Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Winst voor IFT De Koning zonder te spelen

Het wekelijks verslagje van de wedstrijd van IFT De Koning kan deze keer zeer kort genoemd worden. Tegenstander Pro Sinaai kwam niet opdagen en zo werd met een forfaitscore gewonnen.

Volgende week trekt het oranjeteam naar Destelbergen.

Jeugdvoetbal: miniemen U13 (1998) groep 2

Regio_sklochristi

Tonyfoncke_min_u_13
Miniemen U13 (1998) groep 2: Robbe De Ridder, Mathijs De Vos, Olivier Foncke, Jacob Laureyns, Thibaut Pharasijn, Lorenz De Clercq, Arthur Depreitere, Georgio Guldemont, Nathan Nuyts, Elias Van Den Kerkhove, Thijs Van Der Snickt en Lennart Van Den Steene.
Een guitige bende, misschien wel omdat hun trainer Tony Foncke er die dag net niet bij is?

Olivier_foncke_tony

Dan laten we zoon Olivier Foncke(11) maar even aan het woord. Hij woont op Bastelare en wordt getraind door papa.
Geen nadeel, vindt hij. Al zes jaar is voetbal zijn favoriete bezigheid. 

Bij de miniemen speelt hij centraal op het middenveld. Als kapitein van de ploeg weet hij perfect wat er van hem verwacht wordt: bijsturen op het veld en als zijn troepen al eens in een dipje belanden is hij het die de kopjes weer omhoog krijgt.

Broer Anthony speelt bij de knapen en zijn oudste broer is kapitein bij Doorslaar. Hopelijk praten ze bij de Fonckes thuis aan tafel nog over iets anders dan voetbal. 

Als het niet over SK Lochristi of over Doorslaar is, gaat het wellicht over Anderlecht. Biglia is de favoriete speler van Olivier. Dankzij Belgacom TV volgt hij de wedstrijden van de Jupiler Pro League. Over de grenzen heen gaat zijn voetbalinteresse uit naar Portugal en Spanje, waar vooral Torres hem kan bekoren.

Zo, u hebt ze gehad, de 15 ploegen die voor SK Lochristi dit seizoen het mooie weer maken in de Bosdreef. Elk met zijn eigen ambities, elk met zijn eigen verhaal.  De komende weken zetten we met blogfotografe Lut koers naar de Beerveldse Baan, waar we u het verhaal brengen van de knapen, de scholieren en de uefa's.

Jeugdvoetbal: miniemen U12 (1998) groep 2

Regio_sklochristi

M_esprit_th_pattin_min_u_12
Miniemen U12 (1998) groep 2: Toon Alboort, Quinten Couliez, Yannick Huwart, Jens Overloop, Ayrton Redant, Jeroen Van Den Branden, Hunkar Alkanat, Bernt De Waele, Matthias Franck, Gaetan Mels, Frederik Van Steen, Thomas Vansteenkiste, Sander Versporten, Arne De Meulenaere, Thomas Van Rijsseghem en Maarten Van Den Akker.
Trainers: Matthias Esprit en Thomas Pattin

Bernt_de_waele_espritpattin_2Bernt De Waele (11) woont in de Graslaan en is al aan zijn zesde voetbalseizoen toe. Hij speelt in de verdediging van de miniemenploeg.  Vorig jaar waren ze goede middenmoters, want ze eindigden achtste. Af en toe eens met een uitschieter weliswaar: 10-0 winst tegen de andere ploeg uit Lochristi, en een 0-13 pandoering tegen Standaard Wetteren!

Het leukste aan voetbal vindt Bernt het samenspel en het contact met vrienden. In de Jupiler League is hij vooral gecharmeerd door AA Gent en door Adekanmi Olufade in het bijzonder. Af en toe woont hij eens een wedstrijd van de Buffalo's bij.

