Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Dagbeeld: zoek de fout

P1140065   We zouden bij deze foto allerlei foute verhaaltjes kunnen verzinnen. Want elke caféganger die Lochristi een beetje kent, ziet hier dat Gert niet aan de juiste tapkranen staat. De kaartjes op de achtergrond, het biermerk van de tapkranen, kenners weten het zo. Gert van de Kring staat hier achter de tapkranen van 't Naaldeken. Hoe dat komt?

Valse theorieën: Fons heeft zijn recent pensioenfeest in de Kring niet betaald, en Gert kaapt het café om op die manier zijn geld toch te krijgen.

Laat ons maar stoppen: Lochristi Blogt maakt dan wel eens een grapje, de info moet kloppen. Fons en zijn Rita zijn op reis, het café is een paar dagen dicht, maar Rita wilde niet dat de marktklanten in de kou moesten blijven, en daarom kwam Gert een dagje zijn collega's cafebazen vervangen.

Fons en Rita zijn weldra terug. Want ze gaan dan wel eens vaker op vakantie, maar nooit voor echt lang.

Dagbeeld: Natuur en techniek

DSC_1535 

'Natuur en techniek' is een interessant tijdschrift, maar het zou ook een thema kunnen zijn van een fotoreeks van fotografe Lut Laureys. Dit weekend was (en is) ze eigenlijk overal te vinden, ook in de 't Jongestraat in Zaffelare. Zelfs wat Valentijnsymboliek is niet vreemd aan deze zonsondergang op 14 februari.

Dagbeeld: Lut neemt risico's (en foto's)

DSC_0902 

Detrein69 

Blogmedewerkers riskeren af en toe eens lijf en leden voor jullie, lezers. Neem nu onze fotografe Lut. Donderdag is fietsdag bij haar. Deze morgen maakte zij daarop geen uitzondering, al lag (ondermeer) de Pauwstraat er als een regelrechte ijspiste bij. Om dan nog te zwijgen van de lichtjes ondergesneeuwde betonpaadjes waarop zij zich begaf. Met belgerinkel, glij- en flitsplezier doorkruiste zij de Lootse natuur. De zonsopgang had ze net gemist, maar toch leverde ze weer enkele fotopareltjes af.

Dagbeeld : eerste slachtoffer

DSC_0772Paraplu's beleven niet hun beste dagen, en de kwaliteit is ook niet meer wat ze vroeger was. Een zuchtje wind en het gaat -letterlijk- de verkeerde kant op met uw trouwe metgezel.

En voor wie er nog aan twijfelt : dat komt nooit meer goed. Er zit dus niets anders op dan hem ergens achter te laten. Bij de dichtstbijzijnde vuilnisbak bijvoorbeeld.

Al is ook dat geen sinecure, een vuilnisbak is natuurlijk geen paraplubak. Of gaat het hier om een dubieus geval van sluikstorten?

Voor wie het nog niet wist : er bestaan ook stormbestendige exemplaren. Ze zien er niet uit, maar ze zijn wel bestand tegen windkracht 7.

Dagbeeld: vandaag was rood

Weer5 Niks te doen vandaag in Lochristi? Hing er een beetje van af naar wat je precies op zoek was.

Rond half zes reden we naar Hijfte en hielden we halt in de Koning Albertlaan. Verschillende chauffeurs vertraagden, om te zien naar wat wij stonden te kijken. Een nadeel: als je hier twee minuten te laat bent, is het spektakel voorbij. Onherroepelijk.

Dagbeeld: spel van zon en wolken

Avs4 
Avs5 

Misschien weet u morgen niet eens meer welk weer het vandaag was. Een trieste dag? 't Is maar hoe je 't bekijkt. En waar. Wij keken naar omhoog op Klein Gent, en een kwartiertje later in de Koning Albertlaan. Het was dus toch een mooie dag!

Dagbeeld: Lut had een vrije dag en ging fietsen

Velden terpoelen 

Velden2

Brabantse trekpaarden in de sneeuw

Brabant In Lobos zitten blijkbaar goede fotografen, nietwaar Lut. Deze foto werd vandaag doorgestuurd door Gilbert Goethals. HIj vond deze voormiddag twee Brabantse trekpaarden in de sneeuw, meteen goed voor ons Dagbeeld.

Dagbeeld: Ochtendgloren in Klein Gent

Avs5 

Fotoliefhebbers verkneukelen zich als ze Sabine of Frank 'koud en zonnig weer' horen aankondigen. Want dat levert voor de vroege vogels schitterende natuurplaatjes op. Dicht bij huis, op loopafstand van het voetbalterrein van VKN Beervelde, aan het eind van de Zevestraat bijvoorbeeld. Misschien is het daar al Laarne, maar wie maalt daarom als hij er om 8u23 de zon op deze manier ziet opgaan? Vandaag was de zonsopgang op Klein Gent het achtergrondplaatje van het AVS-weerbericht.

Dagbeeld: stoppelveld ontwaakt

Stoppelveld  Lut moest voor zichzelf de keuze maken: woensdagavond naar de nieuwjaarsreceptie van het dorp gaan, of vroeg in bed kruipen, zodat ze donderdagmorgen kon doen wat ze liefst van al doet: de natuur fotograferen. Het is duidelijk waar ze voor koos. Wie kan haar ongelijk geven?

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!