Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Gezonde hapjes als alternatief voor chips

LochristikooktOnzemanopdieet_grFeestdagen stilaan in aantocht, en dan schuiven we met zijn allen wel eens vaker aan de salontafel, om tijdens het wachten op het grote feest ondertussen al wat hapjes naar binnen te spelen. Gemakshalve grijpen we nogal vaak naar chips en toestanden. Wendy en Magali bieden een aantal alternatieven.

Klik hier .

Vislasagne

Lochristikookt Onzemanopdieet_gr

Ook deze week opnieuw een gezond en lekker recept van Wendy en Magali, de twee dames van dieetcentrum Equivivre.

  Hier klikken ,  inkopen doen, en begin er maar aan. Smakelijk.

Dieetmeisjes houden open deur in afslankruimte

P1120173 Met hun vreemde vacuumpakjes lijken ze wel uit de ruimte te komen, Magali en Wendy, de twee afslankdames die mijn gewicht hielpen terugvallen van 80 op 67 kg, waarvoor dank.

Die pakjes zijn niet meteen hun gebruikelijke weekeindkledij, maar ze gebruiken ze wel om hun klanten te helpen afslanken. Hoe dat precies in elkaar zit leggen ze u woensdag, donderdag en zaterdag, tussen 14 en 18 uur, wel uit, want dan houdt Equivivre open deur.

U kan er vrij langsgaan, uitleg vragen, u laten rondleiden, een toestel uittesten, vrijblijvend.

Overigens bezorgen de dames ons wekelijks een gezond recept, en smeden we met hen nog snode voedingsplannen, maar daarover later.

De recepten, en de verhalen over mijn afslankverhaal kan u hier terugvinden.

TORENTJES MET HOUTSKOOLGEGRILDE ZALM, SPINAZIE EN TOMAAT

Lochristikookt

Onzemanopdieet_gr

P1110050 P1110071 Lang geleden dat ik nog eens op de weegschaal stond, maar alles lijkt wel onder controle te zijn. Wendy en Magali van dieetcentrum Equivivre bezorgden me ook deze week weer een recept dat tegelijk lekker en gezond is, en waardoor het gewicht toch onder controle blijft. Bedankt dames!

U kan het recept eenvoudigweg downloaden door hier te klikken.

Groentenburrito

Lochristikookt

Onzemanopdieet_gr_2

Diëten, dat betekent lang niet dat je geen lekkere dingen meer zou mogen eten. Magali en Wendy, de twee diëtisten van Equivivre, zijn er het bewijs van. Ook deze week leveren ze een gezond/lekker recept.

Vandaag op het menu: groentenburrito. Klik  hier , en op naar de groentenwinkel om de nodige ingrediënten in te slaan.

SANDWICHES MET COTTAGE CHEESE, HAM EN APPEL

Lochristikookt

U krijgt de recepten gewoonlijk op zaterdag, deze week iets later. Heeft u gewoon de tijd om rustig uit te printen en te noteren wat u morgen moet inslaan als voorraad om een sadwiche van maar 342 Kcal klaar te maken in 3 tot 4 minuten. Met dank aan de dames van Equivivre.Onzemanopdieet_gr, Wendy en Magali, die onze buikomtrek met 10 centimeter verkleinden en ons gewicht met goed 12,5 kg verminderden. U hoort er nog van. Klik  hier om het recept van de sandwich met coittage cheese, ham en appeltjes te vinden. Smakelijk!

Tropische verrassing

Lochristikookt Onzemanopdieet_gr

Ik moet dringend nog eens op de weegschaal bij Magali en Wendy, want mensen blijven me maar aanspreken op mijn alsmaar afslankend figuur. Het is ondertussen goed een maand geleden dat ik vaststelde dat ik van bijna 80 naar 67,5 gezakt was, en aan de broeksriem te voelen (ik moest ondertussen al een nieuwe kopen, nadat de schoenlapper in mijn oude broeksriem twee extra gaatjes geklopt had), zijn er inderdaad weer wat kilo's af. Hoewel; ik loop al twee weken niet meer, en deze week drie keer 's nachts gezondigd en een greep in de nachtelijke koelkast geslagen. En dat mag niet!

