Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kapelletjeseigenaars gezocht!

De vzw Erfgoedhuis uit Oosterzele werkt volop aan een project over de religieuze volkscultuur 'Bezuiden Gent', vroeger en nu en wil door middel van een boek, een tentoonstelling en een studiedag een beeld schetsen van de alledaagse godsdienstbeleving in Melle, Merelbeke en Oosterzele.

Als onderdeel hiervan wil de vzw volop verhalen verzamelen van mensen die een gevel- of een tuinkapel bezitten en/of onderhouden. Zo zijn er in groot Merelbeke nog een hele rist Mariakapelletjes te vinden. En laten wij ook de Sint-Annakapellen van Bottelare niet vergeten. Wij zijn zeker dat ook u wil vertellen welk belang u hecht aan uw bezit en/of aan het onderhouden ervan. En tegen een mooie fotoreportage over uw kapel(letje) zegt u wellicht ook niet 'neen'.

Hebt u een kapel of weet u er eentje staan of hangen, bel dan even naar David De Landsheere (tel. 09 362 50 09) of Bart De Nil (tel. 0472 79 66 24). U kan ook mailen naar erfgoed@oosterzele.be. Doen hé.

TOM wint weer Ros Beiaardcup

Het demoteam van Turnclub Olympia Merelbeke (TOM) heeft zondag 18 maart in Dendermonde opnieuw de Ros Beiaardcup voor demonstratieteams gewonnen. Het was daarbij het beste van 15 deelnemers.
TOM won de wedstrijd met zijn nieuwe nummer Spectacular, Spectacular dat, op de schitterende muziek van de film Moulin Rouge, in een wervelende afwisseling van dans, acro en tumbling van heel hoog niveau het Parijse nachtleven evoceert.

De jury was alvast lovend en liet de wisseltrofee, een replica van het Paard met de 4 heemskinderen, maar wat graag weer voor een jaartje naar Merelbeke vertrekken.

Wij wensen de vele turners en turnsters via deze weg ook van harte proficiat.Ros_beiaard_16jpgbis

Hebt u foto's van de stoet?

Carnavalmerelbeke Oef. De carnavalstoet is weer gepasseerd. Wij hopen dat u ervan heeft genoten.

Eigenlijk waren wij van plan u hier op de site nog wat te laten nagenieten aan de hand van een fotoverslagje. Dat is echter jammerlijk mislukt door pech met onze camera. Daarom doen wij graag op u een beroep. Hebt u mooie sfeerfoto's, mail ze ons door en laat ook anderen genieten van wat de zovele groepen dit jaar weer te bieden hadden. Dank bij voorbaat.

Hier kan u enkele foto's bekijken van onze fotograaf Frederik Vande Velde.

Ze waren zo schattig

Met ruim 350 waren ze, uw schatten, om samen met de Dzjakkers weer kindercarnaval te vieren. Wij waren dusdanig onder de indruk van de moeite die de meeste kinderen gedaan hadden om zich te vermommen en passend te schminken, dat wij dit op foto wilden. De eerste foto's van onze huisfotograaf Gianni Barbieux krijgt u hierbij meteen te zien. Mocht u er zelf ook hebben, mag u ze ons altijd doorsturen.

Wie biedt praalwagens onderdak?

Voor acht Merelbeekse carnavalgroepen - Blanco, Farfalla, de Orde der Pubers, de Walletons, de Molenhoekse Kluizenaars, de Kwenenbossers, de Spa'ratjes en de Chakooselozen - is 2007 wellicht het laatste jaar dat ze in alle rust aan hun praalwagens kunnen werken in de voormalige carrosserie Stevens naast het kerkhof van Ledeberg.

Het vervallen pand wordt namelijk verkocht, gonst het van alle kanten.

Derhalve zitten de carnavalisten een beetje met de handen in het haar.
Wie kan hen aan nieuw onderdak helpen, wetend dat ze niet alleen voldoende ruimte nodig hebben maar die ook minstens 5 maanden tot een half jaar zullen inpalmen om hun wagens klaar te krijgen?
Alle suggesties, liefst niet anoniem, zijn meer dan welkom.

Carnaval viert weer hoogtij

Merelbeke is van vrijdag 16 tot en met maandag 19 maart weer in de ban van de carnavalvierders. Wij geven u een overzicht van de hoofdactiviteiten.

Vrijdag 16 maart: kindercarnaval

400 lagere scholieren trekken onder leiding van de Dzjakkers verkleed van de sporthal naar de gemeentehallen. Als het schepencollege de traditie wil hoog houden, stapt het verkleed mee. De bonte bende wordt in de hallen getrakteerd op een optreden van clown Rocky.

