Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Het gedicht van de stoere binken van het KTA Gito

Bloemen_3 Vragen

Wat zou ze van me vinden
van mijn haren, van mijn kleren
zou ze komen
op mijn feest
moet ik het gewoon proberen
als ze weigert
of me uitlacht
en het zegt aan haar vriendinnen
kan ik beter emigreren
ergens maar opnieuw beginnen
moeilijk is dat, zomaar vragen
hoe pak je zoiets nou aan
kon ik maar gedachten lezen
dan hoef ik
niet af te gaan
maar ik doe het
want ik wil toch weten
wat ze van me vindt
ze is te gek
ze is het einde.

   
Frank Eerhart

Deze inzending kregen we van de stoere binken van de tweede graad van het KTA Gito. Hun poëtische kijk op verliefdheid, heel mooi verwoord door Frank Eerhart, krijgt zijn terechte plaatsje op deze blog. De bijbehorende tekening van Picasso, die ze zelf uitkozen en samen met het gedicht op hun eigen blog publiceerden, trouwens ook. Dankjewel, jongelui.

Katy zet aan tot poëzie

KatynaareurosongEen Nacht van Satyn
(ode aan Katy)

Bij nacht verdrink ik in jouw reeënogen
Je donkere haar streelt mijn gezicht
Jouw ranke lijf over mij gebogen
Ben jij het echt die naast mij ligt
Door jou voel ik mij als herboren
En schenk jou liefde, hart en ziel
Heb die knagende eenzaamheid verloren
Sinds de dag dat ik voor jouw stem viel.

Het is niet meteen een Merelbekenaar die op onze vraag reageerde om een gedicht in te sturen. Maar Albert, zo heet de Latemnaar die dit fraaie werkje hierboven bij ons postte, heeft het al een tijd in zich om pakkende poëzie te schrijven bij wat hij om zich heen ziet gebeuren.

Dit gedicht mag meteen een platonische liefdesverklaring betekenen aan Merelbekes meest in de schijnwerpers staande inwoonster op dit moment. Wie volgt?

En het moet echt niet over Katy gaan, hoor. 

Wie kruipt in zijn poëtische pen?

Ochtend in Schelderode

Het ligt te slapen aan de Schelde:
dit dorp van klei
in rode steen gebakken
terwijl de mist over de meersen
als adem in 't bedauwde gras lijkt weg te zakken.
En een rivieraak glijdt voorbij
de tijd, gefluister dat tegen de oevers klotst
waar het gemijmer over vroeger
met een stil hunkeren naar een nieuwe toekomst botst.

Ja, lieve bloglezer. Uw dienaar heeft zich even laten gaan en een poëtisch beeld van Schelderode geborsteld. Het is morgen 31 januari niet voor niets gedichtendag. Dat wilden wij niet zomaar voorbij laten gaan.

Ik ben er van overtuigd dat er onder u ook mensen zijn die nu en dan eens een gedicht lezen of zelf schrijven. Dit lijkt ons de ideale gelegenheid om daarmee nu naar buiten te komen. Wij willen dolgraag uw pennenvruchten of het resultaat van uw zoekwerk of uw favoriete gedicht op deze blog lezen. Stuur alles gerust naar merelbeke@nieuwsblad.be en wij zorgen dat de mooiste gedichten hier morgen verschijnen.

De Day After: ontwaken in een droom die waar is

Katynaareurosong_2

The day after….

Als ik maandagmorgen uit mijn  drie uur durende slaap gerukt word door een ambetant wekkergeluid besef ik  opeens weer 'Oh MY God! Ik heb gewonnen gisteren'

Plots ben ik weer klaarwakker.  Wat een besef hé.  Dit is allemaal een beetje overdonderend en ik loop echt met mijn hoofd in de wolken.  Wetende dat ik Brahim voorbij gestoken heb betekent dat ik zoveel mensen heb die mij steunen en die voor mij gsmst hebben.  Ik kan alleen maar zeggen: 'Dank je wel, vanuit de grond van mijn hart.'

Maar hup geen tijd om verder te dromen.  Ik moet eruit.  Het is ondertussen al 5u45 en om 6u15 staat Dany klaar om me op te pikken.  Was wel schattig gisteren.  Bij de overwinning kwam hij naar mij en hij had tranen in zijn ogen en een zakdoek in zijn hand.  Lief hé.

En dan de rit naar Brussel.  In de Grote File natuurlijk.  Ik geef toe dat het wel piekt in de oogjes.  Combinatie van teveel schuimwijn en te weinig slaap.  Alles met te schijnt niet gezond te zijn hé hihi. Behalve tevreden, vertelde een wijze lieve man me ooit. En dat ben ik ook.

