Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Muziekschool Lochristi brengt musical 'Whiz' in KNS Gent

Jeroen Muziekschool Gina Lefebure viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum, met een - voor Lochristi - ongeziene primeur : Jeroen Keymeulen en de zijnen hebben het voor elkaar gekregen om een musicalproductie op poten te zetten die in het Hemelvaartweekend zal opgevoerd worden in het NTG op het Sint-Baafsplein in Gent.

Na 'Fame', dat we vijf jaar geleden brachten in de zaal van het Sint-Jozefscollege, leggen we de lat nu meteen ongelooflijk hoog, door 'Whiz' voor maar liefst 2000 mensen te kunnen brengen in een omkadering die zijn gelijke nauwelijks kent in Gent', zegt muzikaal leider Jeroen Keymeulen.

'In het KNS-gebouw hebben alle zangers microfoons en wordt het koor en orkest overhead versterkt, om het echte musicalgevoel te krijgen.' De komende maanden hoort u er ongetwijfeld nog veel meer over op Lochristi Blogt, maar u mag nu al het Hemelvaartweekend van 21-24 mei reserveren in uw agenda.

Free Souffriau zingt Ann Christy: sterk in haar eenvoud

Freemiguellichtbundel  Free Souffriau leverde donderdagavond in het vroegere postsorteercentrum van Antwerpen, waar ze de afgelopen maanden talloze keren de rol van Nette in de musical Daens vertolke, een glansprestatie: in een meer dan twee uur durende show bracht Free Souffriau een eerbetoon aan Ann Christy, 25 jaar na het overlijden van de artieste.

 Free kreeg na afloop een staande ovatie, lof van fans en aanwezige BV's en van de gewezen partner van Ann Christy, die niet alleen lof sprak over de zangprestatie van Free, maar ook over de manier waarop bepaalde, minder bekende nummers van Ann, in een nieuw arrangement echt nog tot hun recht kwamen.

Lees verder

Punk Rock op Valentijn

PunkrocknightOnder het motto 'who gives a f*ck about Valentine's Day?' gaat er zaterdag a.s. een Punk Rock Night door in Jeugdhuis Lodejo. Geen hartjes-, rozen- of dure juwelenzever, neen, rauwe punk rock van 4 allesbehalve onaardige bands.

Rond half acht opent de vierkoppige band The Donuts de avond. Deze heren worden gevolgd door lokale trots Seven Oaks die het niet zal nalaten hun thuisbasis plat te spelen.

Touren met befaamde groepen als NOFX en Bad Religion. Zeg nu zelf, het is niet iedereen gegeven. De Nederlandse punkband I Against I speelde wereldwijd in het voorprogramma van beide groepen en reserveert hun allerlaatste Belgische show ooit voor u, op Valentijnsdag in de Lodejo.

Hoofdact van deze Punk Rock Night is het Brugse Flatcat. Tweemaal op het podium van Pukkelpop, twee tournees doorheen Brazilië, dertien weken in De Afrekening met hun doorbraakhit Rockstar Fantasy... en zaterdagavond in Jeugdhuis Lodejo!


Rockstar Fantasy - Flatcat

Punk Rock Night (met The Donuts - Seven Oaks - I Against I - Flatcat), 14 februari vanaf 19u30, Jeugdhuis Lodejo, € 4 (VVK) € 5 (ADK)

Wie heeft Madonnatickets?

Madonna3 Ze komt dus. Op 11 juli. Naar Werchter. We hebben het geweten, en gisteren konden de tickets gekocht worden.

En het was niet van de poes om via telefoon of computer binnen te geraken.

Maar wij kennen gelukkige Lochristinaren die er, na urenlang bellen, mailen en vloeken op servers en alles wat maar met internet te maken heeft, toch in geslaagd zijn om aan tickets te geraken. Gewoon omdat ze een goed ventje hebben die stilletjes vanuit zijn zetel probeerde en zei: ,,ik zal eens proberen'' en binnen geraakte. Nietwaar Christine van de Reinaert?

Wij van Lochristi Blogt zijn benieuwd wie in Lochristi Madonna fan is. Hoe makkelijk of moeilijk was het voor u om aan tickets te geraken? Laat het ons weten!

