Home  Regio  lochristi  lochristi blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!
Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lochristi?
Laat het weten aan:
Rudy, Peter, Benjamin, Lut, Ann of Geert
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Christoff verovert seniorenharten

P5261138Dikke ambiance, deze namiddag op de Kouterfeesten in Zaffelare. Vlaamse charmezanger Christoff en Clown Rocky kwamen in de feesttent de derde leeftijd animeren. En die waren talrijk aanwezig, met meer dan 400. Zelfs de zakdoeken werden bovengehaald. Niet om een traantje weg te wrijven, maar om er lustig heen en weer mee te zwaaien.

Wanneer we Ria Uyttendaele treffen, vertelt ze ons, met het beetje stem dat haar nog rest, dat afgelopen weekend opnieuw een groot succes was. Ria is voorzitster van Feestcomité Oosteinde. ‘We hebben elke dag honderden mensen mogen verwelkomen. Dat geeft natuurlijk voldoening. Ik heb de Kouterfeesten wel moeten overleven met zo’n twee à drie uur slaap per nacht. Nog één korte nacht voor de boeg - morgen moet alles afgebroken zijn - en dan ga ik eens lekker uitslapen.’

P5261143Clown Rocky gooide er volop grapjes, schunnige vertellingen en liedjes tegenaan, tot groot jolijt van de aanwezigen. Hij deelde zelfs geschenkjes uit. Christoff bewees dat hij zichzelf ondertussen een gevestigde waarde mag noemen in het Vlaamse muzieklandschap. De handen gingen vlot op elkaar en iedereen herkende de hits als ‘Onder de toren’.

Philip,Marc, Rita, Rita en Edith: de laatste zestigers

Banner_zestigers Het zijn de laatste, dames en heren, profiteer ervan. De Zestigers die een paar weken geleden bijeenkwam in zaal Breughel, om herinneringen aan vroeger op te halen. Via de rubriek De Zestigers, hebben we geprobeerd die herinneringen een klein beetje vast te houden, en ze ook aan u door te geven.

Philip Sonneville

42_philip_sonneville Philip lacht op de foto, en eigenlijk heb ik hem nog niet anders gezien. Philip Sonneville. Leren kennen in café Tonneke _ dat hij dan ook invult als zijn favoriet café in Lochristi, waar Philip nog altijd in de Denen woont. Philip heb ik ook nooit met een andere auto dan een BMW weten rijden, en zie, nu rijdt hij nog altijd met een BMW. Ik kan me herinneren dat Philip ook niet extra vroeg getrouwd is, maar ik vond wel dat hij een heel mooie vrouw te pakken kreeg: Lieve. Ook hij houdt de mooiste herinneringen aan het Begoniafestival over en hij vult geen straffe stoot in, al kan ik me niet inbeelden dat Philip geen straffe stoten zou uitgehaald hebben. Maar soit. Philip _ die nog altijd bloemist is in de Denen _ Lochristi 10 op 10.

Marc Van Sompel

44_marc_van_sompel Marc Van Sompel. Eerst dacht ik dat ik hem niet kende, toen ik hem daar in Beervelde zag. Maar dat kwam door zijn bril denk ik. Marc is tuinbouwhelper, woont in Goed Ten Pauw, en is dus in Lochristi gebleven. De meeste overigens, van de zestigers. Misschien zouden we het eens moeten uittellen. Marc is getrouwd met Christine Hellebaut, heeft drie kinderen en rijdt met een Peugeot 306. De overige vragen laat Marc onbeantwoord en hij geeft Lochristi een 8 op 10

Rita Everaert 1

33_rita_everaert_1 Het was uitkijken met de Rita Everaerts, daar bij Breughel, want er waren er twee: eentje uit Zaffelare en die is ambtenaar met rust en gehuwd met Remi Welvaert en rijdt met een Opel. En laat verder alle vragen blanco.

