Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Automobilisten negeren wegomlegging Beerveldsebaan

SIMG3692 Ondanks het miezerige weer wordt er stevig doorgewerkt aan het fietspad langs de Beerveldsebaan ter hoogte van het station. De aanleg van de parking en het verplaatsen van de signalisatie maakte de heraanleg van de fietsstrook, waardoor je eens over de spoorweg veilig achter de bomenrij kan verderrijden, noodzakelijk. Deze middag waren de boordstenen al geplaatst, en werd de ondergrond met de trilplaat aangedamd.

Minder leuk is wel dat autobestuurders zich nauwelijks iets aantrekken van de (lange)wegomlegging via Toleindestraat, Volderstraat en Bastelare. Die staat nochtans vanaf het kruispunt met de Toleindestraat aangeduid.

Alhoewel alleen lijnbussen richting Lochristi mogen rijden, nemen de meeste wagens netjes de hindernis naar Beervelde Station. Waar je dan aanschuivend verkeer krijgt in beide richtingen, over hetzelfde rijvak.

Kranen en werfvoertuigen belemmeren natuurlijk het zicht, en er is geen signalisatie om het verkeer beurtelings door te laten. Logisch, want theoretisch kan er geen verkeer uit Beervelde komen.

Wegverzakking in de Stationsstraat

Stationsstraat

U kent de grap misschien wel uit de schitterende Woestijnvis-reeks 'Het Eiland' : Frankie en Michel die elke ochtend tijdens de rit naar het werk waarschuwen voor  "'t putteken" in de rijweg.  Wel, in de Stationsstraat is het van dat.  U kan er niet meer overrijden (en gelukkig dus ook niet in). 

Vlak voor de grens met Destelbergen is er een serieuze wegverzakking.  De signalisatie is netjes aangebracht, en er wordt aan gewerkt. Met wat hoffelijkheid rijdt u er in beide richtingen vlot voorbij.  Toch even opletten, want er wordt meestal stevig gevlamd in de Stationsstraat.  Dat weet u ongetwijfeld nog van ons groot Fietspadenrapport.

Gevaarlijke slalom op Antwerpse Steenweg

Img_4375 De N70 in Lochristi levert momenteel weer een gevaarlijke verkeerssituatie op: in de richting Antwerpen is de weg tussen de serres Van Eeckhaut en Lo-Auto over een afstand van 3 km (gecontroleerd!) op niet minder dan 11 (nageteld!) plaatsen opgebroken of zijn er hindernissen omwille van de staat van het wegdek.

Er is een snelheidsbeperking van 50 km, maar de meeste chauffeurs vertragen nauwelijks en slalommen zich lustig doorheen de (opnieuw heel zwak verlichte) versperringen. Hier en daar staat er ook al eens een onverlicht paaltje buiten de rij.

Op een viertal plaatsen dienen echt scherpe bochten genomen te worden om terug op het rijvak te komen.  Bijzonder gevaarlijk is het ter hoogte van de zaken ModeMakers en Torfs.  Daar is in de richting
Gent alleen een voorsorteerstrook voor de zaken aan de overkant, die je dus eigenlijk al 'verkeerd' moet oprijden om de parking van ModeMakers te bereiken.  Die ene voorsorteerstrook wordt nu ook als een soort 'middenvak' gebruikt voor wie naar Lokeren slalomt.  Levensgevaarlijk dus!

Bloglezer Geert Herman was niet de enige die ons op de situatie wees. De situatie is het gespreksonderwerp van de afgelopen dagen. Geert Herman ging ook langs met zijn fototoestel. Het resultaat kan u hieronder bekijken.

Img_4378 Img_4379 Img_4380 Img_4381 Img_4382 Img_4383 Img_4384

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!