Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Frank op streefgewicht, Peter neemt nieuwe start

Onzemanslanktaf Het was de laatste tijd wat stil op het afslankfront en eerlijk gezegd er werd niet veel 'afgeslankt' de laatste weken. Mei is traditioneel de maand van de barbecueparty's en ook een tweetal trouwfeesten stonden op de kalender. U begrijpt dat er van veel inspanningen niet veel sprake was.

Toch kon ik de schade vrij goed beperken en een week wat strikter op de punten letten zorgde meteen voor 700 gram minder op de weegschaal. Momenteel staat de teller op 110,7 kg.

Afslankcollega Frank Wyffels had ofwel wat minder feestjes, ofwel hield hij zich strikter aan de puntjes. Hij zag 74,9 kg op de weegschaal verschijnen, waardoor hij meteen zijn streefgewicht bereikte. Frank verloor op nog geen 5 maanden maar liefst 15,2 kg, voorwaar een sterke prestatie. Kwestie van nu te kunnen stabiliseren op dit gewicht.

Barbecue  

Het weekthema ging toepasselijkerwijze over het barbecueplezier. Meteen kregen we enkele tips mee die moeten voorkomen dat het plezier niet in een nachtmerrie verandert. Spaar enkele dagen van tevoren een voorraad puntjes en ga wat sporten om 'Active Points' te verzamelen. Ook de keuze van het gerecht op de barbecue kan van belang zijn. Maritiem grillplezier met schol, schelvis, kabeljauw, scampi of mosselen kan men in een verzadigde portie eten en leveren slechts 3 punten op. De vleeskeuze moet dan vooral vallen op mager vlees. Een barbecueworst is eigenlijk uit den boze.

Ook groenten en fruit op de barbecue is een mogelijkheid, maar persoonlijk eet ik deze ingrediënten liever koud. Het is maar zoals je het lust.

Streefgewicht komt alsmaar dichter bij

Onzemanslanktaf Neen, we zijn er nog niet mee gestopt. Door allerlei redenen kon ik de afgelopen weken niet naar de WeightWachters-bijeenkomst, waardoor de officiële weegschaal mij gespaard bleef. Volgende week is er ook al geen bijeenkomst wegens 'zaal bezet'.

Frank Wyffels blijft alvast op het goede pad. Nadat hij vorige week 200 gram was afgevallen en er een lang gastronomisch weekend had opzitten in de Franse Ardennen was de kans reëel dat hij voor de eerse keer een '+' zou ervaren aan de weegschaal. Niets was minder waar. 'De verwondering was groot toen ik hoorde dat ik terug 900 gram was afgevallen zodat ik nu op 76,5 kg sta (totaal -13,6 kg). Ik ben nog 1,5 kg verwijderd van mijn streefgewicht', liet Frank mij weten.

Een feestje teveel: de ontnuchtering

Onzemanslanktaf Ik was er deze week van overtuigd. Na verschillende weken van afslanken zou ik deze week zeker een 'beetje' bijgekomen zijn. Een etentje en de after seasonparty op SK Lochristi konden niet anders dan hun sporen nagelaten hebben. Dat er 1 kg bijgekomen was bleek wel even schrikken. En de komende week staan er nog wat barbecue's en feestjes op de agenda. Het wordt even doorbijten.

Na drie maand wordt het soms al eens wat moeilijker om de puntjes te tellen en soms heb je al eens 'goesting' om eens uit de bol te gaan. Nefast, zo blijkt, want de weegschaal is onverbiddellijk. Ook de buikomtrek die mijn dochter steevast elke week opmeet bleek een centimeterke meer te meten.

Niet allemaal slecht nieuw deze week. Frank Wyffels zag de weegschaal, ondanks het feit dat hij ook wat twijfels had, opnieuw wat naar beneden gaan. Hij nadert alvast zijn streefgewicht.

Al meer dan 10% van startgewicht kwijt

Onzemanslanktaf 110,2 kg, dat was het resultaat dat de weegschaal aangaf op de laatste bijeenkomst van de WeightWatchers. 'Proficiat meneer, u verloor meer dan 10 procent van uw startgewicht. U mag straks eens naar voor komen', zei begeleidster Tinne. Even later mocht ik onder luid applaus vooraan komen staan en eens vertellen wat ik allemaal gedaan heb om 13 kg te verliezen en hoe ik mij nu voel. Ook  Frank Wyffels heeft ondertussen de kaap van 10 % overschreden. Om het op zijn Planckaerts te zeggen: 'Wij zijn goe bezig'.

