Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Eurosong voorbij, carrière niet

Katynaareurosong

P1060898_4De foto lijkt misschien wat verwonderlijk, voor wie ondertussen de uitslag van de eerste halve finale van Eurosong kent, maar de foto is niet geposeerd, noch getrukeerd. Katy had het vooraf gezegd: wat de uitslag ook is: we drinken bubbels! Een zo gebeurde ook. Tanja Dexters definitief uitgeschakeld, en Katy een NO GO van Marcel Vanthilt en van Kris Wauters. De kans dat ze een wildcard krijgt na de volgende halve finale is, laat ons eerlijk zijn, relatief klein. Maar soit. Geen tijd voor grondige analyes, maar wel dit: Katy zette een veel sterkere prestatie neer dan tijdens de eerste voorronde, die ze won. Wat ging er dan fout? Eén: in een halve finale is het kaf al van het gekoren gescheiden. Twee: de inhoudelijk vlijmscherpe analyses van uiterlijk zachte jongen Andre Vermeulen: die zei over Katy zelf geen slecht woord, maar de opeenvolging van beelden, met verwijzing naar vroegere acts (Ruslana), maakten voor Andre en de kijker duidelijk waar het om gaat: de cape, de lifting, de danspasjes, de jurk: we hebben het allemaal al eens gezien, dus, als Katy wil scoren, moet ze wel heel goed zijn.

P1060876 'Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Van goud naar niks, dat is een hele klap. Dit is wellicht het einde van Eurosong voor mij, maar daarom niet van mijn carrière. Integendeel, misschien is het net het begin', vertelde Katy aan de Rode Loper, onmiddellijk na de bekendmaking van de uitslag: 'Er zijn al redelijk wat aanvragen voor optredens, en we denken aan een cd.'

'Voor ons heeft ze natuurlijk gewonnen', vertelt de mama van Katy (rechts op de foto, samen met Katy's oudste broer Davy en tante Caroline: 'Ik ben zelf ook een zangeres', aldus Caroline, 'maar in vergelijking met Katy ben ik maar een halve. Op 9 maart zing ik met de Late Cover Band op het bal van mijn zoon Kevin Eeckhout, eerstejaarsbelofte van de wielerploeg Sunweb.'

P1060883 P1060890

P1060893

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!