Home  Regio  lovendegem  lovendegem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Lovendegem?
Laat het weten aan:
Olivier
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nog meer over Xenia: haar gedicht, haar stem!

 Xenia  Zoals je vandaag al uit de krant kon vernemen, heeft Marleen Dossche, mama van de in novembe 2007 overleden Xenia Goderis, de Nivea-award gewonnen. Het artikel is hier na te lezen.

Marleen Nivea II 

Marleen was eigenlijk de grote winnaar, want met meer dan 7.800 stemmen, was zij het grootste stemmenkanon van alle winnaars. Een beloning van een heel aantal maanden hard werken.Zo werden op de benefietavond witte ballonnen opgelaten met kaartjes waarop het internetadres stond hoe men kon op Xenia stemmen. De ballonnen werden zelfs teruggevonden in Nederland en Duitsland!
Momenteel geniet Marleen nu van een ontspannende vakantie in de wijdse natuur, maar ze kon het niet nalaten gisteravond laat nog dit sms-berichtje te sturen: 'mijn doel is nu haar liedje te zingen door haar beste vriend en dit naar het groot publiek te brengen, liefst op een groot festival. Hopelijk komt er reactie alsook op haar boek. Dat zou de max zijn. Ik hoop ook dat Xenia hierboven kan meegenieten. En uiteraard gaat elke opbrengst naar het MPI De Triangel.'

Op de avond van de uitreiking las Goedele Liekens ook dit gedicht voor:

De Weg

Krakende takjes...
een briesje wind...
nergens feest...
alleen een kind.
Tranende ogen
niemand kijkt om.
Waar is deze wereld?
Waar is deze storm?

Het vinden van een punt
is als het zoeken naar een weg.
Alleen heersen, op zoek zijn naar jezelf
om dan tot de conclusie te komen
dat alleen een oogwenk
het leven vindt.Het gedicht komt uit deze bundel, postuum uitgegeven na Xenia's dood. Hij is overigens nog steeds te koop via dosschemarleen@hotmail.com

Xenia dicht 

of wie Xenia nog eens wil horen zingen, kan dit via deze link.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011279012ddb28a4 Listed below are links to weblogs that reference Nog meer over Xenia: haar gedicht, haar stem!:

Reacties

Laat een reactie achter


Lovendegem Blogt  • Olivier Scheir blogt over Lovendegem.

    Olivier Scheir (°1978) is kunsthistoricus van opleiding. Hij verzamelt maniakaal alles wat met Louis Paul Boon zou kunnen te maken hebben. Voort leest hij alles wat los en vast zit, in het bijzonder Buysse, Minne en Bukowski maar ook Aspe en Celine. In de wagen zijn Led Zeppelin, Bob Dylan en Pink Floyd zijn favoriete reisgezellen. Sinds hij enkele jaren geleden besefte dat hij Cédric Van Branteghem nooit zal kunnen kloppen op de 400m hing hij zijn atletiekschoenen aan de haak en geniet sindsdien geregeld van een goed glas bier of een rokerige whisky.

Zoeken

Nieuws uit lovendegem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!