Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gelukkignieuwjaar_2 Uw blogger met dienst wenst u allen een gezellige en vrolijke jaarovergang en een nieuw jaar vol fijne uitdagingen, een goede gezondheid en veel mensen om u heen die u het leven aangenamer maken.

André Vlerick

AVM-atleten presteren goed in Topsporthal

Indoorstax_291207_017 Atletiekvereniging Merelbeke (AVM) was zaterdag 29 december met 42 Merelbeekse atleten present op de indoor STAX meeting in de Bloso Topsporthal in de Blaarmeersen. Nogal wat van hen braken hun eigen persoonlijke record.

Kelly Van Peteghem (op bovenstaande foto), tweedejaars benjamin, zette met haar persoonlijk record op de 60 m sprint meteen een scherpe tijd van 10,13 seconden neer.

Tweedejaars pupillen Maarten Van Peteghem en Nils Temmerman liepen de 60 m in respectievelijk 9,57 seconden en 9,95 seconden.

Anneleen Goedertier (9,25 seconden) en Ine Mahieu (9,36 seconden) blonken in de 60 m sprint uit bij de miniemen meisjes.

Op de 200 m waren Margo Deleine (29,62 seconden) en Steffanie Vermeir (30,27 seconden) bij de cadetten meisjes de snelsten voor AVM/STAX.

Bij de scholieren meisjes was Aurélie Vermeire met haar persoonlijke recordtijd van 28,63 seconden de snelste in de 200 m.

De atletiektoekomst van Merelbeke lijkt dus verzekerd en daar is AVM bijzonder fier over.

Katy's dagboek (5): Bibberen in Rattendael

Katynaareurosong Schrik niet van de titel van dit stukje, maar men heeft mij al een paar journalistieke regeltjes bijgebracht: aandacht trekken is daar ééntje van. Het was inderdaad bibberen in Rattendael, maar niet van de schrik en niet van de ratten hoor. Maar gewoon van de koude. Zaterdag was het fotoshootdag. We hadden gekozen voor Rattendael in Gentbrugge, en dat gaf me wel een goed gevoel. Ik heb daar namelijk als kind jarenlang vlakbij gewoond en Rattendael was onze speelplek bij uitstek. Daar nu een fotoshoot doen, bracht dus wel heel warme herinneringen naar boven. En die warmte kwam goed van pas, want koud dat het daar was jongens. Over jongens gesproken, als ik een man zou geweest zijn (wil ik weten hoe dat zou voelen?) dan zou ik nu op café heel stoer kunnen zeggen hebben dat het zo koud was dat mijn ballen er bijna af gevroren waren. Overigens viel de fotoshoot bijna in het water. De wekker belde me heel pijnlijk vroeg uit bed, want ik moest al om 9 uur ter plekke zijn. Maar ik was nog goed wakker of manager Dany Peleman liet me al weten dat het even niet doorging: het regende! 'Wip maar terug in bed!' stelde Dany me gerust. Maar goed anderhalf uur later was hij daar al terug: 'De zon schijnt Katy, binnen een uurtje ter plekke'. Nog nooit zo snel uit mijn bed geknald als zaterdagmorgen.

Leuke fotoshoot. De plek was ook symbolisch, want ze sluit heel goed aan bij de sfeer die rond mijn Eurosongnummer hangt: Magical Sensation.

Ik weet dat ik jullie nu doet hunkeren naar zowel de sound en de sfeer van mijn nummer, maar daar moet ik noodgedwongen geheimzinnig blijven over doen. Nog even toch. En de foto's: tja, ik heb jullie die beloofd, dus jullie krijgen die.

Ondertussen misschien even een kijkje gaan nemen op mijn eigen website.

Oh, nog iets: bijna was ik het vergeten. Ik sluit af met een tip: stuur nooit twee perfectionische vrouwen samen op stap om stoffen voor een outfit te kiezen. Dat werkt namelijk niet. Ik mocht het ondervinden: samen met Tine zou ik de stof gaan kiezen voor mijn outfit. Niets van gekomen: we waren alletwee te perfectionistisch. Ik heb dan waar wijselijk besloten, hoe fel het me ook interesseert, om die klus over te laten aan de specialiste: Tine. U hoort er nog van.