Schrijf uw reactie neer onder REAGEER, of mail ons op dit adres.

Ook als u niet aan een ticket geraakte, maar u deed inspanningen, en u bent een echte Madonna-fan, laat het ons weten. Want, wees zeker: we doen de komende weken en maanden iets met die Madonna-fans van Lochristi.

Voorstelling nieuwe EP Gemini Season

Flyer GS Wie Lochristi Blogt enigszins regelmatig leest, weet ongetwijfeld al alles over de deels Lootse band Gemini Season. N.a.v. onze muziekmarathon Kiosk brachten we u al een uitgebreid interview met de heren.

Vanavond stelt Gemini Season zijn nieuwe EP 'Lost' voor. Wie benieuwd is naar de nieuwe nummers, kan vanavond om 21u terecht in Onze Kring in Wachtebeke. Ook oud materiaal van Zors, Dario Frodo, Marty en Krid Yrus komt aan bod. Voor 5 euro gaan de deuren vanaf 20u open.

Opwarmen voor vanavond kan alvast met behulp van hun MySpace.

Freaky Age hoofdact op Lodejo Live

Maf_3Deze avond vond in Jeugdhuis Lodejo de finale van de Lodejo Live Rockrally plaats, waar vijf bands onderling uitmaakten wie op het podium mag staan tijdens Lodejo Live 2009. Winchester en My Alpha Female (foto) kwamen het best voor de dag, en het was die laatste band die uiteindelijk de jury en het talrijk opgekomen publiek kon overtuigen. Of de hippe uitrustingen van de heren en hun 'foute' danspasjes er voor iets tussen zaten, daar hebben we het raden naar.

Rond 1u werd niet enkel de winnaar van de rockrally bekendgemaakt, ook de rest van de affiche van Lodejo Live werd voorgesteld. De grootste naam van die affiche is ongetwijfeld Freaky Age. Zij worden voorafgegaan door o.a. Nailpin en Seven Oaks.

Hieronder alvast Freaky Age met Where do we go now.

Finale Lodejo Live Rockrally

FinalelodejoliverockrallyZaterdag aanstaande vindt in Jeugdhuis Lodejo de finale van de Lodejo Live Rockrally plaats. My Alpha Female, The Agreement, Winchester, Full Circle Broken en First Impression zijn de vijf bands die onder elkaar zullen uitmaken wie Lodejo Live 2009 mag openen. In de voorrondes overtuigden ze de jury al, zaterdag zullen ze behalve de jury ook het publiek moeten overtuigen. Vanaf half negen krijgt iedere band een halfuur de kans om te bewijzen dat hij dé ideale opener is voor Lodejo Live. Lodejo-leden hoeven niet langs de kassa te passeren, als niet-lid betaal je € 3.

Stem 'Seven Oaks' naar de AB!

SevenoaksEnkele Lootse heren die de Brusselse Ancienne Belgique platspelen... Geef toe, vrij realistisch klinkt het in eerste instantie niet, maar toch is de kans groter dan ooit tevoren. De populaire punkrockers van Seven Oaks behoren momenteel tot de 25 finalisten van de Axion Banner Concerts en maken dus kans op de prachtige hoofdprijs, een concert in de AB.

Een Banner Concert is een uniek internetconcert, dat zich afspeelt binnen de ruimte van een reclamebanner (u weet wel: die flitsende reclameboodschappen die u mateloos irriteren op elke website die u bezoekt). Axion stelt haar eigen reclameruimte ter beschikking van de 25 finalisten die door een jury gekozen werden uit alle inzendingen. De band die de meeste stemmen verzamelt tussen 1 en 28 december mag binnenkort het beste van zichzelf geven in de AB.

Hoe stemt u op Seven Oaks?
U klikt op 'bekijk het Axion Banner Concert' hieronder, laat de heren hun ding doen en u klikt op de banner. Vervolgens wordt u doorverwezen naar de website van Axion, daar klikt u bij diezelfde banner op 'stem', vervolgens op 'online' en u volgt de instructies (let wel: een account op axionweb.be is noodzakelijk).


