Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Unizo stopt met organisatie Lochristi Leeft

Unizo stopt met de organisatie van het evenement Lochristi Leeft dat al jarenlang plaatsheeft tijdens het laatste weekeind van augustus. Dat deelde voorzitter Johnny De Waele woensdagavond mee tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Het evenement ontstond in het jaar van de heraanleg van de dorpskom, toen ook een rit van de Ronde van Frankrijk door het dorp passeerde, en dat leidde sowieso tot een volksfeest. Met het teloorgegane begoniafestival dat jarenlang plaatsvond tijdens het laatste weekeind van augustus in het achterhoofd, pikte de middenstand dat jaar na de Ronde in om opnieuw het laatste weekeind van augustus een evenement op het getouw te zetten. Dat leidde tot een aantal wereldrecords zoals de grootste cocktail en een jaarlijks terugkerend evenement van één dag.

Lees verder

De nieuwe Caroline is aangekomen!

Eerder kon u al op Lochristi Blogt een glimp opvangen van het slot van de make over die Caroline Houvenaeghel, één van de zes lezeressen van Lochrisit Blogt die bij De Cliént een gratis make over kregen. Nu krijgt u alles te zien en te lezen: de foto's (voor, tijdens en na), maar ook Caroline haar eigen verhaal. Recht uit haar hart. Met de tranen in de ogen, zoals uit de foto blijkt. Maar uit haar verhaal blijkt dat het echt wel tranen van vreugde zijn. En dankbaarheid, vooral voor Gino, de kapper van de Cliént.

Caolineschrikt

Als je erin gelooft komen alle dromen uit. Beter en mooier kan ik het niet omschrijven. Toen ik deze morgen in kapsalon 'de Client' rond 11 arriveerde kon ik mij in de verste verste niet voorstellen wat er mij die dag te wachten zou staan. Het werd me al snel duidelijk dat Gino zich die dag over mij zou ontfermen en dat hij persoonlijk wou instaan voor mijn 'transformatie' (want dat zou het worden, hoe dan ook).

Mijn motivatie had hem zo aangegrepen dat hij ervoor wilde zorgen dat ik als een prinsesje naar huis zou keren. En daar heeft hij ook echt voor gezorgd. Na een ontstressende massage (ja, ik was extreem zenuwachtig ) kwam het uur van de waarheid steeds meer dichterbij.

Toen het moment was aangebroken om kennis te maken met mijn nieuwe ik vroeg Gino me om op zijn schoot te gaan zitten. De stoel draaide in de richting van de spiegel en ik ben ik zo verschoten en was zo aangedaan van het resultaat dat het enigste wat ik kon zeggen was: 'Ben ik dat echt?'

Ik zag een prinses. De hippe mama/echtgenote die diep in mij verscholen zat. En ja, wat kan je dan anders doen dan een traantje wegpinken bij het zien van zo'n meesterwerk. De mensen van het Nieuwsblad wil ik oprecht bedanken voor de kans die ze me hebben gegeven om deze droom werkelijkheid te laten worden.

Het team van de Client en in het bijzonder de kapper met de gouden handjes 'Gino' wil ik bedanken omdat hij in mij geloofde. En dat hij zijn eigen woorden: "je hoeft niet naar de kliniek van Jef Hoeyberghs te gaan om een total make over te ondergaan" heeft waargemaakt.

Gino, Vandaag voelde ik mij als een ster tussen de sterren en daar ben ik en blijf ik je eeuwig dankbaar voor.

Alle foto's van de make over, ook die van Dorien, Sofie, Annie, Steffie en Ellen zijn hier te bekijken.

Voor de verhalen van de andere lezeressen, klik op lees meer. Ze verschijnen er naargelang ze bij ons binnenvallen.

