Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Twee tumblingmedailles voor TOM

Ook in de Belgische kampioenschappen tumbling in Beveren en Varsenare hebben de turnsters van Olympia Merelbeke van zich doen spreken.

Coupe_kbt_006_2 Op 22 april haalde Linde Matthys bij de miniemen A een bronzen medaille. Vier meisjes - Jolien Verbruggen, Evy Dhaese, Camille Lievens en Ruth De Baets - traden op 29 april aan in B-niveau. Vlaams kampioene Jolien mocht, tot haar grote tevredenheid, met het zilver naar huis. Evy haalde met het kleinste verschil net het podium niet. Camille wist, ondanks een chronische blessure, de achtste plaats te veroveren.
Ruth kwam als enige Merelbeekse uit bij de senioren en haalde daar een knappe zesde plaats.

Trainers Cedric Vincent en Fien Demeulemeester kunnen fier zijn op hun vier poulains.

Muntenaar krijgt hoog bezoek

De Muntenaar, Muntes bekendste reus, krijgt zondag 6 mei voor zijn reuzenmeifeest hoog bezoek.De_boogschuter
Hij mag op het Munteplein namelijk zijn collega De Boogschutter uit Bois-de-Lessines (Lessenbos, in het Nederlands) verwelkomen. Die kerel is ondertussen bijna 8 jaar oud en meet 3,65 meter. Ondanks zijn 80 kg wordt hij slechts door één man gedragen. Het meest opmerkelijke aan de knaap is echter dat hij een 3 meter lange boog draagt die meer dan 4 kg weegt. Zoals het reuzen van stand past, brengt de Lessenbosse reus ook een compleet muziekgezelschap mee.

De reuzen zullen dus kunnen dansen, zondag tussen 14 en 18 uur.

Aan een ramp ontsnapt

Op het Merelbeekse forum kon de oplettende lezer al iets vinden.
U leest er ook alles over in onze weekendkrant: door een verkeerd manoeuvre van een graafmachine is de kinderopvang Het Vlerkje aan de Baron Arthur Verhaegenlaan gisterennamiddag ingestort. Gelukkig was er niemand in aanwezig. Anders was het een regelrechte ramp geworden.

Wij willen geen oordeel vellen. Dat mag u doen. Toch willen wij u enkele foto's die onze fotograaf maakte niet onthouden.Gegi18113 Gegi18112_3

Postpunt komt er, zegt burgemeester

Lieve Parmentier (Groen!) vroeg in de jongste gemeenteraad, in naam van een pak inwoners van Flora, wanneer het beloofde postpunt in de Cash&Fresh er komt. 'Op de duur geloven mensen er niets meer van', zegt ze.

Volgens burgemeester Filip Thienpont (CD&V) is hem recent nog eens mondeling beloofd dat het postpunt er komt. Alleen moet de Post nog verder onderhandelen met Delhaize, die de Cash&Fresh-keten overnam. Voor alle zekerheid heeft Thienpont toch de beloftes ook op papier gevraagd.

GSM-installatie verhindert kerktorenbezoek

De werkgroep erfgoed Bottelare is er het hart van in. Zij had de originele idee opgevat om de mensen ter gelegenheid van Bottelare-kermis in augustus te trakteren op een bezoek aan de toren van hun Sint-Annakerk.Kerkbottela Dat was al altijd een belevenis, want de kerktoren beschikt over vier luiken in de verschillende windrichtingen. Vanuit de toren had je dus vroeger een verschrikkelijk boeiend panorama over de hele streek. En na dertig jaar - zo lang is het immers geleden dat er publiek de toren op mocht - zou dat voor veel mensen een boeiende ervaring kunnen betekenen.

Na een verkenningstocht het voorbije weekend blijkt echter dat de Bottelarenaars hun plannen mogen opbergen. GSM-operator Proximus heeft namelijk een GSM-installatie in de toren ondergebracht. Daardoor kunnen sommige luiken niet meer open en is er voor bezoekers ook te veel stralingsgevaar.

Groen!-gemeenteraadslid en geboren Bottelarenaar Frank Monsecour noemde dit in de gemeenteraad een schande en ook burgemeester Filip Thienpont (CD&V) vond dit een onprettige gedachte. Hij beloofde Monsecour persoonlijk te onderzoeken of daar technisch geen mouw aan te passen valt (zie het artikel in de krant). Of zijn manoeuvres iets uithalen, valt nog te bezien.