Als u liever stemt via SMS (50 cent/SMS) stuurt u AXION 17 naar 5605.

Hoe u op een andere band kan stemmen moet u zelf maar eens uitzoeken.

De fraaie clip van Double Click kan u hieronder bekijken.
Voor wie nog meer wenst te weten over Seven Oaks is er ook de MySpace van de band.

Zwart troef op new wave fuif Lodejo

Het was niet dat ze tot buiten moesten staan aanschuiven, maar wie kwam, had op zolder of in een diepe lade in de kleerkast wel de gepaste outfit opgezocht voor het feestje van Peter Vermeulen en Koen Eggermont en leeftijdsgenoten. Er was ook een rookmachine, wat het fotograferen niet altijd even makkelijk maakte, maar soit, zo'n feestje organiseer je niet voor de fotografen, maar voor jezelf. Enkele beelden, ter illustratie.

P1130075 P1130078 P1130080 P1130086 P1130087 P1130090_2

De New Wave-wonderjaren van Peter Vermeulen en Koen Eggermont

Vanavond herbeleeft Lodejo de zwarte jaren van de New Wave. Een goed decennium tussen pakweg 1977 en 1988. Ondermeer Open VLD-gemeenteraadslid Peter Vermeulen - die vanavond met Peter Ryckbosch de draaitafels bemant - liep toen getooid in de obligate zwarte outfit.

"Niet altijd comfortabel bij 28°C, maar overtuiging doet lijden", aldus Peter. "Mijn uitgaansperiode begon rond 1990, en dat was eigenlijk al laat na de eigenlijke New Wave. Maar in die tijd was je fan van Sporting Lokeren of van AA Gent, en was je aanhanger van de New Wave of van House. Als 16-jarige zat ik toen volop in mijn apenjaren en sprak de donkere, meeslepende muziek me echt aan.  Mijn eerst kennismaking kwam er via Anne Clark, die dicht bij de New Wave aanleunde."

"Vandaag staan jongeren open voor uiteenlopende genres, in die tijd was dat niet evident. Het is vaker voorgevallen dat de Newwavers in de Lodejo van de dansvloer werden gespoten (letterlijk, met de brandslang), omdat ze een zitstaking hielden tijdens een housesessie op een fuif." 

Hier is het favoriete lijstje van Peter voor vanavond. Hoewel wij eind  jaren '80 onze puberale neigingen al onderdrukt hadden en ons niet meer voor één muzikaal gat lieten vangen, kunnen wij enkele nummers uit zijn lijstje ten zeerste waarderen. Newwave_party_nu_3

Anne Clark          Our Darkness                         
Sisters of Mercy  Marianne
the Cure             10:15 Saturday night
Gary Numan        Are Friends Electric
Visage                Fade to Grey
Rheingold           Dreiklangsdimensionen
2 Belgen             Lena
Kraftwerk           Model
Human League   Being  Boiled


Onder de titel 'New Wave Party 2008' stuurt Peter (derde van links) ons een foto van zijn wielerploeg de Bertins.  Ik vrees dat er zondagochtend van koersen niet veel in huis zal komen na een nostalgische New Wave Party.

Ook Koen Eggermont (uiterst rechts op de foto) bezorgde ons een top-5. Peter klopte zijn ploegmaat met een banddikte voorsprong, waardoor Koen zijn favoriete nummer 1 (The Cure) al afgesnoept was.
"Ik maakte via mijn 2 jaar oudere zus, die een LP van Sisters of Mercy kocht, kennis met New Wave. Als een echte 'zwartzak' kon je mij niet beschouwen, maar ik hield/hou van het genre. Mijn 5 nummers waren echte hits op de dansvloer van de Lodejo, en dat zal vanavond niet anders zijn."

Sisters of Mercy   Marianne
Joy Division       Love will tear us apart
Simple Minds     Theme from great cities
Killing Joke        Love like blood
The Cure           Killing an Arab   

New Wave Party, vanavond in Jeugdhuis Lodejo, Dorp-Oost 1. Deuren open vanaf 21u, inkom adk € 2,5, vvk € 2. Lodejoleden genieten gratis inkom, voorverkoop uitsluitend in de Lodejo zelf.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!