Lees verder

Honderden lachende foto's nu al online

Lochristi_leeft_08_519 Haar dochter won een kortingbon van De Cliént, en zelf koos ze voor een cd van Sioen! Deze mevrouw was de koning te rijk met de prijzen die ze won met het Rad van Fortuin dat Lochristi Blogt installeerde tijdens Lochristi Leeft. Ze was niet alleen. Met honderden trokken ze met een blij gezicht terug naar het feest. Lut fotografeerde ze (bijna) allemaal. Klik hier.

Lochristi Blogt maakt mensen blij

Het principe kon niet eenvoudiger: een rad van fortuin, en dan nog zonder vragen. Gewoon draaien en altijd prijs. Een grote (schotelantenne) of een kleine (stripverhalen, tickets voor Aqualibi, kortingbonnen voor De Cliént, noem het op).

In lange rijen stonden ze zondagnamiddag tussen 14 en 19 uur aan te schuiven: groot en klein, jong en oud. En wij (nu ja, Lut) bracht hun blijheid in beeld.

U krijgt nu al een eerste lichting, de rest volgt later op de dag, of morgen. Kwestie dat wij wat ademruimte krijgen, en u morgen ook nog naar blije mensen kunt kijken.

Lochristi_leeft_08_228

Lochristi_leeft_08_318

Lochristi_leeft_08_374

Lochristi_leeft_08_320

Lochristi_leeft_08_377

Intens geluk om een kapsel

Carolineisblij Deze foto straalt geluk uit. Het geluk van kapper Gino. Die zelf gelukkig is omdat hij even daarvoor tranen van geluk uit de ogen van Caroline Houvenaeghel zag lopen. Tranen van geluk, omdat Caroline al jaren ongelukkig was over haar kapsel, en ze dank zij Lochristi Blogt en De Cliént samen met nog vijf andere vrouwen de kans kreeg om een make over te laten doen. Foto's, ervaringen, reacties, later op de blog. Caroline, Dorien, Annie, Sofie en Ellen schrijven straks neer hoe ze zich bij de metamorfose voelen. Maar dit alleszeggend beeld wilden we u niet langer onthouden.

Brandweer demonstreert op Lochristi Leeft

Brandweerdemo Wie er was, heeft het gemerkt. Het vrijwillig brandweerkorps van Lochristi kwam een demonstratie geven van hoe ze iemand uit een dakappartement kunnen redden. Ze deden dat met ander materiaal dan wat er dezelfde dag op de rommelmarkt te zien en te koop was. Lut werkt aan tal van foto-albums, dus schrik niet als je de rest van de foto's niet meteen in haar album vindt.

Vergeet niet te komen, er is vanalles gratis!

Regio_lochristileeft_gr Het is zover. Zondag 24 augustus, Unizo nodigt uit voor een hele dag amusement. Hopelijk sparen de weergoden ons wat, maar niet getreurd, er staat een veel grotere tent dan vorig jaar. Gratis is zo'n beetje het motto dit jaar, met onder meer 2.000 pannenkoeken die gratis weggegeven worden bij elke consumptie. De Feestarchitect zal weten wat gebakken.

Helemaal geen consumptie moet u gebruiken helemaal gratis te mogen draaien aan het Rad van Fortuin van Lochristi Blogt. Gewoon draaien, kijken welke kleur u heeft, en  u heeft sowieso prijs. Van een heuse schotelantenne waar u alle zenders van de wereld kan mee ontvangen, tot honderden pakketten met strips, verzorgingsproducten, cd's, en wat weet ik nog meer. Camping Dewaele gooide er gisteren in laatste instantie nog een 24 flessen Spaanse wijn bovenop, en De Cliént heeft nog een pak kortingbonnen klaarliggen voor ons.

Sofievandesompeltshirt U kan er ook t-shirts van Lochristi Blogt winnen. Wie er eentje zal dragen is onder meer Sofie Van de Sompel, finaliste Miss Belgian Beauty. Sofie is van Oostakker, net over de grens, maar heeft een band met Lochristi: ze deed vakantiejobs in Hotel Begonia en Taverne Reinaert, en gaf les aan Edugo.

