Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Lodejofeesten morgen in Muziekfabriek op AVS

Lut_8828 In Lochristi vond vorige maand Lodejo Live plaats, het festival van JH Lodejo met niet alleen gevestigde waarden op de affiche maar ook jong en onbekend(er) talent. AVS was er ’s nachts bij toen het twaalkoppige ska-gezelschap Pickle Juice het festival mocht afsluiten. Een weerslag van dit concert is woensdagavond te zien op AVS in de Muziekfabriek, samen met een reportage over de Boechoutse garnaalvisser-muzikant Peter Rammeloo

Parti Parti Muziekfabriek, woensdag 28 mei op AVS Oost-Vlaamse televisie vanaf 18.30 uur na het nieuws.

Kinderen amuseren zich op familiedag jeugdhuis Lodejo

Regio_lodejofeesten_gr_3

Kinderen_2 Het doek over de Lodejofeesten is gevallen. Gisterenavond mocht de covergroep Rooftook nog voor de ambiance zorgen Deze namiddag konden de jongsten onder de Lochristinaren hun hart ophalen op de terreinen achter Drinks Maurice De Clercq en Zoon.  En ze waren met velen. Grimeren, het springkasteel, de volksspelen, zowat alle attracties konden op heel wat bijval rekenen.

En ook de ouders konden van het zonnetje genieten op het terras met pannenkoeken en koffie.

Lut was ook aanwezig deze namiddag. Haar impressie krijgt u later deze avond.

Ouders

Van de Lodejofeesten zelf kan u op het fotoalbum van Lochristi Blogt een hele reeks foto's terugvinden. Ook de Lodejoleden zelf waren actief met het fototoestel. Het resultaat van deze reportage vindt u ongetwijfeld binnen enkele dagen op de website van het jeugdhuis

Waarheen vandaag: de familiehappening van jeugdhuis Lodejo

Regio_lodejofeesten_gr

Familiedag_op_de_lodejofeesten_085

Op zondagnamiddag vindt jeugdhuis Lodejo het de hoogste tijd om ook eens de kleinsten van Lochristi en omstreken te verwennen. Samen met een magiër, zorgen een heuse ballonwedstrijd, een boel leuke spannende volksspelen, een klimpaal, grimmeurs en een springkasteel voor een hopelijk geslaagd feestje.


Maar ook ouders vinden in en rond de tent hun gading op de braderij en ambachtenmarkt met whisky tasting, smoothies bar, handgemaakte juwelen, zelfgebakken koekjes, biologische lekkernijen, handgemaakte kaarsen en vazen, ....  De lekkerbekken kunnen genieten van koffie, pannenkoeken of een frisse pint.

De familienamiddag start om 14 uur.

De groep Djem Jam vult de ritmische noot in.
Lodejo Live: een verslag in foto's

Lodejofeesten

FeestEerder vandaag kon u op deze blog onze impressie al lezen over de verschillende muziekgroepen die gisteren het podium van Lodejo Live betraden, geïllustreerd met een foto van Lut. Maar naast de plaatjes van de bands, maakte ze ook mooi overzicht van het levendige publiek in de tent. Hier even klikken doet u de hele avond opnieuw beleven, of, voor de afwezigen, geeft u het gevoel er ook bij geweest te zijn.

En straks... Jukebox in the Jar

Regio_lodejofeesten_gr_3  Ontwerp_f_a3_08_2

Op de zaterdag van het Lodejofeestenweekend houdt het jeugdhuis net als vorig jaar een speciale live jukebox avond onder de noemer Jukebox in the Jar. De bezoekers krijgen de mogelijkheid om uit een playlist songs aan te vragen voor 1 euro in een op mensenmaat gemaakte jukebox. De live band van dienst is Rooftook en brengt vanuit de jukebox swingende rocknummers.

Rooftook is een coverband uit Daknam bestaande uit Dirk Vehent, Filipe Van Hecke, Ulrich Matthys, Luc Bonnarens en Lieven Mariën. Op hun repertoire staan een 50-tal nummers, gaande van Admiral Freebee over Neil Young en de Red Hot Chili Peppers. Aan u om te kiezen welk nummer ze vanavond moeten spelen.

Jukebox in the Jar is ook de gelegenheid om eens een streekbiertje (oa. Guiness van ’t vat!) te proeven of zich eens tegoed te doen aan een lekkere whisky. Dit alles gaat door in een charmant kader waar ook de iets minder jeugdige mens aan zijn/haar trekken komt. De inkom is gratis.Verwacht u aan een muzikale avond waar gezelligheid centraal staat.

Lodejo Live (5): Pickle Juice

Lodejofeesten_7

PicklejuiceAls je een onvergetelijk feestje wil bouwen en het publiek aan het dansen wil krijgen, vraag dan een ska-band om de avond af te sluiten. Zo dacht ook de organisatie van de Lodejofeesten. En terecht, want Pickle Juice nam iedereen mee naar zomerse sferen. Ondergetekende is zelf een ska-fan van het eerste uur en weet zijn cd-collectie gevuld met groepen als The Toasters, The Specials en Bad Manners. Niets dan lof dus voor deze band uit Zele.