Op een samenkomst van de WeightWatchers bevinden alle mensen zich in een andere fase van het afvallen. Sommigen zijn pas begonnen, anderen hebben het een beetje moeilijk om vol te houden en nog anderen zijn bijna aan hun streefgewicht. Wie wil afvallen, wil het liefst alles meteen veranderen: meer sporten, minder en gezonder eten en zo snel mogelijk het streefgewicht bereiken. Het is echter belangrijk goed te plannen. Een bewegingsdagboek kan een goede hulp zijn bij het sporten.

 

File houdt mij weg van weegschaal

Onzemanslanktaf Een file op de ring rond Antwerpen zorgde ervoor dat ik de wekelijkse bijeenkomst van de Weight Watchers moest missen. Ik stond dus niet op de weegschaal en kan dan ook geen update geven van de verloren kilootjes, al zullen het deze week waarschijnlijk grammen geweest zijn (volgens de minder betrouwbare weegschaal thuis).

Hopelijk kan ik volgende week wel op tijd geraken.

400 gram minder in twee weken

Onzemanslanktaf

Door werkomstandigheden moest ik vorig week de WeightWachters-bijeenkomst missen. Het resultaat na twee weken viel een beetje tegen. Slechts 400 gram minder, wat het totaal op 11,1 kg brengt. De reden: de afgelopen 2 weken had ik enkele etentjes op het programma staan. Niet dat ik mij liet gaan, maar de porties waren toch wat groter dan wat ik de voorbije weken tot mij had genomen. Daarenboven stond er ook een glaasje wijn en een 'duvelke' op de drankenlijst, waardoor ik net teveel puntjes heb opgesoupeerd.

Het skiverlof van Frank Wyffels heeft ook geen windeieren gelegd. Het eten in zijn hotel was zeer goed en gelukkig niet te vet. De wijn werd vervangen door water en de lekkere desserts heeft hij ook genegeerd en vervangen door fruit. Het apres-ski gebeuren hield Frank binnen de perken, zodat de bonuspunten van het skiën niet allemaal door de molen gingen. Hij kon na 14 dagen -1,2 kg noteren, waardoor hij op 80,8 kg staat. 'De 10 kg en de magische zeventig grens zijn in zicht', liet Frank zich na de bijeenkomst ontvallen. 

Het witte goud

Deze week stond yoghurt centraal. Dit is een melkproduct dat op een gecontroleerde manier wordt gefermenteerd en verzuurd. Volle yoghurt bevat minstens 3% vet, halfvolle yoghurt tussen de 1 en 3% en magere yoghurt bijna geen vet. Magere yoghurt bevat nauwelijks nog vitamine A en D.

Yoghurt is een goede bron van calcium en bevat veel eiwitten. Het melkzuur uit de yoghurt draagt bij tot de vertering van de eiwitten en bevordert de opname van aminozuren. Het verteert gemakkelijk en bevat relatief weinig calorieën. Ideaal als tussendoortje.

De kaap van 10 kg is overschreden

Onzemanslanktaf_3 Het blijft voorlopig vlotjes gaan op het afslankvlak. De weegschaal wees 1,4 kg minder in vergelijking met vorige week, wat het totaal op 10,7 kg brengt na 7 weken. Frank Wyffels liet deze week 'slechts' 200 gr aantekenen, toch goed voor 8,1 kg op 7 weken.

Paaseieren

Met Pasen in het vooruitzicht duikt voor diegenen die aan het diëten zijn een boeman op: het paasei. Eentje kan zeker geen kwaad, maar van een komt al snel twee en .... Ook een extra etentje staat met de hoog- en vakantiedagen al eens op het programma. Een beetje discipline is dus vereist.

Volgende week moeten wij noodgedwongen even overslaan. Het volgende verslag, met hopelijk nog wat kilo's minder, is dan voor 29 maart.

Volhouden is de boodschap

Onzemanslanktaf De weegschaal blijft mij gunstig gezind. Deze week, waarin ik toch twee keer moest gaan uiteten, was er opnieuw 1,3 kg af. Totaal: - 9,3 kg op zes weken tijd. Frank Wijffels blijft het ook goed doen. Hij mocht 0,9 kg aftrekken en zit nu op - 7,9 kg in totaal.

