Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
GROETEN AAN DE BLOG van ons promoteam in Portugal

Regio_groetenaandeblog_gr

Dsc02864

Wij hadden deze rubriek na de zomervakantie al een stille dood laten sterven, maar zie: hier valt weer een digitaal kaartje in onze mailbox. Meer nog, het is van ons oogverblindend promoteam dat een charmeoffensief voert aan het castelo de Sao Jorge, met zicht op Lissabon! Want onze leescijfers moeten ook internationaal aantikken, 'the sky is the limit' voor Lochristi Blogt.

Nee, nu serieus: het zijn zeven levenslustige jongedames: Veerle, Elise, Lore, Valerie, Eline, Kaat en onze Laarne-Melle-Destelbergen en -Gentblogster Ann Braeckman. Hun vakantiebagage was volgestouwd met t-shirts (oud en nieuw model), affiches en flyers van Lochristi Blogt.  De bierkaartjes lieten ze achter op de plaatselijke terrassen. Met onze meterslange banners mochten ze waarschijnlijk het vliegtuig niet eens op.

19 graden en een heerlijke zon, meer moet dat niet zijn.  Al hoopt Ann wel dat haar kat ondertussen goed vertroeteld wordt door mama Rita!

GROETEN AAN DE BLOG uit El Vendrell

Regio_groetenaandeblog_gr

El_vendrell

Het was al een tijdje leeg in onze vakantiemailbox, maar denk maar niet dat heel Lochristi in augustus thuis zat:  Gert en Mieke Welvaert bijvoorbeeld. U herinnert zich de Spaanse feestjes in de Kring tijdens het Europees voetbalkampioenschap?  Wel, om te bekomen van al die toestanden trokken ze, juist ja, naar Spanje.  Voor drie weken dan nog wel, met de hele familie.  El Vendrell ligt tussen Barcelona en Taragonna, in Catalonië. 

Wat er allemaal op hun programma stond?  Terrasjes doen -beroepshalve zeker- ,restaurantjes, en genieten van zee en strand.  En natuurlijk ook eens een uitstapje naar Barcelona.  Dan denkt een mens even lekker onder te duiken in de Spaanse anonimiteit, maar daar is niet veel van in huis gekomen.  De helft van Lochristi is hen namelijk gevolgd: Katrien en Johan van Jo Catering, Fons en Rita van 't Naaldeken en Eddy Verhofsté en Kristof Focquaert kwamen op bezoek. Precies een werkvergadering van Lootse zelfstandigen daar in El Vendrell. 

Behalve op het San Marco Plein in Venetië kan je op reis nog duiven tegenkomen, daar weet Mieke nu ook alles van.  Wie bent u eigenlijk allemaal tegengekomen op uw vakantie?  U kan het ons beeldgewijs nog altijd laten weten op dit e-mailadres.  Wij doen dan uw GROETEN AAN DE BLOG!

GROETEN AAN DE BLOG uit Benalmadena en Granada

Regio_groetenaandeblog_gr_2

Zicht_op_granada
Paleis

Detaillistische_bouwkunst_1 OCMW-raadslid Gunther Landuyt en zijn familie trokken de eerste helft van juli naar Benalmadena. Onderweg deden ze zich wel tegoed aan enige culturele ervaring.  Zo bezochten ze het Alhambra in Granada, een adembenemende site van de Moorse heersers in Andalousië.  Keizer Karel V liet er in de 16de eeuw een paleis bouwen, want hij wou van Granada de hoofdstad maken van het toenmalige Habsburgse Rijk. De gebouwen huisvesten zowel binnen als buiten picturale als architecturale wonderen. De mooiste historische site die we tot nu toe bezochten, zegt Gunther.

Stond u de voorbije dagen met verstomming voor architecturale pareltjes van Le Corbusier, Eiffel of Henry Van De Velde?  Maak van een nuttig medium als e-mail gebruik om ons en de andere Bloglezers met enige pedagogische gedrevenheid over al dat schoons te berichten.  Uw vakantiefoto staat dan weldra te pronken in onze GROETEN AAN DE BLOG!

