Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Ook voor mountainbiker Alexander Loquet begint het nieuwe seizoen

20080802_Kessel_a9_podium_web Dit weekeind is niet alleen het begin van het nieuwe wielerwegseizoen, maar ook van de mountainbikecompetitie in eigen land. Alexander Loquet uit de Lieskensakker komt vandaag bij de aspiranten aan de start in Hofstade tijdens de eerste manche van het Vlaams Kampioenschap.

'Het wordt een blij weerzien met alle renners en vermoedelijk zijn er ook wat nieuwe gezichten. De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep helemaal anders dan vorig jaar. Onder de vleugels van Maarten Gybels, de jeugdcoach van Team Saeco, werd in januari gefocust op conditionele opbouw. De trainingen werden ingekort tot maximaal een uur. Ook de veldtoertochten werden zo goed als niet meer gereden.'

'De trainingskilometers legden we in het weekend op de weg af met de crossfiets. Wekelijks trok ik één keer naar de Gentse piste, om mijn snelheid en coördinatie op te drijven. Sinds februari volg ik in Hammen en Waasmunster de verplichte MTB-opleiding voor aspiranten van de Wielerbond Vlaanderen.
Het hoogtepunt van de voorbereiding was de driedaagse jeugdstage van Team Saeco in Erezée, een klein dorpje in de Ardennen.'

Beervelde houdt een puntje thuis tegen rechtstreeks concurrent De Pinte

Logo_vkn Gisterenavond stond in het Zevestraatje de levensbelangrijke degradatietopper tussen VKN en De Pinte op het programma. Een wedstrijd die Beervelde absoluut niet mocht verliezen wilde het De Pinte niet zien weglopen in het klassement.

Dat de wedstrijd van groot belang was voor beide ploegen merkte men aan het nerveus begin. Veel middenveldspel zonder kansen “kleurden” de eerste 20 minuten van de wedstrijd. De Pinte acteerde iets sterker dan Beervelde in die eerste helft. Zonder dat het kansen creëerde weliswaar. Het doelpunt voor De Pinte kwam dan eigenlijk een beetje uit het niets. Een schot van buiten de 16 viel door een bos van Beerveldse benen achter Kevin De Wilde in doel. Een doelpunt dat zeker te vermijden viel. 0-1 was de ruststand.

Na rust zagen we een veel agressiever Beervelde op het terrein. Duels werden meer gewonnen dan tijdens de eerste helft en dat resulteerde in enkele hete standjes voor de muit van De Pinte. Na 20 minuten viel de gelijkmaker. Een vrije trap van Thomas De Backer werd teruggekopt door Davy Raman en door Mario De Blieck in doel verlengd. Beervelde ging door op zijn elan en drukte De Pinte terug op de eigen speelhelft. Er waren nog kansen voor Mathias Neyt en Koen Van De Sompel, maar deze werden niet meer benut.

De degradatietopper bleef dus onbeslist en zorgt ervoor dat Beervelde moet blijven knokken voor de puntjes om het behoud in 2de provinciale veilig te stellen. Te beginnen op bezoek bij Nevele volgende zondag!

Maarten Clauwaert : 'Eigenlijk zijn wij hier VIP's'

IMG_1476 Onze blogmissie was 'zoek mensen van Lochristi aan de start van Omloop Het Nieuwsblad'. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, tussen de duizenden mensen op het Sint-Pietersplein.

Maar het lot was ons gunstig gezind. We hadden ons nauwelijks een plaatsje gezocht langs de dranghekken, toen daar een meute piepjonge rennertjes van de Vlaamse Wielerschool voor onze neus werd gedropt. En wie stond vlak voor ons? Maarten Clauwaert uit Ruilare, de jonge wielrenner die we hier vorig jaar al eens voorstelden.

'Eigenlijk zijn wij VIP's hé papa', glunderde hij. Samen met zijn vriendjes stond hij aan de binnenkant van de nadar. Bij de doortocht van elke bekende of minder bekende god zorgden zij voor een luidruchtige wave. Enig gegil zowaar bij de jonge wielermeiden (ja, die waren er ook) toen 'Pipo' Pozzato passeerde. 'Ik zou ook willen gaan tekenen op het wedstrijdblad, maar dan moet ik ook meerijden', bedacht Maarten zich al vlug.

