Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Beeldig Merelbeke: de laatste dagen

Wadivooraanzicht Nu de zomervakantie ten einde loopt, willen wij ook graag een punt zetten achter onze fotoreeks Beeldig Merelbeke. Wij zijn iedereen dankbaar die ons een of meer foto's inzond.

Ondergetekende gaat er nu zelf even tussenuit om in het buitenland ook wat mooie plekjes te trachten in beeld te brengen. Op 5 september ben ik echter terug thuis en neem ik de draad weer op. Ik hoop intussen nog wat mooie inzendingen te vinden om aan mijn Merelbeekse beeldarchief toe te voegen. Op 8 september sluit ik het echter af. Tegen die tijd krijgt u wel een ander Merelbeeks thema waaraan u uw medewerking kunt verlenen.

Zend intussen nog maar foto's in. Ziet u ze niet onmiddellijk verschijnen; geen paniek. Ik moet ze nog goedkeuren voor ze voor iedereen zichtbaar kunnen worden geplaatst. En dat kan pas op 5 september.

Middenstandsraad zoekt volk

Nu het voornemen van de gemeenteraad eind juni groen licht kreeg, wil het gemeentebestuur vlug werk maken van de oprichting van een adviesraad voor lokale economie en handel, een middenstandsraad zeg maar. Die moet het schepencollege adviseren in allerlei materies die de middenstanders en bedrijven aanbelangen en onder meer de basis leggen voor de oprichting van een volwaardig kmo-loket.

Voor de samenstelling van de raad zoekt het bestuur echter nog naar kandidaten. Die kunnen zich, eventueel na het inwinnen van meer informatie, melden bij Nathalie Van Peteghem, bij de dienst werk en economie, tel. 09-210.33.53.

Zomerfeest voor nieuwe werkplaatsen

Christoforusgemeenschap_2 Er beweegt wat aan de Asselkouter 34. De aldaar gevestigde Christoforusgemeenschap is er voor zijn bewoners volop nieuwe werkplaatsen aan het bouwen. En omdat bouwen, net als koken, geld kost, kan de gemeenschap elke euro en elke centiem zeer goed gebruiken.

Met die gedachte in het achterhoofd kunt u er misschien zondag 2 september naar het jaarlijkse zomerfeest. Tussen 12 uur en 14.30 uur kunt u smullen van varken aan ’t spit of een vegetarische schotel nuttigen. U kunt er voorts terecht op een beeldententoonstelling van Herman Van Nazareth en een schilderijententoonstelling van Anne De Coninck; er is een infostand met verkoop van eigen producten, een infostand over water en flowforms en over natuurverven. Men leidt u rond in de biologisch-dynamische moestuin en er zijn optredens van de muziekgroep Omgekeerd. Doorlopend is er ook een pendeldienst met paard en kar tussen de Asselkouter en De Handboog, het tweede woonhuis van de gemeenschap in Muntedorp.
Voor de kinderen is er doorlopend een overlevingsparcours, schminken en henna en zijn er kinderateliers speksteen en houtbewerking. De inkom is gratis. Zo kunt u rustig nog wat meer verteren en de kas spijzen.

Rudi De Kerpel wil Hollander worden

Rudidekerpel2_2 Rudi De Kerpel, eigenaar van Eurotuin en in een ver verleden nog kandidaat voor de Merelbeekse VLD, wil als Vlaming bij Nederland aansluiten. Dat staat te lezen op zijn website zonderpartij.be (http://www.zonderpartij.be/index.php).

De Kerpel schreef hierover een open brief aan de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander. Die verscheen zaterdag 25 augustus meteen in De Volkskrant. Of het de Merelbekenaar menens is, dan wel of het om een publicitaire stunt gaat, is nog niet helemaal duidelijk. Zijn woorden liegen er intussen niet om. Merelbeke weet weer waarover discussiëren de komende dagen. Of ligt u, net als velen, toch niet echt wakker van de strubbelingen tussen Vlamingen en Walen en het verdedigen van de Vlaamse zaak?

Geef ons maar gerust uw ongezouten mening.

