk gesloten zijn.

Ook u leest nog boeken!

StevenVanneuvilleVandaag kon u het heuglijk nieuws al in onze krant lezen: Vlaanderen leest weer meer, de boekenverkoop ging het voorbije jaar weer in stijgende lijn. Wij gingen bij Steven Vanneuville (32) in de Standaard Boekhandel in Lochristi even kijken of u en ik ook mee verantwoordelijk zijn voor die positieve trend.

'Zeer zeker, er cijfers en procenten opplakken is moeilijk, maar lezen blijft erg populair, boeken blijven aanspreken en de leescultuur houdt erg goed stand. Lochristi is een jonge gemeente, dus onze afdeling jeugdboeken is zeker in trek. De doelgroep van 7-8 jaar is volledig in de ban van Geronimo Stilton. Bij de tieners scoort Stephanie Meyer erg goed, die boeken zitten in de griezel- en vampierensfeer.' 

'Ik merk hier in de winkel dat jongeren vooral de weg naar de informatie over boeken gevonden hebben. Ze weten wat op de markt is en wanneer een volgend boek uitkomt. Als ze hier binnenkomen, weten ze wat ze willen.'

Lees verder

Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen

 P1130687 We zitten in een kopersmarkt, de kopers hebben het voor het zeggen, niet de verkopers. Dat zegt John Romain, bestuurder drecteur van Immotheker, in een interview met Karel Van Keymeulen in De Gentenaar van vandaag. Wij vroegen aan Hendrik Leurs van De Leefboom hoe hij de situatie momenteel ziet.

De huidige economische situatie heeft twee gevolgen: mensen zijn volop op zoek naar vastgoed rond de 250.000 euro, en de grootte van het stuk grond heeft alsmaar minder belang. En de vraagprijs van vastgoed komt dichter bij de werkelijke waarde van het goed. Wie te veel vraagt, blijft er mee zitten.

Lees verder

Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Nero De ondertussen reeds befaamde Nerotentoonstelling van socio-culturele vereniging Curieus reisde al doorheen het hele land. De lokale afdeling van de vereniging brengt ze vanaf vrijdag naar Zeveneken.

‘De tentoonstelling richt zich op Nero als stripfiguur en bij uitbreiding alle andere personages uit de albums. Het leven van tekenaar Marc Sleen en het verhaal achter de strips komen dus niet aan bod. Zo blijft de tentoonstelling heel luchtig’, vertelt Freya De Bosschere.

‘Maar dat maakt ze natuurlijk niet minder boeiend: mooie illustraties, unieke schetsen en tal van weetjes trekken de aandacht van de bezoeker. En natuurlijk liggen er ook strips die je kan lezen. Een leuke bezienswaardigheid voor de fans van de reeks, en een fijne kennismaking voor wie niet met Nero vertrouwd is.’

De tentoonstelling opent op vrijdagavond met een woordje van de organisatie en een inleiding van dichter Evarist Ganzelever. Die vertelt er over zijn liefde voor de stripheld met de twee sprietjes haar en peterselie achter de oren. Bovendien is er een gratis drankje en gratis zakje friet voor iedereen die die avond langskomt.

'Frietjes spelen een belangrijke rol in de verhalen van Nero. Jan Spier, een van Nero z’n beste vrienden, baat een frituur uit. De helden doen zich dan ook vaak tegoed aan frietjes.’

Nerostrip_3 Maar Zeveneken en Nero hebben al langer een band. De naam van de gemeente duikt meermaals op in de albums. Ignace Van Driessche lijstte dit fenomeen op in zijn boek ‘Ons dorp is het schoonste en wij zijn de beste’. Op de prent hiernaast wordt Zeveneken vermeld. Ze komt uit het in 1960 verschenen album De brollebril. Ook verwijzingen naar Lochristi (De pijpeplakkers) en Beervelde (De groene steenbok) zijn geen uitzonderingen.

De tentoonstelling start komende vrijdag om 20u met een vrij toegankelijke receptie. Daarna is ze nog te bezoeken op zaterdag, zondag en woensdag, telkens van 14u tot 18u. De toegang is gratis. Locatie: Hoekstraat 2, in de turnzaal van de voormalige gemeentelijke jongensschool.

