Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wie helpt 'De Muntenaar' aan foto's?

Jos Ottermans en zijn organisatie De Muntenaar hebben grootse plannen.
Zondag 22 april willen ze in de Sint-Bonifatiuskerk een tentoonstelling opzetten rond de kapelletjes in Merelbeke en zijn deelgemeenten. En het gaat wel degelijk om de echte. Jos zoekt hierover echter nog volop beeldmateriaal.

Hetzelfde geldt voor Schuttersmaatschappij Ons Vermaak. Die bestaat in 2007 75 jaar en dat wordt normaal op 6 mei tijdens het Reuzenmeifeest gevierd. Ook hiervan moet echter nog beeldmateriaal bestaan dat de viering nog meer luister kan bijzetten.

Kunt u Jos helpen? Bel hem dan op tel. 09-362.70.43 of mail hem op jobeka@skynet.be.

Vergeet Arid niet dit weekend

U was het toch nog niet vergeten of had het toch niet over het hoofd gezien?
Jasper Steverlinck en David Du Pré hebben Arid van onder het stof gehaald en spelen op Project 2000, morgen zaterdag, de pannen van het dak in de gemeentehallen.

Voor 12 euro (aan de kassa) krijg je eerst nog Nova Zembla en Wallace geserveerd. Slimmerikken hebben echter voor 8 euro al lang een kaartje gekocht. U niet? Misschien toch morgenochtend nog even nagaan of er in het jeugdhuis nog te krijgen zijn.

Rachel gaat 'century' mee

Rachel De Groote uit de Dr. De Gruyterstraat 2A gaat sinds woensdag een eeuw mee. En dat werd gevierd, want iedereen houdt van "Rachel" - op zijn Engels - die op haar 69ste nog de taal van de Queen ging leren en nog steeds met een rasechte Britse pennenvriendin correspondeert. Ze weet je bovendien ook nog steeds op een smakelijke grap te verrassen.

Corresponderen, telefoneren en grappen maken wil de kranige oude dame gerust nog wel een tijdje blijven doen. Zolang de carrosserie goed blijft en het binnenwerk niet helemaal versleten is.

Enca Caen zet protestbord in Brussel

Kindermoord_enca_caen Het is kunstenaar Enca Caen, officieel als Enzo Carels in het Merelbeekse bevolkingsregister ingeschreven, uiteindelijk toch gelukt om zijn protestbord tegen zinloze kindermoorden bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Zijn witte bord, met in rode letters "De Aarde is Doordrenkt met het vocht der ontbindende kinderlijken. Stop de kindermoord." prijkte gisteren op het Koningsplein in hartje Brussel. "Omdat mensen eindelijk zouden beginnen beseffen dat Julie en Melissa, An en Eefje, Laethitia, Joe en Bart gestorven zijn door onverschilligheid van volwassenen, marginale druggebruikers, pedofiele en andere mensbedreigende mensen", zegt de kunstenaar.

Hoe lang men zijn bord zal tolereren, blijft nog maar de vraag.

Wat vindt u van kunst die mensen een geweten wil schoppen? Is Enca Caen bezield of gek? Aan u om te reageren.

Wat zijn uw millenniumdoelstellingen?

Het gemeentebestuur zet van 16 februari tot 2 maart de millenniumdoelstellingen centraal.
Om de aandacht te vestigen op mens, milieu en de ambitie om armoede tegen 2015 de wereld uit te helpen.

Maar hoe gevoelig bent u hiervoor? Wat wilt u doen om milieuvriendelijker te handelen en te leven? En hoe zeer ligt u wakker van het feit dat sommigen het met veel minder moeten stellen dan u?

Laat het ons weten op www.nieuwsblad.be/merelbeke. De origineelste ideeën belonen wij met een woord meer uitleg op deze site of misschien wel in de krant. U hebt er niets bij te verliezen.

