Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
OESTER: de tien winnaars

Dit zijn de tien winnaars die elk één ticket winnen voor de premièrevoorstelling van De Naakte Waarheid, de nieuwe voorstelling van Oester, op zondag 15 februari in de Kring.

Danny Taghon, Frederic Droesbeke, Myriam Van De Walle, Werner Deman, Willy 't Jampens, Griet Van Laere, Kenny Van Winckel, Els Naudts, Agnes De Geest en Johan Van den Berghe.

Info over De Naakte Waarheid: klik hier.

De namen van de winnaars zijn overgemaakt aan Gert Welvaert. Het gaat om genummerde kaarten. Winnaars die extra kaarten bij willen bellen best zo snel mogelijk naar Gert Welvaert op 09-355.57.09. De winnaars moeten sowieso hun kaarten vooraf ophalen in de Kring, Dekenijstraat. Gesloten op woensdag en vrijdag. Mailen naar Gert kan ook door hier te klikken.

Winnaars oesters morgen online

Het juiste antwoord op onze vraag naar aanleiding van De naakte waarheid, de nieuwe show van Oester, was inderdaad Carine van de Begonia.

De namen van de winnaars staan morgen online op Lochristi Blogt.

Overigens vernamen we zopas dat Oester dit seizoen met een gastacteur werkt. Lochristi blogt informeert u tijdig over die verrassende verschijning.

De winnaars van 'Onrust in het rusthuis'

Lut_9660 Vorig jaar speelde het schoolteam van de Gemeentelijke Basisschool 'De bemoeial'.  En de hoofdrol werd vertolkt door mijn buurvrouw Isabelle Schatteman.  Meteen ook het dubbele antwoord op de prijsvraag waarmee u een vrijkaart kon winnen voor de voorstelling van 'Onrust in het rusthuis'. 

Gejuich alom bij Dirk Sturtewagen, Chrétienne Stevens, Myriam Van Hove, Etienne De Clercq en Roland De Kegel, want zij mogen met een print van de mail die we hen vandaag nog bezorgen naar een van de voorstellingen van dit weekeind. Vanavond of morgenavond om 19u30, of zondagmiddag om 15u. Veel plezier ermee en...wie zich geroepen voelt om ons zijn indrukken neer te pennen, mag dat altijd doen via dit mailadres.

WIN : 5 vrijkaarten voor 'Onrust in het rusthuis'

Lut_9682_3Lochristi Blogt is alweer in een vrijgevige bui. Met de groeten van de Gemeentelijke Basisschool van Lochristi delen wij VIJF VRIJKAARTEN uit voor een voorstelling naar keuze van 'Onrust in het rusthuis'. 
Het jaarlijks schooltoneel wordt dit weekeind drie keer gespeeld: vrijdag 16 januari (19u30), zaterdag 17 januari (19u30) en zondag 18 januari (15u) in de sportzaal van de basisschool, ingang Koning Boudewijnlaan. Wilt u een avond of namiddag pretentieloos amusement op onze kosten, mail ons voor donderdagnacht het (dubbel) antwoord op deze vraag : 

Welk stuk werd vorig seizoen opgevoerd door het team van de Gemeentelijke Basisschool en wie vertolkte de rol van het personage uit de titel?

Vermeld in uw onderwerp ONRUST IN HET RUSTHUIS en vergeet uw naam en adres niet te vermelden.
Ten laatste vrijdagochtend leest u de namen van de vijf gelukkigen op Lochristi Blogt. Succes!

WIN: 10 kaarten voor nieuwe Oesterproductie

Eerder deze week meldden wij hier op Lochristi Blogt al dat op 15 februari De naakte waarheid de nieuwe humorproductie van cabaret Oester in première gaat in De kring. We beloofden toen ook dat we vrijkaarten zouden weggeven.

Bij deze: tien vrijkaarten (12,50 euro het stuk waard) voor de première van 15 februari.

Lees verder

WINNAARS vrijkaarten Gala 2009

Gala_affiche Voor een goed begrip: dit zijn de winnaars van de vrijkaarten voor het Gala 2009 van Jeugdhuis Lodejo:

Jeroen Yla, Maarten De Nolf, Celestine Van Poucke, Stephanie De Waegenaere en Charlotte Haeck.

Zij kunnen met de groeten van Lochristi Blogt vanavond hun vrijkaart aan de ingang van het Uyttenhovecomplex verzilveren. Proficiat.. en hou het veilig!