Zaterdag 17 maart

18 uur: Carnavalzitting in het gemeentehuis, met speeches door diverse persoonlijkheden, bekendmaking van de prijswinnaars van de ontwerpwedstrijd voor de carnavalaffiche en machtsoverdracht van burgemeester Thienpont aan prins Jan I en adjudant Dirk.

21.11 uur: Groot prinsenbal in de tot prinsenhal omgedoopte gemeentehallen

Zondag 18 maart

vanaf 13.30 uur:
grote carnavalstoet van Flora (pastoor Clausplein), langs de Hundelgemsesteenweg tot aan de Molenhoek

20 uur: groot carnavalbal met bekendmaking van de prijswinnaars van de stoet

Maandag 19 maart

20.11 uur: grote popverbranding op de open ruimte achter het gemeentehuis.

Verdienstelijk tweede

Het heeft niet mogen zijn. Merelbekes trots Cathérine Moerkerke en haar danspartner Pascal Maassen zijn maar tweede geworden in het VTM-programma Sterren op de dansvloer. Voor de vakjury waren zij over de hele lijn nochtans de beste dansers. De prestatie die basketspeler Pieter Loridon en zijn partner Daisy Croes in de finale neerzetten, en vooral het adembenemende freestylenummer van het koppel dat hen terecht niets dan 10en opleverde, moet voor het sms'ende publiek echter de doorslag hebben gegeven.

Moerkerke gunt Loridon zijn overwinning dubbel en dik.

En Pieter, die droeg zijn kroon meteen op aan zijn vriendin en aan de baby die Cathérine binnen twee maanden verwacht.

Hulde voor groot (kinder)hart

Morgen wordt oud-burgemeester en huidig schepen van Sociale Zaken en OCMW-voorzitter Luc De Keukelaere (Open VLD) gedecoreerd door de Koninklijke Menslievende Vereniging der Dragers van Eretekens en Medailles van België, kortweg KMVDEMB. Dat gebeurt in Destelbergen, waar de vaderlandslievende vereniging haar jaarlijkse statutaire vergadering houdt.

De Keukelaere krijgt een medaille voor zijn menslievendheid en zijn grote hart voor de zwaksten in de maatschappij. De voorbije jaren heeft hij dit bewezen met de jaarlijkse kleiduifschieting van zijn vzw Kinderharten en zijn gesmaakte initiatief De burgemeester nodigt uit. Of hij dit laatste blijft voortzetten onder de noemer De OCMW-voorzitter nodigt uit weten wij nog niet. De kleiduifschieting verdwijnt in elk geval niet.

De vzw Kinderharten zelf, die vakanties voor hartpatiëntjes en chronische zieke kinderen organiseert, kreeg trouwens van de KMVDEMB ook nog een mooie waardering in de vorm van 500 euro. Die zal zeker nuttig worden besteed. Daar zijn wij van overtuigd.

Wie stemt voor Cathérine en Pascal?

Soddcp_2 Als u graag een Merelbeekse, bovendien hoogzwangere schoonheid wil zien winnen in Sterren op de Dansvloer, moet u morgenavond 9 maart zeker afstemmen op VTM.
Daar moet Cathérine Moerkerke, VTM-nieuwsanker en vriendin van ..., het met haar vaste danspartner Pascal Maassen in de finale opnemen tegen basketreus Pieter Loridon en zijn frêle vrouwelijke partner en danslerares.

Omdat wij helemaal niets hebben tegen dansende sporters met een hart van koekenbrood, maar toch zelf ons hart verloren hebben aan de fraaie blondine die ondanks haar bolle buik over de dansvloer lijkt te zweven, kunnen wij de Merelbekenaars alleen maar aanraden om te kijken, te oordelen en dan massaal "Ster 7" door te SMS'en naar 3220.

Mensen die het niet zo begrepen hebben op dansende BV's met een buikje, respecteren wij echter ook. Uw opmerkingen mag u ons altijd doorsturen.

Flora krijgt postpunt

Als wij Vlaams volksvertegenwoordiger Patrick Lachaert (VLD) mogen geloven - en waarom zouden we dit niet doen? - krijgt Flora op 1 mei zijn beloofde postpunt in de vroegere Cash & Fresh- nu Delhaize - aan de Fraterstraat.

Daar zullen mensen voortaan terecht kunnen met aangetekende zendingen, worden postzegels verkocht en zijn ook geldverrichtingen tot 300 euro mogelijk. Ook voor de bewoners van Melle Vogelhoek is de winkel niet zo ver.

Volgens Lachaert komt het postpunt er iets meer dan een jaar na de sluiting van het postkantoor in de Van Goethemstraat omdat hij De Post sindsdien achter de vodden is blijven zitten. Soms is het handig een Vlaams parlementariër in je wijk te hebben, moet u maar denken.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!