Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Hundelgemsesteenweg onderbroken

Vanaf morgen, 1 oktober moet alle verkeer dat de Hundelgemsesteenweg volgt, tussen de Guldensporenrotonde en het E40-viaduct, omrijden via de Oude Gaversesteenweg en Waterstraat.

Dat moet de aannemer toelaten veiliger zijn werk uit te voeren om op die plaats onder meer een bypass naar de Guldensporenlaan aan te leggen. Hij wordt dan namelijk niet meer door auto's gehinderd. Fietsers en bromfietsers blijven wel door kunnen. Die zitten door de maatregel meteen ook veel minder op een schopstoel.

De hinder zal minstens 8 weken duren.

De Gnirk viert zijn tiende verjaardag

1_4In het weekend van 5 tot 7 oktober viert jeugdhuis De Gnirk zijn tiende verjaardag. De jongeren maken er meteen een feestje van dat jong en iets minder jong aanspreekt en schamen zich niet om daarvoor de grote kanonnen in stelling te brengen.

Vrijdag 5 oktober is er om 20 uur een gratis verjaardagsreceptie. Voor wie er nog nooit een voet binnen zette, meteen een ideale gelegenheid om het jeugdhuis eens te leren kennen.

Zaterdag 6 oktober kan het jongste volkje vanaf 14.30 uur naar de gemeentehallen, Kloosterstraat, voor een optreden van Pim Symoens en Sasha Rosen met hun Radio Bembemband: de leukste kidsradio van Q Music en Studio 100. Vanaf 22 uur kan iedereen die ouder is dan 16 in de hallen naar een 80's en 90's fuif met de alom gekende deejays van dienst Don Johnson en Lt. Castillo. Dat wordt ambiance tot dik 2 uur.

Zondag 7 oktober mikt het jeugdhuis op alle leeftijden met optredens van Nicole en Hugo en Eddy Wally. Zij zetten de gemeentehallen vanaf 14 uur op stelten.

Wil je er alles over weten, klik dan op de affiches die wij hieronder hebben afgedrukt.

80s_2 Bembem                           

Eddy

Martin Uvijn schildert Merelbeekse hand

Memorial3_3 Goed nieuws voor kunstenaar Enca Caen. Hij kreeg reeds de belofte van de burgemeester dat de gemeente Merelbeke één van zijn handen tegen geweld zal sponsoren. Onlangs kreeg hij nu ook bericht van de Schelderoodse kunstenaar Martin Uvijn, hierbij op de foto met zijn werk dat hij maakte voor de Memorial Van Damme 2006 en met koper en wereldrecorderhouder op de 100 m sprint, Asafa Powell. Uvijn wil de hand kunstig beschilderen en er zo extra uitstraling aan geven.

Het geld voor het Memorial-schilderij schonk Uvijn aan een anti-aidsproject van Unicef. Hij is ook vol lof over het initiatief van zijn Merelbeekse collega die het geweld wil aanklagen.

Algemene vergadering voor Afrit Merelbeke

Het is verdacht stil op het Merelbeekse internetforum sinds bekend raakte dat zowel de voorzitter, zijn vrouw als de ondervoorzitter en webmaster van Afrit Merelbeke hun ontslag indienden. Nochtans is het volgens schepen van Informatie Bertrand Vrijens (SP.A/Spirit) geenszins de bedoeling om Afrit Merelbeke op te doeken en het forum te sluiten.

Op 3 oktober is er een algemene vergadering waarop de ontslagen nog besproken en normaal aanvaard moeten worden. Wellicht zal de vzw op zoek moeten naar een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter. De forumgetrouwen die nu blijkbaar even hun pen hebben neergelegd mogen eventuele kandidaturen ook altijd aan ons doorgeven.

Lotti heeft nieuwe liefde

Helmut Lotti (37) heeft een nieuwe liefde gevonden. De zanger uit Merelbeke is enkele maanden samen met de literair journaliste Jelle Van Riet (36). De twee leerden elkaar kennen tijdens een interview voor De Standaard der Letteren. In dat artikel schreef Van Riet onder meer dat haar moeder fan is van Lotti en hem knap en geestig vindt. 'Ik zou, zeg maar, met hem mogen thuiskomen', luidde het.