Zijn absolute favoriet was Leif Hoste. Af en toe moest het talent uit Ruilare nog wat wennen aan de nieuwe ploegen, zo wist hij nog niet dat Nick Nuyens vanaf nu in de oranje Rabo-outfit reed.

Start Omloop Het Nieuwsblad : de foto's

IMG_1465De start van Omloop Het Nieuwsblad. Je kan de unieke sfeer beschrijven, maar beelden zeggen alles.

Er is natuurlijk de prachtige locatie, maar niets gaat boven die schitterende karakterkoppen van de renners zelf. Wij probeerden ze van heel dichtbij vast te leggen. Wat als gewone toeschouwer tussen de helft van wielerminnend Vlaanderen niet altijd zo eenvoudig is.

Vier tenoren uit het profgild : Gert Steegmans, Leif Hoste, Bram Tankink en Marcus Burghardt. Meer impressies vanop het Sint-Pietersplein vindt u later op de dag in een album.


IMG_1519_GertSteegmans 

Lees verder

Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp

12+42 Met de torenklok van de Sint-Daniëlkerk als chrono flitste het kleurrijke peloton van Omloop Het Nieuwsblad door de anders zo rustige dorpskom van Beervelde.

En het ging snel. Sneller dan het snelste wedstrijdschema. De renners hadden er nog geen half uurtje koers opzitten. In zacht, bijna-lenteweertje.

Lut had meteen een bekende naam voor haar lens: Sylvain Chavanel van Quick-Step, die  bewonderende blikken van Franck Bouyer van Bouygues-Telecom krijgt. 

Heel wat belangstelling langs de kant van de weg. Slager Rogiers kwam even vanachter zijn toonbank, en ook pastoor-deken Staf Annaert kwam de jonge goden uit het peloton bewonderen. En maakte ondertussen een praatje met Denise Schamphelaere en Rosa Schepens. Renners en supporters, Lut blikte ze allemaal in in het eerste wieleralbum van 2009.


Beerveldedorp 

Denise+pastoor  Slager

Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!

Ohn1Bordjes van Omloop Het Nieuwsblad op het grondgebied van onze gemeente? Moeilijk te vinden! Logisch natuurlijk, want de renners komen uit de Haanhoutstraat in Destelbergen (12u) rijden gewoon rechtdoor naar Beervelde-Dorp (12u07), over het nieuw heraangelegde kruispunt met de Rivierstraat, de Toleindestraat in tot ze op het grondgebied van Lokeren (12u18) richting Overmere kiezen. Van kilometer 11.1 tot kilometer 18.6 over Loots grondgebied.

Met twee gevaarlijke plekken, stelden we deze middag vast. Ter hoogte van Bakkerij Van Rijsselberghe in de Toleindestraat, en net door de bocht aan De Groten Hoek. Want daar zijn twee verraderlijke middenbermen, waar de renners kant moeten kiezen. Links of rechts, maar liefst niet rechtdoor.

Lut vat morgen strategisch plaats in Beervelde. Benieuwd wie dit keer gekke snuiten trekt naar haar camera. Wijzelf gaan morgenvroeg de sfeer proeven aan de start. En kijken uit naar wielerliefhebbers uit Lochristi. Want Lochristi Blogt is overal, en dus zeker op onze eigen koers! 

Jeugd van SK Lochristi oefent tegen jonge Buffalo's

Lobuffalo1

Lobuffalo2 

Lobuffalo3 

Drie jeugdploegen van SK Lochristi speelden deze namiddag vriendschappelijk tegen de telkens één jaartje jongere AA Gent-teams. De uitslag, ach dat is maar bijkomstig. Voor de statistieken: de U8-match eindigde op 15-7, de U9 Lochristi speelde 10-10 gelijk tegen de U8 van Gent, en de plaatselijke U10 haalde het met 8-4 tegen de Gentse U9. Een korf doelpunten dus. Een voor één pittige partijtjes, waarin iedereen gemotiveerd was alsof het om een Champions League-finale ging.