WIN: Met Lochristi Blogt naar Gala 2009

MorgenoplochristiblogtVanaf morgen tellen wij af naar Gala 2009 van Jeugdhuis Lodejo. Samen met een aantal medewerkers die op oudejaarsavond vooral gaan werken in plaats van feesten. Misschien wel voor het laatst in het huidige Uyttenhovecomplex. Wat zij daarvan vinden, vertellen zij u morgen.

U krijgt vanaf nu ook elke dag een wedstrijdvraag voorgeschoteld, waarmee u een vrijkaart kan winnen voor Gala 2009. Redenen genoeg dus om morgen weer uw favoriete blog te bezoeken!

WINNAAR Flanders from the Air-fotoboek
Vvdl_cover_3Tot kerstavond middernacht haalden Lochristi Blogt-lezers alle superlatieven, rijmtechnieken, alliteraties en metaforen boven om een korte maar krachtige ode te brengen aan Lochristi vanuit de lucht gezien. Onze literaire jury was het meest vertederd door de omschrijving van Nathalie en Lieven Denis- Taghon uit de Oude Boomgaardlaan 8 in Lochristi.
Lochristi, voor ons is het vanuit de lucht een lappendekentje van verschillende gekleurde bloemblaadjes waar iedereen wil onderliggen, de lichtweerkaatsing van de talrijke serres weerspiegelt de gezellige sfeer van ons dorpje...

Naast eeuwige roem op Lochristi Blogt winnen Nathalie en Lieven het schitterende 8-talige fotoboek 'Flanders from the Air', een project opgezet door Paramount Helicopters, Sourbron Fotografie en Redactiebureau Palindroom.  252 bladzijden fotoplezier in hardcover-versie. Wie minder geluk had, kan ook terecht in de boekhandel, waar het werk € 34,95 kost.
WIN: Uniek fotoboek 'Flanders from the Air'

Vvdl_cover_3 'Vlaanderen vanuit de Lucht', een samenwerking tussen Paramount Helicopters, Sourbron Fotografie en Redactiebureau Palindroom heeft onlangs een prachtig fotoboek 'Flanders from the Air' op de markt gebracht.

Uit alle luchtfoto's van de voorbije jaren selecteerden de auteurs meer dan 200 unieke beelden, onderverdeeld in 10 thema's, waardoor alle aspecten van Vlaanderen aan bod komen. Elke foto heeft een bijschrift in 8 talen, waaronder zelfs het Chinees en het Russisch.

Ook Lochristi is met een unieke luchtfoto van de uitgestrekte begoniavelden in dit luxueus kijkboek vertegenwoordigd.  Daarom mag de redactie van Lochristi Blogt één exemplaar van 'Flanders from the Air' weggeven. Ideaal voor wie nog wanhopig op zoek is naar een kerst- of eindejaarscadeau voor familie of vrienden of...voor zichzelf. G9wl5361010807

Bij een creatief werk hoort een creatieve prijsvraag: overtuig ons tot (en met) kerstavond 24 december in VIJF REGELS van wat voor u de charme van Lochristi is, vanuit de lucht bekeken. U mag het ludiek, ernstig, literair of ontroerend verwoorden. Kortom, verras ons op dit e-mailadres.

De meest beklijvende argumentatie wordt door ons op Kerstmis beloond met 'Flanders from the Air', de hardcover-versie met 252 bladzijden fotoplezier. Opgelet, vermeld als onderwerp WEDSTRIJD FOTOBOEK, zo belandt uw mail meteen in de juiste map!


Als voorsmaakje krijgt u van ons een foto van de begoniavelden van Lochristi, die u ook in 'Flanders from the Air' kan bewonderen. 

Winnaars wedstrijd bio-ontbijt

Dsc_6433_2Nee, voor één keer zijn wij het niet die prijzen uitdelen. Wel de organisatoren van het bio-ontbijt.  U kon hier al lezen dat er een leuke wedstrijd voorzien was voor wie zondagmorgen gezond kwam eten.

De eerste prijs, een fraaie mand vol Oxfamproducten, is voor Lukas Van Quathem. Toevallig één van de jongelui die ons te woord stond over zijn ontbijtgewoonten. Erewoord dat we hem niet geholpen hebben met het invulllen van zijn formuliertje. De tweede prijs is voor Jos Verschueren.  Die wint een brooddoos, ook al met Oxfamproducten.  De winnaars kunnen hun prijzen afhalen bij Sofie van Natuurvoedingswinkel 't Lang Leven.

De samenwerking tussen de verschillende verenigingen zorgde ervoor dat maar liefst 162 mensen in Orphanimo! ontbeten.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!