Sofie zal een tijdlang de Aurore van dienst zijn, aan het rad. Niet de hele namiddag, want Sofie krijgt van De Cliént ook een make over. Daarom krijgt u nu nog een foto te zien van Sofie met haar huidig kapsel, en met een t-shirt van De Gentse Feesten. Zo zijn er namelijk ook een aantal te winnen.

Draaien aan het rad kan vanaf 14 uur. U vindt ons ongetwijfeld wel. We delen prijzen uit zolang de voorraad strekt. En met een beetje geluk is het hele Lochristi Blogt Team van de partij.

Het volledige programma kan u hier downloaden.

Planken met wieltjes op Lochristi Leeft

Regio_lochristileeft_gr_4_2

Morgen kan u op Lochristi Leeft skatedemonstraties zien en zelf ook een poging ondernemen om op zo‘n plankje te blijven staan. Dit initiatief gaat uit van skateshop Edge.

Bram Persoon (16) uit de Koning Albertlaan is een van de jongeren uit onze gemeente die gepassioneerd is door deze sport. ‘Ik maak deel uit van de FOS-crew. Dat staat voor Freedom of Skateboarding. Daarnaast heb je ook nog de Lo Skate Crew. Maar er heerst geen vijandigheid tussen ons hoor.’

Bram begon er vier jaar geleden mee. ‘Daarvoor deed ik aan rollerbladen, maar skateboarden is veel leuker: het is technischer en het vraagt meer inleving. De basis onder de knie krijgen, dat is best wel moeilijk. Daarna vordert het wel. Ikzelf leer het meest door naar filmpjes te kijken. Verder staat snowboarden op mijn verlanglijstje: ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me super.’

De populariteit van deze sport kent hoogtes en laagtes. ‘Als skaters moeten we ervoor zorgen dat het blijft bestaan. Het is eens iets anders dan voetbal hé. Om het te leren kennen, moeten de mensen er natuurlijk mee in contact komen. Dat lukt bijvoorbeeld goed in Kortrijk, hét skatecentrum van België.’

Als het mooi weer is, trekt Bram er dagelijks op uit om te skaten. ‘Ik hou er niet van om stil te zitten. Ook TV en spelcomputers zeggen me niets. Mijn ouders hadden het er in het begin niet zo voor dat ik veel op straat rondliep, maar ze vinden het wel fijn dat het niet is om doelloos rond te hangen.’

Om u een beetje in te wijden, legde Bram enkele basistermen van het skaten uit:

‘Een van de eerste bewegingen die je leert, is de kickflip: Tijdens het rijden spring je met je skateboard omhoog en doe je je skateboard met je voeten 360° rond zijn as draaien, om uiteindelijk weer goed neer te komen en verder te rijden. Dat kan je uitbreiden tot een 360 flip: een kickflip waarbij je het skateboard ook nog eens horizontaal 360° laat ronddraaien. Verder zijn grinden en sliden heel gebruikelijk: op je skateboard glijden over bijvoorbeeld de armleuning van een trap.’

De foto die Lut maakte van Bram, die ging jammer genoeg verloren wegens computerproblemen. Ze maakte ook een filmpje. Dat ziet u hieronder. Door diezelfde computerproblemen kon het wel niet geknipt, geplakt en bewerkt worden.


Demonstraties op Lochristi Leeft

Regio_lochristileeft_gr_4 Op het programma van Lochristi Leeft staan morgen een ganse reeks demonstraties. Skaten en Badminton zullen de meesten wel kennen, maar illustere sporten als bodyjam, spinning, bodypump en jiu-jitsu vragen misschien toch enige verduidelijking. Wij snorden dan maar het internet op, op zoek naar een goede definitie van deze sporten.