Rita Everaert 2

34_rita_everaert_2 De tweede Rita Everaert is strijkster, en woont nog in Lochristi en is getrouwd met iemand die als achternaam De Guchtenaere heeft. Rijdt met een Volvo en leest de Story. En houdt van Elvis.  Haar favoriet café is café Center.

36_edithe_stevens Edith Stevens

Café Center, dat brengt ons dus geruisloos bij Edith Stevens, die een paar weken geleden hier al een extra editie van de Zestigers kreeg, omdat ze ook 25 jaar café Center in Hyfte open houdt. Getrouwd met Aimé Duyck, twee kinderen en vier kleinkinderen. Vult Dag Allemaal in als laatst gelezen boek en Will Tura als favoriete muziek. Leukste herinnering? Het was allemaal leuk, zegt Edith. Haar eigen café is haar favoreit café _ wie had het anders durven denken? _ en Lochristi krijgt 8 op 10. En het was vroeger niet beter of slechter, het is gelijk gebleven, zegt Edith. En wat Edith zegt, is wet.

Nu ik deze rubriek afsluit meen ik met zekerheid te weten dat er ook wel een van de broers De Mol uit de Pauwstraat aanwezig was, maar die zal de fotosessie en het formulier ontglipt zijn. Als hij _ of andere aanwezigen _ zich melden, krijgen ze sowieso een plaatsje in de eregalerij van de Zestigers.

Yvette, Maria en Rita

39_yvette_vervliet Banner_zestigers

Yvette Vervliet

Yvette is huisvrouw, woont nu op 7 km van hier, in Lokeren, en is getrouwd met Gillain Neyt. Vijf kinderen en zes kleinkinderen, lees ik op haar steekkaart. Rijdt met een Ford Mondeo en houdt van muziek van de jaren 50 en 60. Houdt de beste herinneringen aan Lochristi over uit haar jeugdjaren, schrijft geen straffe stoten neer, en mist vooral haar ouders. Haar favoriete café was bij Vermeulekens. Het café in het dorp, waar nu de Picasso is, maar destijds inderdaad mer bekend stond als Bij Vermeulekens, dan onder de naam De Kroon. Zelf kon ik Yvette niet plaatsen, na al die jaren, maar nu ze schrijft dat ze de docher van Louis Vervliet is, de tamboermajor van 'het muziek', begint er een lampje te branden.

40_maria_flore_2 Maria Floré

Floré, Floré. Van welke Floré? Van René Floré natuurlijk, uit de Stationsstraat, waar nu Renaat De Geyter zijn zaak heeft. 110 kilometer ver moest Maria komen, vanuit Breda, waar ze nu een eigen bed&breakfast heeft, nadat ze vroeger opbouwwerkster was. Is getrouwd, heeft Wannes en Marieken als kinderen, en Marieken schonk haar Mathys, haar enig kleinkind. Rijdt met een Reanault Scenic of Peugoet 306. Las laatst een boek van Adriaan van Dis en luistert graag naar Senegalez jazz. Houdt vooral goede herinneringen over aan de KJM, waarin ze actief was. 't Naaldeke was haar favoriete café, als straffe stoot haalt ze haar lange nachten aan. Maar geen eerste lief. Maria komt nog drie keer per jaar naar Lochristi. 'Ik vond het vroeger intiemer', aldus Maria, die een 6 op 10 geeft.

Rita Spae

43_rita_spae Rita woont in Oostakker, is alleenstaand en poetsvrouw. Rijdt met een Ford Escort, heeft geen tijd om boeken te lezen en houdt vooral van muziek van de jaren zestig. De leukste herinnering aan Lochrsiti is haar thuis en ze komt nog wekelijks naar Lochristi. 'Vroeger was se Antwerpse Steenweg een heel gevaarlijke baan waar heel snel gereden werd. Dat is nu beter', vindt Rita.

Het zijn bijna de laatste. Morgen of overmorgen zit de hele lichting er op.