Wij wilden van u wel graag weten wat u ervan denkt?
Moet de Bottelaarse kerktoren weer toegankelijk worden of niet?

Wij kijken uit naar uw reacties.

Gemeentebestuur wil sportzaal bij

De gemeenteraad heeft vanavond, 24 april, beslist een ontwerper en veiligheidscoördinator aan te stellen om aan de Sportstraat bijkomende overdekte sportinfrastructuur (lees: een bijkomende sportzaal) te bouwen. De huidige accommodatie in de bestaande sporthal en de sportzaal bij het zwembad is namelijk overbezet en te veel verenigingen zijn verplicht elders hun heil te zoeken als ze nog willen sporten.

Volgens schepen van Sport Dirk Poriau komt de nieuwbouw het beste tussen de huidige sporthal en het nieuwe zwemcomplex. Wat de nieuwe infrastructuur mag kosten, durft Poriau nog niet zeggen. In het ontwerpbesluit gaan de politici er voorlopig van uit dat dit toch om een uitgave van 1 miljoen euro gaat.

(Een uitgebreider bericht hierover vindt u normaal in onze krant van donderdag 26 februari.)

Freddy houdt van missen

Freddy_en_annemarie Freddy Vlassenroot, de man die enkele jaren geleden uitpakte met een fraaie fansite voor Helmut Lotti, heeft nu een nieuwe hobby. Naast de in Merelbeke wonende nachtegaal en crooner promoot hij nu ook fijne vleeswaren, zijnde Miss Belgian Beauty Anne-Marie Ilie en haar kandidaat-opvolgsters. Freddy kreeg van Ignace Crombé, de man achter de MBB-verkiezingen, meteen veel medewerking en volgt de missen zelfs tot in het buitenland. En hierbij schiet hij plaatjes dat het een lieve lust is. Momenteel bevat zijn nieuwe fansite meer dan 1000 foto's.

Wil u Freddy's werk eens gaan bekijken? Dan kan u terecht op Miss Belgian Beauty World voor tal van foto's en links. U kunt ook meteen op uw favoriete miss voor 2008 stemmen zo u dat wilt.

Olympia wint Maneblusserscup

Turnkring Olympia is nog steeds op trofeeënjacht. Nadat hun demoteam een tijdje geleden de felbegeerde Ros Beiaardcup in Dendermonde in de wacht sleepte, ging het afgelopen zaterdag in Mechelen ook met de Maneblusserscup lopen. Met hun nummer Spectacular, Spectacular op de fraaie filmmuziek van de kaskraker Moulin Rouge bleken ze weer de publiekslieveling en lieten ze twaalf andere demoteams achter zich.

Ondertussen oefenen de gymnasten verder om hun shownummer nog te perfectioneren. Ze zouden namelijk op 12 mei in Gent ook dolgraag de Klokke Roelandcup binnenrijven. Hoewel, hun geluk kan nu al niet op zoals u op bijgaande foto kunt zien.Maneblusserscup0040_bis_3

Een roefeldag in beelden

Jong_geleerd Ziezo. De roefeldag zit er op, maar dankzij de Merelbeekse fotograaf Jeffrey Van Daele kun je er nog even van nagenieten. Je moet hiervoor alleen klikken op www.lostbear.be/merelbeke/.

Wij danken Jeffrey voor zijn fraaie bijdrage. Wie even doorsurft, zal zien dat onze roefelende fotograaf trouwens nog een stuk meer in zijn mars heeft.

Zaterdag: roefeldag

Morgen, zaterdag, is het zo ver: dan mag het jonge volkje volop de volwassenenwereld gaan verkennen. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen volop roefelen en met het mooie weer dat men in het vooruitzicht stelt, kan dit niet mis lopen.

Wij sturen daarom maar meteen een fotograaf op pad om sommige van de leukste momenten en belevenissen in beeld te brengen. Van zodra we kunnen, bieden wij u die ook aan via deze site.

Het roefelen op het kerkplein en het plein aan de Dijsegemweg (achter het gemeentehuis) zorgt er wel voor dat u morgen op beide pleinen niet kunt parkeren. Zeg niet dat wij u niet hebben gewaarschuwd.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!