Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Ook Chiro Reinaert trok naar de natuurlijke ijsbaan

2009_0111ijspret0259 2009_0111ijspret0296

2009_0111ijspret0309

Wat doe je als Chiro, in het onwaarschijnlijke geval dat je voor deze zondag niet echt een activiteit voorbereid zou hebben? Dan trek je gewoon naar de kasteelwal en je hebt er activiteiten zat: waaronder ook een ballengevecht, met mogelijk een bloedneus tot gevolg, al kan die ook gewoon van het vallen zijn natuurlijk.

Dsc_4216

Dsc_4184

Dsc_4044 Veel meer foto's en filmpjes van ijspret en

natuurbeelden van het afgelopen weekeind zijn terug te vinden, dieper op de blog. De meeste zitten onder de categorie Ijspret en dan krijgt u ze allemaal samen. U kan ook gewoon naar beneden scrollen.

Ongewone bedelaar

Reigerw Bij Geert De Smet , in Krommendonck Zaffelare, kwam er dezer dagen iemand op bezoek voor wie dichtgevroren waterplassen niet zo prettig zijn. De bewoners zorgden er dan ook voor dat het beestje wat te eten kreeg. En bezorgden ons daar een foto van.

Van kasteelheren tot winterroosjes, de ijstournee van Lut

Lut_9477

Lut_9425Onze blogfotografe vandaag thuisvinden?  Geen sprake van! Na haar zaterdagse dagtaak trok ze langs de weiden aan de Beerveldse Baan naar Klein Gent, in de Rietveldstraat zocht en vond ze paarden (die op dat moment net gevoederd werden) en een nieuwsgierige reiger.

Terug in Beervelde-Dorp ging ze even kijken hoe het Park van Beervelde er in hartje winter uitzag. Graaf Renaud was er net in de weer met het openkappen van het ijs voor de zwanen.

De kasteelheren konden haar blijkbaar bekoren, want haar volgende fotosessie hield ze bij (een schaatsende) Denis Geers op de wal Rozelaar in de Stationsstraat. En daar waren ook veel blije kindjes en jongelui, die één voor één hun ijsvreugde met Lut wilden delen.

Haar volledige ijstournee ziet u in een exclusief winters album op Lochristi Blogt.

Straks nog veel meer ijsfoto's

Fotografe Lut ging op pad en wou wat natuurbeelden maken in het Park van Beervelde, en op de kasteelwal Rozelaar. Daar werd ze zowat door iedere schaatser aangeklampt: iedereen wou op de foto. We verwerken nu de beelden. Ook lezers sturen beelden binnen. Klik regelmatig op Lochristi Blogt om te kijken of ook u op de foto staat. Hieronder alvast een beeld ingezonden door Annick Gentier. Klik op Lees verder om nog meer foto's van Annick te zien.

Dsc01474

Lees verder

Ook kabouters hebben het koud, verzorg hen!

P1130674 Onze tuinkabouter heeft het koud, maar hij weigert binnen te komen. Dan maar een sjaaltje omgedaan.

Meer koudeverhalen in De Gentenaar van vandaag. Voor koudeverhalen over Lochristi, klik de categorie Ijspret aan en u krijgt een overzicht van de afgelopen dagen.

Ijsfietsen op het spaarbekken bij zonsondergang

Img_1088
Img_1084_2

Met de fiets, de step en de slee bij zonsondergang op een dichtgevroren spaarbekken spelen. Geef toe, wie dan binnen blijft zitten onder zijn fleecedekentje heeft toch ongelijk. De wal van kasteel Rozelaar was overbevolkt deze namiddag en eindelijk heeft men ook de weg gevonden naar het spaarbekken aan het waterzuiveringsstation van Aquafin in de Hoekskensstraat. Bij valavond leverde dat prachtige plaatjes op. Een prachtige, rechte vlakte ongeschonden ijs. Op bepaalde plaatsen zag je door het heldere water hoe dik de ijslaag wel was. En dat gaf een meer dan geruststellend gevoel.

Van oud naar nieuw: schaatsen op de wal van kasteel Rozelaar

Ijspret_a
Ijspret_b
Lut_8779

Iets oudere heren vroeger of frisse meiden vandaag: ijspret is van alle tijden. En ja, ook onze retrofoto is genomen op het ijs aan kasteel Rozelaar. De kledij en de schaatsuitrusting is ondertussen ook al flink geëvolueerd. Wie herinnert zich nog de houten schaatsen? Fotografe Lut kon er een tijdje geleden een paar op de kop tikken op een rommelmarkt. 