GROETEN AAN DE BLOG van Ile de Ré

Regio_groetenaandeblog_gr

Ile_de_r

Onze vakantiekilometerteller tikt onophoudelijk verder aan, dankzij onze Bloglezers.  Wat blijkt? Jullie zijn verknocht aan Lochristi, maar reizen terzelfder tijd heel Europa af.  Vicky Bauwens bijvoorbeeld.  Zij laat ons even meegenieten van het prachtige Ile de Ré. In de regio Poitou-Charentes in Frankrijk.

Sinds 1988 is dit vakantie-eiland vanaf La Rochelle te bereiken via een tolbrug. Het is nauwelijks 26 km lang en tussen 70m en 5km breed. De witte huisjes met het groene houtschrijnwerk en de oranje dakpannen zijn typisch voor Ile de Ré, net als de ambachtelijke zoutwinning, de lokale wijnbouw en visserij.

U hebt de wisselfiles in het weekend goed doorstaan en leest momenteel het weekendnieuws over Lochristi in de hotellobby?  Wees op tijd terug, want er valt thuis heel wat te winnen de komende weken. Maar toon ons eerst waar u aan het herbronnen bent.  Mail een foto, liefst met een woordje uitleg.  Dan doen wij uw GROETEN AAN DE BLOG!

GROETEN AAN DE BLOG uit Marmaris

Regio_groetenaandeblog_gr

Dsc_4447

Onze Bloglezers blijven onvermoeibaar op zoek gaan naar de mooiste vakantieplekjes. Dirk Vandevelde laadt met zijn vrouw Marina en zoon Kenneth de batterijen op in het zonnige Marmaris in Turkije.
Het is dé badplaats bij uitstek langs de Egeïsche kust.

Alhoewel het op anderhalf uur rijden van de luchthaven van Dalaman ligt en op 10 km van het stadscentrum, heeft het in zijn mooie baai de grootste en meest mondaine jachthaven van Turkije. Liefhebbers van watersport vinden zeker hun gading in Marmaris : surfen, duiken, wildwaterrafting en parasailing zijn maar enkele van de vele mogelijkheden.

Wij legden bloggewijs al een schitterend parcours af in juli : van Valladolid naar Tenerife, Primosten, de Haut Médoc, Nettinnes, Kinderdijk, Robertville, Wattenscheid, Klingenthal, Abbeville en Marmaris. U checkt uw mails rond deze tijd nog op een andere plek op deze aardbol?  Stuur ons in één moeite een foto met een woordje uitleg bij.  Want wij en de rest van Lochristi zijn van nature nieuwsgierig naar uw GROETEN AAN DE BLOG!

Beerveldse Chiromeisjes in Robertville : 't is mooi geweest..

Teletubbie
Op de laatste volledige kampdag in Robertville stonden de Beerveldse meisjes nog voor enkele uitdagingen, letterlijk dan.  Niemand minder dan de Teletubbies kwamen hen 5 Fata Morgana-opdrachten voorschotelen : spring twee uur ononderbroken in een springtouw, maak een bloementuin met 50 zelfgemaakte bloemen, maak een authentieke Teletubbiezon, schrijf een kamplied op de melodie van het Teletubbieliedje en zoek de vier voorwerpen van de Teletubbies en maak er een circusvoorstelling mee. En jawel, de Chiromeisjes haalden op eigen kracht vlot hun vijf sterren binnen!

En 's avonds lukte het ook, eindelijk, na al die jaren van tegenslag was er het 'moment suprême' waar je het allemaal voor doet : het kampvuur! Liedjes, toneeltjes en dansjes, alle ingrediënten waren aanwezig.  Het afscheid van enkele leidsters, na een jarenlang engagement, zorgde voor emotionele momenten.  Het kamp in Robertville 2008 zit erop, en iedereen is het erover eens : 't is mooi geweest.

We bedanken Danny Sey voor zijn medewerking.  We hebben wel niet van zijn kookkunsten geproefd, maar genoten des te meer van zijn mooie foto's!

Touwspringen Kampvuur

Disco, wc-madammen en meisjes van plezier in Robertville

Discochiro

Het kamp van de Beerveldse Chiromeisjes loopt naar zijn eind.  Aan uitbollen denken ze in Robertville nog niet.  Wat dacht u van een confrontatie tussen meisjes van plezier en discogirls op een bivakterrein?  De aspi's en de tiptiens kregen het voor mekaar.