Guy Vereecken

Banner_zestigers 41_guy_vereecken Guy Vereecken 'Rudy, wat zou je er van vinden als we met The Garnets nog eens een reunie hielden', vroeg Willy Van Bouchaute mij onlangs. Ik heb Willy toen weggelachen met mijn antwoord: 'Willy, allemaal samen zijn jullie dan wellicht 300 jaar oud, hoe kunt ge dan nog rocken op een podium!'. Ik dacht, ik overdrijf maar wat. Maar zo overdreven was het dan weer niet. Want ziehier, Guy Vereecken mag er dan nog fris als een hoentje uitzien, de brave man is in oktober ook zestig geworden. Guy Vereecken. Leadzanger van The Garnets: wondermooie stem. Bouwkundige en designer van beroep en getrouwd met Rita Ott. Een zoon Giovanni. Guy rijdt met een Mercedes E 22 CDI en las recent Land in ontbinding van Jean Pierre Van Rossem. Luistert vooral naar pop en hardrock en houdt de beste herinneringen aan zijn jeugd over. De strafste stoot die hij ooit uithaalde vind Guy _ terecht eigenlijk - het feit dat hij bekend geworden is. 'Ik mis wel de samenhorigheid in Lochristi', aldus Guy, die nog altijd in Lochristi woont. Gevoel voor humor heeft hij ook, want na de vraag wie zijn eerste lief was, vult hij een getallenreeks in, gevolgd door een vraagteken. Lochristi krijgt een tien op tien van Guy.

Gezien het nachtelijke uur houden we het uitzonderlijk bij één Zestiger, maar het was dan ook een bekende. Zoekt u misschien die plaatjes van Guy nog eens op, of denk u suf op een aantal titels van hits van The Garnets. Vul ze gerust in onder reacties. The Cellar of Narcotics, tja, dat weten we allemaal. En Indian Uprising, kennen we ook nog uit het hoofd. De rest? REAGEER.

Lees verder

Etienne, Monique, Anita

Banner_zestigers Etienne Van Laere

35_etienne_van_laere Wie Etienne Van Laere niet kent, is nog nooit naar een kaarting geweest in Lochristi. Etienne is de beste kaarter van Lochristi. Won en/of wint tal van kaartingen op wijkkermissen. Zelf ben ik een plankierkaarter. Geleerd als student, wat afgekeken in de cafés van Lochristi, en altijd geweten wat mijn beperkingen waren. Je zou mij dus nooit op een wedstrijdkaarting zien. Tot mijn schoonvader zaliger mij overhaalde om op Kasseitjes kermis mijn kans te wagen. Bleek toch wel dat ik samenviel met Etienne zeker? Nu zoudenj anderen dolblij zijn zo'n goede maat te treffen, ik deed het in mijn broek van de schrik dat ik die kampioenkaarter zijn kansen zou verknallen, omdat ik zijn waardeloze medespeler was. Ik weet niet meer hoe het afgelopen is. Ofwel goed, ofwel slecht, maar dan is Etienne toch zo'n kwaaie niet, want ik leef nog altijd en de mens knikt naar mij als hij mij tegenkomt. Etienne is bloemist, is getrouwd met Leona De Craene, heeft drie dochters, 1 zoon en 6 kleinkinderen. En woont nu in de Oude Veldstraat in Zaffelare. Zijn favoriete café is de Kring (waar ook een kaartersclub is!) en Etienne komt wekelijks naar Lochristi, om te ..... kaarten. 'De mensen kunnen mij kennen als zoon van Andre Van Laere uit de Bosstraat' aldus Etienne, maar de mensen kennen hem gewoon als de beste kaarter van Lochristi.

Monique De Wilde

37_monique_de_wilde

Twee kinderen en vijf kleinkinderen heeft Monique De Wilde, die dik 47 km moest afleggen vanuit Zwijndrecht, om naar de reunie in feestzaal Breughel te komen. Ze rijdt met een Mercedes 220 D, is verpleegster en heeft 2,5 jaar gewerkt. Haar beste herinneringen aan Lochristi houdt ze over aan de school, ze komt hier nog elke week en geeft haar gemeente een negen op tien.