Het blijkt ook visueel op te vallen dat wij wat kilo's minder meeslepen. Verschillende mensen, die niet op de hoogte zijn van onze inspanningen, komen al eens stilletjes vragen of wij niet een beetje vermagerd zijn.

Niet iedereen bij de WeightWatchers bleek gelukkig met zijn score aan de weegschaal en hiervoor zijn tal van redenen op te sommen. Men heeft er even geen zin meer in, men zit op een gewichtsplateau of men heeft het niet al te nauw genomen met de puntentelling en 's avonds blijkt opeens dat er net iets teveel op het menu heeft gestaan. Een rondvraag leerde meteen dat vooral dat laatste op de meesten van toepassing is.

Volhouden is dus de boodschap.

Acht kilogram in vijf weken

Onzemanslanktaf_2 115,2 kg stond er afgelopen week op de weegschaal. Een klein rekensommetje leert dan ook dat ik 8 kg ben kwijtgeraakt in een periode van vijf weken. Frank Wyffels mocht zijn tweede ster incasseren. HIj is na vijf weken iets meer dan 6 kg afgevallen (-1 kg in vergelijking met vorige week).

De gevolgen van de nieuwjaarsdagen behoren stilaan tot het verleden en dit is ook te merken aan de publieke opkomst bij de Weight Watchers. Het zaaltje was nog goed gevuld, maar er was beduidend minder volk dan de voorbije weken.

Er werd opnieuw een gouden lidkaart uitgereikt. Ans was 11,6 kg afgevallen en bereikte hiermee haar streefgewicht. 'Nooit gedacht dat ik hierin zou slagen', zei ze. Bij haar stond er veel minder kaas op het menu en snoep werd vervangen door light-drankjes. Ans startte ook opnieuw met sporten, wat ze als positief heeft ervaren.

Weekthema: sporten

Laat nu net dat sporten thema van de week zijn. Niet iedereen heeft zin om sportieve inspanningen te leveren, maar sporten is goed om de winterblues te overwinnen. In de donkere periode van het jaar zijn de meeste mensen vermoeid en minder energiek. Dit blijkt een normale reactie van het lichaam te zijn. Het tekort aan zonlicht zorgt voor een toename van het hormoon melatonine en dit maakt ons slaperig en slomer.

De mensen vinden in de winter vaker smoezen uit, om toch maar niet te moeten sporten. Zoek een sport die je makkelijk en overal kan doen. dan is een smoesje niet meer nodig

Een tussensprint: -2,3 kg deze week

Onzemanslanktaf

Na de, ietwat teleurstellende, 600 gram van vorige week, mocht ik deze week -2,3 kg noteren in mijn afslankboekje. Dit brengt mijn totaal nu op 116,10 kg. In vier weken tijd ging er 7,1 kg af. Een goed resultaat, die meteen een tweede ster opleverde.

Niet dat ik iets speciaal deed de afgelopen week, integendeel. Vorige donderdag stond na de voetbaltraining stoofvlees met frieten op het menu, wat met 17 punten ruim de helft van het dagtotaal betekent. Wat minder punten overdag _ dus veel groenten opgesoupeerd _ en dit lukte wel.

Ook Frank Wyffels kreeg er opnieuw 1 kg af, wat zijn totaal op 4 weken op -5,9 kg brengt. En blijkbaar beginnen onze inspanningen vruchten af te leveren, want her en der krijgen we al eens de vraag 'Ben je niet wat vermagerd '? Het begint dan toch op te vallen.

Lunch

Het thema voor deze week heeft betrekking op de lunch. Niet iedereen heeft beroepshalve tijd om gezond en evenwichtig te koken. De oplossing: plannen. Er zijn verschillende snacks die gemakkelijk te bereiden zijn en die praktisch zijn om mee te nemen onderweg. Pasta, rijst en aardappelen zijn erg geschikt om vooraf te bereiden.

Bij WeightWatchers werken ze ook met Comfort Plus voedingsmiddelen. Dit zijn voedingsmiddelen, waar je een verzadigde portie mag van eten en waarvoor je toch maar een beperkt aantal punten hoeft aan te rekenen. Roggevolkorenbrood, kipfilet, aardappelen zijn hiervan enkele voorbeelden.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!