Schubert in Iselpark

Schubert_2 Houdt u van Schubert? En wilt u zijn Vier Impromptus, opus 142, D 935 en zijn Moments Musicaux, opus 94, d 780 eens horen in openlucht, omgeven door honderd jaar oude beuken en meters hoge rododendrons? Dan moet u op zaterdag 25 augustus om 20 uur naar het park van de Isel Foundation aan de Van Laetestraat 1. Pianist Jan Vermeulen brengt er beide werken op pianoforte terwijl u geniet van de rust, de natuur en een goed glas wijn.
Het kost u wel 15 euro, tenzij u Isel-abonnee bent. Dan volstaat 12 euro. Voor dit geld kan u na het concert meteen ook de fototentoonstelling WYGIWYS in het landhuis bezoeken of uw ogen de kost geven bij de beeldentuin in het park. O ja, niet vergeten. Graag reserveren op tel. 09-324.84.34.

Katy Satyn voor en na

nKatygary P1030922

De Merelbeekse zangeres Katy Satyn heeft zichzelf een restyling aangemeten. Katy _ die overdag de juiste instrumenten aangeeft bij open hartoperaties, zingt twee maanden (nu nog tot 3 september) in Het Witte Paard in Blankenberge, waar ze zowel solo-nummers brengt en meezingt in de medleys. Ze figureert ook in de sketches en de dansnummers, geheel gehuld in pluimen. Dank zij haar contacten met Tanja Dexters, waarvoor ze Private Dancer zingt terwijl Tanja aan de paal hangt, kon Katy zich nu extensions laten aanzetten. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om haar haar ook opnieuw te laten verven in de oorspronkelijke kleur. Katy kan u ook nog kennen van de Soundmixshow, van de Briljanten Stem, Star Academy en als backing vocal van Rob De Nijs. Nu ze twee maand in Het Witte Paard stond heeft ze de smaak van het zingen weer te pakken. Alsof ze die ooit kwijt was..

Kent iemand dit ornament?

Dsc_0275 Vorige week publiceerden we al dit ornament dat ergens in Bottelare (of toch daar in de buurt) aan de rand van een weide staat. Wij vroegen toen of iemand dit ding kon thuiswijzen. Voorlopig was er echter niemand die op onze vraag reageerde.

Misschien deze week meer geluk, dachten wij. Daarom plaatsen wij het ding hier nog maar eens op, in een iets andere enscenering dan vorige week. En dan maar hopen dat iemand ons van onze vragen - Wat is dit? en Wat staat het daar te doen? - afhelpt.

Burgemeester Maenhautstraat vier weken onderbroken

Om de veiligheid en vlotheid van de werken in de Burg. Maenhautstraat te kunnen verzekeren, sluit men de straat vanaf maandag 27 mei volledig af voor alle gemotoriseerd verkeer. Normaal is dit meteen voor drie of vier weken.

Er is een omleiding voorzien via de Burgemeesters Van Gansberghelaan, Poelstraat en Lamstraat.

Daarna, vanaf 1 oktober, verlegt de verkeershinder zich naar het kruispunt van de Burgs. Van Gansberghelaan en Rood Beeldekenstraat met de Poelstraat. Hoe het verkeer dan omgeleid wordt, delen wij later nog wel mee.

Schelderode bloeit! Het programma

Sinds enkele jaren trekt het gemeentebestuur rond in Merelbeke om samen met de buurtbewoners een wervelend buurtproject op poten te zetten. In 2005 bruiste Munte en vorige lente stond de Hundelgemsesteenweg centraal. Van 24 augustus tot en met 2 september ’07 staan alle spots op Schelderode gericht. Samen met de Schelderodenaren werkte het gemeentebestuur een waaier aan activiteiten uit die Schelderode zullen doen bloeien als nooit tevoren.

Hier alvast een voorsmaakje van het programma:

Lees verder

Schelderode begint aan zijn feesttiendaagse

Schelderode_bloeitU leest er ongetwijfeld nog meer over op vrijdag in onze dagkrant. Toch wilden wij het u hier al in herinnering brengen: Schelderode begint vrijdag 24 augustus aan een heuse feesttiendaagse onder de titel 'Schelderode bloeit!'

Er is feest rond de molen, in de Meierij en op de Gaversesteenweg; er zijn tal van wandelingen en tochten, er is een thé dansant voor de senioren en er wordt zelfs een heus Spel zonder Grenzen opgezet. Merelbeke zal het geweten hebben dat Schelderode niet alleen een bloeiende, maar vooral ook een boeiende deelgemeente blijft.

Morgen geven wij u beknopt het feestprogramma. Intussen kunt al eens gaan kijken op www.merelbeke.be/xtra/schelderode07.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!