Anita Beyst

38_anita_beystAls ik de naam Anita Beyst op de lijst van zestigers zie staan, zonder foto, dan weet ik niet over wie het gaat. En daar zijn twee redenen voor. Voor mij _ en de gehele buurt denk ik _ is Anita niet Anita, maar Annie. Tweede reden: Annie kan toch nooit nog geen zestig zijn! Die ziet er veel jonger uit. (Ga nu naar foto om bevestiging te krijgen!) Annie vulde haar steekkaart plichtsbewust in die avond, althans redelijk volgens ons, maar vorige week stuurde ze nog een extra mailtje met extra informatie: 'Op de bewuste avond was het een beetje moeilijk, zoveel indrukken en twee glazen aperitief gedronken!' Geen probleem, alles kwam nog op tijd Annie!

Annie is de de zus van Rita Beyst (die met Unizo-man Rene De Koning trouwde) en van Freddy Beyst, (één jaartje ouder dan mij, schrijnwerker en nu actief bij de gemeente) en getrouwd met Luc Dedeken die we kunnen kennen als onderwijzer op de gemeenteschool en als toneelspeler. Ze hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen. 'Ik lees maandelijks twee boeken, de inhoud vind ik doorgaans heel goed, de titels, die vergeet ik snel.' Anita/Annie luistert graag naar klassieke muziek en rijdt met een Citroën.

'Wie mijn eerste lief was, dat is geen geheim: Roland De Meester. Anita beleefde haar strafste stoot dicht bij huis, in de Kasteeldreef, en zelf woonde ze in de Stationsstraat. Die straffe stoot noemt Anita tombe la neige, en daar is een reden voor: in het prille begin van onze relatie vond mijn wederhelft (Luc Dedeken dus) het leuk om mij twee uur te laten wachten in de Kasteeldreef, in de vallende sneeuw. Hij had één ekskuus: hij moest met de fiets uit Evergem komen, ook door de sneeuw! De leuskte herinneringen aan Lochrsiti (ze woont er nog altijd!) houdt Anita over aan de kermis. Punten geven is moeilijk voor Anita: 'Maar het zullen er niet erg veel zijn. Ik mis de rust. Van een landelijke gemeente is Lochristi geëvolueerd naar een hectische commerciële omgeving, en dat is niet zo mijn ding. Spijtig.'

Beatrice, Augustine en Francine

27_beatrice_naudts Banner_zestigers_2

Beatrice Naudts. Beatrice. De Naudtskes, noemden wij ze, want ze waren daar met een drietal van ongeveer dezelfde leeftijd. Vraag me zelfs af of er geen tweeling bij was. En of de derde nu een zus of een nichtje was? Wellicht dat de dames of iemand uit hun omgeving het wel aanvullen via REAGEER, waarvoor dank. Kwamen vaak samen naar het dorp, de jeugdclub, samen met Anneke De Clercq. Lange rokken, hollandse fietsen. Dat beeld hou ik er wat aan over. Is nu industrieel ingenieur en met haar partner Bernard Desmet hebben ze twee kinderen en twee kleinkinderen. Rijdt met een VW variant, houdt van verschillende genres muziek en las recent The King of the Torts van Grisham. 'In verband met bestuur vind ik het in Lochristi beter dan vroeger, op vlak van leefomgeving slechter', aldus Beatrice, die nog altijd in de Hoekskensstraat woont.

Augustine De Smet

28_augustine_de_smet Tuinbouwhelpster die samen is met Rudy Pauw, twee kinderen heeft en vier kleinkinderen. Woont aan de Antwerpsesteenweg in Lochristi en rijdt met een Citroen 5. Houdt van opera, en houdt aan het begoniafestival de beste herinneringen over. Augstine vindt het nu beter in Lochristi dan vroeger: het is veel beter, meer gezelligheid en betere parkings, zo klinkt het.

