Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Floriant valt in de prijzen

Op 23 en 24 november ging in Aalst de 22ste korfbalbeker van Vlaanderen door. Korfbalclub Floriant Merelbeke nam hieraan deel met kadetten, scholieren, junioren en senioren.

Na spannende wedstrijden, met veel inzet en een hoog korfbalniveau, wisten de jongens en meisjes van de kadetten en scholieren (hierbij op de foto) de zo begeerde Beker van Vlaanderen te winnen en naar Merelbeke mee te brengen. De junioren verloren nipt de finale. Ook bij de senioren was het prijs! Zij wonnen de Vlaamse beker na een spannende finale tegen het zeer goed spelende en voor fraai weerwerk zorgende Temse Hoger Op.

Wie dit wenst kan op dit adres de zaalkalender voor 2007-2008 van de club bekomen.Scholieren_bvv_2007

Groenendal was even Vegas

Senioslotshow Iets wat je spetterend begint, eindig je best ook in stijl. Dat is toch wat de seniorenraad moet gedacht hebben toen ze als afsluiter van de seniorenweek Jacques Raymond, Ingriani en de Ronald Lee White dancers engageerde. Die brachten zaterdag in gc 't Groenendal een onvervalste show met Las Vegasallures. Grote klasse, volgens onze trouwe blogger Johnny De Bosschere.

Johnny maakte meteen ook een foto om in het gulden boek van de adviesraad en wellicht ook wel in het persoonlijke fotoalbum van voorzitter Norbert De Vogelaere te plakken. Je staat immers niet elke dag met artiesten van dat niveau op het podium.

Postpunt zal er nu toch komen

Postpunt_4Bloglezer Johnny De Bosschere meent dat het De Post nu toch wel menens is met het opzetten van een Postpunt in de Cash&Fresh aan de Fraterstraat. Zoals u op bijgaande foto van Johnny kunt merken, is in elk geval al een balie met de nodige spullen geïnstalleerd. En wie goed kijkt, kan ook de affiche zien waarop vermeld staat dat men er vanaf 28 november terecht kan.

Een mooi vervroegd Sinterklaascadeau voor de Florawijk, als u het ons vraagt. Al heeft de wijk, dat moeten we toegeven, er lang genoeg op moeten wachten.

Eurotuin houdt weer kerstballenactie

KerstballenactieVoor het derde jaar op rij houdt Eurotuin, zowel in Deinze als in Merelbeke, een inzamelingsactie van oude kerstballen. Die willen de tuincentra dan, samen met een boom, lichtjes en slingers halfweg december schenken aan drie goede doelen: met name Rusthuis Sint-Jozef in Deinze, het Gentse Jan Palfijnziekenhuis en Compagnie de Sporen van het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain in Gent.

Elke klant die zijn oude ballen binnen brengt, draagt op die manier zijn steentje bij tot een sfeervolle kerst in deze centra. Hij krijgt bovendien als beloning van Eurotuin ook nog een korting van 10 procent op de aankoop van nieuwe kerstspullen. Zo kan hij dubbel gelukkig huiswaarts.

U weet dus wat gedaan, niet? Wees er wel tijdig bij. De actie loopt nog tot en met 10 december.

Cultuurraadsleden winnen weer seniorenquiz

Seniorwinquiz_4 De afgevaardigden van de cultuurraad wonnen gisteren voor het tweede jaar op rij de Merelbeekse seniorenquiz. Het team bestond dit jaar uit Christiane Uvyn, Jeanine Trenson, Noël Maes en Ivan Raes. Alle vier wonnen ze een mooie boekenbon voor Standaard Boekhandel. En mochten ze samen met Norbert De Vogelaere, voorzitter van de seniorenraad op de foto.

(met dank aan Johnny De Bosschere voor woord en beeld)

Wie heeft spullen of info over Bottelaarse harmonie?

De Bottelaarse harmonie Voor God en Vaderland bestaat in 2008 welgeteld honderd jaar. Om dit eeuwfeest passend te vieren wil de werkgroep Bottelaars Erfgoed over de vereniging, die de oudste is van Bottelare, een boek en een tentoonstelling samenstellen.