Spinning Bodyjam is een sensationele high intensity dance work-out met een mix van de leukste bewegingen uit latin, hip-hop, disco en funk. De nadruk ligt op plezier, terwijl de intensiteit hoog is. Bodyjam is bedoeld voor iedereen die affiniteit met dansen heeft. Je hoeft echt geen dansprofessional te zijn want de "fun" staat voorop. Eenvoudig te volgen en zeker niet saai.

Spinning is een gezamenlijk indoortraining op de fiets. Het is eenvoudig, prettig en gemakkelijk om te leren. Men kan het vergelijken met wielrenners die op rollen fietsen om hun conditie op peil te houden, een aerobicles op de fiets van 45' op de fiets zeg maar. De volledige sessie wordt begeleid door een instructor en wordt ondersteund door muziek.

Het Bodypump-programma bestaat uit een 60 minuten durende fitnesswork met behulp van een stang en gewichten, waarin alle spiergroepen gebruikt worden. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau trainen/ Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht.

Jiu-Jitsu kan vertaald worden als "zachte kunst" of als "soepele techniek". Het is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. Hierbij hoeft geen tegenkracht ontwikkeld te worden, een fysiek tenger persoon kan dus een sterkere aanrander de baas. Jiu-jitsu is als budokunst geschikt voor jong en oud.

Nog een reden om te komen: Xeado meets The Scabs

Regio_lochristileeft_gr_4 Nog één keer slapen en het is zover: dan Leeft Lochristi weer. Wie het volledige programma nog eens wil bekijken kan dat hier downloaden maar hier hebben we nog even aandacht voor het afsluitende podiumpoptreden. Vorig jaar Biezebaaze, dit jaar muziek van eigen bodem met de Xeado Live Band met Guy Swinnen van The Scabs als gastzanger. Lochristi Blogt was vrijdagavond op de repetitie in Hyfte, en voor Swinnen achter de microfoon ging staan, beantwoordde hij enkele vragen.

Guy Swinnen: 'Ja, het voelde heel erg goed aan, zondag voor acht dagen op de Lokerse Feesten. Het publiek reageerde heel positief. Na zoveel jaar stonden we met The Scabs nog eens op de festivalpodia van Werchter Classic, Suikerrock Tienen en de Lokerse Feesten. Aan Lokeren hou ik het beste gevoel over. Het viel me op dat er naast de ouwe getrouwe fans ook heel wat jonger volk blijkbaar nog geïnteresseerd is in The Scabs. We hebben geen onmiddellijke concrete plannen, maar ik sluit niet uit dat we in de toekomst nog dingen samen doen met The Scabs. Het echte einde hoefde Lokeren voor mij niet te zijn.'

'Ja, het maakt een groot verschil uit, zanger zijn van een rockgroep, dan wel van de Xeado Live Band. Vooral voor mezelf. Als je er bij een rockgroep als zanger twee maten naast zit, vangt iemand anders dat wel op. Maar als je hier met een groep muzikanten zit die van de partituur spelen, moet je als zanger wel echt op het juiste moment invallen. Het vraagt dus wat meer discipline, ik ben er ook wat meer nerveus van dan bij een rockoptreden. Maar het klikte vorig jaar in Berlare, en mits een avond goed repeteren, moet dat zondag ook lukken.'

'Ja, ik kan als zanger wel degelijk andere dingen doen met Xeado. A man needs a maid van Neil Young, dat zou met de bezetting van een gewone rockgroep nauwelijks haalbaar zijn, omdat er zoveel orchestratie in dat nummer zit. Met de Xeado band kan ik dat nummer nu wel brengen.'

Xeado Live Band (zonder de eigen zanger, maar met Guy Swinnen van The Scabs), vanaf 18 uur op het podium van Lochristi Leeft. Gratis.

Voorsmaakje? Klik het filmpje met verslag van optreden op de Lokerse Feesten waar Lut Crystal Eyes vastlegde.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!