Meer beelden van het Kersthuisje

Dsc01466 Wij kregen de voorbije nacht een reeks foto's toegestuurd van Merelbekenaar Freddy Vlassenroot. Freddy is langs geweest bij het Kersthuisje op de Hundelgemsesteenweg en maakte daar volgende fotoreportage.

Oprecht bedankt daarvoor, Freddy.

Belastingen liggen het zwaarst onder vuur

Gisteravond is dan eindelijk, met een week vertraging, het budget 2008 van de gemeente goedgekeurd.

Zoals te verwachten was, stemden Groen! en het Vlaams Belang tegen. Vooral de belastingen, die volgens beide partijen gerust omlaag kunnen, lagen onder vuur. Groen! vond ook dat het budget weer werd opgeblazen waardoor de schijn gewekt wordt dat Merelbeke er financieel nog altijd niet zo goed voor zit. 'De rekeningen wijzen echter altijd iets anders uit', zei fractieleider Stefaan Van Hecke. Hij had ook bijtende kritiek op de strategische beleidsnota - een meerjarenplan dat loopt tot 2012 - die volgens hem veel te droog en te vaag was. Volgens de burgemeester moeten in de loop van 2008 dan ook nog alle doelstellingen veel beter geconcretiseerd worden.

Financiënschepen Jan Jonckheere (Open VLD) zei budgettair nog altijd op safe te willen spelen en werd door de andere meerderheidspartijen in deze visie gesteund. Tenslotte krijgen de Merelbekenaars er een zeer ruime dienstverlening voor in de plaats, klonk het.

Wij laten het oordeel uiteindelijk aan u over.

U krijgt van ons onverkort een samenvatting van het budget 2008, het strategische beleidsplan en de beleidsnota 2008.

Download budget2008_merelbeke.pdf

Download strategisch_beleidsplan_versie_20071210.doc

Download beleidsnota_2008.doc

Veel leesgenot. En als u graag wil reageren, doe dat gerust. U kent ons adres.

Katy's dagboek (4): hoera, een kleedster!

Katynaareurosong Hoera! Alweer een probleempje opgelost. Ik had jullie eerder al verteld dat de fijne en toch wel gerernommeerde Marissa in laatste instantie had afgehaakt om mijn kledij voor Eurosong te ontwerpen. Ik was daar wel even van onder de indruk, maar mijn manager had mij gerust gesteld en gezegd dat hij wel een oplossing zou vinden. Daar dienen managers gelukkig voor, om problemen om te lossen. En wat blijkt, die van mij heeft dat dan toch weer maar gefikst. Tine Deseure uit Brugge gaat ervoor zorgen dat ik er - qua kledij dan _ perfect uitzie. Tine werkt onder meer aan de showkledij van The Stage in Antwerpen en van The Mummy's Theatre. Vandaag vrijdag gaan we de stoffen kiezen. Ik mag zelfs meegaan van Tine. Niet dat ik daar allemaal veel van ken, maar het geeft me toch een prettig gevoel dat Tine er mij zelf wil bij betrekken.

Zaterdag staat er alvast een fotoshoot op de agenda. Ik verklap lekker niet waar en hoe, want op zo'n moment heb ik liever minder volk rond me heen dan een heleboel fans. Die zal ik later genoeg nodig hebben, om voor mij te supporteren en te sms'en. Maar geen paniek: een paar van de foto's van shoot zullen jullie hier te zien krijgen op de website.

Zie, kort en krachtig deze keer, tot tijdens of kort na het weekeind!

Kerststal siert Kwenenbos

Kerststal1In Kwenenbos staat een kerststal. Niet zomaar een kerststal, maar een levensgrote, gemaakt door Geert Kint in zijn tuin aan de Sint-Elooistraat 105. Het begon met Jozef, Maria en Jezus. Intussen kwamen er ook drie wijzen op bezoek en nu vind je er ook al een herder met zijn schapen en een dromedaris.

Geert maakte de figuren uit afvalhout van planken en paletten. De hele voortuin staat ermee vol. 's Avonds zijn de figuren ook verlicht. Dan is het in de buurt echt wel een bezienswaardigheid. Wij kunnen u dankzij Liesbet, Geerts dochter, even op de blog laten meegenieten. Het is u van harte gegund.