Klik hier , en u vindt een tropische verrassing die in drie minuten klaar is.

De eerlijke dieetbiecht van Wendy

Onzemanopdieet_gr

P1110064 Vorige week kon u hier de eetgewoonten van Magali van dieetcentrum Equivivre lezen, vandaag is het de beurt aan haar professionele partner Wendy.

Bij diëten is het belangrijk dat de betrokkenen, voor de aanvang van hun dieet, eerlijk opbiechten wat hun eetgewoontes zijn. Zo kon u hier vroeger al lezen hoe ik er zelf niet voor terugschrok om midden in de nacht een viertal sneetjes vette salami dubbelgeplooid naar binnen te werken, terwijl ik repen kaas stond af te snijden. Ook Wendy doet hieronder eerlijk haar verhaal.

Tijdens mijn studies kinesitherapie zat ik in een studentenclub, gevolg: veel pintjes, frieten, pita, spaghetti,... Ik werd dikker en dikker, maar besefte dit praktisch niet, angezien de kilootjes er gewoon traag maar zeker bijkwamen.

Dan ben ik voedings-en dieetkunde gaan studeren. Je wordt dagelijks geconfronteerd met gezonde voeding en foute voeding en allerhande ziektes die gerelateerd zijn aan een slecht eetpatroon.

Ik ben me beginnen realiseren dat gezonde voeding belangrijk is, en dat ik niet te dik mocht zijn, als ik een eigen praktijk zou willen beginnen. Ik was bang dat de mensen gingen zeggen 'ze kan haar eigen gewicht nog niet onder controle houden en ze verlangt dat wij dat wel kunnen...'

Daarom heb ik bewezen dat iedereen kan vermageren. Ik begon heel erg op mijn voeding te letten en ben dan ook op eigen houtje 26 kg vermagerd. Ik weet dus heel goed hoe mensen zich voelen VOOR, TIJDENS en NA een dieet.

Mijn eetpatroon:  Tijdens de week let ik goed op: ik eet steeds donker brood met mager beleg, eet voldoende fruit, zodat ik voldoende mineralen en vitaminen binnen heb.

's Avonds stoom ik meestal mijn groenten in mijn stoomkokertje. Ik ben alleen dus ik eet meestal geen aardappelen, aangezien ik daar geen zin in heb. Dus 's avonds gestoomde groenten met vlees of vis, gebakken met Becel.

Als tussendoortje eet ik graag een kiwi of een rijstkoek, of een mager yoghurtje met fruit. Ik drink meer dan een liter water per dag, maar ben ik ben gek van cola light, wat ik probeer te beperken tot 2 blikjes per dag.

Tijdens het weekend laat ik me al eens gaan...Nadat ik vermagerd ben, kan ik het me permitteren om in het weekend eens te zondigen. Dan ga ik graag op stap, of aperitief ik. In het weekend eet ik graag eens frietjes of een groot bord spaghetti.

Maar als maandag er weer aan komt, dan let ik weer goed op.'

Vanaf volgende week serveren Magali en Wendy elke week een gezond recept.

JOJO-effect? Nougatbollen!

Onzemanopdieet_gr

P1110057Het gaat dus nog altijd prima met mij. Tussen mijn vorig verslag, van goed twee weken geleden, waarin ik nogal triomfantelijk deed over mijn resultaat, ben ik niet eens meer op de weegschaal gaan staan. Mijn eetpatroon is nu gewoon ingeburgerd, ik heb er geen enkele last van, en heel af en toe permitteer ik mij een zonde. Zo at ik vrijdagavond niet minder dan drie porties versgebakken frieten met even versgemaakte stoverij, terwijl ik met één portie eigenlijk voldoende zou gehad hebben. Maar het smaakte zodanig, dat ik even foert zei.

Daarna moest ik nog naar een chic feestje, waar schaars geklede dames met schalen met lekkere fingerfood rondliepen. Fingerfood, weer zo'n modewoord: voedsel dat je met je vingers mag eten.. Hapjes, zoals we zeggen. Die liet ik dus probleemloos aan mij voorbijgaan, terwijl ik er vroeger zeker elke keer eentje weggegraaid zou hebben. Zo'n hapje, niet zo'n schaars gekleed meisje natuurlijk.