Het voltallige publiek kon duidelijk weg met de vrolijke combinatie van stevig gitaarwerk en opzwepende blaasinstrumenten: er werd op en neer gesprongen, enthousiast gedanst en zelfs gecrowdsurft. Dat de leden van Pickle Juice - twaalf in totaal - meer zijn dan enkel rasmuzikanten, bleek uit hun hele podiumact. Die was áf. Theatrale fratsen, verkleedpartijen, politiesirenes, een knipoog naar de discomuziek, niets werd geschuwd. Wij weten alvast wie we op de volgende editie van de Lodejofeesten terug als afsluiter willen zien.

We klokken nu af op kwart na 4 in de ochtend. Zegt u nog eens dat Lochristi Blogt niet bij de pinken is.

Lodejo Live (4): De Mens

Lodejofeesten_6

Demens_2De Mens is een gevestigde waarde in het Vlaamse muzieklandschap. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze bij voorbaat een gewonnen wedstrijd spelen, maar een hele voorraad meezinghits maakt het wel makkelijker. De nummers van de nieuwe cd waren bij de meeste toehoorders nog niet volledig ingebakken, maar het speelplezier van dit trio straalde af op alle aanwezigen.

Verstandige zet was een klepper als Jeroen Brouwers als tweede nummer op de menigte loslaten: iedereen direct verkocht. Een dikke pluim voor Michel Decoster, bassist van de band. Live bleek duidelijk hoezeer zijn prestaties verantwoordelijk zijn voor de kracht en de uitstraling van hun muziek. De Mens sloot af met Irene. Terwijl het publiek het refrein volop bleef zingen, verliet de groep het podium. Als je dit als muziekgroep kunt teweegbrengen, wéét je dat je goed bezig bent.

Lodejo Live (3): The Fire

Lodejofeesten_5

ThefireOndanks een hele resem optredens in ons land, klinkt de naam The Fire bij de meeste mensen nog steeds niet vertrouwd in de oren. De groep trad dan ook aan met een dubbele handicap: géén bekende hits die meegeschreeuwd worden, en géén trouwe fanschare die vooraan aan het podium als gangmaker optreedt. Hoe compenseer je dit? Juist, met een energieke show waar je je ganse ziel in legt.

Petje af voor The Fire, want ze slaagden met verve in dit opzet. Geen enkele band wist deze avond zó intens gebruik te maken van het podium. De muzikanten sprongen van links naar rechts, van voor naar achter en kropen met evenveel gemak bovenop hun versterkers. Ook het publiek werd erbij betrokken. Make a sexy sound, kreunde de zanger. Het meest memorabele moment was ongetwijfeld de eigenzinnige cover van Smalltown Boy van Bronski Beat, een nummer uit 1984 dat nog wel eens op een fout feestje op de draaitafel belandt. The Fire verdient dringend een plaatsje in onze hitlijsten.

Lodejo Live (2): Balthazar

Lodejofeesten_4

BalthazarHoe omschrijf je de muziek van deze prille twintigers? Wij houden het eenvoudigweg op ‘origineel’. Balthazar speelt een soort bastaardgenre: het rockt, dat is zeker, maar het doet veel meer dan dat. Een funky intermezzo werd deze avond naadloos afgewisseld met dansbare elektronica en gepassioneerd vioolspel.

Zelf kende ik al enkele nummers van de band, zoals de single Bathroom Lovin’ Situations. Eerlijk toegegeven, op basis daarvan verwachtte ik me aan wat lichtverteerbare kost die al uit het andere oor naar buiten zou zweven, nog voor ze goed en wel langs het ene oor was binnengekomen. Had ik even een inschattingsfout gemaakt! De muziek van Balthazar klonk bijna symfonisch, zonder ook maar een moment die harde rand te verliezen. Bovendien hadden de groepsleden een uitstraling alsof ze reeds hun hele leven op een podium staan. En meer heb je niet nodig om geloofwaardig bij het publiek over te komen.

Lodejo Live (1): Ray Monda

Lodejofeesten_2

Raymonda_4Er zijn zo van die taken die, hoe je ze ook draait of keert, steeds ondankbaar blijven. Een ervan is op een vroeg uur een avond vol optredens openen, ook al ben je blij toch op de affiche te mogen staan. Dan mag je nog op je hoofd gaan staan terwijl je tegelijkertijd sonnetten van Shakespeare declameert, het publiek is nog niet talrijk en reageert meestal lauwtjes.

Op hun hoofd staan en tegelijkertijd sonnetten van Shakespeare declameren, dat deden de bandleden van Ray Monda niet, wél stevig rocken. De band speelt geen smeuïge hardrock waarbij een muur van geluid het gebrek aan talent moet verbergen, maar veeleer uitgebalanceerde poprock. Met nummers als We Got What You Need en Give Me My Something kwam me direct de Zweedse band The Hellacopters voor de geest. De mensen die zich de moeite getroostten om vroeg aanwezig te zijn, kunnen het alleen maar beamen: deze jongens gaan het nog ver schoppen.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!