Om 7u45 was Radio 2 regionaal gepland.  Een kort gesprekje over de telefoon.  Om 8u30 was Donna gepland.  Met het s’ch’ervenspel.  Super leuk trouwens.  Heb daar echt de boel onveilig gemaakt.    En om 9u10 was Radio 2 Nationaal met De Madammen gepland.  En daartussen mochten we telkens gaan snoepen van een fantastisch ontbijt.

Het einde was voorzien rond 10u.  En ongeveer rond de middag waren we terug in Gent.  Ik blij dat ik terug in bed mocht kruipen, maar neen. Ik was toch wel mijn sleutels binnen vergeten zeker.  Ik had mezelf buiten gesloten.  Ok niet aan te doen.  Op naar het ouderlijk huis, daar hebben ze een reserve sleutel.  Daar aangekomen, geen kat thuis.  Ok dan naar zusterlijk huis.  Die heeft ook een sleutel.  Je ziet ik neem mijn voorzorgen hé.  Ik weet gewoon dat ik zo stoten uitsteek. Haha.  Pas op ik ben uiteindelijk wel thuis geraakt hoor.  Laten we zeggen dat het weer een avontuur was. 

Dit is allemaal een avontuur.  Een leuk avontuur.

Dikke kussen Katy

TOM haalt 2 maal goud op Oost-Vlaams kampioenschap Acro!

Proviciaal_kampioeschap_eeklo_2008_ Op zaterdag 26 en zondag 27 januari ging voor de Merelbeekse Olympia turners het wedstrijdseizoen acro voor het C- en D- niveau van start te Eeklo. Het was meteen de eerste provinciale voorronde voor Oost-Vlaanderen.
Zaterdagochtend stonden de gymnasten van de categorie D-balans een beetje zenuwachtig op de turnvloer om de nodige wedstrijdervaring op te doen. Voor TOM werd het meteen een schot in de roos. Jente De Graeve en David Vermaerke behaalden een mooie 1ste plaats op de 9 deelnemers. Zij werden met een score van 8,40 Oost-Vlaams kampioen in hun categorie.
De eerste medaille was binnen.

Lees verder

Infoforum rond doortrekking R4-zuid

Donderdagavond 31 januari om 20 uur gaat in de raadzaal van het gemeentehuis een infoforum door over de doortrekking van de R4-zuid of de R4-buitenoever van de Ringvaart.

Dit informatiemoment past bij het ter inzage leggen van de kennisgevingsnota voor het milieueffectrapport (MER) van het project. Deze nota beschrijft het project en zijn mogelijke gevolgen op het milieu. Wie goed voorbereid naar de vergadering wil, kan het project op werkdagen van 9 tot 12 uur (en op woensdag ook van 14 uur tot 19.30 uur) inkijken bij de dienst mobiliteit in het gemeentehuis. U kunt het hele project echter ook downloaden en op uw gemak op uw computerscherm lezen door hier te klikken. U dient hiervoor echter wel pdf's te kunnen lezen.

Eerste reactie Katy: stomverbaasd!
Katynaareurosong_2

Katybrahi_2

'Ik was stomverbaasd toen ik hoorde dat ik had gewonnen. Vooral omdat ik heb moeten opboksen tegen grote namen als Brahim en Betty. Ik dacht dat ik misschien wel kans maakte op een wildcard, maar van de overwinning durfde ik niet dromen. Ik geef mezelf zeven op tien. Ik kan beter zingen dan wat ik heb getoond. Tijdens de halve finale wil ik elf op tien scoren. De grootste stress is nu wel van me afgevallen denk ik.' Of ze vandaag (maandag) gewoon gaat werken? 'Ik kan niet. Ik moet interviews geven aan de radiostations. Mijn chirurg (ze werkt als verpleegkundigeop de hartafdeling van een ziekenhuis) zal me met plezier vrij geven. Maar ik ga gewoon terug werken hoor. Ik doe mijn werk met hart en ziel, maar ik heb het ook nodig. Het is moeilijk om rond te komen als zangeres in Vlaanderen.'

Katydrie

Katymetdansers

Katy verrast en verblijdt

Katy_aan_de_sluizenVerrassing, althans toch voor uw nederige dienaar: Katy Satyn won zopas de eerste ronde van Eurosong.

