Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Lekkere Friet heeft naam niet gestolen en heeft beste stoverijsaus

Frituurtest Nee, we waren de derde frituur (die we overigens eerst van al bezochten) niet vergeten, maar we spaarden ze op tot vrijdag, want vrijdag is frietjesdag. Ongetwijfeld staan ze er ook vandaag weer met twintig tegelijk aan te schuiven, en toch zullen ze binnen het kwartuur bediend zijn. En daarvoor zijn ze op vrijdag in De Lekkere Friet aan de Antwerpse Steenweg met niet minder dan acht tegelijk in het getouw. Wendy en Magali, de twee diëtisten van dieetcentrum Equivivre, kwamen, proefden en zagen dat het heel goed was.

De prijzen van wat Wendy en Magali aten:

Klein pakje friet (wel een grote portie, voor een kleintje, vonden de dames): 1,60 Euro

curryketchup: 0,70 euro (wie het in een apart potje wil: 0,10 euro erbij)

stoofvleessaus: 1,20 euro (wie het in een apart potje wil: 0,10 euro erbij)

Frikandel: 1,10 euro

Bickyburger: 2,50 Euro

Lees verder

Tweety: de beste frieten

Frituurtest

Frituur Tweety is te vinden in Lochristi, Dorp-West 22, naast de Picasso. Ooit droeg de frituur nog de naam van ondergetekende: Frituur Rudy. En nog veel vroeger, was daar het café van Theofiel van Winckel. Maar daarvoor waren Magali en Wendy van dieetcentrum Equivivre niet gekomen. Waarvoor dan wel? Voor een kleintje met curryketchup, een frikandel, en een Bickyburger!

De prijzen:

Gemiddeld pakje friet: 2 euro

stoverijsaus: 1,30 euro (en niet 2 euro zoals hier een paar uur geleden stond)

curryketchup: 0,60 euro

Bickyburger: 2,40 euro

De omstandigheden:

Frituur Tweety is de frituur van de gezelligheid. Het is ook de frituur die al twee jaar gratis frieten geeft aan studenten die geen buis op hun rapport hebben. Hans _ hij vertelt het ook in het filmpje _ kiest voor plantaardig vet, en heeft daar zijn redenen voor: bij mij mag je 's avonds laat frieten eten, je zal 's morgens niet met een frietsmaak opstaan. Hans laat zijn frieten ook niet vacuumverpakt leveren.

De frieten worden geserveerd in een plastiek bakje. Ze zijn lekker, het ziin ook fijne frietjes. Er is zout op en ze zijn zeker niet te vettig. De stoverijsaus heeft een zeer pittige nasmaak, maar heeft ook een gel-achtige indruk.

Magali vond dat het broodje van de Bicky Burger iets krokanter mocht zijn. 'Ik vond het iets te slap, misschien moet Hans het even onder de grill steken? Over de sauzen geen klachten, evenmin over de gedroogde ui en het vlees dat mooi in het broodje past. Positief vond ik dat de burger goed belegd was, maar niet overdreven. In de Lekkere Friet (verslag volgt later) vond ik het beleg overdreven en liep de saus er langs alle kanten uit toen ik er in beet.'

Presentatie zaak:

Lees verder

Frituur Kurt: beste Bicky burger om af te halen

Frituur_2


Frituur Kurt is een frituur zoals we ze nog van vroeger kennen: waar je de term frietkot nog kan voor gebruiken, want Frituur Kurt, op de hoek van de Bosdreef en Dorp-Oost, is een frituur in een container.

Frituurkurtzout_2_2

De prijzen:

Kleintje: 1,70 euro

Curryketschup: 0,60 euro

Stoofvleessaus: 1,20 euro

Frikandel: 1, 20 euro

Bicky Burger: 2,40 euro

De omstandigheden

Kurt laat zijn frieten vers, vacuum verpakt leveren en bakt ze in dierlijk vet en serveert ze mooi goudbruin.

Een degelijke portie. De smaak is lekker en krokant, het bakje waarin ze geserveerd worden is van plastiek.

De stoverijsaus is goed, bevat geen stukjes vlees.

De frikandel is heel lekker.

Tot zover het eerste oordeel van Wendy, over naar Magali, de specialist Bicky Burger.

Het broodje is perfect krokant.  Het vlees is goed en past netjes binnen het broodje, puilt er niet uit. En de Bicky burger wordt geserveerd met de drie sauzen die er bij horen. De gedroogde ui is OK, hetzelfde geldt voor de augurk De portie is net gepast, niet te veel.

Bediening:

We gingen op een woensdagavond, er stond één klant voor ons, om 9 uur. De bediening was vriendelijk en snel, na 10 minuten hadden we ons eten.

Presentatie zaak:

De container is klein, het was er nogal koud, niet echt heel netjes, en de neonverlichting maakt het niet zo gezellig. Er zijn twee tafeltjes, zeven stoelen, 1 kinderstoel. Er is geen muziek.