Infoavond over digitale fotografie in Begonia

Digitaal Geen revolutie zo sterk als die in fotoland. Geen gedoe meer met filmrolletjes, waarbij je in de fotowinkel moest zeggen wat je er ging mee doen, kwestie dat je de juiste ISO-waarde meehad naar huis. Vandaag de dag gaat iedereen digitaal, mekaar afsnoevend met het aantal megapixels. Alsof we allemaal foto's nemen die we op gevelformaat gaan afdrukken. Technische hoogstandjes genoeg, maar er is ook nog zoiets als een 'goede' foto.

Wie daar nog interesse voor heeft, kan bijvoorbeeld eens zijn licht gaan opsteken op de infoavond 'Omgaan met digitale fotografie'. Fotograaf Etienne De Schryver vertelt er een en ander over compact-hybride- en spiegelreflexcamera's, legt uit hoe je een betere foto maakt, wat de opslagmogelijkheden zijn en hoe je best digitaal afprint en albums aanlegt.

Donderdag 19 maart om 19u in zaal 'Begonia', Dorp-Oost 7. Deelnemen kost € 5, inclusief drankje. Graag vooraf je deelname bevestigen op 09 355 00 16 of op dit e-mailadres.

Christoff en Lindsay op Meivelling Hoeksken

Christoflindsay  Christoff en zus Lindsay. Dat is het duo dat het wijkcomit Hoeksken-Meivelling vastkreeg voor de komende kermis die van 21 tot en met 25 mei plaats vindt.

Het volledige kermisprogramma kan u nu  hier nu al downloaden  , en daar zal u zien dat het populaire schlagerduo aantreedt op zondag 24 mei. Dezelfde dag komt ook nog Danny Fabry.

Op de foto ziet u Chrisoff in gesprek met Dina Tersago, terwijl Luk Alloo hem vanalles influistert. Zus Lindsay (de blonde links) kan er goed mee lachen.

Nu kunnen ze zowel van Christoff en van wijkkermissen zeggen wat ze willen, maar het comité toont met de programmatie nog maar eens aan dat het perfect mogelijk is een gevarieerd kermisprogramma op te stellen, met Vlaamse vedetten. Er zal alvast weer ambiance zijn daar op die kermis.

KAV leert lady-dansen

De vrouwen van de KAV willen iedereen laten kennismaken met het lady-dansen. De klassieke line dance, een dans op countrymuziek waarbij de deelnemers in rijen naast elkaar staan, is door de dames in een nieuw, vrouwelijk kleedje gestoken. Op hedendaagse popmuziek zullen tal van moderne danspasjes aangeleerd worden. Het niveau van het lady-dansen is aangepast, waardoor naast de ervaren dansers ook starters meer dan welkom zijn. Een partner is niet nodig, want het dansen verloopt in groep. De driedelige lesreeks is een leuke manier om te bewegen en in conditie te blijven. Wie wil kan al een beetje oefenen aan de hand van dit filmpje.

De lessen gaan door op woensdag 11, 18 en 25 maart van 19u30 tot 21u15 in de Parochiale Kring, Dekenijstraat 12, Lochristi. Breng sportieve kledij en schoenen mee. Niet-leden betalen 22 euro voor 3 lessen en leden 15 euro. Inschrijven kan tot maandag 9 maart bij Ellen Moreau, Denen 36a Lochristi, 09/355 79 83 of bij Katelijne Verhelst, Bastelare 141a Zeveneken, 09/355 20 77.

Ook geschrokken van die vreemde plof deze middag?

Straaljagers U schrok zich ook een hoedje van die plof of hevige trilling deze middag iets na tweeën? Ze ging bovendien gepaard met een onprettig gevoel aan uw oren. Wees gerust, u was niet alleen. Het was niet uw dak of dat van uw buurman dat het begaf, ook geen ongeval of geen kraan die kapseizde op een nabijgelegen bouwwerf. Verschillende politiekorpsen en de 100-centrale in Oost-Vlaanderen kregen tientallen telefoontjes van verontruste burgers.

De knallen bleken veroorzaakt door twee F16's uit Florennes die de opdracht hadden gekregen om een burgervliegtuigtuig te begeleiden en in Evergem door de geluidsmuur gingen. 

Merkwaardig detail: op Facebook ontspon zich direct een spel van vraag en antwoord over het hoe en waarom van de knal. Met dank overigens aan Ellen Moreau uit Lochristi en haar vriendin uit Mariakerke, die de bal (of de knal) in mijn sociale contactcommunity aan het rollen brachten.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!