Jawel, hoor. De Merelbeekse nachtergaal zette een mooie performance neer en de muziek blijft in je hoofd nazinderen. Persoonlijk vonden wij haar echter niet altijd even stemvast. Het publiek velde echter zijn oordeel en kende haar meer stemmen toe dan jurylieveling Brahim. Wij kunnen haar alleen maar proficiat wensen en hopen dat ze in de halve finale binnen enkele weken nog sterker voor de dag mag komen.

Merelbeke heeft weer iemand om trots op te zijn. Of denkt u er anders over? Wij lezen graag uw mening.

Katy Satyn wint eerste voorronde

Katy heeft zopas met Magical Sensation de eerste voorronde van Eurosong gewonnen. Dat betekent dat ze meteen een ticket heeft voor de volgende ronde. Ze liet in de eerste voorronde Brahim achter zich. Van zodra we Katy of haar manager aan de lijn krijgen leest u hier een eerste reactie.Katynaareurosong

Katyzondag Katyzondag2

Katy's dagboek (13): alles komt in orde

Katynaareurosong

Het komt allemaal in orde.

Ongelooflijk maar waar. Alles komt in orde. Ondertussen was ik weer ziek geworden…..maar mijn arts heeft me wat paardenmiddelen gegeven en behalve een rode neus hou ik er niet veel meer aan over.

De laatste repetitie woensdag is heel vlot verlopen. Het was een repetitie met kledij. Tine stond paraat. Het kleedje af, juwelen van Giorgio Martello, hele leuke schoenen. De dansers hebben hun kledij uitgeprobeerd. Spannend hé…..

Gisteren ben ik dan naar kapsalon D’Hooge geweest is Berchem. Marcel, Corre en Werner hebben zich daar ontfermd over mijn bos haren en er is iets heel leuk uitgekomen. Thanks guys!

Dus als we het lijstje afgaan:

ü Genezen → check!!
ü Act → check!!
ü Kledij → check!!
ü Haar → check!!
ü Ikke → ben er klaar voor!!!! Yeah……Let’s go

En dat gaan we ook doen. Ik ga straks nog even werken. Thuis zitten zou enkel de stress verhogen! En als ik stress heb .. ja dan ben ik niet altijd de gemakklijkste.

Voor dit grote weekend begint zou ik even een aantal mensen willen bedanken. Je groeit toe naar een moment zoals deze, maar dat doe je niet alleen. Zonder al die mensen die zich kapot werken achter de schermen zou dit niet mogelijk zijn.
In eerste instantie natuurlijk mijn familie. Mama,papa,Davy, Jaimy, Wendy,Stefaan (Jovy en….) bedankt. En ja, jij ook meester R. Meme en Roger.
Daarnaast Dany en nancy. Laat dit een start worden voor een succesvol jaar.
Mijn sponsors Strings & Things. Werner, Marcel en Corre. Dank je!! Giorgio Martello: Arthur thanks!!
Tine je hebt prachtig werk geleverd. Dank je En veel succes met de baby op komst……hihi
Al mijn vrienden en fans. Bedankt voor de steun!!!

Man man, ik hoop dat ik niemand vergeten ben!

Daar gaan we.

Ah ja. Het belangrijkste. Zondagavond niet alleen kijken op Eén. Ikzelf ben opgeladen, maar zorg dat jullie gsm ook opgeladen is! Stem voor mij, aub!

Katy

Oudere berichten:
> Wie volgt Kenneth en Smes op?
> Benzinestation Total Flieberg wordt verbouwd
> De Lijn zorgt voor rechtstreekse bus naar de Blaarmeersen
> Olympiatumblers halen zes medailles in Overmere
> Avondwandeling is startschot voor project Melsen
> Gemeenteraad bespreekt nieuw sporthalontwerp
> Bloot in etalage Bloem&Pot: kunst of kul?
> Fietsroute langs Pontweg is compleet ondergelopen
> Wie wint eerste Groene Pluim?
> Hoe duur is het wonen in Merelbeke en zijn deelgemeenten?
> 'Flanders from the air'-wedstrijd heeft een winnaar
> Oorlogsfilms kijken in 't Groenendal
> Een chauffeur op tien keek te diep in het glas
> Gezocht: lesgevers voor sportactiviteiten
> College in beroep tegen hoogbouw aan Potaardeberg
> Lifestyletips, trips en hits uit jouw buurt
> Eurotuin brengt je in vakantiestemming
> Er wordt weer 'gebakkerd' voor Drie Koningen
> Gelukkig nieuwjaar, Merelbeke!
> Politiezone lauwert haar speurders

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!