Francine Floré

32_francine_flore Ik was beschaamd dat ik haar even niet meer herkende, daar bij Breughel, tijdens de reünie. Francine Floré! zei ze, en natuurlijk wist ik het toen weer. Francine, met haar zus Jeanine, waarmee ze bijna altijd samen was. Uit het straatje van de Stationsstraat. Woont nog altijd in Lochristi en is lerares wiskunde. Zat bijna altijd op dezelfde bus als ik, toen we naar Gent naar school gingen. Of haar zus toch. Heeft met haar partner Herman Thys twee zoons: Joris en Filip. Rijdt met een Honda CRV en las laatst Tirza van Arnon Grunberg. Houdt van klassieke muziek.

Geen van de drie dames vult straffe stoten, eerste lieven, favoriete cafés in. Het zullen allemaal braafjes geweest zijn, maar ze komen natuurlijk ook een tijd waarin de regel gold: wat privé is, dat moet niet naar buiten! Misschien melden die eerste lieven zich wel vanzelf op de site! Morgen nog een reeksje Zestigers.

Anneke, Diane en Georges

An De Clercq. An De Clercq, Banner_zestigerszo zal het wel op haar paspoort staan en zo vult ze het ook in op haar Zestigers-steekaart. Maar Lochristinaren weten beter. Het is Anneke De Clercq. Weduwe van de helaas veel te vroeg overleden kunstenaar 29_an_de_vcercq_2 Freddy Taghon (Freddy overleed op 6 april) en mama van drie kinderen en grootmoeder van drie kleinkinderen. 'Ik vrees dat ik wat te weinig info heb gegeven, omdat ik zodanig doende was met het gezelschap daar in zaal Breughel', laat Anneke ons in een reactie weten, en ze schrijft hetvolgende over zichzelf: 'Ik was een braaf kind, zegt iedereen. Studeerde aan de sociale school en tot dit jaar heb ik halftijds gewerkt in een dienst zelfstandig wonen voor lichamelijk geahndicapten. Met een broep vrijwilligers hebben we dat project uit de grond gestampt. Gehandicapten wonen 24 uur op 24 zelfstandig en kunnen via een oproepsysteem beroep doen op mensen die hen komen helpen. Er zijn nu al meer dan tien diensten in België, en er is ondertussen ook een wetgeving op gekomen.'

Anneke rijdt met een Toyota Yaris en Tirsa van Arnon Grunberg is haar laatst gelezen boek. Ze luistert graag naar liederen en naar volksmuizek. Haar favoriete websites zijn lochristi.be, gentenaar.be en standaard.be.

'Ik hou de beste herinnering aan mijn kinderjaren op de boerderij. Geen straffe stoten, want ik was een braaf meisje, zoals ik al liet weten. Lodejo was mijn favoriet café. Verder kunnen de mensen mij kennen als een echte Lochristinaar, KJM-er, Lodejobezoeker, 11.11.11-medewerker.' Lochristi krijgt 8 op 10 van Anneke.

Diane De Groote

30_diane_de_groote 192 km ver woont Diane De Groote nu. In Durbuy, dat wij Lochristinaren vooral kennen van survivalweekeinds en death-rides en mountainbiken in de bossen en op dunne plankjes lopen met de schrik in uw broek. Diane is tuinbouwhelpster en deelt haar leven met Marcel De Smet en ze heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Rijdt met een Mercedes en haar laatst gelezen boek is Lo-Info. Ze luistert naar alle soorten muziek en over lochristi blijft Diane bij via www.lochristi.be. Moet je dringend www.gentenaar.be/lochristi, Lochristi Blogt aan toevoegen Diane! Net als zovelen van die generatie houdt Diane de beste herinneringen over aan het begoniafestival. Diane geeft Lochristi een 7 op 10 en komt hier nog om de twee weken terug.