Wat ons natuurlijk bezighoudt, is: wie zijn die heren die zich destijds amuseerden op de wal van het kasteel? Misschien kan de naam De Donder ons een eindje op weg zetten. In de retrofoto's van Lochristi duikt nogal vaak deze familienaam op. Hij of zij was wellicht een beetje de Lut van voor het internettijdperk.Weet u meer of hoorde u heroïsche verhalen van uw (groot)ouders over 'de wal' ? Laat het ons
per mail weten!


Ook Dorien en Peter doken in ijskoude Noordzee

Dsc03558 Dsc03560

Dsc03572

Dank zij Vanessa Joos (rechts op de foto linksboven) kregen we nog een lading foto's binnen van Lochristinaren die afgelopen weekend de moed hadden/ zo gek waren om de Noordzee in te duiken (kiezen wat niet past...). Bij Dorien van de Picasso ging het om een weddenschap: tijdens een vorige vakantie waarin ze beloofd had te stoppen met roken werd ze toch betrapt op roken. Ze kon toen kiezen uit twee tegenprestaties: te voet naar Scherpenheuvel of de nieuwjaarsduik. Dorien koos voor het laatste. In deze fotostrip is te zien hoe ze lekker ingeduffeld de warme steun van vriendin Vanessa krijgt, om er daarna alleen voor te staan en dan samen met nog een paar vriendinnen het verstand op nul te zetten en het water in te duiken. Ook Peter Blom, (rechts op de foto waar de mannen op staan), zoon van onze fotografe Lut, dook het water in. En nodigde Lut al uit om volgend jaar mee te gaan. Picasso overweegt om er volgend jaar inderdaad een groepsuitstap van te maken. Dsc03573 Dsc03571 Dsc03586

Schaatsongeval: mama van 6 met ontwrichte knie

Leen De Wilde, muziekdocente aan het conservatorium, die afgelopen zaterdag ongelukkig ten val kwam op het ijs aan kasteel Rozelaar stelt het relatief goed. Ze heeft een ontwrichte knie en kreeg voorlopig een soort open brace (vroeger noemden we dat een plaaster zeker) om de knie, omdat er nog kans op zwelling is.

Donderdag moet Leen terug naar de dokter en krijgt ze wellicht een nieuwe lichte plaaster.

Haar toestand zorgt wel voor enig ongemak, want Leen is mama van niet minder dan zes kinderen, waarvan één baby. De andere vijf waren zaterdag allemaal mee met mama om te gaan schaatsen, al was ééntje ervan even over en weer naar de grootouders De Wilde, toen mama ten val kwam.

'Ons Leen kan niet genoeg herhalen dat ze alle mensen die haar daar geholpen hebben, en die de hulpdiensten verwittigd hebben, zeer dankbaar is. Op zo'n moment weet je even niet meer waar je bent, en Leen zit er mee verveeld dat ze niet eens weet wie haar geholpen heeft. Ze herinnert zich dat iemand uit de Spoorweglaan in Lokeren, met een blauwe jas, haar zou aangesproken hebben. Die mag zich via de website gerust kenbaar maken', aldus de moeder van Leen.

Update ijspret: de surfschaatsers melden zich!

Surfschaatsers2

Via de webcam van de surfclub was het al gesignaleerd: er werd zondag aan surfschaatsen gedaan op de surfput. Dat bevestigt Stijn De Pauw, (zie ook bericht van gisteren), de eerste walschaatser, ons zondagnacht via foto's en een filmpje.

Stijn: 'Zondag rond twee uur spraken enkele leden van de surfclub Beervelde af voor een ice-skate surfsessie. Het ijs was echter nog vrij dun – ongeveer een 5 cm. Dit hield de ijssurfers niet tegen. Integendeel, een beetje extra kick is altijd welkom. Gewoon een pollepel vast tapen onder je surfzeil en een paar schaatsen zijn voldoende voor een namiddag superfun tot zonsondergang!

Een briesje van 3 a 4 beaufort was voldoende om mooie snelheden te maken.

Het record ijssurfen draait rond de 80km/u. Er werd zelfs een slalomwedstrijdje gehouden tussen twee boeien. De winnaar na 6 boeien werd beloond met een goeie scheut graanjenever.

Stijn bezorgde ons ook een filmpje. Dat kan je hier bekijken.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!