De Belgische competitie is toch niet zo zwak als ze soms wordt voorgesteld, zegt hij. Getuige daarvan de eervolle derde plaats van het Olympisch team deze zomer. Bernt heeft hun prestaties op de voet gevolgd. De bekerfinale van AA Gent heeft hij aan zich laten voorbijgaan... want hij had 's anderendaags grote toetsen! Alweer een voetbaltalent dat de schoolprestaties laat primeren. Slim bekeken jongens, want Ronaldinho's lopen er niet te dik gezaaid...

Jeugdvoetbal: miniemen U12 (1998) groep 1

Regio_sklochristi

Minu12_dirk_geers
Miniemen U12 (1998): Cédric Boelens, Lukas Boogaerts, Robbe Daeze, Maran Van Bockstal, Lennert Vinckier, Karel Dauwe, Matti de Grauwe, Robin De Groote, Brent De Vleeschauwer, Jens D'Haese, Jelle Geers, Nelis Van Den Nest, Florian Van Hecke, Bjorn Verstraeten en Robin Coune.
Trainer: Dirk Geers

Jelle_geers_dirk_geers_2Jelle Geers uit de Stationsstraat, misschien herkent u zijn guitige blik wel, want hij kwam al eens eerder op de blog. Toen wij de allereerste voetballers op de allereerste seizoenstraining voor een portretje staande hielden.

Hij is de kapitein van de Miniemen U12, en zijn papa is de trainer. Vorig jaar trouwens ook. Dirk is mee opgeschoven met zijn zoon. Jelle ondervindt er geen echte hinder van. Hij voetbalt al drie jaar in de centrale verdediging ('stopper' zegt Jelle) en speelt voor het eerst in een heus klassement. De eerste wedstrijd wonnen ze dit seizoen overtuigend met 9-1 cijfers tegen Heusden.

Nationaal heeft hij het nogal voor Anderlecht, al is hij zijn favoriet team nog niet gaan aanmoedigen in het Vandenstockstadion. Boussoufa en Biglia kunnen hem het meest overtuigen. Over de voetbalgrenzen heen informeert hij al eens naar de prestaties van Chelsea en van Lampard in het bijzonder.

Jeugdvoetbal: preminiemen U11 (1998) groep 2

Regio_sklochristi

Prem_u_11_1998_jannes_dhondt_2   
Preminiemen U11(1998) groep 2: Phebe De Bundel, Flor De Cleene, Christiaan De Keukeleere, Michael Franck, Thomas Tange, Yenten Van De Wille, Pieter-Jan Verduyn, Niels Vermeire, Aram De Rudder, Glenn Dierens, Jorne Geenens, Maarten Van Nieuwerburgh, Stef Verdonck.
Trainer: Jannes D'Hondt

Phebe_de_bundel_jannes_dhondt_2 Bij onze dertiende jeugdploeg is het eindelijk gelukt... een jongedame die de kleuren van SK Lochristi verdedigt! Het is Phebe De Bundel uit de Graslaan. Ze is 10 jaar en zit in het vijfde leerjaar van de Gemeenteschool.

Al vier jaar speelt ze bij Lochristi en ze heeft leiderskwaliteiten, want ze draagt meestal de kapiteinsband. Ze heeft ook een uitgesproken mening: haar mannelijke collega's behandelen haar als gelijke en ze zou het ook niet anders willen. Meisjes kunnen even goed voetballen als jongens. Andere sporten vindt ze stom, en ze houdt van trucjes met de bal.  Phebe is een centrale spits en zette de netten vorig jaar vijf keer bol. Met de -10 won ze vorig jaar bijna alle matchen.

De jongedame stijgt nog meer in onze achting, want ze heeft ook een abonnement op AA Gent.  Daar bewondert ze vooral Dominic Foley: gewoon een toffe speler die ook al eens trucjes met de bal toont.  Op internationaal vlak heeft ze het nogal voor het Duitse voetbal.