Georges Bracke

31_georges_bracke Georges Bracke was duidelijk blijkbaar naar Breughel gekomen om zijn vroegere maten terug te zien, te eten en te drinken. Op zijn formulier vulde hij behalve zijn naam, geboortedam en gsm-nummer alleen in dat hij met een Jeep uit 1944 rijdt. Nu je het zegt: we hadden ons al vaker afgevraagd: wie is die man in die legerjeep? Georges dus!

Morgen een nieuwe lading zestigers.U heeft er nog een vijftiental tegoed.

Etienne, Leona, Agnes en Juliette

Banner_zestigers Etienne Van Damme

23_etienne_van_damme Etienne woont nog altijd in Lochristi. Hij is sinds 1999 met brugpensioen en werkte daarvoor als nachtarbeider in het voedingsbedrijf Primus in Oostakker. Getrouwd met Arlette Honnay, één dochter Nancy die hem twee kleinkinderen Mathais en Frederic schonk. Etienne rijdt met een Ford Mondeo en het laatste boek dat hij las was de biografie van Jef Vermassen. Muziek, dat mag voor Etienne romantisch zijn, schlagers ook, van de jaren zestig tot negentig. 'De zaterdagavond van de begoniadagen, daar hou ik de beste herinneringen aan over. Mijn strafste stoot, dat vond ik zelf toen ik op de kermis als minderjarige binnenglipte op het bal bij Dorny. Ik mis wel een beetje de vroegere dorpssfeer.'

Etienne heeft er ook geen probleem mee te verklappen wie zijn eerste lief was: 'Mijn huidige echtgenote!'. Cambrinus, waar de schuttersmaatschappij Zachtje sLos gehuisveste was, was zijn favoriete café. 'En het Feestpaleis van Beervelde.' 'Of het vroeger beter was? 'Tijden veranderen, mensen ook. Acht op tien voor Lochristi!'

Leona Verschueren

24_leona_verschueren Leona woont nu in Kalken, en woont er eigenlijk liever dan in Lochristi, waar ze eigenlijk niet veel meer komt. Houdt van muziek van de jaren zeventig, rijdt met een Peugeot Partner, is huisvrouw en getrouwd met Achiel Lauwaet en ze hebben twee kinderen. Houdt de leukste herinneringen over aan haar schooltijd. Gaat niet op café en heeft dus geen favoriet café en herinnert zich niet dat ze straffe stoten zou uitgestoken hebben.

Agnes Braeckman

25_agnes_braeckman

Ook Agnes moet fel aan de klap geweest zijn daar op de reünie in de Breughel, want ze laat haar formulier nagenoeg volledig blanco: woont nu in Gent, getrouwd met Andre De Maesschalk, twee kinderen, drie kleinkinderen. Rijdt met een Lancia Kappa, komt nog af en toe naar Lochristi en misschien dat de mensen haar kunnen kennen als de dochter van Achiel Braeckman en Anna Willemarck.

Juliette Selhorst

26_julliette_selhorst Zestig uiteraard, anders zou ze niet op de reünie van de zestigers zijn, en ook met rust. Woont nu in Sint-Amandsberg, si getrouwd met Eric Seghers en heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Rijdt met een Opel Vecttra, en houdt van alle soorten muziek. De leukste herinneringen aan Lochristi houdt ze over aan haar ouderlijk huis en ze mist vooral haar ouders. Komt nog om de drie maand naar Lochrsti en geeft haar geboortedorp 8 op 10.

Morgen, hopelijk, als we tijd genoeg vinden: Betarice Naudts, Augustine De Smet en  An De Clercq.

Brigitte, Yvonne en Monique

Banner_zestigers Ze bleven een weekeind in de koelkast, maar hier zijn ze terug. Een lading zestigers.