Van Riet, West-Vlaamse van geboorte, woont nu nog in Deurne. Of ze samen met Lotti in Merelbeke komt wonen, is nog niet bepaald. Onze spionnen in Lotti's stamcafé Het Middenstandshuis hebben Helmuts nieuwe verovering naar eigen zeggen nog niet gezien. Benieuwd of onze vriend Freddy ons en u aan geen fotootje kan helpen?

U moet saneringsbijdrage voortaan zelf betalen

Het gemeentebestuur betaalt vanaf 2008 niet langer de verplichte saneringsbijdrage voor het drinkwater. Dat deed het als derdebetaler tot voor kort wel. Hiermee was Merelbeke een van de weinige Vlaamse gemeenten die zijn inwoners zo een service verleende.

De zware investeringen in het leidingnet en de te verwachten kosten voor het realiseren van het gemeentelijke zoneringsplan voor het afvalwater maken volgens Milieuschepen Jan Jonckheere (Open VLD) dat het onverantwoord zou zijn mocht de gemeente de saneringsbijdrage blijven betalen. Vanaf volgend jaar (of in 2009) krijgt u deze bijdrage ten belope van 0,75 euro per kubieke meter door de TMVW dus bovenop uw drinkwaterverbruik aangerekend.

Het rommelt bij Afrit Merelbeke

Het rommelt fors bij Afrit Merelbeke, de vzw die de officiële Merelbeekse website onderhoudt. Donderdag 13 september dienden voorzitter Alex De Neve en zijn vrouw en Afrit-medewerkster Inge Böffgen hun ontslag in. Dat deed volgens De Neve intussen ook al webmaster Willy De Roeck.

Lees verder

De handjes van Enca Caen: eerste burgemeesters happen toe

Van de 134 burgemeesters die door plaatselijk kunstenaar Enca Caen werden aangeschreven om zijn nieuwe 'handjes'-project rond kindermoord te steunen, hebben er volgens de man uiteindelijk al vijf positief gereageerd. 'Het zijn er nog maar vijf en ze moeten er nog allemaal hun gemeenteraad voor warm maken. Het kan dus nog wel even duren. Het is echter een goed begin', zegt Caen. Hij is ook bijzonder blij dat zijn eigen burgemeester, Filip Thienpont, ook al positief reageerde.

Ondertussen krijgt de kunstenaar blijkbaar tegenwoordig ook weer geregeld dreigbrieven. Daarvan schijnt hij echter niet echt wakker te liggen.

Munte rockt weer

Tom_helsen_1_2 Tom Helsen, vooral bekend van zijn zomersingle 'The sun in her Eyes' en het nog steeds grijs gedraaide 'Change Yourself' is morgen, 15 september, headliner op de vierde editie van Rock Munte.

Hiervoor wordt vanaf 16 uur het Munteplein weer autovrij gemaakt. Vanaf 19 uur kun je er genieten van Les Constateurs (bucolische rock met een vette knipoog), The Horny Horses (stomende rockabilly met Elviskapsels en een rondtollende contrabas), The Burritos (blues uit Nederland) en de Kortrijkse Bon Jovi-tributeband Bon GOV.

Alle optredens gaan door in open lucht. Bid dus maar om een avond zonder regen.

Kaartjes 4 euro kunt nog tot 's middags kopen in taverne Oud Munte. Aan de ingang betaal je 6 euro.

Wij zoeken uw mooiste clubfoto's

De zomer lijkt voorgoed voorbij. Tijd, vonden wij, om ook onze reeks Beeldig Merelbeke stop te zetten. Na een korte afwezigheid hebbeb wij voor u echter meteen een nieuwe uitdaging: zend ons uw mooiste foto ('s) van de club waarvan u lid bent. Is het een voetbalploeg, een majoretteteam, een kunstkring, een lees- of een lachclub, een jeugdbeweging: alle verenigingen en clubs zijn welkom. U kunt de foto gewoon hier opladen. Zet er wel bij om welke club en vereniging het gaat en laat ook uw naam achter. Binnenkort vindt u dan uw foto online. De mooiste krijgen in oktober ook een plaatsje in de gedrukte versie van de krant. Doen hé.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!