Mensen verwonderen er zich over dat ik het zo goed vol hou. Maar ik mis helemaal niets. Mijn madam zorgt voor gevarieerde slaatjes, op mijn boterhammen versiert ze het beleg (rundsfilet, paardenfilet, kippenwit, kalkoen) met kruidige slaatjes en wat pesto, en dat schuift lekker naar binnen. En in de Picobel-lo draai ik heus af en toe wel eens twee martino's na elkaar naar binnen. Het is niet dat ik als een pater leef. Maar ik hou me aan de grote lijnen, en daardoor hou ik het vol.

Magali en Wendy _ snif snif, ik zie de meisjes van Equivivre nog nauwelijks _ gaan mij (en u) blijven helpen. Met de regelmaat van een klok (in principe elke zaterdag) gaan ze hier op Lochristi Blogt een receptje neerzetten. Kwestie dat u het gezond en gevarieerd kan houden.

Om te starten schrijft Magali deze week neer hoe haar eigen eetpatroon er uit ziet, en vertelt ze ook wat of har studies dieetleer haar eetgewoontes al dan niet beïnvloed hebben. Klik hier , en u kan het allemaal lezen.

Ondertussen is iemand uit mijn kennissenkring zo jaloers geworden op mijn dieetsucces, dat ze, na talloze mislukte pogingen, er nu van overtuigd is dat Magali en Wendy misschien ook haar kunnen helpen. 'Laat die meisjes maar naar mij bellen voor een afspraak', klonk het.

Een normale gezonde man

Onzemanopdieet_gr Vorige week Magali en Wendy, die ik ondertussen mijn twee dieetmeisjes gaan noemen ben, op het lijf gelopen. Ze schrokken even, want het was van ergens in juli geleden dat ik nog eens langsgeweest was. Ik had toen de 70 kg grens nog net niet bereikt. Ondertussen had ik zelf nooit op de weegschaal gestaan _ ik heb er niet eens ene die goed werkt _ maar had ik me wel aan onze basisafspraken gehouden: slechts drie keer per dag eten, niet meer 's nachts eten, geen snoep tussendoor, een zonde tussendoor mag, maar met mate, liever vis dan vlees etc.

Ze schrokken, want vonden dat ik tegenover vorige keer (ik zat toen al aan twee jeansmaten minder) alweer vermagerd was: 'ik lijd nochtans geen honger', antwoordde ik geruststellend, en op die ene warme zomeravond heb ik een dameblanche naar binnengespeeld met heeeeeel veel warme chocolade.'

Vrijdagmorgen op controle. Ziehier de resultaten.

Gewicht eind maart: 79,7 kg  Gewicht 5 september: 67,5 kg  Verschil 12,2 kg

Taille eind maart: 97 cm Taille 5 september: 85 cm Verschil 12 cm

Buik eind maart: 105 cm Taille 5 september 88 cm Verschil 17cm

BMI eind maart: 28 BMI 5 september 23,8

'Rudy, u bent nu een normale gezonde man!' zei Wendy. Die meteen vroeg hoe het met mijn collega Peter was, die voor de Weight Watchers gekozen had. Welnu, Peter had me al laten aanvoelen dat de vakantie en de barbecues en hem parten aan het spelen waren, en dat hij er toch wel eens moest aan denken om opnieuw naar de Weight Watchers bijeenkomsten te gaan.

Peter woog bij de start van zijn dieet 123,20 kg en had een BMI van 36, en weegt nu 114 kg met een BMI van 33. 'Ik heb dus nog een eind te gaan', aldus Peter.

Volhouden Peter, en ondertussen bedankt, Magali en Wendy van Equivivre.

Om te vermijden dat ik last krijg van het jojo-effect, en om te vermijden dat mijn voeding saai en eentonig zou worden, gaan Wendy en Magali mij vanaf nu wekelijks een gezond receptje bezorgen. We laten er u op Lochristi Blogt van meegenieten.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!