Home  Regio  merelbeke  merelbeke blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Merelbeke?
Laat het weten aan:
André Vlerick
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kleuterkoppeltjes getrouwd op het gemeentehuis

KleutertrouwEindelijk was het zover. Een thema rond Valentijn, over verliefd zijn en trouwen, werd voor 3 kleuterkoppeltjes van het Paus Johannescollege een heugelijke dag op 21 februari. Een unicum voor de school, met een opmerkelijke plechtigheid in de trouwzaal van het gemeenthuis.

De 2de en 3de kleuterkas was begonnen rond de periode van Valentijn, met een thema rond verliefdheid en trouwen. Al gauw bleek uit de gesprekken met de kinderen, dat sommige kinderen al een oogje lieten vallen op sommigen klasgenootjes. 'De openheid van sommige kleutertjes is opmerkelijk en eerlijk', vertelde juf Urielle. 'Na enkele dagen wisten we direct na overleg met mijn collega’s kleuterjuffen, wie het best bij elkaar zouden passen om enkele trouwkoppeltjes te vormen'.
De 4 juffen, Lieve, Urielle, Nathalie en Veronique, kozen 3 koppeltjes.

Jorik en Camille, Noa en Liese, Collin en Linea waren de gelukkigen.
Als voorbereiding op de school zelf, mochten de 3 koppeltjes het gevoel om getrouwd te zijn, eens beleven. 'Het viel reuze mee en de kinderen waren opperbest gelukkig. Ze straalden van geluk en de sfeer in de klas was niet stuk te krijgen', vertelde juf Urielle verder. Toen werd het idee gelanceerd om die 3 koppeltje te laten trouwen in het gemeentehuis door de burgemeester. Een aanvraag werd ingediend.

Eindelijk, de dag naderde en het was zo ver. De stemming zat er duidelijk in.
De trouwkaravaan trok te voet in feeststemming van de school naar het gemeentehuis.
Het leek net echt want de trouwkoppeltjes waren het middelpunt van de belangstelling.
Iedere bruidegom was chique uitgedost in zijn  beste pak en de bruidjes waren in maagdelijk wit.
Burgemeester Filip Thienpont ontving de 3 trouwkoppeltjes met een zeer warm onthaal.
En werd geassisteerd door (gelegenheids)schepen Roger Schepens en door ambtenaar Roland Van Den Meersschaut voor de nodige documenten. Zoals het de gewoonte is om koppels te trouwen in het gemeentehuis, werd nu ook deze traditie gehandhaafd, zei het op een iets speelsere manier.
Aan ieder lid van elk trouwkoppeltje werd door de burgemeester enkele voorwaarden gesteld.
• Wilt u nooit ruzie maken en als je ruzie maakt het zo snel mogelijk bijleggen.
• Veel denken aan hem of haar ook al zijn jullie eens niet samen.
• Zeker de verjaardag van je trouwpartner niet vergeten.
• Het allerbeste vriendje te mogen blijven.
Eens deze voorwaarden volbracht kon men het huwelijk voltrekken door het ja-woord.
Ook de ringen werden plechtig overgedragen door 3 bruidsmeisjes Charlotte, Fleur en Emma. Kinderen kennende gaat het niet alleen om het trouwen maar ook een kusje kon er gretig vanaf.
Burgemeester Filip overhandigde aan ieder lid van elk koppeltje een soort van trouwboekje, om toch maar een beetje in de traditie te blijven. En de aanwezigen in de zaal hadden een gepast cadeau mee. Een ingestudeerd lied door de kinderen ging over verliefdheid en trouwen. Er volgde nog een receptie en een fotosessie want dat mocht ook niet ontbreken.  De juffen waren achteraf enorm tevreden met hun opzet.

En de koppeltjes: zij straalden.

(Met dank aan Ronny Temmerman voor het verslag)

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Merelbeke blogt

  • André Vlerick blogt over Merelbeke.

    Pintenaar en onderwijzer van opleiding. André loopt hier al 45 jaar rond, waarvan ook al ruim 15 in Merelbeke. Hij houdt van fotografie en loopt tussen de Merelbekenaars met een open maar kritische blik, een luisterend oor en een hart voor wat er leeft en beweegt.

Zoeken

Nieuws uit merelbeke

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!