Daarom is men nog op zoek naar mensen die hierbij kunnen helpen met informatie en/of documentatie. 'Het Bottelaars muziek' is in de loop der jaren namelijk wat van alles geweest: zangvereniging, fanfare, harmonie, toneelgezelschap en organisator van talrijke feestelijkheden. Misschien bent u ooit ook nog lid geweest of hebt u aan een of andere manifestatie meegewerkt en hebt u hierover nog spullen liggen of een verhaal te vertellen. Verhalen, anekdotes, foto's, dia's, film- en/of geluidsfragmenten, persknipsels over de talrijke wandelconcerten, stoeten, optochten, optredens, concerten, toneelvoorstellingen, bierfeesten, Vlaamse kermissen en bals... het is allemaal welkom.

Met alle suggesties en info kun je terecht bij:

Seniorenweek sterk begonnen

Ferdyde_smet_2Wie vandaag naar 't Groenendal afzakte, kon er met volle teugen genieten van een spetterende opener van de nieuwste seniorenweek. De tachtigjarige WIll Ferdy speelde er met zijn jonge begeleider en componist Jürgen De Smet figuurlijk de pannen van het dak.

Hiermee is het feest van de senioren echter nog niet ten einde. Morgen, maandag, is er een voordracht over assertiviteit, dinsdag is er seniorenquiz, woensdag is het genieten van de capriolen van toneelgezelschap KNAB Bottelare en donderdagnamiddag is het dansen geblazen.

Vrijdag is er een sportdag en zaterdag wordt de seniorenweek passend besloten met koffie en gebak, maar vooral met een optreden van Jacques Raymond, Ingriani en The Ronald Lee White Dancers. Wedden dat er veel zaken tussen zitten waar de Merelbeekse senioren niet aan kunnen weerstaan.

Redders centraal in Merelbeekse zwemweek

Zwemmen Het is weer Vlaamse zwemweek van 17 tot 25 november. Zwembad Ter Wallen plaatst hiervoor 'de redder' speciaal in de kijker.

Voor wie het zou verleerd hebben, kun je de hele week starten met een instructiepakket Start to Swim of een vervolmakingspakket trimzwemmen. Er zijn speciale sessies voor jong en minder jong om te leren 'redden', je krijgt een kijkje achter de schermen over wat het werk van een redder allemaal inhoudt en kunt natuurlijk proberen aan de prijs van een gewoon zwemticket het reddersbrevet te halen.

Al wie tijdens de zwemweek een ticket koopt, krijgt er ook een krasbiljet bij waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Laat de waterrat in uzelf dus maar gerust eens los. U zult er geen spijt van hebben.

U kunt Maxon zaterdag begroeten

Maxon_wagc_2 De Drongense turnclub Sterk en Lenig nodigt iedereen uit om de nieuwe Merelbeekse wereldkampioen minitrampoline Maxon De Meyer te verwelkomen en toejuichen op zaterdag 17 november om 11 uur in de cafetaria van sporthal De Keiskant in Drongen.

Daar zullen ook de andere turners van de club uitgebreid worden gevierd voor hun niet onaardige prestaties.

Maak uw huisvuilzak niet te zwaar

Afvalzak Afvalintercommunale IVM roept de bevolking op om hun zwarte restfractiezak (de huisvuilzak dus) niet te zwaar te maken. De ophalers krijgen volgens een perscommuniqué momenteel geregeld zakken te tillen van meer dan 16 kg. Nochtans zijn de zakken maar op een gewicht van 10 kg berekend en is het gemiddelde gewicht maar 7,26 kg. Wie zijn zak proppensvol stopt en hem te zwaar laadt, vervalst volgens de maatschappij trouwens het Vlaamse gemiddelde dat men per persoon maximaal 150 kg restfractie op een jaar mag produceren.

De ophalers krijgen in elk geval voortaan het recht om zakken die vermoedelijk te zwaar wegen, met een handtoestel te wegen en bij overgewicht van een sticker te voorzien en ze te laten staan. Het is volgens IVM niet de bedoeling elke zak te laten staan. 'Een beetje respect voor de ophalers is echter wel gewenst', aldus het perscommuniqué.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!