20_brigitte_de_bruyne

Brigitte De Bruyne woont nu in de Pykestraat in Oostakker. Vlakbij gebleven dus, waardoor ze nog regelmatig naar Lochristi komt winkelen. Is bediende, gehuwd en heeft 1 kind. Rijdt met een Roover, en houdt zowel van klassieke als moderne muziek. Schaduw van de Wind is het boek dat ze het laatst las. Haar fijnste herinnering aan Lochristi houdt ze over aan de autoscooter in het algemeen, en aan het leren kennen van haar eerste liefje in het bijzonder. En Marc Polfliet was blijkbaar de gelukkige. Brigitte is ook nog zo open om te zeggen dat ze bij wijze van straffe stoot ooit eens een kikvors op de speelplaats losliet. Lochristi krijgt van Brigitte 8 op 10.

21_yvonne_vriendt Yvonne Vriendt woont nu in de Kastanjedreef in Lochrsiti en is getrouwd met Marcel Bracke en heeft één kind en twee kleinkinderen. Rijdt me een Audi A6 en houdt van de muziek van de jaren 70 en 80. 'Ik ben ooit in de gracht gevallen' noteert Yvonne, maar ze schrijft er niet bij hoe dat gekomen is. Haar eerste lief was Marcel Bracke, waar ze dus nu nog bij is. Ook al een straffe stoot op zich. Lochrsiti krijgt maar een vijf op tien van Yvonne: van een landelijke gemeente naar een stad!! schrijft Yvonne.

Monique Panis

22_monique_panis Monique is zelfstandig, woont in Assenede, goed 30 km van hier, en is getrouwd met Florent Normandie. Ze hebben één zoon en twee kleinkinderen. 'Ik mis vooral mijn vriendin, en de mensen zullen mij wellicht kennen als de jongste dochter van bakker Panis uit de Nieuwstraat', laat Monique weten.

morgen in De Zestigers: Etienne Van Damme, Leona Verschueren, Agnes Braeckman en Juliette Selhorst

Edith is 60 en houdt 25 jaar café

Edithincaf Banner_zestigers 'Edith, als ge dan eens wat tijd hebt, giet ons hier dan ook eens ene uit!'. Zo gaat het er in café Center in Hyfte aan toe. En Edith laat zich niet opjagen. Stillekes voortdoen, pint na pint, dat lijkt haar taktiek. Al 25 jaar houdt ze café Center open, nadat ze dat overnam van Stadeus (ja, die Stadeusfamilie, waaruit ook Janine, de burgemeester van Hyfte voortkwam!).

Edith had geen tijd om ons dat gisterenavond te vertellen, maar we konden terecht bij Etienne Van de Casserie, de schatbewaarder van het feestcomitee van Hyfte.

Toen we die vroegen ons een straffe stoot te vertellen, kwam die prompt aanzetten met het verhaal van Dirk Rouges, die een haan had meegebracht voor de verjaardag van Omer De Graeve. 'Op een bepaald moment liep die haan hier over de toog. Edith vluchtte haar kelder in. Ik heb die haan zijn staart nog uitgetrokken', klinkt het heldhaftig uit de mond van Etienne.

Vandaag zaterdag krijgt iedereen in het café een hapje en een drankje. Zo hangt het tenminste op een eenvoudig papiertje achter de toog: Hip Hip Hoera, Edith wordt 60 jaar. Iedereen welkom op zaterdag 17 november voor een drankje en een hapje. Tot dan!' Zo simpel is dat. In Hyfte houden ze niet van veel show verkopen. De oprechte pret, dat telt daar.

Edith zegt dat ze haar vandaag een dag congé beloofd hebben, zodat ze ook wat kan meegenieten. Omdat ze zelf geen tijd heeft om straffe caféverhalen te vertellen, gaan we bij Lochristi Blogt interactief en doen we een luide oproep aan de lezers om onder REACTIES hun gelukwensen aan Edith neer te schrijven, en zeker ook een plezant verhaal neer te schrijven, zodat iedereen het verhaal van café Center en Edith leert kennen.

En wie Edith kent, weet dat er geen schunnige praat moet opkomen, want die riskeert een klap met een dienbord op zijn hoofd! Er zijn er die het al mochten ondervinden!

Klik op REAGEER en schrijf uw wens en verhaal neer.