Kerststal3_2

Katy's dagboek (3): kerstfeest = familiefeest

Katynaareurosong_3 Hoi iedereen. Hier ben ik weer. Net zoals de meesten onder jullie heb ik de afgelopen dagen lekker thuis bij de familie doorgebracht. Watn showbizz of geen showbizz, Kerstmis is bij de Satijntjes heilig. Ik hoop dat jullie het allemaal heel fijn gehad hebben. Zelf kon ik niet klagen: lekker eten, veel cadeautjes (waaronder een leeslamp die begint te branden als ik ze ook nog maar aanraak!), veel plezier ook, en veel verrassingen.

En wat voor verrassingen. Zoals de twee eerste borstharen die we bij mijn 14-jarige broer Davy ontdekten. Mijj zus Wendy en ik gilden het uit van plezier, en dat zie je op de bijgaande foto! Sorry broertje!

Kerst_foto_6 Verrassingen dus. Die kwam van de kant van mijn kleine zus Wendy. Nu ja, kleine zus. Zo noem je een zus die jonger is. Maar in dit geval, ons Wendy is groter dan mij. En in het leven staat ze ook al een eind verder dan ik: ze is momenteel zwanger van haar tweede spruit. 'Ik zal dringend moeten beginnen oefenen', denk ik dan, maar ja, er zijn nu eerst andere prioriteiten in mijn leven. Eurosong tot een goed einde brengen.

Maar terug naar de verrassing. Dat mijn zus voor de tweede keer zwanger was, dat wisten we, enne, dat is overigens ook al niet meer te verbergen. Maar op kerstavond vroeg haar vriend haar ten huwelijk! Ben ik _ grote zus _ daar beginnen janken als een klein kind. Ik, ja, ik. Janken. En dan bedoel ik met janken niet slecht zingen hé, want ik ben dan wel bescheiden, maar ik kan wel een stukje zingen. Nee, janken, in de zin van huilen, bleiten. Van contentement natuurlijk. Oh zusje! ik vind je zo veel groter dan ikzelf, ik kan een voorbeeld aan je nemen.

Hieronder nog enkele foto's: eentje met de hele bende en nog eentje van mijn zus en ik, maar dan met een man met meer levenservaring en meer borstharen: ons papa!

Kerst_foto_4_2 Kerst_foto_7

De belastingen: het bos en de bomen

Er is de jongste week nogal wat te doen geweest rond de nieuwe belastingreglementen in Merelbeke. Velen zagen het bos door de bomen niet meer. Wij zouden u hier veel kunnen verduidelijken met een lange uitleg. Het lijkt ons echter interessanter dat u gewoon zelf oordeelt. Daarom hebben wij een overzicht van de verschillende belastingen en -wijzigingen, zoals door Financiënschepen Jan Jonckheere (Open VLD) voorgesteld gewoon online gezet. U hoeft hier alleen maar even te klikken en alles wordt hopelijk een stuk duidelijker.

Katy's dagboek (2): de eerste signeersessie

Katynaareurosong_2

Hoi, hier ben ik al terug! Deze week heb ik ook mijn eerste signeersessie mogen doen. Ik was op bezoek in Het huis van het Kind in Gent. Ik heb er wat gezongen en gedanst, en iedereen zong meteen mee en danste in het rond.

Natuurlijk heb ik Magical Sensation nog niet gebracht, want dat mag nog niet. Ik laat jullie wel weten wanneer jullie het voor het eerst kunnen horen. Ook dat is geregeld door de VRT. Ik mag nu ondervinden dat er toch heel wat komt bij kijken hoor. Het is meer dan zo maar een liedje zingen. Wat ik daar dan wel gezongen heb? Fame van Star Academy natuurlijk. Een nummer dat iedereen kent. Het was echt een keitoffe bende daar in de school.

Toen de signeersessie begon dacht ik dat ze me zouden aanvallen. Even dacht ik er aan: Katy, ren nu weg! Je wordt aangevallen!. Maar het was natuurlijk niet zo bedoeld. Het was echt de max. De kinderen waren fantastisch en waren gewoon heel erg geïnteresseerd. Ik moet vooral met mijn twee voetjes op de grond blijven, en niet beginnen zweven. Want de weg is nog lang. Maar dat ik uit die honderden inzendingen toch uitgekozen ben, dat doet me veel plezier. Het zorgt er voor dat ik nu weer een aantal weken echt met mijn passie kan bezig zijn. En die passie is, zoals jullie al kunnen vermoeden: zingen!'

Schooltje3_2

Schooltje2_2 Schooltje4_2 Schooltje1_2 Tot gauw. Kussen van Katy.

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!