Buffalomascotte Ben poseerde voor de aftrap met alle teams. Tiens, hadden we hem deze morgen niet al gezien op de blog, tussen de achtergelaten kleren in de Picasso? Of nee, het was op de voorpagina van De Gentenaar. En ook nog eens levensgroot in de sportkatern.

Gezocht: Lootse wielerfanaten

Omloophetvolk2007 Zaterdag 28 februari start op het Sint-Pietersplein het Vlaams wielerseizoen met De Omloop Het Nieuwsblad. Een kwartier na de start raast de wielerkaravaan door Beervelde-Dorp, zoals u hier al kon lezen.

We zijn niet van plan Philippe Gilbert, Stijn Devolder of Tom Boonen van hun fiets te halen om hen naar een reactie te vragen. Neen, we vragen ons af wat u denkt van het wielrennen. Hoe zal u zaterdag de wedstrijd volgen? Van wie verwacht u dit seizoen knalprestaties? Of is het voor u gewoon wachten op een nieuwe dopingaffaire?

Voelt u zich als wielerfan geroepen om uw mening openbaar te maken via Lochristi Blogt? Spurt dan naar uw mailbox en laat ons gauw iets weten op dit adres.

Jeugd SK Lochristi oefent tegen KAA Gent

LogoaagentLogosklo2Overmorgen, woensdag 25 februari, nemen drie jeugdploegen van SK Lochristi het op tegen drie jeugdploegen van KAA Gent. De U8 en U9 van SK Lochristi spelen tegen een U8 ploeg van KAA Gent. Onze lokale U10 neemt het op tegen de Gentse U9. Alle wedstrijden worden om 17u afgewerkt op de terreinen in de Bosdreef.

Jeugdsecretaris Geert Vandenbussche roept alvast op om voor blauwwit te supporteren.

Gijs Van Hoecke en Moreno De Pauw winnen Juniorendriedaagse Hasselt

Hasselt 2 

Gijs Van Hoecke en Moreno De Pauw hebben in Hasselt hun prima prestatie van de voorbije dagen kunnen afronden. Deze middag wonnen ze alle klassementsspurten en lieten ze de kruimels aan de concurrentie. Halfweg koers probeerden ze een winstronde te versieren. In die schermutselingen raakte Arne Van Snick in een valpartij betrokken, waarbij hij twee ruggewervels brak. De koers werd even geneutraliseerd. Na de herneming konden Gijs en zijn ploegmaat de winstronde nemen, samen met Breyne-Van Raepenbusch en Jochen Deweer (de ploegmaat van Van Snick, die de wedstrijd alleen verder mocht zetten). De rest van de ploegkoers werd gecontroleerd door Van Hoecke-De Pauw, die na een 3 op 3 de eindzege in de Juniorendriedaagse Hasselt binnenhaalden.

Onder andere met het oog op het WK in Moskou in augustus, had Gijs gerekend op sterkere tegenstand. Ook al was er op voorhand gesproken van een internationaal toptornooi voor junioren, toch bleken er geen buitenlanders aanwezig. Het Nederlandse topteam Havik-Markus zegde enkele uren voor de start van de driedaagse af.  Volgende week is de renner uit Zaffelare aktief in de Kuurnse Leieomloop (met zelfde start en aankomst als Kuurne-Brussel-Kuurne voor de profs). Later op het seizoen hoopt hij op een selectie voor Parijs-Roubaix.

De einduitslag van de Juniorendriedaagse van Hasselt: Van Hoecke-De Pauw 35 ptn., op 1 ronde: Van Snick-Deweer 26 ptn., Van Raepenbusch-Breyne 15 ptn.,  op 2 ronden: Carolus-Raeymaekers 11 ptn., De Merlier-Buysse 6 ptn., De Fauw- Van Coppernolle 6 ptn., op 12 ronden: Verhaeghe-Provoost 0 ptn.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!