En die wc-madammen?  Die waren met zijn drieën advies komen geven over het onderhoud van de toiletten.  Iets wat door de kwiks dan weer het best uitgevoerd werd.  Of Sien en Maria (u weet wel, die twee potige dames die in Vlaanderen alle vieze troep gaan opruimen) eraan te pas kwamen, kwamen we niet te weten.
Ondertussen wordt, gezien het weer, de kans groter dat de meisjes eindelijk nog eens het kamp gaan kunnen afsluiten met het enige, echte authentieke kampvuur!

Kampthema

GROETEN AAN DE BLOG! van de Beerveldse Chiromeisjes

Regio_groetenaandeblog_gr

Kampinderegen
Hoe zou het nog zijn met de Chiro van Beervelde in Robertville?  Goed, dank u.  Hun terugkeer van de tweedaagse naar Malmedy werd wel verstoord door flinke regenbuien, maar ze behielden de glimlach. Ook zondagmiddag spoelde de zonnecrème weg door fikse onweders.

Maar flexibiliteit staat hoog in het vaandel bij de Chirojeugd, dus maakten ze van de gelegenheid gebruik om in de tenten te gaan brainstormen over de invulling van de kampvuuravond. Wie ooit bij de jeugdbeweging was, heeft zonder twijfel schitterende herinneringen aan de gloed van het kampvuur en de eeuwige vriendschapsbanden die daar tot stand zijn gekomen.

Wat ons opvalt : chirokampen zijn ook al flink 'gemediatiseerd'.  Waarmee we niks verkeerds bedoelen. In onze tijd was er dassenspel en tussen twee vuren.  Nu lezen we in hun dagboek over 'Van clochard tot miljardair', 'de beauty en de nerd'.  De tiptiens gingen aan de slag met een 'hamertje en een beiteltje'.  Tiens, zou er een Gamma zijn in Robertville?

Gitaar

GROETEN AAN DE BLOG uit Abbeville

Regio_groetenaandeblog_gr 

Abbeville

Johan Naudts uit Zaffelare is de volgende vakantieganger annex bloglezer die ons kleurrijk vakantiefotoalbum mee aanvult. Hij trok naar de monding van de Somme, vlakbij Abbeville in het noorden van Frankrijk.

Niet zo ver, en toch de moeite.  Bij laag water kan je er zo de monding oversteken.  Bij opkomend tij is het zorgen dat je op het droge komt.  Het water stroomt immers met sterke kracht de delta binnen.
Een helikopter waarschuwt verstrooide wandelaars die de tijd uit het oog verloren zijn dat ze zich naar de oevers moeten begeven. 

Het lijkt alsof iedereen de voorbije tien dagen op de Gentse Feesten rondhoste, maar niets is minder waar. Misschien bracht u uw congé payé door in Genève, Grenoble of Givenchy ? Alle plekjes, veraf of dichtbij interesseren ons.  Toon ons dat u er was en laat uw digitale souvenirs met de GROETEN AAN DE BLOG! in onze mailbox achter.

GROETEN AAN DE BLOG uit Klingenthal

Regio_groetenaandeblog_gr

Peterelzas1

Peterelzas2

Ook uw dienaren hebben recht op een dagje zonder notitieboekje en fototoestel. Collega Peter Esprit ging vorige week herbronnen in Klingenthal, in de Elzas.  Want er is ook een Klingenthal in de Oostduitse deelstaat Sachsen, bij de Tsjechische grens. De Elzas of Alsace is zo'n typisch Frans-Duits grensgebied, dat in de loop van de geschiedenis om die reden nogal eens van eigenaar veranderd is.  Wie Elzas zegt, denkt aan lekkere wijnen uit de regio, Fachwerkhäuser (tweede foto), Obernai en de steile klim naar het klooster van Mont St. Odile. Het weer wou daar ook al niet echt mee: meer dan een graadje warmer dan bij ons was het er niet, laat Peter weten.

U bent ook het Belgisch weer ontvlucht en kaapte de laatste last minute van voor uw buurman zijn neus weg?  Het minste wat u dan kan doen, is hem de foto's tonen, via Lochristi Blogt.  Want wij doen nog de hele zomervakantie lang uw GROETEN AAN DE BLOG!

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!