Jeugdvoetbal: Preminiemen U10 (1999) groep 2


Regio_sklochristi

Preminiemen_u_10

Preminiemen U10 (1999) ploeg 2: Seppe De Belie, Maarten De Bruyne, Tiemen De Graeve, Stef De Pauw, Andres Derese, Arvid Geers, Thijs Geirregat, Stijn Naessens, Lansan Van Bockstal, Robin Verdegem, Sven Verstraeten en Esteban Papillon.
Trainer: Lorenz De Grauwe

Svenverstraeten_2Sven Verstraeten woont in de Oude Boomgaardlaan en is een rustige kerel met een heel nuchtere kijk op de wereld en het voetbal. Hij speelt al drie jaar bij SK Lochristi en staat altijd in de verdediging.

Dit jaar is hij door verschuivingen wel in een volledig nieuw team terechtgekomen. En het draait niet echt lekker, want ze hebben bijna alles verloren dit seizoen. Een echte reden ziet hij er niet voor, "tja, 't is gewestelijke hé.." zegt hij. Voetbal is zijn enige sport waarin hij vooral het teamwork leuk vindt.

Merkwaardig: hij is niet echt geïnteresseerd in de Belgische of andere voetbalcompetities. Sporadisch volgt hij het eens op tv, maar dan alleen in de vakantie. Vanavond België-Spanje?  "Ja, ik weet het, maar ik ga niet kijken want het is morgen school." Dat wordt een voetballer mét diploma, een verstandige keuze Sven!

Jeugdvoetbal: preminiemen U11 (1998) groep 1

Regio_sklochristi

Pre_miniemen_u11_1998_jochen_de_gra

Preminiemen U11(1998): Stijn Balliere, Jonas Bouckaert, Niels Bracke, Lander De Graef, Olivier De Gusseme, Tomas De Rocker, Viktor Dewaele, Alexander Legrand, Stefan Moens, Aaron Neuville, Maxime Van Der Eycken en Jordy Verniers.
Trainer: Jochen De Graef
Ploeg_jochen_nielsNiels Bracke woont in Bastelaere 124 en speelt al vijf jaar het populairste balspelletje ter wereld. Hij is overal inzetbaar, als het maar op de rechterflank is. Vorig jaar was hij goed voor zeven goals over het hele seizoen, maar hij heeft er een goed oog in dat zijn productiviteit (ja, daar worden spitsen nu eenmaal op afgerekend, Niels) dit jaar de hoogte ingaat: in de voorbereiding op het seizoen scoorde hij al vijf keer!

Aan de trainingen in de Bosdreef heeft hij nog niet genoeg, ook op school voetbalt hij met een aantal klasgenoten. Zijn grote voorbeelden vindt hij bij AA Gent en bij Standard. Mooi communautair verdeeld dus.

Een opmerkelijke uitspraak over de landskampioen: Niels vindt ze gewoon beter zonder Fellaini. Conditioneel zal de jonge kerel niet achterop raken, want hij gaat ook nog regelmatig zwemmen en squashen. Op internationaal vlak heeft hij een boontje voor Ruud van Nistelrooij van Real Madrid.

Jeugdvoetbal: Preminiemen U10 (1999) groep 1

Regio_sklochristi

Pre_miniemen_u_10_peter_burgelman
Vandaag de eerste groep Preminiemen U10 (1999) : Vincent Boelens, Lorenzo Bruggeman, Ides Burgelman, Wannes De Mol, Gilles De Ridder, Yani De Rouck, Charles Ghyselinck, Axel Paelinck, Yannick Redant, Tycho Roeland, Dag Schoonjans en Bayram Tapmaz.
Trainer: Peter Burgelman

Ploeg_peter_burgelman_yani_2Yani De Rouck (9) woont in de Hoekskensstraat en zijn papa Johan fietst bij de wielerclub van Taverne Reinaert. Hijzelf voetbalt al twee jaar en stond ook voor het dilemma: koersen of voetballen. Die eeuwige discussie, u kent het wel: 'voetbal is een spel, koers is een sport.' Yani geeft toe dat koers een stuk lastiger is, zijn pépé zegt het trouwens ook.