Poelenplan krijgt navolging

Heeft het poelenplan Merelbeke te veel gekost? Wij weten in elk geval dat het plan om de lokale waardevolle amfibieënpopulatie en de poelen waar ze huizen in kaart te brengen, binnenkort navolging krijgt. Dominique Verbelen mag het plan op 15 februari gaan voorstellen in Temse. Daar wil men namelijk de steeds zeldzamer wordende kamsalamander, die er nog huist in de vele putten en poelen, voor uitsterving behoeden.

Kwenenbos heeft zijn spookvilla

Geboss0628_1

Merelbeke-centrum heeft aan de Lembergsesteenweg met het voormalige kasteel Leirens zijn spookkasteel; Kwenenbos blijkt nu al ruim 20 jaar over een eigen spookvilla te beschikken. Hij staat aan de Hoogstraat, meer bepaald in het stukje dat vroeger als het Boever- of Melkerijstraatje door het leven ging.

De buurt ergert zich blauw aan het pand dat al zo lang verkommert en laatst nog flink te lijden had van het stormweer dat flink huis hield aan het onderdak. Men zou dat kot beter afbreken. Dat zou een schone verzuivering zijn, vinden sommige omwonenden. "Geen sprake van", zegt eigenaar Freddy Heyse, één van Merelbekes bekendste begrafenisondernemers. "Ik wil mijn villa ooit nog volledig afwerken en ik wil dat helemaal zelf doen. Gezien mijn vele werk en mijn andere projecten, zal dat echter nog wel even duren."

Gelooft u dit niet? Lees dan morgen het volledige verhaal in De Gentenaar, Het Nieuwsblad of Het Volk.

U mag ons ook altijd laten weten wat u van de zaak vindt.

Schelderode: toon uw gezicht!

Schelderode heeft prijs dit jaar. Na Flora, dat zijn trieste oorlogsdagen herdacht, Munte dat bruiste en de Hundelgemsesteenweg die van Ledeberg tot voorbij de heuvels van Munte zijn mooiste pak aantrok, is het nu aan het fraaie Scheldedorp om zich cultureel op zijn fraaist te tonen aan de buitenwereld.

Daarom trok het gemeentebestuur al met een bus de boer op. Daarom ook belegt het donderdag 8 februari om 20 uur in de vrije basisschool op de Gaversesteenweg 518 een bijeenkomst om hierover ideeën in te winnen. "Schelderodenaren: laat van u horen!", vraagt cultuurbeleidscoördinator Els Uytterhoeven. "Schelderode: toon uw gezicht. Toon wat u waard bent, waar u goed in bent en waarin u ons graag wil laten delen", zouden wij zeggen.

Kan u er dus donderdag niet bij zijn, bel Els eens op 09-210.33.54. Of deelt u liever uw idee aan ons mee? Dat kan ook, hoor. Wij gooien het graag in de groep en spelen het zeker aan uw nieuwverkozenen door. Doen, hé.

Roskam heeft weer carnavalprins

Jan D'Haene en Dirk Versnayen heersen sinds zondagmorgen 3 februari als prins Jan I en adjudant Dirk over carnavalvierend Merelbeke. Jan, die de kleuren van de Roskam verdedigde, rijfde de prinsenhoed, scepter en mantel binnen in een zenuwslopende finale tegen Kenneth Reynvoet van de Walletons. Hij klopte deze met amper 4 punten in de drankproef.

Er traden zaterdagavond vier kandidaat-prinsen aan. Ook Flora, met Rudi Vancoppenolle, en de Spa'ratjes, met Didier Van de Steene, hadden zeker allerminst onverdienstelijke kandidaten. De drie verliezers zegden meteen echter hun steun toe aan de nieuwe prins. Die laatste zag zondagmorgen een wens in vervulling gaan die hij reeds koestert van toen hij een kleine jongen was.

Samen met zijn adjudant wil Jan I van Merelbeke carnaval 2007 een pittig en een tof gebeuren maken waar plezier en vriendschap het halen van naijver en slecht humeur. Hij kijkt alvast uit naar het weekend van de stoet als hij voor iets meer dan een dag effectief baas is van de gemeente.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!