Aanbod:

Redelijk uitgebreid, aangeduid op een verlicht bord. In totaal zo 'n 36 soorten snacks. Je kan er ook belegde broodjes krijgen.

Een vleeskroket  kost 1,40 euro

sauzen: 0,60 euro

friet: mini 1,20/ klein 1,70/ midden 1,80/ groot 2,20/ super 3,50

Slotconclusie:

Wendy: Bij Kurt zijn de frietjes super lekker en Kurt is extreem vriendelijk. De stoofvleessaus van Kurt is de meest neutrale van de drie, en eigenlijk heb ik de saus zo het liefst van al.

Magali: Ik vind frituur Kurt niet de gezelligste van de drie om ter plekke te eten, maar zijn Bicky Burger vond ik er echt wel de beste van de drie. Dus: Kurt heeft de beste afhaal Bicky burger!

De Grote Frituurtest: hoe we te werk gingen

FrituurU kent het opzet onderussen: Magali en Wendy van dieetcentrum Equivivre gingen de afgelopen weken op bezoek in de drie frituren van Lochristi: De lekkere Friet, Tweety en Frituur Kurt, in die volgorde.

Frituurkurt Waarom de dieetmeisjes?

'Om aan te tonen dat mensen die met gezonde voeding en met diëten bezig zijn niet noodzakelijk alles moeten laten vallen wat ze lekker vinden', aldus Wendy, die zonder schroom toegeeft dat ze vroeger ook niet echt op de juiste manier met voeding omging. 'Ik ben op een bepaald moment echt bewust met voeding beginnen omgaan, en als diëtisten moeten wij nu wel het voorbeeld geven. Maar dat betekent niet dat je nooit eens een lekkere friet of hamburger zou mogen eten.'

Hoe gingen we te werk?

Tweety_gratis_friet_001 Magali: 'Op vraag van Lochristi Blogt kozen we in elke frituur voor hetzelfde menu. Wendy ging voor een kleintje friet, met curryketchup en stoofvleessaus en een frikandel. We noteerden onze impressies over smaak, maar keken ook naar de prijzen. Verder vergeleken we ook het aanbod in de frituren, de bediening, de sfeer, de netheid, de hygiëne.'

Wendy: 'Omdat Rudy van Lochristi Blogt het gevraagd had, noteerden we dat allemaal op vooraf opgemaakte invulformulieren, we sloegen een babbeltje met de uitbater, en vormden ons daarna een oordeel. Omdat we geen team van Testaankoop zijn, en we overal maar één keer konden gaan, hebben we geweigerd om echt punten te geven op de verschillende frituren. We hebben wel in alle eerlijkheid en oprechtheid een beoordeling gemaakt, en zullen wel onomwonden zeggen waar we wat het beste vonden.'

Wanneer krijgen we de resultaten te lezen?

Lekkerefriet De meisjes van Equivivre deden hun werk behoorlijk, vulden hun uitgebreide formulieren telkens heel nauwgezet in, maar ondergetekende had het deze week zodanig druk dat hij nog even tijd nodig heeft om de resultaten met elkaar te vergelijken en te verwerken.

Met een beetje geluk gebeurt dat allemaal eerstdaags. Ondertussen: profiteert u nog maar van de week van de friet, en ga gerust zelf een portie proeven op één van de drie adressen!

Grote friettest komt er aan!

FrituurWe beloofden het begin deze week, en we houden onze belofte. Ook op Lochristi Blogt is het de week van de friet.

EquivivreWoensdagavond trokken Wendy (links) en Magali (rechts) naar frituur Kurt om er eentje met curry-ketchup en een bicky burger te proeven. De twee dames van het dieetcentrum Equivivre bezorgen ons nu zo snel mogelijk hun bevindingen van hun bezoek aan De Lekkere Friet, Tweety en Frituur Kurt, en dan volgt hun verhaal: De Grote Frituurtest.

Week van de friet, ook op Lochristi Blogt!

Frituur Een paar frituristen mochten het de afgelopen weken al ondervinden: een redelijk ruime, en voor de gelegenheid ook fel verfraaide afvaardiging van Lochristi Blogt bezocht een aantal frituren.

Niet alleen omdat we honger en goesting hadden, maar omdat het deze week de week van de friet is. Dus wat deden wij? De frituren gaan testen.

En we deden dat niet alleen, we lieten dat voor ons doen door twee geheime gezanten! Twee knappe jongedames die alles zouden moeten weten over eten, gezondheid, hygiëne.

U leest en ziet er meer over, eerstdaags op Lochristi Blogt. Voor één van de frituren van Lochristi, namelijk Kurt, op de hoek van de Bosdreef, begon de week iets minder goed: dieven kwamen er een paar dozen diepvrieslekkers stelen. Dat waren wij niet Kurt! Maar we komen nog langs, eerstdaags!

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!