Bij de preminiemen speelt hij op de rechterflank en scoort vaak, maar hij heeft toch niet zo'n hoge pet op van zijn ploeg van vorig jaar. Ze gingen al té vaak de boot in. We hebben hier met een echte Club Brugge-supporter te maken, zelfs zijn mémé is voor blauwzwart. Voetbal is duidelijk een familiegebeuren bij de De Roucks.

Yani liet wel een traantje bij de dood van zijn grote idool François Sterchelé. Hij heeft er een truitje van en zal het nooit wegdoen, ook niet wanneer hij er uitgegroeid is. Ik stel hem even een kritische vraag over Clubtrainer Jackie Mathijsen, maar Yani vindt dat gewoon een prima kerel. Zijn Clubliefde, in de letterlijke betekenis, zit diep.  Zoveel is duidelijk.

Jeugdvoetbal: Duiveltjes U9 (2000) groep 3

Regio_sklochristi_2 

Duiveltjes_u_9_timothy_geluck

Duiveltjes U9 (2000), alweer een reeks met heel wat talent, want vandaag stellen we u de derde groep voor: Matté De Clercq, Timon De Clercq, Sébastien Schmid, Filip Saverwyns, Arthur Naudts, Gilles Vandegehuchte en Joren De Clippel.
Trainers: Timothy Geluck en Arne Blanckaert.   

Ploeg_timothy_sebastien_5 Sébastien Schmid (8) woont in de Bosakkers en speelt al drie jaar voetbal.  Je kan hem zowat overal inzetten: hij stond al in de verdediging, doet wat hij moet doen op de linkerflank en kan ook in de spits uitgespeeld worden. Over vorig seizoen is hij niet zo enthousiast, hij herinnert zich slechts een drietal goede matchen.

Zijn ouders hebben hem zeker niet naar het voetbal gestuurd.  Zelf houdt hij het vooral bij trucjes met de bal tonen. Techniek boven fysiek dus. Sébastien werkt ook aan zijn imago, want hij traint met opvallende gele schoenen.  Wat hij daar leuk aan vindt?  Dat je hem overal op het veld kan zien. Geel en groen, zijn dat niet de kleuren van Brazilië trouwens?  Geen wonder dat Ronaldo de Assis Moreira (Ronaldinho voor de vrienden) in Sébastiens favoriete wereldelftal staat.

                                                                                                                            

Jeugdvoetbal: Duiveltjes U9 (2000) ploeg 2

Regio_sklochristi_2

U9_2000_kevin_van_labeke

De tweede ploeg Duiveltjes U9 (2000) zijn Siebe De Graeve, Quinten Claeys, Ibe Tahir, Wout Van Der Snickt, Jens Moeskops, Nathan De Buck en Thomas Vermeulen.
Trainer: Kevin Van Labeke

Img_7054Quinten Claeys(8) woont in de B.P.Damantlaan en voetbalt al drie jaar. Hij speelt vooral op de rechterflank en vooraan.  Zijn scorend vermogen is ook al fabelachtig: een 200-tal goals, een mens zou er de tel bij kwijtraken. Naast de trainingen werkt hij ook op eigen houtje aan de conditie, want hij voetbalt ook veel in de tuin.

Quinten is geen speler die zich verstopt op het veld, want hij vindt het loopwerk en zoveel mogelijk balbezit het leukste aan zijn favoriete sport. In de Belgische competitie  heeft hij een boontje voor RSC Anderlecht, en dan vooral voor Mbark Boussoufa. De Rode Duivels kunnen hem nog bekoren door de aanwezigheid van Dembele, en op wereldvlak is Ronaldinho zijn idool.  Nu pas valt ons trouwens op dat Quinten (flashy) polsbandjes van FCBarcelona draagt, al is zijn favoriete speler ondertussen naar AC Milan verkast.

Voor zijn eigen ploegje heeft hij er een goed oog in dit seizoen: vorig jaar hebben ze heel veel gewonnen, en de ploeg is nagenoeg dezelfde gebleven. Een speler is vertrokken naar Lokeren.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!