Oudere berichten:
> Nerotentoonstelling van start: een must voor de stripliefhebber
> David en Rowena vieren hun verjaardag met Omloop Het Nieuwsblad
> Omloop Het Nieuwsblad kleurt Beervelde-Dorp
> Zespuntenwedstrijd aan Zevestraat
> Omloop Het Nieuwsblad in Lochristi? Gewoon rechtdoor!
> Oud CD&V-schepen Roger De Meyer overleden
> Evarist De Vos, Ferrari-verzamelaar en -kunstenaar
> Arthur vervangt Danny in Dorp-West
> Sluitingsdagen bibliotheek Reinaert
> Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit: CD&V informeert
> Danny De Mol: naast grondwerken en perrons ook paardenpistes
> Eerste voorronde kaarting wel degelijk zaterdag in Kring
> Club Cartouche is Club Z geworden
> Ook u leest nog boeken!
> Belgacom graaft nog tot maandag sleufjes
> Smeulende afvalhoop veroorzaakt brandje op tuinbouwbedrijf
> Gratis naar Fashion Soirée
> Hendrik Leurs: crisis zorgt ervoor dat prijzen dichter bij werkelijke waarde komen
> Marleen Fransen speelt soloslim in wiezen
> Nerotentoonstelling vanaf vrijdag in Zeveneken

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Lochristi blogt


 • Rudy Tollenaere, Peter Esprit , Benjamin Praet, Lut Laureys, Geert Herman, Delphine Van Poecke en Brecht Herman bloggen over Lochristi.

  Rudy (°1953) woont al zo lang in Lochristi en kende er voor de uitbreiding met alle verkavelingen als bakkerszoon elke straat. Hij wou de bakkerij van zijn vader overnemen, maar zijn moeder vond dat hij moest studeren. Hij zet nu lettertjes achter elkaar, met af en toe een spatie tussen, om het leesbaar te houden. Houdt van het leven en praat tegen iedereen die hij op zijn weg tegenkomt. En daar mogen ook vrouwen bij zijn.

  Peter is geboren en getogen Gentenaar die op zijn 16de naar Lochristi is afgezakt. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen die stilaan groot worden (16, 18 en 20), is bediende in een verzekeringsmaatschappij. Hij houdt van voetbal en stevige muziek.

  Benjamin filosofeert zich door het leven met al eens een biertje in de hand. Hij adoreert de basgitaar, trekt graag naar verre einders en studeert verder ook nog een beetje. Geboren en getogen in Zaffelare, maar met een blik die voorbij de horizon reikt.

  Lut is vaste blogfotografe van Lochristi. Ze trekt de mooiste foto's van Lochristi en omstreken en werd inmiddels al een vast begrip bij de lezers van Lochristi Blogt!

  Bekijk hier de foto's en video's van Lut:  Geert is een rasechte Beerveldenaar die 18 jaar geleden emigreerde naar Lochristi. Leeft bewust en luistert enthousiast naar iedereen waar hij iets kan van leren. Overdag staat hij voor de klas om het jonge volkje wat Duits en wat opvoeding mee te geven. Als hij de boeken dichtklapt, herbront hij in een langeafstandsloop langs de rustige plekjes van Lochristi. En supportert hij voor de Buffalo’s.

  Delphine is nog maar enkele maanden officieel inwoonster van Lochristi, maar vertoeft hier al van kleinsaf aan. Ze geniet van het leven en is geboeid door mensen met een interessant verhaal. In de week zoekt ze als uitzendconsulente een passende job voor werkzoekenden, maar in het weekend vind je haar vaak terug in het zwembad, op het chiroterrein van Beervelde of in een gezellig restaurantje.

  Brecht probeert te bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig best nog meevalt. Als scholier legt hij zich toe op klassieke en moderne talen, als vrij mens bemint hij badminton, de toetsen van zijn keyboard en fotografie. Tussendoor droomt hij van een journalistieke carrière en blauwwitte successen.

Zoeken

Nieuws uit lochristi

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!